Πρόστιμο σε λεωφορεία - τρόλεϋ

Dva Srca

Member
Μηνύματα
558
Likes
1.053
Επόμενο Ταξίδι
Σλοβενία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ισραήλ, Ειρηνικός
Ξέρω ότι το θέμα είναι λίγο άκυρο, αλλά έχω να κάνω μια ερώτηση στην οποία δεν έχω βρει απάντηση ακόμα και ευελπιστώ ότι με τα τόσα μέλη που κάνουν ποστ καθημερινά εδώ θα καλυφθώ:

Προχθές στο λεωφορείο μπήκα χωρίς εισιτήριο γιατί έτρεξα να το προλάβω την ώρα που περνούσε και δεν ήθελα να καθυστερήσω σε ένα ραντεβού - ωστόσο ήμουν άτυχος και μέσα βρισκόταν ελεγκτής ο οποίος και μου έκοψε πρόστιμο. Με ρώτησε αν είχα ταυτότητα μαζί και δεν είχα, είχα όμως το πάσο μου και του το έδειξα, οπότε έγραψε σωστά το ονοματεπώνυμο (δεν έγραψε όμως τον αριθμό πάσου), μετά με ρώτησε αν θυμόμουν αριθμό ταυτότητας και του είπα ότι τον θυμόμουν, αλλά χθες που τον κοίταξα στο απόκομμα πρόσεξα ότι μέσα στο άγχος μου εκείνη τη στιγμή του έδωσα λάθος τον αριθμό. Ουσιαστικά αντέστρεψα κάποια ψηφία μεταξύ τους και ειλικρινά αυτό δεν έγινε επίτηδες, αλλά η ουσία είναι ότι ο αριθμός δεν είναι σωστός.

Το ερώτημα είναι το εξής: Σε περίπτωση που δεν πληρώσω το πρόστιμο, τι γίνεται; Ο αριθμός ταυτότητας πάνω στο πρόστιμο είναι σίγουρα λανθασμένος. Επίσης να τονίσω ότι δεν κάνω φορολογική δήλωση ακόμα, οπότε πώς θα μου χρεώσουν το δεκαπλάσιο ποσό που λένε στην αρμόδια Δ.Ο.Υ; Τέλος, να τονίσω ότι το επίθετό μου για κακή μου τύχη δεν είναι πολύ συνηθισμένο, οπότε αν κάποιος ψάξει λογικά δε θα βρει πάνω από 2-3 άτομα με το ίδιο όνομα. Αν δε βάλουμε και το πατρώνυμο μέσα, μάλλον περιοριζόμαστε σε ένα αποτέλεσμα.

Το ερώτημά μου ουσιαστικά λοιπόν είναι το εξής: Με τα μισολανθασμένα στοιχεία που έχει ο ΗΛΠΑΠ, μπορεί να με εντοπίσει; Πώς θα μου χρεώσουν το μεγαλύτερο πρόστιμο στην εφορία, ενώ δεν κάνω δήλωση; Ξέρετε γενικά πώς λειτουργούν όλα αυτά; Να σας πω την αλήθεια σκέφτομαι να πάω να το πληρώσω για να μην το έχω άγχος, απλώς έχω ακούσει διάφορες θεωρίες και αναρωτιέμαι τι από όλα αυτά ισχύει και τι όχι. :rolleyes:
 

Sokratis

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
1.056
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Δεν εχω ιδεα αλλα αν δεν εδωσες διευθυνση, παρε το 11880 λεγοντας το ονοματεπωνυμο σου και δες ποσοι θα βρεθουν, αν ειναι αρκετοι ασε να ψαχνουν.
Εμενα μου εκοψε προστιμο η δημοτικη αστυνομια αυγουστιατικα που ολα τα περιπτερα ηταν κλειστα και δεν μπορουσα να αγορασω καρτα σε ενα δρομο εντελως αδειο απο κινηση & παρκαρισμενα αυτοκινητα, μαλλον ημουν ο μονος που εκεινη τη μερα ηταν στην αθηνα αλλα δεν προκειται να το πληρωσω, ας παει η κληση στην εφορια, στο ευρωπαικο κινοβουλιο, στον λευκο οικο, οπου θελει τελος παντων.
 

amsterdam

Member
Μηνύματα
814
Likes
280
Να το πληρώσεις.Τα γούστα & τα λάθη πληρώνονται..:)

Άσχετο
Όχι σαν και κάποιους άλλους που δεν πληρώνουν τα διόδια στο εξωτερικό..:)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.671
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom