Sanna1971
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Αγνωστο
- Ταξίδι-Όνειρο
- Ανταρκτικη
Και οι δικές μου που βγήκαν Μάιο - Ιούνιο λήγουν Ιούλιο 2027
Τα ποσά απο την Αίγυπτο τα είχα χρησιμοποιήσει στη κράτηση για το πρώτο κατάλυμα της Μπρατισλάβας που μου το ακύρωσαν. Δεν μπόρεσα να τα χρησιμοποιήσω στο δεύτερο που έκανα κράτηση, γιατί δεν είχε ακυρωθεί ακόμα το αρχικό για να επιστραφεί το ποσό και να το ξανα χρησιμοποιήσω. Οπότε αυτή τη στιγμή είναι στο πορτοφόλι μου και τα βλέπω με ημερομηνία λήξης 14 μήνες. Τώρα αν είχαν αρχικά ισχύ για 2 χρόνια και έγινε κάποια αλλαγή ημερομηνιών με την επιστροφή στο πορτοφόλι μετά την ακύρωση δεν το ξέρω και δεν θυμάμαι τι είχα δει το περασμένο φθινόπωρο... Βέβαια μετά την αλλαγή ημερομηνιών που είδα σήμερα το απόγευμα όλα είναι πιθανά με την booking...Είσαι σίγουρη ότι ισχύει; Αυτές που πήρα τον Γενάρη και τον Φλεβάρη, 4 τον αριθμό, όλες είχαν 2ετή διάρκεια.
Αυτή είναι ταξιδιωτική ιστορία από μόνη της!Ας γράψω και τη δική μου εμπειρία με ακύρωση που είχα απο το κατάλυμα (διαμέρισμα) μέσω booking.
Τρεις βδομάδες πριν την άφιξη σε ένα κατάλυμα που είχα κλείσει, πριν απο ένα 6μηνο της διαμονής μου σε αυτό, μου στέλενει μειλ το ίδιο το κατάλυμα οτι δεν μπορεί πλέον να με φιλοξενήσει γιατί ο ιδιοκτήτης ήθελε να το βάλει σε μακροχρόνια μίσθωση ή δεν ήθελε πλέον να το διαθέτει για βραχυχρόνια μίσθωση, κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Η κράτηση που είχα κάνει ήταν χωρίς πρωινό, κοντά στο κέντρο της πόλης και με δωρεάν πάρκινγκ, κάτι που ήταν πολύ σημαντικό για μένα καθώς στη Μπρατισλάβα (για εκεί ήταν η κράτηση), αλλά κια σε όλη τη χώρα όπως είδα αργότερα, σε χρεώνουν πάρκινγκ πριν μπεις στη χώρα... Πως χρεώνουμε εμείς ξαπλώστρες στο Ελλάντα και τις χρεώνουμε χρυσάφι; Έτσι αυτοί χρεώνουν χρυσάφι το πάρκινγκ παντού! Στο ίδιο μέιλ μου έκαναν εναλλακτική πρόταση για άλλα δύο διαμερίσματα που έχουν στη πόλη και τέλος έλεγαν οτι αν δεν δεχθώ την αλλαγή το μόνο που μπορούσαν να κάνουν είναι να μου επιστρέψουν τα χρήματα που είχα πληρώσει, αν και δεν είχα πληρώσει τίποτα ακόμα.
Το ένα απο τα δύο διαμερίσματα είχε δωρεάν πάρκινγκ αλλά ήταν πολύ μακριά απο το κέντρο, ενώ το άλλο είχε πάρκινγκ με πληρωμή, κάτι πολύ συνηθισμένο στη Μπρατισλάβα. Κανένα απο τα δύο δεν είχε πρωινό. Δεν δέχθηκα καμία απο τις δύο προτάσεις και εξήγησα τους λόγους. Μου είπαν τότε οτι θα μου επιστρέψουν τα χρήματα, που δεν είχα πληρώσει ακόμα...Παίρνω τη booking τηλέφωνο και τους λέω τι έχει συμβεί και ζητώ να κάνουν αυτοί την ακύρωση και όχι εγώ φυσικά. Στη συνέχεια ζητώ εναλλακτική απο αυτούς με τις ίδιες παροχές που είχα στο ακυρωμένο κατάλυμα. Μου εξηγούν οτι πρέπει να γίνει πρώτα εναλλακτική πρόταση απο το κατάλυμα (είχε γίνει ήδη), αν δεν δεχόμουν θα έπρεπε να μου κάνει εναλλακτική πρόταση η booking και αν δεν δεχόμουν πάλι τότε θα έβρισκα μόνη μου ένα κατάλυμα και για τυχόν διαφορά στη τιμή με το αρχικό μπορούσαν να μου πληρώσουν ποσό έως και 60€, το οποίο αφορούσε και το κόστος του πάρκινγκ αρκεί να προσκομίσω τιμολόγιο απο το κατάλυμα ή έστω απόδειξη που να φαίνεται οτι πλήρωσα πάρκινγκ.
Γίνεται πρώτα επίσημα η εναλλακτική πρόταση του καταλύματος μέσω του σαιτ της booking, γιατί μέχρι τότε εγώ μιλούσα σε προσωπικό ή εταιρικό μέιλ του καταλύματος και όχι μέσω της booking. Μετά κάνει τις εναλλακτικές προτάσεις της η ίδια η booking, τις οποίες απέρριψα όλες (η μία ήταν 30 χλμ μακριά απο τη Μπρατισλάβακαι οι υπόλοιπες δεν είχαν τις ίδιες παροχές με το αρχικό) και μετά έκανε ακύρωση του καταλύματος η ίδια η booking. Έπρεπε λοιπόν να βρω νέο κατάλυμα δύο βδομάδες πριν... Ευτυχώς είχα κρατήσει στα αγαπημένα τα άλλα καταλύματα που μου είχαν κανει κλικ για κάποιο λόγο όταν έψαχνα και επέλεξα τελικά ένα απο αυτά, το οποίο ήταν ξενοδοχείο, είχε πρωινό και ήταν σχετικά κοντά στο κέντρο για εμας. Το πάρκινγκ το χρέωναν 12€/βραδιά (ήταν το πιο φτηνό που είχα βρει κοντά στο κέντρο της πόλης).
Η διαφορά στη τιμή ήταν συνολικά στη κράτηση ~12€ επιπλέον πιο ακριβό απο το προηγούμενο, που δεν είχε πρωινό, για τρία βράδια, είχε 3€ δημοτικούς φόρους παραπάνω απο το αρχικό και έπρεπε να πληρώσουμε 36€ επιπλέον για πάρκινγκ. Αρχικά η booking μου είχε πει οτι οι δημοτικοί φόροι δεν έχουν να κάνουν με αυτήν και οτι θα πρέπει να πληρώσω εγώ την τυχόν διαφορά. Οπότε έπρεπε να μου επιστρέψει 48€.
Μετά τη διαμονή μας και κάνοντας check out θα έπρεπε να στείλω στη booking οτι μου είχαν ζητήσει για να πάρω τα χρήματα πίσω. Τα έστειλα το βράδυ της ίδιας μέρας που κάναμε check out, όταν πήγαμε στο επόμενο κατάλυμα και μπόρεσα να σκανάρω τα παραστατικά του ξενοδοχείου και να τους γράψω αναλυτικά οτι θέλω να μου επιστρέψουν 48€ και πως προκύπτει αυτό το ποσό.
Μετά απο δύο μέρες (!) με παίρνει τηλέφωνο η booking και μου λέει η ευγενέστατη κυρία οτι το ποσό που πρέπει να επιστραφεί είναι 51€ και όχι 48€, γιατί υπολογίζονται και οι διαφορές στους δημοτικούς φόρους! Οτι πεις καλή μου, δεν θα σου φέρω καμια αντίρρηση!Μου εξηγεί, επίσης, οτι θα επιστραφούν σε πίστωση στο πορτοφόλι και όχι στη κάρτα μου και εκεί κολλάω... Βλέπω οτι το έχετε αναφέρει και άλλοι πιο πάνω αυτό και νομίζω οτι είναι καινούργιο, να αποφέυγει δλδ να επιστρέψει χρήματα στη κάρτα και να τα επιστρέφει ως πίστωση στο πορτοφόλι. Οπότε την ρωτώ για πιο λόγο γίνεται αυτό και οτι θα ήθελα να επιστραφούν στη κάρτα μου τα χρήματα. Μου λέει οτι η ακύρωση έγινε 3 βδομάδες πριν τη διαμονή και πλέον οι επιστροφές γίνονται με πίστωση στο πορτοφόλι αν έχουν γίνει νωρίς οι ακυρώσεις. Αν η ακύρωση γίνονταν έως και 7 μέρες πριν τη διαμονή τότε θα επιστρέφονταν χρήματα στη κάρτα μου. Το σκέφτομαι λίγα δευτερόλεπτα και της απαντώ οτι η πίστωση στο πορτοφόλι έχει διάρκεια ένα έτος. Αν εγώ δεν κάνω κάποια άλλη κράτηση μέσα σε αυτό το έτος για προσωπικούς λόγους, τότε τι γίνεται; Και μου απαντάει οτι η πίστωση αυτή θα έχει διάρκεια τρία έτη. Το δέχτηκα. Μετά απο ένα τέταρτο είχε πιστωθεί το ποσό στο πορτοφόλι μου στη booking με διάρκεια τρία έτη!
Να πω οτι η όλη επικοινωνία με τη booking, εκτός απο γρήγορη, ήταν πάρα πολύ καλή. Με όποιον μίλησα εισέπραξα ευγένια και προθυμία για εξυπηρέτηση. Δεν ξέρω αν επέμενα περισσότερο αν θα μου επέστρεφαν τα χρήματα στη κάρτα, αλλά εκέινη τη στιγμή προτιμούσα να απολαύσω το ταξίδι μου.... Άλλωστε οι περισσότερες κρατήσεις που κάνω είναι μέσω booking.
Είπα να γράψω αναλυτικά τη διαδικασία για να υπάρχειΑυτή είναι ταξιδιωτική ιστορία από μόνη της!Να 'ναι καλά η booking...
Μα για τη διαδικασία λέω. Μ' άρεσε επίσης που τελικά η booking ανταποκρίθηκε και εξυπηρέτησε.Είπα να γράψω αναλυτικά τη διαδικασία για να υπάρχει![]()
Αν αλλάξουν και τις ημερομηνίες στα ποσά του πορτοφολιού μου που άλλαξαν εχθές με την εισαγωγή του νέου ποσού, τοτε θα είναι καλύτεροιΜ' άρεσε επίσης που τελικά η booking ανταποκρίθηκε και εξυπηρέτησε.
Να πας να τους πεις κάτω τα χέρια από τους κωδικούς. Απαίτηση του forumΤα γραφεία της booking.com στο Άμστερνταμ για απευθείας παράπονα.
View attachment 542734 View attachment 542735