Τουρκία Πρώτο ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη

VOULAXATZI

Member
Μηνύματα
13
Likes
12
Εδώ και ώρες διαβάζω ιστορίες, μαρτυρίες και πολλές πληροφορίες για τα ταξίδια μελών στην Κωνσταντινούπολη. Ήμουν ήδη ενθουσιασμένη με την ιδέα ότι θα πάω και τώρα είμαι ακόμα πιο πολύ!
Σκέφτομαι να ταξιδέψω τον Σεπτέμβριο. Είναι το πρώτο μου ταξίδι και θέλω να δω, να γευτώ και να κάνω όσα περισσότερα μπορώ.
Το ξενοδοχείο που μου έχουν προτείνει είναι το "MY ASSOS HOTEL" στην περιοχή BEYAZIT. Τιμή λογική και κοντά σε πολλά σημεία.
Θέλω την πολύτιμη βοήθεια σας και για το τι μου προτείνετε εσείς από δική σας εμπειρία.
Ευχαριστώ!
 
Last edited:

fenia42

Member
Μηνύματα
3.880
Likes
14.418
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Όπως θα λέγε και μια ψυχούλα απαγορεύονται τα κεφάλαια και τα greeklish.... Σε παρακαλούμε να επεξεργαστεί στο μήνυμα σου.
 

chrgkoutz

Member
Μηνύματα
363
Likes
1.196
Ταξίδι-Όνειρο
Δάση Βόρειου Καναδά
Οπως εχω ξαναγραψει,δικη μου προταση,να πας με οργανωμενο πρακτορειο,διοτι οπως με ολες οι μεγαλουπολεις διατρεχεις τον κινδυνο να μην πας,σε οσα σημεια θα επρεπε, ή και αν πας,να μην μπορεσεις να τα αξιολογησεις σωστα,οπως κανουν οι επαγγελματιες ξεναγοι,που αναλυουν καθε πτυχη ενος αξιοθεατου (πχ σκεψου να επισκεφτεις και απλα να τριγυριζεις μονη την Αγια Σοφια).
Απο την αλλη αποψη,εφοσον προετοιμαστεις-διαβασεις πολυ και σωστα,μπορεις να περιηγηθεις και μονη σου την Πολη, αλλα πιστευω οτι θα δυσκολευτεις και θα πληρωσεις περισσοτερο τις μετακινησεις σου,καθως τα ΜΜΜ (προσοχη ιδιως στα ΤΑΧΙ) δεν ειναι το δυνατο σημειο της Κων/λης.
Οπως και ναχει ενα ταξιδι ειναι παντα πηγη συγκινησεων και σου ευχομαι να περασεις υπεροχα.
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα

Vegerazaros

Member
Μηνύματα
1.464
Likes
2.061
Ταξίδι-Όνειρο
Ελβετία ξανά
Να καταθέσω και εγώ την δικη μου γνωμη..χωρις καμμια προσπαθεια κριτικής προηγούμενης ανάρτησης. Καταθετω απλα τη σκεψη μου χωρις να σημαινει οτι ειναι σωστη, ειναι προσοπικες σκεψεις..για αυτο σας παρακαλώ μην μπουμε στη διαδικασια σχολιασμου.."σωστο-λάθος" Στην εποχή του Ίντερνετ και της πληροφόρησης ειναι κριμα νεοι ανθρωποι να καταφευγουν στη λυση του πρακτορείου και της οργανωμένης εκδρομης. Ειμαι 50 χρονών οχι γνώστης τοσο της τεχολογιας... και του Ιντερνετ και ομως τα τελευταία 2 χρονια εχω ταξιδεψει πολύ στην Ευρώπη .."Μοναχή" βρισκοντας εισιτήρια και ξενοδοχεια μεσω Ιντερνετ σε απιστευτα χαμηλες τιμές και κατεβάζοντας χαρτες και πληροφορίες απο απειρες σελιδες ,οπως και διαβάζοντας τις οδηγίες - εμπειρίες συμφουρητών που θα ζήλευαν και τα καλλίτερα ταξιδιωτικα γραφεια!.
Λοιπόν να γυρισω στο θεμα Κωσταντινούπολη.. Δεν υπάρχει πιο ευκολη Πόλη!.. δεν υπάρχει θεμα με ασφαλεια ή τις μετακινήσεις δεν υπάρχει θεμα με το φαγητο.. ( ισως λιγο με το νερο επειδή το "δίκτυο " ειναι παλιο αλλα το νερό ειναι πόσιμο ) δεν υπάρχει προβλημα με την καθαριότητα... το Μονο προβλημα ειναι οτι αν θα πας μια φορα, θα θες να ξαναγυρίσεις πισω... Θα κλεινεις τα ματια και θα βλεπεις χρωματα , αρρώματα, Βόσπορους , Γλάρους τσαγια...θα βλεπεις τη μαγεια της Ανατολής σε συνδιασμο με την Ευρώπη. Εστίασε σε τι ακριβώς θες βοήθεια και εδώ ειμαστε...
 

greco

Member
Μηνύματα
1.148
Likes
3.322
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Γυρος Τουρκιας
Αγαπητη Vegerazaros,εχεις απολυτο δικιο!Αλλα σε παρακαλω,ασε με ν αγιασω,μολις γυρισα απο την Πολη ο μαυρος...
 

greco

Member
Μηνύματα
1.148
Likes
3.322
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Γυρος Τουρκιας
Τελεια,ειναι η μονη περιπτωση που δεν χρειαζεται να πω "καλα να περασεις'.Ειναι δεδομενο!Πες καμια λεπτομερεια,με ποια εταιρεια πετας,που θα μεινεις...
 

Vegerazaros

Member
Μηνύματα
1.464
Likes
2.061
Ταξίδι-Όνειρο
Ελβετία ξανά
Τελεια,ειναι η μονη περιπτωση που δεν χρειαζεται να πω "καλα να περασεις'.Ειναι δεδομενο!Πες καμια λεπτομερεια,με ποια εταιρεια πετας,που θα μεινεις...
Aegean απο Ηρακλειο -Αθηνα- Αντατουρκ και πισω με 154,00 ευρώ , χωρις βαλίτσα + 20 ευρώ βαλίτσα στην επιστροφή γιατι θα ψωνίσω υφάσματα και μαλλιά για πλέξιμο.. και μένω πάντα στο The constantine Hotel ακριβώς στη σταση Γκουχάνε.
 

Vegerazaros

Member
Μηνύματα
1.464
Likes
2.061
Ταξίδι-Όνειρο
Ελβετία ξανά
Πού ήσουν όταν κλείναμε με 35 ευρώ πήγαινε έλα Αθήνα- Κωνσταντινούπολη με βαλίτσα, ε @greco ;; :haha:
http://www.travelstories.gr/community/threads/pegasus-προσφορά-καλοκαίρι-2014.47655/
εκεινος πηγε και ηρθε..!! εμας απο Κρητη δεν μας βολευουν πολυ οι προσφορες που βγαινουν απο Αθηνα γιατι εχουμε το ταξιδι Ηρακλειο -Αθηνα οποτε παλι πληρώνουμε ακριβά και παλι πληρώνουμε για βαλιτσα.. και να τα κλεισεις χωριστα βγαινουν πιο ακριβα..οταν κανεις διαδοχικες κρατησεις εχει καποια εκπτωση.. ολα μαζι 170 ευρώ απο Κρητη - Πολη και πισω και αναμονή μονο 1 ωρα στη Αθηνα ειναι σουπερ προσφορα . Οι τιμες απο Ηρακλειο Πολη παιζουν απο 120 ευρώ εως 250 αναλογα την εποχή . Μονο περσυ που ειχε η aegean μια πτηση απευθειας Ηρακλειο -Κων/πολη ειχαμε πληρωσει 67 πηγαινε ελα αλλα το εκοψαν φετος..
 

sdoros

Member
Μηνύματα
81
Likes
46
Μόλις σήμερα γύρισα από την Κωνσταντινουπολη και φυσικά θέλω να ξαναπάω .
Με διάβασμα και οργάνωση δεν χρειαζεσαι να πας με πρακτορείο.
Έχω περάσει άριστα αλλά και χάλια στο παρελθόν με οργανωμένες εκδρομές πρακτορείου .

Όσο για την Κωνσταντινουπολη δεν είχα πρόβλημα με τα ταξί. Έλεγα στην reception του ξενοδοχείου για ταξί και μου φώναζαν αυτοί.
Ρώταγα και πόσο κοστίζουν οι διαδρομές περίπου για να ξέρω για τον γυρισμό που θα έπαιρνα περαστικό ταξί.
Όλες τις φόρες που επέστρεφα ταξιμ αλλά και σε άλλα μέρη με πολύ κίνηση, οι ταξιτζιδες μου πρότειναν να με αφήσουν κάπου κοντά αν ήθελα (στα 200-300 μέτρα) για να γλυτώσουμε και οι 2 χρόνο.
Στην Αγιά Σοφιά έχει "ηλεκτρονικό" ξεναγό (ακουστικά) στα ελληνικά αρκεί να αφήσεις κάποια ταυτότητα/διαβατήριο για εγγύηση.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.278
Μέλη
38.893
Νεότερο μέλος
stefanoss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom