Ρώμη Πως θα φτάσω στη Ρώμη;

Lthanos

Member
Μηνύματα
1.387
Likes
283
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο
Ταξίδι-Όνειρο
2 μήνες στην Κίνα
dsc_1649.jpg

Η απάντηση είναι απλή. Αεροπορικώς. Οι πτήσεις από την Αθήνα (ΑΤΗ – Ελευθέριος Βενιζέλος) προς τη Ρώμη είναι καθημερινές και φυσικά απευθείας. Τις πραγματοποιούν 5 εταιρίες. Η Ολυμπιακή, η Aegean, η Alitalia, η EasyJet και η Air One. Η διάρκεια της πτήσης είναι κάτι περισσότερο από 2 ώρες. Το αεροπλάνο σας θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο FCO – Leonardo da Vinci (ή αλλιώς Fiumicino).

Η AirOne πραγματοποιεί απευθείας πτήσεις και από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης (SKG – Μακεδονία)

Τα links των αεροδρομίων:
Leonardo da Vinci – Fiumicino:ADR
Ελευθέριος Βενιζέλος:Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών – Ελευθέριος Βενιζέλος

Κι απ’το αεροδρόμιο στην πόλη;

Στον ευρύτερο χώρο του αεροδρομίου υπάρχει σταθμόςτρένου. Είναι πολύ βολικό και καλύπτει τα 37 χιλιόμετρα της απόστασης μέχρι τηΡώμησε 35 λεπτά. Υπάρχουν δύο δρομολόγια.
Το 1ο κάνει τέρμα στο σταθμό Termini, από όπου μπορείτε να πάρετε το μετρό ή και λεωφορείο. Η συχνότητα των δρομολογίων είναι ημίωρη. Από το αεροδρόμιο το πρώτο τρένο ξεκινάει στις 06:37 και το τελευταίο στις 23:37. Για τη δύσκολη στιγμή της επιστροφής, πρέπει γνωρίζετε ότι το πρώτο τρένο από το Termini για το Fiunicino αναχωρεί στις 05:52 και το τελευταίο στις 22:52. Το κόστος είναι 11 ευρώ.
Το 2ο φτάνει μέχρι τους σταθμούς Ostiense και Trastevere. Από εκεί μπορείτε να μετακινηθείτε με το τραμ. Το κόστος του είναι 5,5 ευρώ.

Υπάρχουν καιλεωφορεία, που επίσης καταλήγουν στο Termini και ένα από αυτά (COTRAL) έχει και νυχτερινά δρομολόγια. Οι τιμές τους κυμαίνονται μεταξύ 5 και 8 ευρώ.
Τέλος, υπάρχουν και taxi, αλλά σίγουρα θα κοστίσει πολύ περισσότερο. Θα σας πάνε όμως ακριβώς στον προορισμό σας. Το κόστος κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι περίπου 40 ευρώ και φυσικά τη νύχτα παραπάνω.
 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.181
Μηνύματα
883.116
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom