Βέλγιο Ολλανδία Πρωτοχρονιά σε βρυξέλλες - Αμστερνταμ

tmgiorgio24

Member
Μηνύματα
10
Likes
1
καλησπέρα σε όλη την παρέα του travel stories. λοιπών την περίοδο των γιορτών κ συγκεκριμένα την πρωτοχρονία ,ψήνομαι για ένα ταξίδι σε κάποια
ευρωπαική χώρα , αλλά λόγο οτι το μπάτζετ δεν είναι πολύ υψηλό κ τα εισιτήρια μες τις γιορτές πανάκριβα ,το μόνο που βρήκα είναι με ryan air για βρυξέλλες. έτσι ψήνομαι να κάνω ένα ταξιδάκι βρύξέλλες - αμστερνταμ. αναχώρηση παραμονή πρωτοχρονιάς κ επιστρόφη σε ελλάδα 5 ιανουαρίου.
καταρχάς θα ήθελα να γνωρίζω αν υπάρχει άλλη low cost εταιρία εκτος απο ryan air k easyjet που εκτελεί πτήσεις σε ευρωπαικούς προορισμούς απο θεσσάλονικη ,κ δεύτερων αν αξίζουν οι βρυξέλλες για να κάνεις πρωτοχρονια.
οποιαδήποτε πληροφορία είναι χρησιμη (αξιοθέατα , φαγητό,ξενοδοχεία), επίσης σκέφτομαι να νοικιάσο αυτοκινητο ,το προτείνεται ? είναι εύκολη η μετακίνηση ,βλεπω πως στο αμστερνταμ ολα τα ξενοδοχεία χρεώνουν parking 40 k 50 ευρώ την μέρα, η να προτημήσω το τραίνο ; απ οτι βλέπω πρέπει να υπάρχει αρετά συχνα δρομολόγια ανάμεσα στις 2 πόλεις. απο το αεροδρόμιο των βρυξέλλες στην πόλη ποιος είναι ο πιο οικονομικός τρόπος να κατέβεις,θα λειτουργούν οι συγκοινωνίες παραμονή πρωτοχρονιάς (αφιξη περίπου 19:00;
 

flying Doc

Member
Μηνύματα
200
Likes
378
Καλημέρα πρωτ' απ' όλα.
Εξαρτάται το πως ορίζει κανείς το "αξίζει να κάνει πρωτοχρονιά" Αν εννοείς πάνε 12, κόβουμε την πίτα και βουρ για μπουζούκια, μάλλον δε θα πετύχεις κάτι τέτοιο. Σαφώς και υπάρχουν εκδηλώσεις και διασκέδαση στα διάφορα μαγαζιά, αλλά με "κεντροευροπαϊκό χαρακτήρα".

Από αξιοθέατα, υπάρχουν πολλά. Εκτός από την τουριστική και πολυδιαφημισμένη Grand Place, αξίζει η γειτονική Place St. Cathlene, το Mont des Artes, τα διάφορα μουσεία (κινουμενων σχεδίων, μουσικών οργάνων, πολεμικό, φυσικής ιστορίας), ο Βοτανικός κήπος, το Αtomium, η Little Europe, η κυριακάτικη βόλτα στο Petit Sablon για αντίκες και πολλά ακόμα.
Φαγητό πού και καλό. ΜΑΚΡΥΑ , επαναλαμβάνω Μ Α Κ Ρ Υ Α από την τουριστοπαγίδα των μυδάδικων, στη Rue des Bucheres. MΑΚΡΥΑ, ΜΑΚΡΥΑ, ΜΑΚΡΥΑ. Συμπεριφορά greek krahtis (Gia peraste, gia peraste). Μύδια ΧΑΛΑΣΤΡΑΣ, τιμές φωτιά, κοινό Ασιάτες, Αμερικάνοι, πουρο-teenagers Ευρωπαίοι με τον ταξιδιωτικό οδηγό για Ευαγγέλιο, που λέει "ΔΕΝ είδατε τις Βρυξέλλες, αν ΔΕ φαγατε μύδια"

Προσωπικά σου προτείνω το Cafe Arcadi Arcadi Cafe, Rue d’Arenberg, Brussels | BakingMeHungry. Δεν είμαι αντικειμενικός, αλλά το είχα κάνει στέκι μου, τους 3 μήνες που έμεινα για δουλεια στις Βρυξέλλες. Επίσης, στα στενά γύρω από την Grand Place, θα βρεις πολλά και καλά μαγαζιά για φαγητό και μπύρες (μιλάμε για ΠΟΛΥ και ΦΤΗΝΗ μπύρα).

Επίσης, σου συνιστώ την fritterie στην Place Jourdan (πίσω από το Ευροκοινοβούλιο) Από τh stash toy Μετρο Schumman , ΙΣΑ κατω στην οδό Froissart. Μια fritterie σαν όλες των Βρυξελλών, αλλά με τελεις σάλτσες για τις πατάτες σου και πολλούς... Ευρωβουλευτες για πελάτες.

Για τη μετακίνησή σου από το αεροδρόμιο, διαλέγεις είτε το τρενο (σταματάει ΚΑΙ στους τρεις σταθμούς των Βρυξελλών, Central, Nord, Ouest) η το express bus #12 (σταματάει στη στάση μετρό Schumman).

Όσον αφορά το Αμστερνταμ. Αν έχεις σκοπό να πάς ΜΟΝΟ Αμστερνταμ, το τρενο είναι ο οικονομικότερος και ευκολότερος τρόπος από Βρυξέλλες. Αν θες να δεις και λίγο από Βέλγιο (Μπρυζ, Γανδη) ή Ολλάνδία (Χάγη) τότε το αυτοκίνητο είναι μονόδρομος. Δεν υπάρχουν διόδια και τα όρια ταχύτητας τα σέβεσαι ΑΥΣΤΗΡΑ (ειδικά στην Ολλανδία). Πολύ απλά, η κλήση θα έρθει σπίτι σου στην Ελλάδα...

Ελπίζω να βοήθησα
 

GiwtaMerlia

Member
Μηνύματα
87
Likes
37
Επόμενο Ταξίδι
Βρυξέλλες-Άμστερνταμ
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αμερική
Καλησπέρα @tmgiorgio24 θα ήθελα να μάθω αν τελικά πραγματοποιήσατε αυτό το ταξίδι, γιατί έχω κλείσει για Πρωτοχρονιά Βρυξέλλες και Άμστετνταμ και θα με ενδιέφερε η άποψη του πώς είναι εκείνη η περίοδος.
Ευχαριστώ!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.585
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom