Αυστρία Πρωτοχρονιά στη Βιέννη

marakizio85

Member
Μηνύματα
160
Likes
56
Επόμενο Ταξίδι
ΒΑΡΚΕΛΏΝΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ- ΚΟΥΒΑ
Καλημέρα σας, ήθελα να συλλέξω όσο πιο πολλές πληροφορίες μπορώ για το ταξίδι που θα κάνω πρωτοχρονιά στη Βιέννη. Για παράδειγμα τι θα προτείνατε για το βράδυ που αλλάζει ο χρόνος να κάνουμε? ή κάποιο εστιατόριο καλό να δοκιμάσουμε ωραίες βιεννέζικες συνταγές, κτλ...
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.370
Likes
14.270
Δεν ξέρω που έχει εκδηλώσεις το βράδυ της Πρωτοχρονιάς,αλλά στό κέντρο(Graben) και κοντά στον Αγ.Στέφανο είναι αυτό,ακριβό βέβαια.
http://www.meinlamgraben.at/Page.aspx?target=229088&l=2&

Πέρα απο το καλό φαγητό η θέα στην πλατεία(άν κάτσεις κοντά στο παράθυρο) είναι φανταστική.Η κουζίνα κλείνει νωρίς(20.30-21.00),δεν ξέρω τι γίνεται την Πρωτοχρονιά.
 

master1706

Member
Μηνύματα
303
Likes
74
Επόμενο Ταξίδι
Φλωρεντία
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη, ξανά!!
Αν θυμάμαι καλά υπολογιζέ 30ευρώ το άτομο χωρίς κρασί.
Και ναι, επιβαλετέ κράτηση για τέτοια περίοδο.
 

marakizio85

Member
Μηνύματα
160
Likes
56
Επόμενο Ταξίδι
ΒΑΡΚΕΛΏΝΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ- ΚΟΥΒΑ
Ωραία, αξίζει να δώσεις και κάτι παραπάνω για να πας σε ένα καλό εστιατόριο να φας...να δοκιμάσεις και την κουζίνα τους. Να ρωτήσω κάτι άλλο...για την όπερα να πάμε π.χ. στης 02/01 παίζει να βρούμε χωρίς να έχουμε κλείσει από πριν εισιτήρια?
 

Joannaaa

Member
Μηνύματα
31
Likes
8
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο
Ταξίδι-Όνειρο
Παντού!
Επειδή θα βρίσκομαι κι εγώ στην Βιέννη την περίοδο των Χριστουγέννων , έκανα μια "έρευνα" που σχετικά με εστιατόρια κτλ και βρήκα το : http://www.figlmueller.at/en/ , το οποίο πρέπει να είναι ένα από τα πιο γνωστά για να δοκιμάσεις σνίτσελ . Ωστόσο , πρέπει να κάνεις κράτηση γιατί ήδη έχει περιορισμένες ημέρες/ώρες διαθέσιμες & το να πας χωρίς κράτηση ενδέχεται να σημαίνει ώρες αναμονής !

Όσο για την όπερα , από όσο έχω ψάξει , χωρίς κράτηση μόνο στους όρθιους έχουμε ελπίδες!
 

jousis

Member
Μηνύματα
542
Likes
1.278
Ταξίδι-Όνειρο
Όλα
Το figlmueller είναι καρατουριστίκλα. Δεν λέω οτι είναι κακό αλλά όσες φορές πέρασα απο έξω (απο το 1) είχε μόνο τουρίστες. Λογικά το φαΐ θα είναι ΟΚ.

Να αντιπροτείνω 2:
Zu den drei Hacken
Purstner

Το δεύτερο μπορεί να δείχνει κιτς (και είναι) αλλά 2 φορές που πήγα είχε μόνο Γερμαναράδες και Αυστριακούς. Είναι όμορφο μέσα, τα γκαρσόνια πολύ ευγενικά και χαλαρά.
Δυστυχώς για το πρώτο, ενώ είχα ακούσει τα καλύτερα, δεν το καταφέραμε. Ήταν πάντα γεμάτο.

Πάντως μην τρελλαθείτε και με τα σνίτσελ. Φάτε 1-2 φορές (δοκιμάστε και ελάφι) και μετά ρίξτε το σε άλλα φαγητά, έχουν διάφορα ωραία. Χωθείτε σε μικρά μαγαζάκια που μοιάζουν με brasserie και πάρτε ότι πιάτα ημέρας δείτε. Έφαγα εξαιρετική ντοματόσουπα, ένα ψωμί μπλούμ μούρλια, διάφορες κρεατόσουπες,...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.725
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom