Πρόταση: Εκθεση φωτογραφίας

eleni camper

Member
Μηνύματα
19
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια
Ταξίδι-Όνειρο
Νότια Αμερική με αυτοκινο
Γεια σας. Είμαι πολύ καινούργια στο site και δεν ξέρω πως μπορεί κάποιος να προτείνει ιδέες. Καθώς λοιπόν περιπλανιόμουν στο site μου ήρθε μια ιδέα (φυσικά μπορεί να την έχετε ήδη υλοποιήσει και να μην το γνωρίζω): Να οργανώσουμε μια έκθεση φωτογραφίας από τα ταξίεια που έχουμε πάει. Τι λέτε?
 

Lyda

Member
Μηνύματα
723
Likes
241
Επόμενο Ταξίδι
ΚΑΛΜΥΚΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Δευκαλιιιιιωωωωνα....!!!
 

Eri

Member
Μηνύματα
6
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη
Ταξίδι-Όνειρο
Καμπότζη
Πρέπει να σκεφτούμε πολλά για να μπορεί να γίνει μια έκθεση φωτογραφίας! Πόσοι μπορούν να συμμετάσχουν, ποιοι θα είναι αυτοί, ποιος θα επιλέξει τις φωτογραφίες που θα εκτεθούν, τον χώρο που θα εκτεθούν κτλ.! Άρα είναι πολύ δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο! Αν και σαν ιδέα μ' αρέσει πολύ επειδή σπουδάζω φωτογραφία και τη λατρεύω!!! :)
 

spor_os

Administrator
Μηνύματα
1.951
Likes
617
Καταρχήν μεταφέρθηκε στο σωστό κομμάτι του φόρουμ.
Έπειτα θα ήθελα να αναπτύξετε λίγο καλύτερα αυτή την ιδέα.
Και να ακούσω και πως φαίνεται αυτό σαν ιδέα και στους υπόλοιπους.
 

Lyda

Member
Μηνύματα
723
Likes
241
Επόμενο Ταξίδι
ΚΑΛΜΥΚΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Εμενα η ιδεα μ αρεσει πολυ αλλα σκεφτομαι τον αντμιν με τα υπογλωσσια φευγει η ορεξη
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Καποια ερωτηματα που θα πρεπει καταρχην να απαντηθουν:

1. Θα πρεπει να οριστει (απο ποιους;) μια επιτροπη σχετικη αν οχι απαραιτητα με την στενη εννοια με τη φωτογραφια, τουλαχιστον να εχει μια ενασχοληση γυρω απο τα εικαστικα.

2. Η επιτροπη θα πρεπει να επιλεξει καποιες φωτογραφιες (ποσες;/αυτο μπορει και να ειναι συναρτηση του χωρου που θα βρεθει)

3. Η επιτροπη θα πρεπει να ερθει σε επαφη με το μελη του travelstories των οποιων οι φωτογραφιες επιλεχθηκαν και να αναλαβουν να μαζεψουν οτι πρεπει να μαζευτει προκειμενου να γινουν οι εκτυπωσεις.

προβλημα πρωτο: Μπορει καποια μελη των οποιων οι φωταγραφιες επιλεχθηκαν πλεον να εχουν απομακρυνθει και να μην μπορουν να ευρεθουν.

προβλημα δευτερο: Εξοδα εκτυπωσης και -πως να το πω; -εξοδα πλαισιου: Ο καθεις αναλαμβανει τα δικα του; και μπορουν ολοι να ανταπεξελθουν οικονομικα;

4. Σε τι ειδους χωρο θα γινει η εκθεση; Τι κοστος θα εχει αυτο; Ποιος θα κανει τις επαφες για την ευρεση του χωρου;

5. Θα κυκλοφορησει καποιου ειδους καταλογος για την εκθεση; Καποια αφισα; Ποιος θα αναλαβει να το φτιαξει και ποιος θα πληρωσει τα εξοδα;

6. Επαφες με τον περιοδικο και ημερησιο τυπο (δελτια τυπου κλπ) ετσι ωστε να
προωθηθει η εκθεση και να την δει και κανεις περα απο τα μελη του travelstories ποιος θα κανει;

Συμπερασματικα: Υπαρχει ενα θεμα οικονομικο και ενα θεμα οργανωτικο. Και οι δυο παραγοντες ειναι σημαντικοι για την επιτυχια του εγχειρηματος.
Και ως γνωστον απο χρηματων αρξασθαι.
 

dik-7

Member
Μηνύματα
1.527
Likes
2.044
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Έρση με πρόλαβες και έθεσες ερωτήματα (και άλλα τόσα) που μου ήρθαν στο μυαλό, μόλις διάβασα το πρώτο ποστ.
Εκτός και αν κάποιος καλός συμφορουμίτης μας έχει τόσο καλή καρδιά, χρήμα και χρόνο για να τα αναλάβει μόνος του.
Τώρα στα σοβαρά το μεγαλύτερο πρόβλημα θεωρώ ότι είναι η εύρεση ένος χώρου και το κόστος παραχώρησης του.
Αν κάποιος γνωρίζει ότι ύπάρχει κάποιος χώρος που παραχωρείται για τέτοιες εκθέσεις (δωρεάν ίσως) ας μας το πει.
Γιατί το όλο εγχείρημα απαιτεί αρκετά χρήματα, που δε νομίζω να περισσέυουν από τις τσέπες του Δευκαλίωνα και των λοιπών διαχειριστών,
 

fitziano

Member
Μηνύματα
1.934
Likes
533
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Για κόστος εκτύπωσης υπολογίστε 10-30 ευρώ ανά φωτογραφία. Πάει ανάλογα με το μέγεθος.

Τώρα για χώρους και λοιπά δεν έχω ιδέα. Αλλά το θέμα είναι να έχει και ένα όφελος το forum(είτε χρηματικό, είτε διαφημιστικό).
 

eleni camper

Member
Μηνύματα
19
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια
Ταξίδι-Όνειρο
Νότια Αμερική με αυτοκινο
Πρώτα απο ολα, χαίρομαι που κάποιοι βρήκαν την προτασή ενδιαφέρουσα.
Σχετικά με το χώρο, νομίζω ότι θα μπορούσαμε- αν τελικά το αποφασίσουμε- να χτυπήσουμε διάφορες πόρτες σε δήμους, πολιτιστικά κέντρα κλπ, που συνήθως ενδιαφέρονται και μάλιστα με μικρό αντίτιμο (αν όχι δωρεάν, ειδικά αν πάμε σε μικρότερους δήμους.
Δεύτερον, θα μπορούσαμε εύκολα να βρούμε μια κριτική επιτροπή (φαντάζομαι όλο και κάποιοι απο τα μέλη του site ασχολούνται με τη φωτογραφία, και εγω παρακολουθώ μαθήματα).
Θα μπορούσαν να συμμετέχουν όσοι το βρίσκουν ενδιαφέρον και διαθέτουν λίγο χρόνο και 30 Ευρώ/φωτο. Ανάλογα με το χώρο που θα βρούμε και τον αριθμό των μελών που θα ήθελαν να συμμετέχουν, θα μπορούσαμε να διαλέξουμε 2-3 φώτογραφίες/μέλος (έτσι ώστε να μην υπάρξει μεγάλη οικονομική επιβάρυνση. Δε σκέφτηκα για προώθηση του site, απλά γιατί 1) θα ήταν μια ευκαιρία να βρεθούμε ζωντανά, 2) να θαυμάσουμε εμείς οι ίδιοι μέρη που δεν έχουμε πάει, και να αποτελέσει κίνητρο για περισσότερα ταξίδια,3) άνθρωποι που θα την επισκεπτούν να περάσουν ευχάριστα κάποια ώρα "ταξιδεύοντας" μέσα απο τις δικές μας ανάγκες και πιθανόν δίνοντας τους πληροφορίες.
Πάντως δε το θεωρώ ακατόρθωτο, και εννοείται ότι προτίθεμαι να αφιερώσω χρόνο.
Ευχαριστώ
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Το θεμα ειναι αν γινει καποια εκθεση ειναι να ειναι ενος επιπεδου τουλαχιστον- οι "εκπτωσεις", δηλαδη το να κανουμε για να κανουμε κατι δεν εχουν νοημα: Η οποια αιθουσα πρεπει να ειναι "ευπρεπης" με την εννοια να εχει σωστο επαγγελματικο φωτισμο (το λεω αυτο γιατι πολλες δημοτικες αιθουσες πασχουν στον φωτισμο για εκθεσεις) και αρκετα κεντρικα. Δε λεει να ειναι σε καποιον περιφερειακο δημο γιατι πολυ λιγοι ημων θα καταφερουν να φτασουν μεχρι εκει.
Θα κανουμε καποια ενημερωση; Η οποιος το μαθει το εμαθε; Βλεπεις το site εχει μελη απο ολη την Ελλαδα -μπορει λογω συγκεντρωσης πληθυσμου τα περισσοτερα να μενουν στην Αθηνα, αλλα υπαρχει μεγαλη "τραβελστοριτικη" κοινοτητα και στην Θεσσαλονικη και στην Πατρα και στην Κρητη. Εκτος των αλλων, εκει που θελω να καταληξω ειναι οτι, μπορει να εχουμε ξεπερασει τα πεντε χιλιαδες μελη, αλλα απο αυτα τα ενεργα ειναι πολυ λιγοτερα και αρκετα διασκορπισμενα. Για παραδειγμα και να ηθελα να βοηθησω σε διοργανωση που θα γινει στην Αθηνα μου ειναι αδυνατον καθοτι μενω στη θεσσαλονικη.
Απο εκει και επειτα θα επρεπε καποιος να μας δωσει πρωτα εναν καταρχην προυπολογισμο για να ξερουμε καταρχην για τι υψος ποσου μιλαμε.
Κατα τη γνωμη μου θεωρω οτι ειναι λαθος να επιλεγουν απο καθε μελος μια η δυο φωτογραφιες: Μπορει οι φωτογραφιες ενος μελους να ειναι εντελως κοινοτυπες, ενω ενος αλλου μελους να μην ξερεις ποια να πρωτο διαλεξεις. Οποτε αν καποιος αντιπροσωπευεται με πεντε φωτογραφιες να μην εχει ορεξη να πληρωσει 150 ευρω. Οποτε τι κανεις; τον αφηνεις να πληρωσει μια μονο και περναμε να εκθεσουμε καποιες αλλες πιο "δευτερες" επειδη το μελος που τις τραβηξε μπορει να πληρωσει το ποσο αυτο; Εδω ηδη υπαρχει μια "εκπτωση" Η μηπως θα υπαρχει ενα ταμειο (πως; απο που;) το οποιο θα χρηματοδοτησει και το τυπωμα και το "καδραρισμα" των φωτογραφιων;
Καθε εκθεση που σεβεται τον ευατο της τυπωνει εναν καταλογο, ακομη και αν ειναι πολυ μικρος, η εστω ενα πολυπτυχο. Και αυτο κοστιζει. Αν δεν κανεις και μερικες αφισες να τις μοιρασεις στη γειτονια για να το πληροφορηθει και λιγο ο κοσμος, μονο εμεις και εμεις θα ειμαστε. Το ιδιο ισχυει και για τα δελτια τυπου.

Τωρα οσον αφορα το 1) εισαι σχετικα νεα, αλλα στην πορεια θα δεις οτι γινονται συγκεντρωσεις μελων (δηλαδη οι θεσσαλονικεις, οι κρητικοι και οι πατρινοι ειναι οι δραστηριοι) οι Αθηναιοι παντως περνουν μια περιοδο μουργιελας και απραξιας.
το 2) οι φωτογραφιες ειναι ευκολα προσεγγισιμες στον καθενα μεσα απο το site. Μια εκθεση θα απομονωσει καμια σαρανταρια μαξιμουμ. Εδω μεσα υπαρχουν χιλιαδες.
3) Αυτη τη λειτουργια την κανει με τον καλυτερο τροπο το ιδιο το site: Τι πληροφορια θα μπορουσω να δωσω στον θεατη-ενδιαφερομενο για μια φωτογραφια που θα ειναι τραβηγμενη στην Ανταρκτικη για παραδειγμα, εαν δεν την εχω τραβηξει, ενω ο ιδιος ο φωτογραφος κατοικει μονιμα στη Ροδο για παραδειγμα και δεν μπορει να παρευρισκεται στην εκθεση;
Δηλαδη εν ολιγοις τι παραπανω εχει να δωσει ακομη μια εκθεση φωτογραφιας;
Για να εχει να δωσει κατι πρεπει να ειναι επιπεδου. Και εκει μπαινει το θεμα οτι για να εχει ενα επιπεδο χρειαζονται και καποια χρηματα (δεν λεω οτι απαραιτητως ειναι πολλα, πιστευω οτι με λιγα χρηματα μπορει να γινει πολυ καλη δουλεια), αλλα χωρις αυτα τα "λιγα" χρηματα καλη εκθεση δεν γινεται. Και αν ειναι να γινει πρεπει να ειναι καλη. Αλλιως να μην γινει καθολου. Κανεις δεν χρειαζεται μια μετρια εκθεση φωτογραφιας.
 

eleni camper

Member
Μηνύματα
19
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια
Ταξίδι-Όνειρο
Νότια Αμερική με αυτοκινο
Ερση, εννοείται ότι κι εγώ για κάτι ποιοτικό μιλούσα. Επίσης, κι εγώ στη θεσσαλονίκη ζώ. Θα μπορούσαμε λοιπόν αν θέλαμε να το οργανώσουμε τοπικά. Τέλος πάντων, ίσως ακόμα πρέπει να "παλιώσω" σε αυτό το site, για να καταλάβω πως λειτουργεί. Οταν συναντιέστε λοιπόν, οι θεσσαλονικείς, let me know.
Ευχαριστώ
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.769
Μέλη
38.882
Νεότερο μέλος
aggelostzava

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom