Μεξικό Προγραμματίζοντας το Μεξικο

Yorgos

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
Πακιστάν-Κίνα
Ταξίδι-Όνειρο
Roraima-Socotra
Καλησπέρα παιδιά
Ευχαριστώ όλους για την γρήγορη ανταπόκριση σας
Έχουμε ήδη κλείσει να μείνουμε 5 βράδια Μεξικό Σιτι γιατί θα πληρωναμε πολύ περισσότερο στις πτήσεις
Οπότε 29 πρωί Κυριακης άφιξη Μεξικό Σιτι
Παρασκευή πρωί αναχώρηση για οαχακα
Εκεί θα κάτσουμε την υπόλοιπη παρασκευή Σάββατο και Κυριακή με σκοπό είτε να πάμε Δευτέρα puerto escondido-Zipolite για να δούμε λίγο θαλασσουλα αν δεν έχει και εκεί φύκια
Οπότε η θα αναχωρήσουμε με λεωφορείο για Σαν Κριστομπαλ Κυριακή βράδυ ή Δευτέρα βράδυ ανάλογα με το αν αξίζει να πάμε παραλία
Άρα φτάνοντας Σαν Κριστομπαλ είτε θα έχουμε 6 βράδια μπροστά μας είτε 7
Η επιστροφή για Ελλάδα είναι από Κανκούν Δευτέρα 13 βράδυ !
Στο Σαν Κριστομπαλ αν κάτσουμε ολόκληρη την μέρα που θα φτάσουμε και ακόμη 1 είναι οκ ή θέλουμε περισσότερο χρόνο ;
Έχετε να μου προτείνετε συγκεκριμένες δραστηριότητες, μέρη για φαγητό και κάτι άλλο χρήσιμο ;
(Έχω δει ότι όλοι μου λέτε για το παλενκε αλλά δεν μας παίρνει ο χρόνος ή τουλάχιστον έτσι νιώθω. Στο Περου που πήγα το καλοκαίρι ένα κομμάτι του ταξιδιού που το πήγαμε υπερβολικά πολύ σερί για να τα δούμε όλα, γυρίσαμε και κρεβατωθήκαμε)
Οπότε λέμε να ανηφορίσουμε για μερίδα να δούμε εκεί την πόλη, να επισκεφθουμε σενοτε , τσίτσεν ιτσα
Mια χαρά είναι και οι 2 μέρες στο Σαν Κριστόμπαλ. Εξαρτάται βέβαια και τι θα κάνεις στην ευρύτερη περιοχή.

Θα συμφωνήσω ότι το San Juan Chamula (και τα γύρω χωριά) θα πρέπει να είναι η προτεραιότητά σου. Το συγκεκριμένο είναι το χωριό με τις πιο "ορατές" παραδόσεις, αλλά ώρες-ώρες θυμίζει και λίγο Ντίσνεϊλαντ. Θα πρόσθετα στη μέρα και το San Andres Larrainzar (έχω ζήσει εκεί, ωραίες εποχές) που είναι σχεδόν όλοι tzotziles, ψάξε αν πέφτεις σε καμιά γιορτή στην Tenejapa (έχουν καμιά εικοσαριά όλο το χρόνο και για μένα είναι οι πιο όμορφες), έχει και κάτι τουρ που σταματάνε στο Zinacantan, ε καλό είναι κι αυτό. Aν βάλεις και στάσεις σε Suyul και Cruzton (όχι απαραίτητο για μένα) κάνεις μια ολόκληρη μέρα (με αρκετές στροφές).

Πολλοί πάνε στο Sumidero και τους αρέσει πολύ, δεν είμαι από αυτούς, ειδικά αν έχεις μόνο μια μέρα εκτός San Cristobal. Chiflon, Agua Azul, Misol-ha χαριστωμένα αλλά τα άφηνα σε δεύτερη μοίρα, ομοίως και τα σπήλαια στο Arcotete, είναι πράγματα που δεν είναι unique στο Μεξικό.

Προφανώς το ρυθμό του ταξιδιού σου τον κανονίζεις εσύ. Έχεις δίκιο σε αυτό που λες για την εμπειρία σου από το Περού, όλοι είμαστε διαφορετικοί, δεν παίζει ρόλο τι σου λέω εγώ κι ο Α ή ο Β, παίρνεις ιδέες και κρίνεις.

Και μια unpopular opinion: από όλα τα αρχαία απέφευγα ένα θα ήταν το Chichen Itza: δεν είναι μόνο ο κόσμος αλλά κυρίως ότι έχουν κατασκηνώσει μέσα στον αρχαιολογικό χώρο μικροπωλητές που δε σε αφήνουν σε χλωρό κλαρί, με σφυρίχτρες με ήχο τζάγκουαρ ανά λίγα δευτερόλεπτα. Επιμένω πως η πρώτη μου επιλογή θα ήταν λεωφορείο για Παλένκε και χρήση του ως βάση και για Yaxchilan & Bonampak, αλλά αν αποφασίσετε να μην πάτε εκεί έχουν ήδη αναφερθεί πολλές καλές επιλογές (πχ Uxmal, Calacmul, Ek Balam) κι υπάρχουν κι άλλες.

Πίσω πάλι στην Chiapas, αρχαιολογικός χώρος που δεν πάει κανείς σχεδόν και τα σπάει, με σούπερ τοποθεσία και ατμόσφαιρα είναι η Τονινά. Κάποιες μέρες την εβδομάδα έχει και οργανωμένη εκδρομή από Σαν Κριστόμπαλ που σταματάει και σε κάτι καταρράκτες (δε θυμάμαι όνομα), αλλά και μόνος σου πας πανεύκολα με βανάκι ως το Ocosingo (ρώτα τι ώρα αναχωρεί το τελευταίο από κει όμως). Εντελώς συμπτωματικά (!) είναι και στου δρόμου τα μισά για το Παλένκε. Είχα δεν είχα προς τα κει σε προέτρεψα πάλι, σύμπτωσις. Ψάξε λίγο Tonina και θα με θυμηθείς.

varioAthens

Member
Μέγας Συγγραφέας
Και μια unpopular opinion: από όλα τα αρχαία απέφευγα ένα θα ήταν το Chichen Itza: δεν είναι μόνο ο κόσμος αλλά κυρίως ότι έχουν κατασκηνώσει μέσα στον αρχαιολογικό χώρο μικροπωλητές που δε σε αφήνουν σε χλωρό κλαρί, με σφυρίχτρες με ήχο τζάγκουαρ ανά λίγα δευτερόλεπτα. Επιμένω πως η πρώτη μου επιλογή θα ήταν λεωφορείο για Παλένκε και χρήση του ως βάση και για Yaxchilan & Bonampak, αλλά αν αποφασίσετε να μην πάτε εκεί έχουν ήδη αναφερθεί πολλές καλές επιλογές (πχ Uxmal, Calacmul, Ek Balam) κι υπάρχουν κι άλλες.
Δεν εχω την εμπειρια του Γιωργου αλλα εχοντας παει σε 6 αρχαιολογικους χωρους με πυραμιδες στο Μεξικο τολμω να πω οτι συμφωνω για το Τσιτσεν Ιτζα... δεν ειναι οτι δεν αξιζει σαν αξιοθεατο, αξιζει πραγματικα αλλα ειναι υπερβολικος ο συνωστισμος και η φασαρια, οχι μονο απο τους μικροπωλητες αλλα κυριως απο τους αμερικανους τουριστες που ουρλιαζουν και κανουν σαν τους καφρους οπως αλλωστε οπουδηποτε τους εχω πετυχει.

agmi

Member
Για να μην παπαγαλιζουνε μερικοι, ναι μεν εχει δικιο ο @Yorgos για την λαοπλημμύρα, αλλα απο τις 0800-0930 ο τοπος ειναι δικος σου, κατα δικος σου. Λιγοστοι μικροπωλητες η ακομα κοιμουνται η δεν εχουν μπει μεσα η στρωνουν τις πραματιες τους! Οι στρατιες των τουριστων ερχονται απο τις 0900 και επειτα, σηνηθως οι των κρουαζεροπλοιων οι πρωτοι (αυτοι απο το κοντινοτερο λιμανι το Pto Progreso) δεν θα φτασουν πριν τις 1030-1100, ετσι κ'αλλιως τα καραβια του Μικυ Μαους δενουνε 0830-10 και ειναι και 2 με 2.5 ωρες δρομος. Οι του Κανκουν και Cozumel/Mahahual ερχονται απο το μεσημερι κ'επειτα! Συμβουλη: Εχει και ξενοδοχεια διπλα η με ταξι απο τη Vallladolid, τα αγρια χαραματα, αν και η επιλογη ξενοδοχειου διπλα στο χωρο, ειναι η καλιτερη και η φτηνοτερη!

Yorgos

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
Πακιστάν-Κίνα
Ταξίδι-Όνειρο
Roraima-Socotra
Για να μην παπαγαλιζουνε μερικοι, ναι μεν εχει δικιο ο @Yorgos για την λαοπλημμύρα, αλλα απο τις 0800-0930 ο τοπος ειναι δικος σου, κατα δικος σου. Λιγοστοι μικροπωλητες η ακομα κοιμουνται η δεν εχουν μπει μεσα η στρωνουν τις πραματιες τους! Οι στρατιες των τουριστων ερχονται απο τις 0900 και επειτα, σηνηθως οι των κρουαζεροπλοιων οι πρωτοι (αυτοι απο το κοντινοτερο λιμανι το Pto Progreso) δεν θα φτασουν πριν τις 1030-1100, ετσι κ'αλλιως τα καραβια του Μικυ Μαους δενουνε 0830-10 και ειναι και 2 με 2.5 ωρες δρομος. Οι του Κανκουν και Cozumel/Mahahual ερχονται απο το μεσημερι κ'επειτα! Συμβουλη: Εχει και ξενοδοχεια διπλα η με ταξι απο τη Vallladolid, τα αγρια χαραματα, αν και η επιλογη ξενοδοχειου διπλα στο χωρο, ειναι η καλιτερη και η φτηνοτερη!
Πριν λίγους μήνες πάντως μπήκα με το που άνοιξε το πάρκο και παλι της μουρλής γινόταν (έφτασα μισή ώρα πριν ανοίξει κι ειχε ουρα γυρω στα 60-70 ατομα) ακριβώς απο πλήθη που ειχαν κοιμηθεί εκει. Οντως οι μικροπωλητες ηρθαν καμια ωρα αργοτερα αλλα δεν τη γλίτωσα τη συναυλια των τζαγκουαρ. Κααααπως καλύτερα ήταν πριν το κλείσιμο, αλλα παλι θα προτιμούσα άλλον αρχαιολογικό χώρο. Δεν ξέρω, εχω παει και πολλές φορές και να μη με συγκινεί πια.

PanosTravel

Member
Καλησπέρα , που βολεύει να μείνουμε στην Oaxaca και στο San Christobal ?
Θυμίζω είμαστε ένα ζευγάρι
Άμα έχετε συγκεκριμένα καταλύματα από προσωπική εμπειρία να προτείνετε, θα το εκτιμούσα

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.076
Μέλη
40.089
Νεότερο μέλος
Όλγα

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom