Σουηδία Προετοιμασία για ταξίδι στη Σουηδία

artk

Member
Μηνύματα
17
Likes
3
Επόμενο Ταξίδι
Στοκχόλμη
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Καλησπέρα σε όλους!

Το τελευταίο διάστημα, μου έχει κολλήσει στο μυαλό να επισκεφτώ τη Σουηδία. Μάλλον θα μείνω στην περιοχή της Στοκχόλμης, καθώς θα ήθελα να επισκεφτώ και ένα γνωστό μου που ζει εκεί με την οικογένεια του.

Η πρώτη σημαντική απορία είναι για το πότε είναι η κατάλληλη περίοδος για να πάει κάποιος στη Σουηδία. Σκεφτόμουν να πάω τα Χριστούγεννα μιας που θα έχω χρόνο και άδεια. Είναι κάπως δύσκολη περίοδος, λόγω κλίματος κτλ., αλλά πιστεύετε ότι αξίζει; Το σκέφτομαι αρκετά θετικά, αλλά θα ήθελα να ακούσω μερικές απόψεις ακόμη.

Υπάρχουν και άλλες ερωτήσεις που θα σας κάνω, καθώς με προβληματίζουν αρκετά πράγματα, αλλά η επιλογή του χρόνου είναι το πιο βασικό νομίζω αυτή τη στιγμή.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο σας! :)
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.728
Επόμενο Ταξίδι
?
Το Δεκέμβριο η θερμοκρασία κυμαίνεται από -5 έως 0 βαθμούς και νυχτώνει γύρω στις 3 το μεσημέρι. Πέρσι το Δεκέμβρη έφτασε και τους -11 με -7!
Οι συνθήκες αυτές είναι οπότε εσύ κρίνεις. Από τη στιγμή που έχεις γνωστό που ζει εκεί μπορεί να στα πει καλύτερα.
 

artk

Member
Μηνύματα
17
Likes
3
Επόμενο Ταξίδι
Στοκχόλμη
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Σε ευχαριστώ Γιάννη! Αυτά έχω ακούσει και εγώ, αλλά νομίζω πως δεν θα μου αλλάξουν γνώμη. :)

Μερικές ερωτήσεις ακόμη:
1. Πόσες ημέρες θεωρείται ότι είναι καλές να μείνει κάποιος για να γυρίσει λίγο και τα γύρω μέρη;
2. Ποιο είναι περίπου το κόστος ζωής; π.χ. για διαμονή, μετακινήσεις, φαγητό κτλ.
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.728
Επόμενο Ταξίδι
?
Δεν ξέρω κάτι περισσότερο, ότι ξέρω είναι από έρευνα που έχω κάνει κι εγώ στο ίντερνετ. Θα ξαναπώ πως ο γνωστός σου που ζει εκεί είναι ο κατάλληλος για τέτοιες πλήροφορίες.

Νομίζω μόνο για Στοκχόλμη 4-5 μέρες είναι πολύ καλά. Αν θες να πας και Ουψάλα ή καμιά κρουάζιέρα στο αρχιπέλαγος βάλε άλλες δύο μέρες.
Το κόστος είναι γνωστό οτι είναι πολύ υψηλό. πχ η ημερίσια κάρτα για τα μμμ είναι 12€. Ακόμα και το φαστ φουντ είναι ακριβό γύρω στα 8 ευρώ ένα σάντουιτς.
Διαμονή αν κλείσεις από τώρα θα πετύχεις καλύτερες τιμές. Μια οικονομική λύση είναι τα πλοία ξενοδοχεία όπου μερικά από αυτά έχουν απίστευτα χαμηλές τιμές και μάλιστα με τουαλέτα και μπάνιο. Μπες στο booking και θα δεις.
 

artk

Member
Μηνύματα
17
Likes
3
Επόμενο Ταξίδι
Στοκχόλμη
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Θα ρωτήσω και τον γνωστό μου, αλλά επειδή μένει εκεί μόνιμα, νομίζω και η γνώμη ταξιδιωτών, κάποιες φορές μπορεί να είναι καλύτερη. Για παράδειγμα για το τι να προσέξεις, μιας που είσαι στην ίδια θέση. Για το κόστος κτλ., θα ρωτήσω όμως.

Ευχαριστώ!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.186
Μηνύματα
883.344
Μέλη
38.894
Νεότερο μέλος
mikesf

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom