Γερμανία Πρωτοχρονιά στο Βερολίνο

Himmel

Member
Μηνύματα
8
Likes
15
Επόμενο Ταξίδι
Κάπου για σκι!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Όλος ο κόσμος
Ως νέο μέλος αυτού εδώ του Forum θέλω να σας χαιρετίσω όλους και να ευχηθώ το 2015 να κάνουμε όλοι μας πολλά πολλά ταξίδια!!!
Η πρώτη μου ιστορία αφορά την πρωτεύουσα της Γερμανίας που τόσο πολύ ήθελα να επισκεφτώ. Έφυγα προετοιμασμένη για το κρύο που θα αντιμετώπιζα και το ίδιο θα πρέπει να κάνετε κι εσείς εάν αποφασίσετε να πάτε χειμώνα. Θα πρότεινα οπωσδήποτε ισοθερμικά και ζεστά γάντια, κασκόλ κ.τ.λ. Έφτασα στο αεροδρόμιο του Tegel με 20 πόντους χιόνι, κάτι που ήταν πολύ όμορφο ως πρώτη εικόνα απο το αεροπλάνο.

Πολύ μικρό αεροδρόμιο (καθότι φτιάχνουν το μεγαλό) αλλά πολύ πρακτικό. Απέξω περιμένουν όλα τα λεωφορεία που πάνε προς όλες τις κατευθύνσεις και μπορείτε να προμηθευτείτε εισητήριο για 1,2 ή 5 μέρες για όλα τα μέσα μεταφοράς.Εγώ πήρα των 5 ημερών αξίας 30,5 euro,κάτι που θα πρότεινα ανεπιφύλακτα γιατί τα εισητήρια είναι ακριβά. Εδώ θα κάνω μια ιδιαίτερη μνεία στα μεταφορικά μέσα της Γερμανίας που με μαγεύουν κάθε φορά που την επισκέπτομαι. Είναι στην ώρα τους , καθαρά, ζεστά,περνάνε πάρα πολύ συχνά και πάνε παντού.

Εγώ επέλεξα να μείνω κοντά στο δρόμο Kurfürstendamm (ή αλλιώς Kudamm) και δεν έκανα λάθος γιατί είναι μια περιοχή με πολλά ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ για όλα τα γούστα αλλά ταυτόχρονα δεν σου δείνει την αίσθηση του τουρίστα. Με το λεωφορείο ήμουν στο ξενοδοχείο σε 20 λεπτά σχεδόν απέξω απο την πόρτα. Μετα από ένα γρήγορο φρεσκάρισμα ένα νοστιμότατο λουκάνικο στο Imbiss Curry 36 στο σταθμό Zoologischer Garten ξεκίνησε η γνωριμία με την πόλη οδεύοντας προς το κοινοβούλιο.
Για κακή μας τύχη υπήρχε ουρά 2 ωρών εξω στο πολικό κρύο.

Όπως καταλαβαίνετε δεν περιμέναμε γιατί πληροφορηθήκαμε ότι μπορείς να κλείσεις ραντεβού μέσω Internet. Εδώ πρεπει να σας πω ότι στο Βερολίνο τα περισσότερα αξιοθέατα μπορείς να τα κλέισεις μέσω Internet και έτσι αποφεύγεις τις ουρές που πιστέψτε με είναι πραγματικά μεγάλες και χρησιμοποιώντας την παραπάνω κάρτα των συγκοινωνιών έχετε σε κάποια έκπτωση. Συνεχίσαμε προς την Πύλη του Βρααδεμούργου μέσα από ένα υπέροχο πάρκο και φτάνοντας βλέπουμε ότι είναι κλεισμένη γύρω γύρω επειδη κάνουν live εκπομπές για την Πρωτοχρονιά. Δεύτερη ατυχία αλλά έχουμε μέρες μπροστά μας.. Γρήγορα μέσα σε ένα καφέ γιατι θα γινόμουν παγάκι...

Day 2


Η δεύτερη μέρα ξεκίνησε με μια τρομέρη ανακάλυψη ενός Cafe με φρέσκους περίεργους χυμούς, bagels και ψωμάκια με σολωμό, η διάφορα τυριά, τέλειο Cappuccino και πολλά άλλα!Το όνομα αυτού <What do you funcy love?>

Σήμερα σειρά έχει η γνωστή Alexanderplatz με τον περίφημο Πύργο της τηλεόρασης(Fernsehturm).




Προσωπικά δεν βρήκα κάτι το ιδιαίτερο σε αυτή την πλατεία αλλά σίγουρα το Fernsehturmείναι επιβλητικό. Κατόπιν επισκέφθηκα το κόκκινο Δημαρχείο (Rathaus) ,την εκκλησία Marienkirche και συνέχισα στο Nikolaiviertelπου νιώθεις ότι έχει βγει από άλλη εποχή.





Εκέι σύντομη στάση για Glühwein(ζεστό κρασί) και μετά βόλτα κατα μήκος του Spree. Με τα πόδια φθάνεις στον καθεδρικό ναό (BerlinerDom) και το Museuminsel ( νησί των μουσείων) με το περίφημο μουσείο της Περγάμου και ακριβώς δίπλα το αιγυπτιακό καθώς και την εθνική πινακοθήκη.




Eπειτα συνεχίσαμε με μια βόλτα με πλοίο κατα μηκος του Spreeπου βλέπεις τα αξιοθέατα με άλλο μάτι.

Η δεύτερη μέρα για μας ήταν παραμονή Πρωτοχρονιάς οπότε την γιορτάσαμε με υπέροχο ποτό και φαγητό στα Van Goghκαι Grill Royal(το δεύτερο λίγο τσουχτερό).

Day 3

Πρωτοχρονιά κι δεν είναι τίποτα ανοιχτό.Για αυτό έχω κανονίσει να πάμε στο Τείχος του Βερολίνου που είναι σε ανοιχτό χώρο έπειτα μπαλέτο στην DeutscheOper, έτσι για να το γιορτάσουμε λίγο. Εαν είστε λάτρεις οποιασδήποτε τέχνης θα το λατρέψετε το Βερολίνο. Εαν επίσης σας αρέσει το Sushi θα ενθουσιαστείτε με το υπέροχο Sachiko Sushi στην Savignyplatz και με τις τιμές του.


Day 4

Σήμερα η μέρα ξεκινά με επίσκεψη στο Checkpoint Charlie, το μοναδικό σημείο διέλευσης απο το Ανατολικό στο Δυτικό Βερολίνο.
Το σημείο είναι τρομερά τουριστικό αλλά αξίζει να επισκεφθείτε το μουσείο Topografie des Terrors που βρισκεται εκεί κοντά και εχει ελεύθερη είσοδο. Πραγματικά οι Γερμανοί βγάζουν τα άπλυτά τους στη φόρα.


Στη συνέχεια πήγα στην Potsamer Platzκαι στο Sony Center.




Πραγματικά πολύ όμορφη περιοχή με ωραία εστιατόρια, πολύ κόσμο αρκετούς ουρανοξύστες. Εκεί ξεκινά και η οδός Unter den Linden που σε οδηγεί στην Πύλη του Βραδεμβούργου αλλά στην πορεία βρίσκεις και το μνημείο για το ολοκαύτωμα των Εβραίων.


Στο τέλος της ημέρας επισκεφθήκαμε το Κοινοβούλιο με εισητήριο απο το Internet πια και πραγματικα εντυπωσιάστηκα!!!! Ο γυάλινος τρούλος σε καθηλώνει και αυτά που μαθαίνεις απο το audiospeaker για την κατασκευη του και που χρησιμεύει είναι πραγματικά ενδιαφέροντα. Στην κορυφή είναι ανοιχτός και μαζεύουν την βροχή, η οποία τους παρέχει ρεύμα και θέρμανση!!! Τελειώνει η μέρα με ένα υπέροχο Scηnitzel στο Lutter und Wegner im Kaisersaalστο Sony Center.







Day 5

Τελευταία μέρα και αποφασίζουμε να επισκεφθούμε to Berliner Dom με την υπέροχη πανοραμική θέα και στο Museuminsel το Pergamonmuseumκαι το NeuesMuseum ακριβώς δίπλα. Tipp: Εαν δεν έχετε βγάλει εισητήριο από το Internet και θελετε να επισκεφθείτε πάνω από ενα μουσείο βγάλτε το εισητήριο για είσοδο σε όλα τα μουσεία (18,5 ευρω) στο ταμείο με την λιγότερη ουρά και μπαίνετε μετά σε όποιο θέλετε! Εντυπωσιακά μουσεία και τα δυο ειδικά η Πύλη της Μιλήτου και η Νεφερτίτη!!







Τελευταία μέρα απαιτεί Shoppingστην λεωφόρο Kudammκαι στο πολυκατάστημα KaDeWe, το μεγαλύτερο της Ευρώπης. Ενα τελευταίο δείπνο στο NU με ασιατική κουζίνα πάλι στη Savignyplatz και πελάτες απο όλο τον κόσμο καθόλου όμως τουριστικό. Στο τραπέζι μας μιλούσαν γαλλικά, αγγλικά και εμείς ελληνικά!!

Δεν προλάβαμε τον ζωολογικό κήπο αλλά είμαι σίγουρη ότι θα ξαναέρθω σύντομα....Βερολίνο με μάγεψες....

 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.666
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom