Ρουμανία Ρουμανία με μηχανή

KostasLia

Member
Μηνύματα
311
Likes
1.742
Επόμενο Ταξίδι
για Βαλκάνια το κόβω
Ονειρεμένο Ταξίδι
Βιετνάμ

Την σημερινή μας μέρα θα αποχαιρετούσαμε το Μπράσοβ και το κάστρο μας και θα αναχωρούσαμε με τελικό μας προορισμό την πόλη Sibiu.:D:D

Οι επιλογές μας λοιπόν για τον δρόμο που θα ακολουθούσαμε ήταν δύο:
1η επιλογή:): να πάμε Sibiu με στάση στην πόλη Fagaras,όπου θα βλέπαμε και το κάστρο Fagaras, σύνολο ημερησίων χλμ.145 (2.15ώρες),με αρκετά ξεκούραστη διαδρομή.
2η επιλογή:): να ακολουθήσουμε την εξής διαδρομή Brasov – Campulung – Curtea De Arges – Transfagarasan Road – Sibiu, για να περάσουμε και από τον γνωστό δρόμο transfagarassan με μια στάση εκεί. Σύνολο ημερησίων χλμ 315 και με δρόμο όχι τόσο καλό..

Δεν ξέρω ποια από τις δύο κουρτίνες θα επιλέγατε εσείς, αλλά επειδή είχαμε ήδη δει αρκετά κάστρα και επειδή ήμασταν και με μηχανή εμείς επιλέξαμε την κουρτίνα δύο. Τι σοι μηχανόβιοι ήμαστε άλλωστε..?:bleh::bleh:

Και έτσι ξεκινήσαμε..:lol::lol:Εδώ να πω ότι πρώτον οι δρόμοι δεν ήταν και οι καλύτεροι και δεύτερων είδαμε τόσα πράγματα όπως το μοναστήρι στην πόλη Cuerta de Arges και το κάστρο Poienari (όπου πρέπει βα ανέβεις 1.480 σκαλιά:eek:) στην αρχή που ξεκινάει ο transfagarassan και λόγω βιασύνης δεν κατάφερα να τραβήξω φωτογραφίες:rolleyes-80: . Αλλο ένα μειονέκτημα για κάποιον που ταξιδεύει με μηχανή, ότι δεν μπορεί να έχει την φωτογραφική μηχανή πάνω του και να τραβάει φωτογραφίες όποτε θέλει.(και λόγω κράνους):(:(. Το μόνο πάντως σίγουρο είναι ότι έχουν τυπωθεί όλα τόσο καλά στην μνήμη μου που είναι πολύ δύσκολο να τα ξεχάσω..

λίγα λόγια για τον Transfagarassan..
Kατασκευασμένος ως στρατιωτικός δρόμος υψίστης σημασίας, ο Transfagarasan (DN-7C) διασχίζει από Bορρά προς Nότο (ή αντίστροφα αν θέλετε) το ορεινό σύμπλεγμα των Kαρπαθίων, ενώνοντας τις πόλεις Σιμπιού και Πιτέστι, και κατ’ επέκταση τις ιστορικές περιοχές Tρανσυλβανία και Bαλάτσια.
Η κατασκευή του Transfagarasan ξεκίνησε το 1970 και ολοκληρώθηκε στις 20-9-1974. Εμπνευστής του μεγαλόπνοου σχεδίου υπήρξε ο δικτάτορας Νικολάε Τσαουσέσκου. Θορυβημένος από την εισβολή των Σοβιετικών στην Τσεχοσλοβακία το 1968, αποφάσισε να κατασκευάσει έναν ορεινό οδικό άξονα με αποκλειστικό σκοπό τη γρήγορη πρόσβαση στρατιωτών και πολεμοφοδίων από τα νότια στα βόρεια της χώρας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί έγκαιρα μια ανάλογη ενέργεια των Σοβιετικών κατά της Ρουμανίας. Ετσι, ο φόβος του Τσαουσέσκου για μια ενδεχόμενη εισβολή των φίλων και συμμάχων του στο ρουμανικό έδαφος μετουσιώθηκε σ' έναν τολμηρό κατασκευαστικό ρόλο. To μήκος του είναι 90χλμ.
ρόλο. To μήκος του είναι 90χλμ.

και εκεί που ανεβαίναμε λίγο πριν την κορυφή και την είσοδο της λίμνης Balea μας ανακοινώνουν ότι ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός λόγο αγώνων ράλι και θα άνοιγε μετά από 3 ώρες.:eek::eek:

Και ξαφνικά οι μισοί από μας, με επι τόπου στροφή γυρνούσαν πίσω.:cry::cry: Το σκεφτήκαμε από δώ το σκεφτήκαμε από κει αποφασίσαμε να περιμένουμε με την ελπίδα ότι ίσως καταφέρναμε να δούμε και τον αγώνα.:lol::lol: Μέρος στον αγώνα πέρναν κάτι ράλι τα οποία μας είχαν προσπεράσει λίγο προτείτερα, αλλά τότε δεν γνωρίζαμε και την σημασία τους. Έπειτα από κανα 2ωρο τελικά ο δρόμος άνοιξε, και με την go pro στο κράνος μας να τραβάει βίντεο ξεχυθήκαμε στο δρόμο.:D

Η εμπειρία μοναδική...οι μηχανές άπειρες..και το τοπίο μαγευτικό..

Λίγες ώρες αργότερα είχαμε πια φτάσει στην πόλη Sibiu:clap::clap:..Εδώ είχαμε κλείσει το ξενοδοχείο Da Vinci Residence (30ευρώ με πρωινό).

Τελευταίο μας βράδυ στη Ρουμανία.:cry::cry: Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε να εκμεταλευτούμε το χρόνο μας, ντουζάκι και βόλτα να γνωρίσουμε την πόλη. Στην κεντρική πλατεία γινόταν ένας χαμός από τουρίστες και ρουμάνους, λίγο αργότερα συνηδειτοποιήσαμε ότι γιόρταζαν τον νικητή του σημερινού αγώνα.:haha::haha:όπως θα δείτε και στην φωτογραφία την εξέδρα. Αργότερα ήρθαν τα αυτοκίνητα που είχαν πάρει μέρος και ακολούθησαν τραγούδια:haha::haha:

η κεντρική πλατεία του Sibiu:clap:

Κάποια σξιοθέατα της πόλης:clap:



Και η γνωστή γέφυρα των Ψεμάτων:clap:

ονομάζεται έτσι γιατί όπως λέει ο μύθος:
1εκδοχή:bleh::bleh:...αν κάποιος πει ψέματα ενώ περνάει την γέφυρα αυτήν κουνιέται. Γιαυτό το λόγο μάλιστα σήμερα τα ζευγάρια ανταλλάσουν όρκους αγάπης και πίστης..
2η εκδοχή:bleh::bleh:...ότι παλιά ρωτούσαν τις κοπέλες που ήταν να παντρευτούν αν ήταν παρθένες,πάνω στην γέφυρα,και αν αυτήν ετριζε τις πετούσαν κάτω και τις σκότωναν γιατί λέγαν ψέματα και
3εκδοχή:bleh::bleh:...επειδή εκεί παλιά γινόταν η αγορά αν πιάναν κάποιον να κλεβει και έλεγε ψέματα τον πετούσαν κάτω
Εκείνο το βράδυ θα κοιμούμουνα λοιπόν ήσυχη:innocent::innocent: αφου η γέφυρα δεν κουνήθηκε βάση της πρώτης εκδοχής πάντα..!!!!Χαχαχα!!!Αφού είχα ήδη κλειδώσει την αγάπη του Κώστα για μένα σε μία γέφυρα της Φιλανδίας(αλλά όμως αυτό σε άλλη ιστορία)...!!!!!!!Σημασία είχε ότι αύριο δυστυχώς θα αφήναμε την Ρουμανία...
:clap::clap::clap:



 
Last edited:

chris7

Member
Μηνύματα
3.085
Likes
23.659
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καναδάς
Ρουμανία!!!!!!!!!!!!
Πολύ ωραία.
Σκεφτόμαστε για το καλοκαίρι ένα οδικό ταξίδι στη Ρουμανία, οπότε περιμένω με ανυπομονησία την ιστορία σας. Παράλληλα βέβαια διαβάζω και τις υπόλοιπες ιστορίες οι οποίες είναι αρκετές.
Περιμένουμε τη συνέχεια.
 

KostasLia

Member
Μηνύματα
311
Likes
1.742
Επόμενο Ταξίδι
για Βαλκάνια το κόβω
Ονειρεμένο Ταξίδι
Βιετνάμ
Έφτασε λοιπόν η πολυπόθητη μέρα:clap::clap:.Φορτώσαμε τα μπογαλάκια μας και τους εαυτούς μας πάνω στο kawasaki μας και ξεκινήσαμε.Η μέρα σήμερα περιλάμβανε την εξής διαδρομή Λάρισα-Vidin(Βουλγαρία), (8.30ώρες οδικώς) όπου θα διανυκτερεύαμε και το πρώτο μας βράδυ.

Οι στάσεις αρκετούτσικες, σύντομες βέβαια για να προλάβουμε να επισκεφτούμε και το γνωστό μοναστήρι της Ρίλα. Περάσαμε τα σύνορα Ελλάδα-Βουλγαρία αρκετά εύκολα όπου καναμε και εκεί μια σύντομη στάση να γεμίσουμε το ντεπόζιτο όπου και συννηδειτοποίησα πως η κίνηση από την αντίθετη φορα ήταν αρκετά αυξημένη. Καλοκαίρι άλλωστε οι βαλκανικές χώρες μας προτιμούν για τις βουτιές τους!!!:lol: :lol:Υπήρχαν επίσης επιγραφές γραμμένες στα ελληνικά για αρκετά χλμ οπότε δεν πολυκαταλάβαινες ότι βρισκόσουν εκτός Ελλάδας. Λίγες ώρες αργότερα είχαμε επιτέλους φτάσει στο μοναστήρι..:xalara:

λίγα λόγια για το μοναστήρι..
Το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη της Ρίλα, γνωστό και απλά ως Μοναστήρι της Ρίλα είναι η μεγαλύτερη και πιο φημισμένη ορθόδοξη μονή στη Βουλγαρία. Βρίσκεται στα Όρη Ρίλα, σε ύψος 1.147 μέτρων και 117 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας, Σόφιας, στη βαθειά κοιλάδα του ποταμού Ρίλσκα. Το μοναστήρι έχει πάρει το όνομά από τον ιδρυτή του, τον ερημίτη Ιωάννη (Ιβάν) της Ρίλα (876 - 946 μ.Χ.) και σήμερα έχει περίπου 60 μοναχούς. Ολόκληρο το συγκρότημα της μονής καταλαμβάνει μια έκταση 8.800 m2 και αποτελείται από μια μονόκλιτη βασιλική, κελιά όπου μένουν οι μοναχοί και έναν πύργο.
Το μοναστήρι ιδρύθηκε το 10ο αιώνα και αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά πολιτισμικά, ιστορικά και αρχιτεκτονικά μνημεία της Βουλγαρίας και σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο τόσο για τη Βουλγαρία, όσο και για τη Νότια Ευρώπη. Το 1976 ανακηρύχθηκε εθνικό ιστορικό μνημείο της Βουλγαρίας και το 1983 χαρακτηρίστηκε από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Από το 1991 υπάγεται εξ' ολοκλήρου στην Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου της Βουλγαρίας. Το 2008 προσέλκυσε 900.000 επισκέπτες.
IMG_5118.JPG


IMG_5106.JPG

για όσους θέλουν να διαβάσουν την ιστορία του μοναστηριού..:haha::haha::haha:

IMG_5096.JPG IMG_5098.JPG IMG_5099.JPG
είναι πραγματικά πανέμορφο και το μοναστήρι καθώς και όλη η περιοχή..

Περιμένοντας στην ουρά για την τουαλέτα έπιασα την κουβέντα με 2 αγγλιδούλες οι οποίες το προηγούμενο βράδυ είχαν διανυκτερεύσει στο μοναστήρι και μου λέγαν πόσο επιβλητικό ήταν το βράδυ με την ομίχλη να το αγκαλιάζει και χωρίς τους εκατοντάδες τουρίστες, και καθώς η μια είχε τρομάξει λίγο εγώ μαζί με την άλλη την κάναμε πλάκα οτι ήταν το καταλληλότερο μέρος να γυριστεί ταινία τρόμου με φόνους και τέτοια..:haha::haha::haha:γελάσαμε αρκετά!!! :haha::haha::haha:Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι για να διανυκτερεύσουν εκεί πλήρωσαν λιγότερο απο 10ευρώ και με βάλαν στις σκέψεις ότι ίσως το ίδιο επρεπε να είχαμε κάνει και εμείς!!!:icon_redface:!!!

Τελος πάντων εμείς είχαμε ήδη κλείσει δωμάτιο στο Vidin και για να μην μας πιάσει η νύχτα στο δρόμο έπρεπε να βιαστούμε!!Το καλό ήταν ότι φτάσαμε την ώρα ακριβώς που νύχτωνε..Το ξενοδοχείο μας βρισκόταν λίγο έξω από την πόλη,λεγόταν impuls palace hotel, 28ευρώ το δίκλινο με πρωινό,πάρα πολύ ωραίο με πισίνα αλλά το μοναδικό αρνητικό να είναι ότι λειτουργούσε και σαν club μετα τις 12.:twisted:!!
IMG_5127.JPG
κάναμε μια βόλτα στο κέντρο της πόλης,η οποία ενδείκνυται μόνο σαν ενδιάμεσος σταθμός καθήσαμε να φάμε σε μια πιτσαρία πολύ οικονομικά για εμάς και κινήσαμε για το ξενοδοχείο. Με το που φτάσαμε συνειδητοποιήσαμε ότι δεν θα κοιμόμασταν..η μουσική βαρούσε στο τέρμα και τα διάφορα φώτα παίζαν καταλήγοντας στο παράθυρο του δωματίου μας!!ουπς!!!!σκεφτήκαμε να πιούμε ένα ποτάκι αφού ως ένοικοι του ξενοδοχείου δεν θα πληρώναμε είσοδο αλλά η κούραση και το αυριανό ξύπνημα υπερτερούσαν..:clap::clap:έτσι άρον άρον αποφεύγοντας το κάλεσμα του προσωπίκου για ποτό που είχαν ξεφαντώσει και που οι μισοί ήταν ήδη πιωμένοι αποφασίσουμε να μην κάνουμε τα παραπονά μας, αλλά να αποσυρθούμε ευγενικά.:icon_evil::icon_evil::icon_evil::icon_evil::icon_evil::icon_evil::icon_evil: Και έτσι, με τους ήχους της Beyonce να παίζει στο τέρμα μας πήρε ο ύπνος..ήμασταν τόσο κουρασμένοι που τελικά η δυνατή μουσική δεν μας ενόχλησε καθόλου ίσα ίσα που μας νανούρισε κιόλας!!!!:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:
 
Last edited:

vasiliss

Member
Μηνύματα
915
Likes
8.341
Επόμενο Ταξίδι
Οδικό στην ;;;;;
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ρωσία -Ισλανδία - Περού
Το 'πες και το 'κανες. Πολύ ωραία αρχή.
Αν και έχουμε σταματήσει αρκετά χρόνια τα ταξίδια με μηχανή, λόγω οικογένειας, η φλόγα σιγοκαίει ;) και πάντα διαβάζω με ενδιαφέρον ταξίδια με μηχανές.
Περιμένουμε την συνέχεια.
 

KostasLia

Member
Μηνύματα
311
Likes
1.742
Επόμενο Ταξίδι
για Βαλκάνια το κόβω
Ονειρεμένο Ταξίδι
Βιετνάμ
Την επόμενη αφού ξυπνήσαμε και πήραμε το πρωινό μας, (το προσωπικό του ξενοδοχείου μάζευε την ζημιά της προηγούμενης βραδιάς), κατάλαβα ότι είχα πιαστεί κάπως.:haha::haha:!!!με πονούσε ο πωπός μου, να το πώ και λίγο ευγενικά, και μετάνιωσα την ώρα και την στιγμή που δεν είχα πάρει ένα μαξιλαράκι κάτι, μαζί μου... ,όχι ότι είμαι συνηθισμένη να κάθομαι σε μαλακά σαλόνια απλά είμαι μαθημένη να μην κάθομαι καθόλου λόγω νευρικότητας οπότε όπως καταλαβαίνεται ήταν μια μεγάλη θυσία για μένα όλο αυτό. Επίσης το να μην μιλάω τόσες ώρες, γιατί ο σύζυγος αρνήθηκε κατηγορηματικά (γιατί άραγε??:bleh::bleh:) να αγοράσουμε ενδοεπικοινωνία μου ήταν κάτι πολύ δύσκολο..:):)

Αναχωρήσαμε λοιπόν από το Vidin με τελικό προορισμό την πόλη της Ρουμανίας Caransebes όπου και θα διανυκτερεύαμε. Ενδιάμεσα θα κάναμε μια στάση στην πόλη Orsova να δούμε κάποια αξιοθέτα εκεί και φυσικά τις ομορφιές του Δούναβη.
Το Vidin είναι πολύ κοντά στα σύνορα Σερβίας, η διαδικασία γρήγορη και εύκολη. Η κοπέλα που μας έλεγξε τα διαβατήρια μας είπε ότι επισκέφτεται κάθε χρόνο με τα παιδάκια της την Ελλάδα και ότι σε λίγες μέρες θα επισκεφτόταν τον Μαρμαρά..θα οδηγούσαμε μόνο για περίπου 20χλμ στην Σερβία πολύ λίγο για να πάρω μια γεύση..σειρά είχαν τα σύνορα Σερβίας-Ρουμανίας όπου και μας κατέβασαν,μας ανοίξαν όλες τις τσάντες και μας έλεγξαν(μέχρι και τον καπνό μου)και άντε να τα ξαναβάλεις όλα πίσω..:lol::lol:

Και φτάσαμε στην Orsova.:lol::lol: Η περιοχή φημίζεται για δυο πράγματα: για την ομορφιά που προσφέρουν οι «σιδηρές πύλες του Δούναβη» και για το μεγαλύτερο γλυπτό βράχου της Ευρώπης που απεικονίζει τον βασιλεύ Ντεσεμπάλους. Το δημιούργημα στοίχισε 1εκ δολάρια και από κάτω υπάρχει μια επιγραφή που γραφεί στα λατινικά «ο Βασιλιάς Ντεκεμπάλους- Δημιουργία του Ντράγκαν» (έτσι λένε τον επιχειρηματία και ιστορικό που το κατασκεύασε: Ιωσήφ Ενσταντανέ Ντράγκαν). Το άγαλμα στις όχθες του ποταμού χρειάστηκε 10 χρόνια και 10 γλύπτες για να κατασκευαστεί.
IMG_5132.JPG IMG_5142.JPG
Επίσης υπάρχει και ένα πολύ όμορφο μοναστήρι
IMG_5138.JPG


Στην Ρουμανία οι μηχανές που θα συναντήσει κανείς στο δρόμο είναι ίσως και περισσότερες από τα αυτοκίνητα.Αυτό που μας άρεσε ήταν ότι όλοι οι μηχανόβιοι σήκωναν το χέρι ο ένας στον άλλο, μια χειραψία ότι συμπάσχουμε στην ταλαιπωρία και έναν περίεργο σεβασμό αναμεταξύ μας...αυτό γινόταν συνέχεια μέχρι την έξοδό μας από την χώρα..

Είχα προτείνει μετά την Orsova να επισκεφτούμε τον καταρράκτη Bigar αλλά ο σύζυγος που οδηγούσε κιόλας δεν συμφωνούσε γιατί η απόσταση μέχρι το ξενοδοχείο ήταν μεγάλη..εκει όμως που πηγαίναμε,(μπροστά μας ένα ζευγάρι με μηχανή), βλέπω την πινακίδα για τον καταρράκτη που έστριβε αριστερά και το ζευγάρι να στρίβει..
-Βλέπεις του κάνω πάνε στον καταράχτη...δεν χρειατηκε να πω τπτ άλλο...
και αυτόματα στρίβουμε και μεις :clap::clap::clap:

Δεν ήταν και τόσο κοντά για να πώ και την αλήθεια αλλά σίγουρα αξιζε το κόπο!!
IMG_5162.JPG

IMG_5158.JPG IMG_5157.JPG
Πέρα από τον καταρράκτη υπάρχει ένα μονοπάτι το οποίο καταλήγει σε μια μικρή σπηλιά..Η φύση στα καλύτερα της..χαίρομαι που τελικά το είδαμε και αυτό γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μου έμενε παράπονο....
Ο ήλιος είχε αρχίσει να πέφτει και έτσι ήταν βραδάκι όταν επιτέλους φτάσαμε στην πόλη Caransebes. Κάναμε μια μικρή βόλτα, φάγαμε σε ένα υπέροχο εστιατόριο που δυστυχώς δεν θυμάμαι πως λεγόταν και γυρίσαμε στο δωμάτιο να κοιμηθούμε...
IMG_5164.JPG
Το ξενοδοχείο λεγόταν Eden Caransebes Pensiunea και το κλείσαμε 30ευρώ με πρωινό είχε πισίνα και βρισκόταν στο κέντρο της μικρής αυτής πόλης.
:lol::lol:Άλλη μια υπέροχη μέρα είχε φτάσει στο τέλος της...:lol::lol:
 
Last edited:

KostasLia

Member
Μηνύματα
311
Likes
1.742
Επόμενο Ταξίδι
για Βαλκάνια το κόβω
Ονειρεμένο Ταξίδι
Βιετνάμ
φέτος πήγαμε Κούβα,γυρίσαμε πριν 15μέρες. Γράφω αυτήν πριν τα ξεχάσω, πρωτού ξεκινήσω με την άλλη...
 

Grerena

Member
Μηνύματα
1.286
Likes
16.824
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Tromso, Las Vegas
Εγώ πάντως υπόσχομαι ότι όχι μόνο θα τη διαβάσω την ιστορία σου, αλλά και ότι θα τη βάλω στο πρόγραμμά μου, γιατί ότι έχω διαβάσει μέχρι τώρα ήδη με ΅ξεσήκωσαν΅. Περιμένω τη συνέχεια...
 

damasta

Member
Μηνύματα
192
Likes
393
Επόμενο Ταξίδι
ιού επιτρέποντος ΠΑΝΤΟΥ
οι ταξιδιωτικες ιστοριες των ταξιδευτών με μηχανη παντα μου ασκουσαν μια γοητεια. η ελευθερια που αποπνεουν είναι το κυριοτερο χαρακτηριστικο τους. βεβαια η μεγαλη απορια μου ηταν για το πονεμενο σου μερος του σωματος. πώς αντεχουν τοσες μερες και ωρες καβαλα στις μηχανες; ανυπομονω για την συνεχεια.
και μια ερωτηση γενικου ενδιαφέροντος: γιατι επιλεξατε τον δρομο από Vidin για Ρουμανια μεσω Σερβιας και όχι να μπειτε κατευθείαν Ρουμανια; καποιο πρόβλημα δρομου ισως;
 

KostasLia

Member
Μηνύματα
311
Likes
1.742
Επόμενο Ταξίδι
για Βαλκάνια το κόβω
Ονειρεμένο Ταξίδι
Βιετνάμ
Καλή η ερωτησή σου.
Λοιπόν είτε πηγαίναμε κατευθείαν Ρουμανία είτε πηγαίναμε μέσω Σερβίας ο χρόνος πάνω στη μηχανή ήταν γύρω στο τέταρτο διαφορά.Με την διαφορά όμως ότι αν πάει κανείς από Σερβία δεν χρειάζεται να περιμένει την παντόφλα γιατί Σερβία-Ρουμανία περνάς τον Δούναβη μέσω μιας γέφυρας, ο δρόμος είναι καλός και σου δινεται και η δυνατότητα να μπεις και σε αλλη μια χώρα.
Ενώ αν πας Βουλγαρία-Ρουμανιά θα πρέπει να περιμένεις την παντόφλα να σε περάσει που τα δρομολόγια δεν είναι και τόσο τακτικά,δεν τα γνωρίζαμε κιόλας, και θα χάναμε πολύτιμο χρόνο.
Άλλος ένας λόγος ήταν οτί η επιστροφή μας θα γινόταν από κει οπότε θα το βλέπαμε το μέρος.
Η διαδρομή που ακολουθήσαμε για όσους ενδιαφέρονται είχε ως εξής
Vidιn (Bulgaria) – Bregovo (Bulgaria-Serbia) – Kladovo (Serbia) – Drobeta (Serbia- Romania) – Orsova
 

KostasLia

Member
Μηνύματα
311
Likes
1.742
Επόμενο Ταξίδι
για Βαλκάνια το κόβω
Ονειρεμένο Ταξίδι
Βιετνάμ
Η επόμενη μέρα είχε ως προορισμό τα υπέροχα βουνά munti apuseni με μια στάση στο περίφημο Corvin castle:lol::lol: στην πόλη Xουνεντοάρα, το οποίο απείχε 1.30ώρα οδικώς από το ξενοδοχείο μας.

λίγα λόγια για το κάστρο Κορνιβέστι..
Στις παρυφές της πόλης Χουνεντοάρα δεσπόζει το επιβλητικό κάστρο Κορνιβέστι ή αλλιώς Κορβιν.Η γοτθικού ρυθμού μεσαιωνική αρχιτεκτονική δομή του εμπλουτίζεται από τιε ψηλές πολεμίστρες, την κρεμαστή γέφυρα,τις εσωτερικές αυλές και την πολυτελή αίθουσα των ιπποτών, η οποία στηρίζεται πάνω σε 5μαρμάρινες κολόνες. Επιπλέον,σε μια από τις εσωτερικές του αυλές βρίσκεται ένα πηγάδι σκαμμένο κυριολεκτικά μέσα σε ένα βράχο που τροφοδοτούσε νερό όταν πολιορκούταν.Χτισμένο το 1320 από την οικογένεια Αντζού,το κάστρο πέρασε το 1409 στην οικογένεια Κόρβιν από όπου πήρε και το ονομά του.
IMG_5213.JPG

Το 1446 περιήλθε στα χέρια του Ιάνκου Κόρβιν.Ο Ιάνκου το αναδιαμόρφωσε προσθέτοντας 3κυκλικούς πύργους και 4πολυγωνικούς,καθώς επίσης και την αιθουσα των ιπποτών.Το κάστρο γνώρισε τη μεγαλύτερη ακμή του κατα τη διάρκεια της βασιλείας του μεγαλύτερου μεσαιωνικού βασιλιά της Τρανσυλβανίας ,Ματίας Κόρβιν.
IMG_5176.JPG IMG_5179.JPG IMG_5206.JPG
IMG_5209.JPG IMG_5194.JPG
Οι ώρες που μπορεί να το επισκεφτεί το κοινό είναι:
Μαιο-Αυγουστο: Δευτέρα 9:00-15:00, Τρίτη-Κυριακή 9:00-18:00
Μάρτιος-Απρίλιος: Δευτέρα 9:00-15:00, Τρίτη-Κυριακή 9:00-17:00
Σεπτέμβριος-Φεβρουάριος: Δευτέρα 9:00-15:00, Τρίτη-Κυριακή 9:00-16:00.

Και αφού επισκεφτήκαμε το κάστρο,δοξάζοντας που είχαμε φτάσει νωρίς, γιατί η σειρά των τουριστών την ώρα που φεύγαμε ήταν τεράστια είπαμε να σταματήσουμε να χαζέψουμε λίγο στους πάγκους των μικροπωλητών να πάρουμε ένα σουβενιρ..

Το μάτι μου έπεσε σε ένα κεραμικό ρολοι τοίχου που απεικόνιζε την φύση της Ρουμανίας..στην τιμή των 6ευρώ μόνο. Γνωρίζοντας ότι ο σύζυγος θα φώναζε επειδή ήταν λίγουλάκι ογκώδες, περίμενα μέχρι να στρέψει την προσοχή του αλλού και το βούτηξα..σιγά μην το άφηνα..:lol::lol:φυσικά η αντίδραση ήταν αυτή που περίμενα, αλλά με το που είπα ότι ήθελα να πάρω και ένα για την αδερφή μου ως δώρο κοκκίνησε:mad::mad: αλλά αμέσως κάλμαρε που τουλάχιστον είχα αγοράσει μόνο ένα..
Αναφέρω το ρολοι γιατί μέχρις ότου πατήσουμε το πόδι μας στην Ελλάδα, είχε γίνει το μικρό μας αστειάκι, πρόταση του συζύγου σε όποιον μας φερόταν καλά να του δωρίσουμε το ρολοι (για να μην το κουβαλάμε).Φυσικά το ρολόι οχι μόνο γυρισέ μαζί μας αλλά κρεμάστηκε την ίδια κιολας μέρα της επιστροφής μας στον τοίχο του σαλονιού μας,και ζει και βασιλεύει..:lol::lol:
Αυτά λοιπόν τα μειονεκτήματα για όποιον ταξιδεύει με μηχανή..γνώριζα ότι οι αγορές μου από δω και πέρα θα έπρεπε να είναι λίγο πιο περιορισμένες!!!
(Πάντως αν ήμασταν με αμάξι σίγουρα αυτή τη στιγμή όλο μας το σοι θα είχε πάρει ως δώρο ένα υπέροχο ρολοι τοίχου!!!!)

Μετά από αυτήν την παρένθεση, συνεχίζω..
Τα munti apuseni απείχαν περίπου 3ωρίτσες..τι να πει κανείς για τα βουνά αυτά..όποτε λέω και ακούω την λέξη Ρουμανία είναι αυτές οι εικόνες τυπωμένες στο μυαλό μου που ξεπηδούν. Δεν έχω δει τις Αλπεις αλλά θεωρώ ότι μονο με ένα αλπικό τοπίο μπορεί να τα συγκρίνει κανείς..(αυτό το μέρος μου θυμίζει το ρολοι που αγόρασα)
O εθνικός δρυμός Apuseni,σε αντίθεση με τους υπόλοιπους της χώρας κατοικείται από τους Μότζι.Οι Μότζοι όπως αυτοαποκαλούνται ασχολούνται κυρίως με την ξυλογλυπτική και την κτηνοτροφία, ακόμη και οι νεοι άνθρωποι σήμερα.Τα χωριά αυτά είναι απο τα καλύτερα στην Ρουμανιά να χαλαρώσεις,να ηρεμήσεις και να έρθεις σε επαφή με την φύση και την σοφία ενός παραδοσιακού τρόπου ζωής..
IMG_5222.JPG
IMG_5226.JPG

Αυτές τις μπάλες(δεν ξέρω και πως τα φωνάζουν) θα τις δεις παντού στην Ρουμάνικη φύση.Υποθέτω ότι τα κάνουν έτσι για να ταιζουν τα ζώα τους πιο ευκολα τους χειμερινούς μήνες που η θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές..
Ήδη μήνα Αυγουστο και τσιμπούσε, ήθελε μακρυμάνικο καθώς έπεφτε ο ήλιος.
Εδώ επλέξαμε να διανυκτερεύσουμε στο Pensiunea Scarisoara(30ευρώ το δίκλινο,με κοινό μπάνιο και πρωινό),για το λόγο το ότι βρισκόταν σε κοντινή απόσταση και με τα πόδια από τον παγετώνα Σκαρισοάρα.
Στην περιοχή που βρίσκεται το ξενοδοχείο δεν υπάρχουν εστιατόρια και έτσι επιλέξαμε να φάμε στον ξενώνα..και ενώ είχαμε ξελιγωθεί της πείνας έγινε το καλύτερο που μπορούσε να γίνει..:haha::haha:μας φέραν μια σούπα πριν το κυρίως γευμα η οποία είχε και φασολάκια μέσα τόσο νόστιμη,που παρόμοια και πιο νόστιμη από αυτή δεν έχω ξαναφάει..:):)
εδώ όπως και όλα τα ξενοδοχεία της περιοχής διοικούνται αποκλειστικά από όλα τα μέλη της οικογένειας, οι 2χαριτωμένες γιαγιάδες βγάζαν τις αγελάδες και τις παίρναν το γάλα, οι γονείς μαγείρευαν και τα εγγόνια αφου είχαν σπουδάσει και είχαν γυρίσει πίσω μιλούσαν τέλεια τα αγγλικά συννενοούνταν με τους τουρίστες και σέρβιριζαν το φαγητό, η ώρα κυλούσε τόσο αργά που αυτόματα χαλαρώσαμε και απλά απολάυσαμε τον απλό και καθημερινό τρόπο ζωής τους..:):)
Την επόμενη φορά που θα επισκεφτώ Ρουμανία σίγουρα οι μέρες διανυκτερευσης μας εδώ θα είναι περισσότερες..:):)
Μπορεί το δωμάτιο να μην ήταν ή να είχε κάτι το σπουδαίο αλλά ο ύπνος που κάναμε εκείνο το βράδυ ήταν ο καλύτερος μακράν που έχω κάνει ποτέ στη ζωή μου..λίγο η κούραση..λίγο η ηρεμία..λίγο ο καθαρός βουνίσιος αέρας ήταν κάτι το οποίο θα θυμάμαι πάντα:):)
 
Last edited:

Grerena

Member
Μηνύματα
1.286
Likes
16.824
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Tromso, Las Vegas
Ο συγχρονισμός μας συνεχίζεται βλέπω...:)
Επίσης βλέπω το πόσο διαφορετικά ταξίδια έχουμε κάνει (μέχρι στιγμής)...στην ίδια χώρα...;)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.644
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom