Προτάσεις για Tuscany-Umbria..

stamοs19

Member
Μηνύματα
8
Likes
4
Επόμενο Ταξίδι
Τοσκάνη
Χαίρομαι που πραγματοποιώ την πρώτη μου καταχώρηση-ως νεότατο μέλος- στην παρέα του travelstories.
Παρόλο που έχω διαβάσει τα περισσότερα από τα θέματα του συγκεκριμένου γκρουπ και εφόσον έχω στα σκαρία ένα ταξίδι με αυτοκίνητο στην Τοσκάνη και ολίγη Ούμπρια για τον Αύγουστο, ανοίγω νέο θέμα για προτάσεις γυρω από την περιηγήση μου (που αυτή τη στιγμή μου έχει γίνει έμμονη ιδέα)..
Έχουμε και λέμε λοιπόν..
Προσγειώνομαι Μιλάνο από όπου και θα νοικιάσω αυτοκίνητο και θα κατευθυνθώ προς Φλωρεντία. Δύο διανυκτερεύσεις εκεί (ξέρω δεν είναι αρκετές..) και ύστερα προβληματίζομαι ως προς τα που να κινηθώ. Επειδή θέλω πολύ να επισκεφτώ την Ασίζη και το Γκούμπιο, σκεφτόμουν ότι θα ήταν καλή επιλογή να κάνω τις δύο επόμενες διανυκτερεύσεις μου στην Ασίζη (ή μήπως Κορτόνα..)Αμέσως μετά θα κατευθυνθώ προς κεντρική τοσκάνη (για 6 διανυκτερεύσεις) και εφόσον θελω να επισκεφθώ αρκετά μέρη (chianti,montelpunciano.., san gimignano, lucca, pisa, και ενδεχομένως νότια sorano και pitiglano, μήπως και day trip στο cinque terre;;;) δεν είμαι σίγουρος για το ποιο/α μέρος/η πρέπει να είναι η βάση μου... Προσανατολίζομαι προς Σιένα επειδή είναι κάπου ανάμεσα αλλά και λόγω του ότι θα ήθελα να βγαίνω κάποια βράδυα έξω..
Ελπίζω να μην κούρασα, είμαι προβληματισμένος (ευχάριστα) και για αυτό απευθύνομαι στην εμπειρία των ιταλόφιλων..!!
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Για την Umbria θα σου έλεγα να έχεις σαν βάση την Περούτζια... εκτός του ότι είναι υπέροχη και θα είναι κρίμα να μην την δεις, απέχει περίπου το ίδιο από την Ασίζη και το Γκούμπιο που θα πας και φυσικά θα κάνεις άριστα που θα πας. Περίπου μια ώρα και κάτι ψιλά από το Γκούμπιο βρίσκεται το Ουρμπίνο... κανόνισε να μην το χάσεις... γνώμη μου είναι να κάνεις τις μέρες σου στην Umbria τρεις...

Για την Τοσκάνη θα σου πω αυτό που λέω σε όλους... είναι αδύνατον να χωρέσεις τόσα μέρη σε λίγες μέρες... πιστεύω ότι δεν θα το ευχαριστηθείς... θα σου έλεγα λοιπόν να κάνεις τις μέρες στη Φλωρεντία τρεις και μετά να επικεντρωθείς στην περιοχή γύρω από την Σιένα... εγώ προσωπικά θα έμενα σε κάποιο αγρόκτημα κοντά στο San Gimignano... και φτηνότερα θα είναι και πιο ατμοσφαιρικά... με το σκεπτικό λοιπόν ότι έχεις 4 μέρες θα έτρωγα μία ή δυο μέρες στη Σιένα και τις υπόλοιπες δυο ή τρεις θα πήγαινα Gimignano, Montalcino, Montelpunciano και φυσικά σε δεκάδες άλλα απίστευτα χωριουδάκια που θα σε εντυπωσιάσουν... να τα δεις όλα δεν υπάρχει περίπτωση και να τρέχεις χωρίς να τα απολαύσεις μόνο και μόνο για να λες πως πήγες είναι πασάλειμα... την τελευταία μέρα φύγε νωρίς και πήγαινε να δεις την πλατεία στην Πίζα και μετά δώσε χρόνο στη Λούκα...

Υ.Γ. Για Pitiglano και Cinque Terre μην το κάνεις... είναι άλλα ταξίδια...
 

stamοs19

Member
Μηνύματα
8
Likes
4
Επόμενο Ταξίδι
Τοσκάνη
Ευχαριστώ πολύ traveller για την άμεση απάντηση! Για τη νότια Τοσκάνη είμαι διστακτικός γιατί ξέρω ότι είναι πιο μακρυά..οι προτάσεις σου θα ληφθούν πολύ σοβαρά υπόψη (η perugia όντως φαντάζει καλύτερος τόπος ως βάση..).Ευχαριστώ και πάλι!
 
Μηνύματα
132
Likes
21
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλία - Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Για το ταξίδι που θες να κάνεις δυστυχώς δεν μπορώ να σε κατατοπίσω αλλά θα σου πω ότι Cinque Terre αν σε παίρνει ο χρόνος και μπορείς μην το χάσεις να πας...Είναι εκπληκτικά και αξίζει...Βέβαια όπως είπε και ο Traveller ίσως να ήταν και καλύτερα να τα κάνεις άλλο ταξίδι,να τα δεις και με την ησυχία σου....Καλό σου ταξίδι και περιμένουμε εντυπώσεις...Α!Kαι καλώς ήρθες! :)
 

stamοs19

Member
Μηνύματα
8
Likes
4
Επόμενο Ταξίδι
Τοσκάνη
Αφού έχω σχηματίσει μια ιδέα για ενδεχόμενα καταλύματα, traveller (και όποιος άλλος θέλει!), θα εκτιμούσα αν μοιραζόσουν μαζί μου συγκεκριμένη/ες πρόταση/εις καταλύματος στην κεντρική τοσκάνη και στην Perugia.
Ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο και τις πολύτιμες συμβουλές..
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.292
Μέλη
38.893
Νεότερο μέλος
stefanoss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom