Γενικά Πρώτο ταξίδι Ευρώπη, λίγη βοήθεια

stgn

Member
Μηνύματα
39
Likes
3
Καλησπέρα σε όλους.

Για λόγους που δε θα αναλύσω τώρα δεν έχει τύχει να ταξιδέψω Ευρώπη/Εξωτερικό, παρ' όλο που πάντα ήθελα. Το πρώτο ταξίδι που έκανα στο εξωτερικό ήταν φέτος το 3ήμερο της Καθαράς Δευτέρας στη Σμύρνη.

Αυτή τη φορά σκεφτόμαστε με την κοπέλα μου να κάναμε κανα ταξιδάκι Ευρώπη το Πάσχα οπότε αρχίζουμε να το ψάχνουμε από τώρα για να πετύχουμε και σχετικά καλύτερες τιμές. Και εδώ θα ήθελα τη βοήθειά σας ως πιο έμπειροι στα ταξίδια.

Ψάχνουμε κάτι σχετικά οικονομικό στο θέμα των αεροπορικών + ξενοδοχείου, 5-6 διανυκτερεύσεις, σε πόλη που να έχει να δεις αρκετά πράγματα (αξιοθέατα/μουσεία/αρχιτεκτονική), υπάρχει δηλαδή όρεξη για περπατάδα και βόλτα. Αλλά σε σχετικά λογικά πλαίσια (όχι ξεπάτωμα) γιατί είμαστε 35, όχι 18 ;)

Χαζεύοντας φωτογραφίες φίλων από τα ταξίδια τους στην Ευρώπη περισσότερο μου έχουν αρέσει βόρειες χώρες, και κυρίως Γερμανία/Αυστρία/Βέλγιο/Τσεχία/Ολλανδία. Αντίθετα φωτογραφίες από Παρίσι ας πούμε δεν με ξετρέλαναν κιόλας. Επίσης διάφορα νήματα από ταξίδια σε σκανδιναβικές χώρες που έχω δει εδώ στο φόρουμ μου άρεσαν. Θα προτιμούσα περισσότερο "βόρεια" από μεσογειακή χώρα. Όχι πως Βαρκελώνη ή Μαδρίτη θα με χάλαγε, γενικά συμπαθώ Ισπανία αλλά δεν ξέρω αν ενδείκνυται για πρώτο ταξίδι Ευρώπη και για τόσες διανυκτερεύσεις.

Από την άλλη υπάρχει και το οικονομικό θέμα και απ όσο γνωρίζω βόρεια = ακριβότερα. Γι αυτό θα ήθελα την πολύτιμη βοήθεία σας.

υγ. Και οι δύο έχουμε άριστη γνώση Αγγλικών, αν βοηθάει κάπου αυτό.
 

greg_thess

Member
Μηνύματα
993
Likes
547
Για τι budget μιλάμε για αεροπορικά και διαμονή;Το Πάσχα είναι ανεβασμένες οι τιμές όπως και να χει οπότε δεν ξέρω αν θα πετύχεις κάτι πολύ καλό αλλά καλά κάνεις και κοιτάς από τώρα να δεις τι παίζει.
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ειρηνικος ..παντου
Ναι η Σκανδιναβια ειναι ακριβα .
Απο τις 3 πρωτευουσες η Στοκχολμη ειναι η ομορφοτερη .
Βαρκελωνη και Μαδριτη ειναι πανεμορφες πολεις , με πολλα μουσεια και αξιοθεατα.Τις προτεινω με χιλια.
Επισης δεν μπορει να μην περασετε απο τη μαμα Ιταλια.Μπορει να ειναι χωρα μεσογειακη ,αλλα στις ομορφιες δεν πιανεται.
Ρωμη..ταξιδι οικονομικο ..και τι να μιλησουμε τωρα για ομορφια και αξιοθεατα..αστο!!!!
 

stgn

Member
Μηνύματα
39
Likes
3
@greco : Το πάσχα φέτος συμπίπτει? Καθολικό και ορθόδοξο εννοώ.
Επίσης, αν και μου άρεσε αρκετά όταν πήγα στη Σμύρνη, θα ήθελα να δώ και κάποια άλλη χώρα, μην έχω 2 στα 2 ταξίδια εξωτερικό Τουρκία. Βερολίνο και Μόναχο μπορεί να βγει οικονομικά? Κοίταγα και για και για Κολωνία, Ντύσσελντορφ, Φρανκφούρτη, ή να μην το σκέφτομαι?

@greg_thess : Δεν έχουμε σκεφτεί ακόμα το budget καθώς πριν λίγο μόλις έπεσε η ιδέα, αλλά το πλάνο σε γενικές γραμμές είναι όσο δυνατόν βορειότερα (ή/και διαφορετικότερα) και φτηνότερα.

@KLEOPATRA : Ιταλία έχουμε φίλο στη Βερόνα οπότε αν πάμε θα μείνουμε εκεί, αλλά λέγαμε για κάπου διαφορετικά οι 2 μας.
 

villi

Member
Μηνύματα
1.088
Likes
2.789
Tο Ορθόδοξο Πάσχα δεν συμπίπτει με το Καθολικό φέτος.
Να ρίξω άλλη μία πρόταση στο τραπέζι?Βαλτικές!!!!
Ρίγα-Λετονία,Ταλίν-Εσθονία,Βίλνιους-Λιθουανία.
Αν οι διανυκτερέυσεις γίνουν 7 τις επισκέπτεσαι και τις τρεις πανέυκολα και πιο οικονομικά δε γίνεται,6 ευρώ λεωφορείο από την μία στην άλλη!!!
Αν δεν μπορούν να προστεθούν άλλες δύο διανυκτερέυσεις διαλέγεις τις 2 πόλεις συν κάποιες κοντινές αποδράσεις.
Το φθηνότερο και καλύτερο ταξίδι μου στην Ευρώπη.
 

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.571
Το Λονδίνο το έχετε σκεφτεί; Για μένα είναι η πιο ενδιαφέρουσα πόλη της Ευρώπης από αυτές που έχω πάει ως τώρα και δε νομίζω να πάρει κάποια άλλη τη θέση της.
 

stgn

Member
Μηνύματα
39
Likes
3
@villi λίγο που κοίταξα στο google maps φαίνονται αρκετά όμορφες πόλεις, αλλά αναρωτιέμαι αν είναι λίγο πιο "ψαγμένος προορισμός", για άτομα που έχουν κάνει ήδη κάποια ταξίδια. Θα ήθελα να δώ πιο "βασικές" πόλεις πρωτα, αλλά δεν το αποκλείω. Μπορεί να το σκέφτομαι και λάθός βέβαια.

@echo2011 Για το Λονδίνο έχω ακούσει εντελώς αντιφατικά λόγια, έχω φίλους που τους άρεσε πολύ και άλλους που "απλά" τους άρεσε. Παρόλα αυτά θα ήθελα να παω, δλδ μου αρέσει σαν ιδέα, απλά δεν ξέρω κατά πόσο προλαβαίνεις να δείς και να κάνεις πράγματα, δεν είναι λίγο χαοτικό?
 

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.571
@echo2011 Για το Λονδίνο έχω ακούσει εντελώς αντιφατικά λόγια, έχω φίλους που τους άρεσε πολύ και άλλους που "απλά" τους άρεσε. Παρόλα αυτά θα ήθελα να παω, δλδ μου αρέσει σαν ιδέα, απλά δεν ξέρω κατά πόσο προλαβαίνεις να δείς και να κάνεις πράγματα, δεν είναι λίγο χαοτικό?
Η αλήθεια είναι πως έχει πολλά πράγματα να δεις και να κάνεις αλλά σε 5-6 διανυκτερεύσεις θα μπορέσετε σίγουρα να δείτε τα βασικά. Δε το θεωρώ χαοτικό γιατί έχει πολύ καλό δίκτυο μέσων μεταφοράς και μπορείς να πας παντού εύκολα. Και αν κάνεις κρατήσεις νωρίς βρίσκεις και αρκετά καλές τιμές. Αν διαβάσεις λίγο στο φόρουμ σίγουρα θα πάρεις ιδέες και θα δεις αν σας ταιριάζει αυτός ο προορισμός.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.688
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom