Ιταλία Ρώμη: Ξεκίνησε εντυπωσιακά, κατέληξε ανεπανάληπτα!

Katerina2006

Member
Μηνύματα
56
Likes
63
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελώνη (;)
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία

Ήρθε λοιπόν και η δική μου ώρα να γράψω την ιστοριούλα μου…καθόλου πρωτότυπη απ’ ό,τι έχω καταλάβει, αφού η Ρώμη είναι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς από τους συν-forum-ίτες και όχι άδικα άλλωστε, όπως είχα την τύχη να διαπιστώσω και η ίδια! Οι πληροφορίες που έλαβα από το forum πάρα πολλές, πολλές περισσότερες απ’ όσες στην πραγματικότητα χρειάστηκα, καθώς το ταξιδάκι μόλις τετραήμερο ήταν, πολύτιμες ωστόσο, όπως αποδείχτηκε.

Η προεργασία:
Α) ο προορισμός: Το ψάξιμο ξεκίνησε κανένα δίμηνο πριν, όταν είχε αρχίσει η γνωστή φαγούρα που πιάνει εμένα και τον άντρα μου (αρραβωνιαστικός τότε) όταν έχουμε καιρό να ταξιδέψουμε. Στο εξωτερικό είχαμε πάει τελευταία φορά το Μάιο, στη Βουδαπέστη, και το καλοκαίρι στην Ελλάδα, Πάρο και Σαντορίνη. Επομένως, το Σεπτέμβριο, αφού είχε περάσει σχεδόν ενάμισης μήνας (!!!) από το τελευταίο μας ταξίδι, ο σύζυγος είχε αρχίσει διακριτικά να ψάχνει για προορισμούς… Στη Ρώμη καταλήξαμε εύκολα, καθώς η Ryanair το έχει κάνει απίστευτα εύκολο το ταξίδι από Θεσσαλονίκη (εύκολο λέγοντας, αναφέρομαι στο οικονομικό σκέλος). Αξίζει να αναφέρω ότι όταν ήμουν μικρή, τρεις πόλεις είχα όνειρο να επισκεφτώ, το Παρίσι, το Λονδίνο και τη Ρώμη. Έχοντας επισκεφτεί από δύο φορές το Παρίσι και το Λονδίνο, νομίζω δικαιωματικά η Ρώμη είχε τη σειρά της ώστε να κλείσω (λέμε τώρα…) ως ταξιδιώτης! Αν και για να είμαι δίκαια, πρέπει να πάω και δεύτερη φορά, σωστά;

Β) η εταιρία: Εισιτήρια λοιπόν με Ryanair κλεισμένα προς το τέλος Σεπτεμβρίου, μόνο με χειραποσκευή για δύο άτομα, μετ’ επιστροφής, € 91,00 περίπου για 12-16 Δεκεμβρίου. Την εποχή εκείνη τα οικονομικά μας ήταν δύσκολα, γι αυτό και κλείσαμε μόνο τέσσερα βράδια. Μέσα στον Οκτώβριο βελτιώθηκαν αρκετά και μετανιώσαμε που δεν κλείσαμε ένα βράδυ ακόμα, αλλά τι να κάνεις…; Και αρχίζει η αναζήτηση ξενοδοχείου… Μετά από έρευνα στο forum και στα διάφορά sites, καταλήγαμε λόγω τιμής, μάλλον σε ξενοδοχείο κοντά στο Termini, όπως είπα όταν κλείσαμε ήμασταν αρκετά στενά οικονομικώς. Όλλως απροσμένως όμως, στέλνει το booking στο e-mail του συζύγου προσφορές σε ξενοδοχεία και για Ρώμη, μεταξύ των οποίων και για το ξενοδοχείο μας, το οποίο βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης, κοντά στο Πάνθεον. Κλείνουμε τα 4 βράδια με περίπου € 45,00 τη βραδιά.

Γ) τα απρόοπτα!: Κανένα εικοσαήμερο πριν να έρθει η μέρα να πετάξουμε, λαμβάνει ο σύζυγος (επισήμως πια!) ένα e-mail από τη Ryanair που μας πληροφορεί ότι αλλάζουν τα δεδομένα της πτήσης μας! Σοκ πριν να δούμε το e-mail, αλλά τελικά, ευτυχώς μικρό το κακό, μας μεταθέτουν την πτήση προς Ρώμη κάποιες ώρες μετά. Ήταν να φτάσουμε στις 4.00 περίπου και τελικά θα φτάναμε στις 6.30. Μας χάλασε λιγάκι που θα χάναμε το απόγευμά μας, αλλά δεν το κάναμε θέμα. Η αλήθεια είναι όταν πετάς με Ryanair μ’ αυτήν την τιμή δε μπορείς να το παίζεις και θιγμένος, όχι ότι δεν έχω αντιμετωπίσει προβλήματα καθυστέρησης/ματαίωσης και με άλλες «σοβαρές» εταιρίες, αλλά ας μη χαλιόμαστε, Ρώμη θα πάμε!

Η άφιξη:
Α) Ciampino – Ρώμη και πίσω: Την τελευταία βδομάδα ψαχνόμαστε για το πώς θα πάμε από το αεροδρόμιο στην πόλη, παρεμπιπτόντως, ευχαριστώ τα μέλη του forum για τις αναλυτικότατες πληροφορίες, καταλήγουμε να κλείσουμε μέσω on-line στην Terravision. € 8,00 για δύο άτομα πήγαινε-έλα. Καταλήξαμε στην Terravision κι όχι στην Cotral που ήταν φτηνότερη γιατί το site της τελευταίας μας φάνηκε αδύνατο να το χειριστούμε, καθώς κανένας μας δεν μιλάει ιταλικά. Επίσης γιατί για on-line κλείσιμο πλήρωνες € 4,00 το άτομο, ενώ από το γκισέ € 6,00 απ’ ό,τι είχα διαβάσει (site ή forum, δε θυμάμαι καλά…). Δεν ισχύει κάτι τέτοιο, το ίδιο κοστίζει το εισιτήριο και με τους δύο τρόπους, όπως διαπιστώσαμε όταν φτάσαμε.
Το αεροπλάνο μας έφτανε στο αεροδρόμιο Ciampino 17.40. Υπήρχε δρομολόγιο της Terravision ακριβώς εκείνη την ώρα, αλλά εμείς είχαμε κλείσει το επόμενο δρομολόγιο δια παν ενδεχόμενο, δηλαδή στις 18.30. Η πτήση έφτασε νωρίτερα, στις 17.25, εφόσον δεν είχαμε βαλίτσες πάμε στην έξοδο απευθείας και βρίσκουμε το σταντ της Terravision. Πάμε να παραλάβουμε τις κάρτες επιβίβασης όπως έλεγε πάνω στο εισιτήριό μας, αλλά η κοπέλα μας λέει ότι δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Την ρωτάμε αν μπορούμε να πάρουμε το προηγούμενο, αυτό δηλαδή που έφευγε σε ένα τέταρτο, και μας λέει ότι γίνεται εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις. Ενθουσιασμένοι λοιπόν που ίσως φτάσουμε πιο νωρίς απ’ όσο έχουμε υπολογίσει πάμε στη στάση… Μαζί με μας αρκετοί ακόμα Έλληνες που είχαν εκτυπωμένα εισιτήρια μέσω internet και αρκετοί με εισιτήρια που εξέδωσαν εκείνη τη στιγμή. Και περιμένουμε το λεωφορείο…

Β) τα απρόοπτα ( ; ) 2: Φτάνει η ώρα της άφιξης…περνάνε 5 λεπτά, περνάνε 10 λεπτά, περνάνε 15 λεπτά τίποτα… Όλα τα υπόλοιπα λεωφορεία έχουν περάσει και παραλάβει κόσμο, της Cotral, κάποια shuttle, το αστικό για Anagnina, εμείς τίποτα! Περιμένουμε μέσα στο κρύο! Πάει 6.00, πάει 6.05, να σου, φαίνεται το λεωφορείο από μακρυά! Χαρά όλοι οι φιλόδοξοι επιβάτες!!! Σταματάει, αφήνει κόσμο και φεύγει! Λέμε, θα γυρίσει μάλλον και θα ξαναέρθει, δε μπορεί! Τελικά ήρθε στις 6.30 – στην ώρα του δηλαδή!!!  Ανεβαίνουμε σπρωχνόμενοι γιατί εν τω μεταξύ είχε μαζευτεί πολύς κόσμος, δε δείχνουμε καν εισιτήρια γιατί γινόταν ο κακός χαμός, κάποιοι Ιταλοί μαλώνανε με τον οδηγό αλλά χωρίς εμείς να καταλαβαίνουμε τι λέγανε και χωρίς ποτέ να μάθουμε γιατί τελικά άργησε το λεωφορείο! Η αλήθεια είναι πάντως ότι δεν χαλαστήκαμε καθόλου με το ζήτημα, γιατί εμείς στην ώρα μας φύγαμε (!!!), ωστόσο χάρηκα ιδιαιτέρως που για την επιστροφή είχα κλείσει αναχώρηση τρεις ώρες πριν την πτήση! Ώρα άφιξης στο σταθμό Termini ήταν στις 19.10, αλλά λόγω κίνησης κάναμε σχεδόν μια ώρα.
Μπορεί όλες αυτές οι πληροφορίες να κουράζουν κάποιους αλλά νομίζω ότι θα είναι χρήσιμες για όποιον πάει πρώτη φορά στην πόλη και δεν μιλάει ιταλικά. Το μόνο παράπονο που μου έμεινε σχετικά με τη Ρώμη ήταν οι μετακινήσεις, καθόλου φιλική πόλη προς τους τουρίστες σ’ αυτόν τον τομέα και ιδίως ως προς αυτούς που δεν μιλάνε ιταλικά. Εξηγούμαι περαιτέρω:

Ρώμη:
Α) αστική συγκοινωνία – απρόοπτα 3:
Κατεβαίνουμε από το λεωφορείο της Terravision και ψάχνουμε να βρούμε το λεωφορείο 40 ή 64, όπως μας έχουν συμβουλεύσει από το ξενοδοχείο για να φτάσουμε στην στάση Largo Torre Argentina. Πρώτο μέλημα να βρούμε τη στάση των λεωφορείων. Άπειρα λεωφορεία μπροστά στο Termini αλλά κανένα από αυτά που θέλουμε. Και ψάξε και ψάξε και τίποτα!!! Επειδή η μαμά μου όταν ήμουν μικρή μου έλεγε «ρωτώντας πας στην Πόλη», ψάχνω κανένα νεαρό άτομο που πιθανολογώ ότι θα μιλάει αγγλικά. Ένα ευγενικό παιδί που δε μιλούσε καλά αγγλικά, αλλά αρκετά για να μας δώσει να καταλάβουμε, μας λέει ότι υπάρχει και άλλη στάση πιο πάνω από κει που ψάχναμε όπου είναι σταθμευμένα άλλα λεωφορεία. Βρίσκουμε τη στάση του 40, όπου μάλιστα περιμένει λεωφορείο, και ξεκινά η αναζήτηση της έκδοσης εισιτηρίου. Θα βγάζαμε μόνο ένα εισιτήριο, γιατί είχαμε σκοπό να αγοράσουμε για τις λοιπές 3 ημέρες τη Roma Pass. Τo ευγενικό παραπάνω παιδί μας έδωσε να καταλάβουμε ότι υπήρχε κοντά κάτι σαν περίπτερο όπου μάλλον θα είχε εισιτήρια, βρίσκουμε λοιπόν το «περίπτερο» και ζητάμε δύο εισητήρια. Η κυρία, επίσης ευγενική, χωρίς όμως να μιλάει καθόλου αγγλικά, μας υπέδειξε μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων. Πάμε εκεί λοιπόν βάζουμε τις αγγλικές οδηγίες για να καταλαβαίνουμε. Βάζουμε στο μηχάνημα € 3,00 για δύο εισιτήρια αλλά…μηδέν εισιτήριο! Προσπαθούμε να δούμε μήπως κάτι δεν κάναμε σωστά ή έστω να ακυρώσουμε την ενέργεια για να πάρουμε τα λεφτά μας πίσω, αλλά τίποτα! «Δε μπορεί, λέω, κάτι κάναμε λάθος» και περιμένουμε να δούμε τον επόμενο πελάτη να βγάζει εισιτήριο. Έρχεται μια κυρία η οποία κάνει ό,τι κι εμείς και της τρώει και τα δικά της λεφτά… Το μηχάνημα ήταν χαλασμένο! Φαντάζομαι πόσα λεφτά έβγαλε ο αντίστοιχος ΟΑΣΘ της Ρώμης εκείνο το βράδυ! Βγάζουμε επιτέλους εισιτήριο και ανεβαίνουμε στο λεωφορείο. Και διαπιστώνουμε το απίθανο: Δεν υπήρχε πουθενά στο λεωφορείο ο γνωστός χάρτης της διαδρομής ώστε να βλέπουμε τις στάσεις, δεν υπήρχε η γνωστή μαγνητοφωνημένη ανακοίνωση των στάσεων, ο οδηγός δεν ανακοίνωνε επίσης τις στάσεις (όπως έκαναν παλιά οι δικοί μας εισπράκτορες…), αλλά και οι στάσεις στο δρόμο ήταν τόσο ψηλές ώστε μέσα από το λεωφορείο δε μπορούσες να δεις το όνομά τους!!! Την πατήσαμε, σκεφτόμαστε, Μπολόνια θα φτάσουμε! Βγάζουμε το χάρτη και προσπαθούμε να προσανατολιστούμε εν κινήσει για το πού θα σταματήσουμε. Επομένως ούτε λόγος για να απολαύσουμε την, ομολογουμένως, απίστευτη διαδρομή! Τελικώς πήραμε χαμπάρι τη στάση μας αφού την περάσαμε και σταματήσαμε στην επόμενη, ευτυχώς ήταν ευθεία και δε μπερδευτήκαμε για να γυρίσουμε. Φτάνουμε στη Largo Torre Argentina και αρχίζουμε να ψάχνουμε το ξενοδοχείο.

Το ξενοδοχείο:
Arenula λεγόταν το ξενοδοχείο, από τον ομώνυμο δρόμο. Βρισκόταν σε ένα στενό κάθετα στη via Arenula. Ζοριστήκαμε λίγο να εντοπίσουμε το στενό, ήμασταν και ταλαιπωρημένοι από τις πολύωρες αναζητήσεις (είχε φτάσει 21.00 μέχρι να μπούμε στο ξενοδοχείο). Το ξενοδοχείο ήταν ένα προφανώς παλιό σπίτι, με αγάλματα στη σκάλα, αναγεννησιακό (όσο ορθός είναι ο όρος). Το δωμάτιό μας ήταν μεγάλο, με πολύ βασική διακόσμηση (το μόνο που δε μου άρεσε), το μπάνιο ήταν μεγάλο και μου έκανε πολύ καλή εντύπωση ότι είχε πολλά από «πραγματάκια» που παρέχουν τα ξενοδοχεία, σαπουνάκια, αφρόλουτρο, οδοντόκρεμα και οδοντόβουρτσα, ξυριστικά, σκουφάκι για το μπάνιο και χαρτομάντηλα. Γενικώς, μείναμε απολύτως ευχαριστημένοι από το ξενοδοχείο και το συστήνουμε ανεπιφύλακτα, καθώς από πλευράς τοποθεσίας και καθαριότητας ήταν άριστο, οι καθαρίστριες αλλάζανε πετσέτες κάθε μέρα.

 

Attachments

Last edited by a moderator:

Katerina2006

Member
Μηνύματα
56
Likes
63
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελώνη (;)
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Ευχαριστώ! Κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για πρώτη φορά! :)

Η Ρώμη είναι πράγματι εντυπωσιακή, κρίμα που καμία ιστορία και καμία φωτογραφία δε μπορεί να αποδώσει απολύτως την πραγματικότητα!
 

chris7

Member
Μηνύματα
3.094
Likes
23.908
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Καναδάς
Περιμένουμε τη συνέχεια.
Πολύ ωραία και λεπτομερής αφήγηση με πολλές χρήσιμες πληροφορίες.
 

Katerina2006

Member
Μηνύματα
56
Likes
63
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελώνη (;)
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Χαίρομαι πολύ που σας αρέσει! Η αλήθεια είναι ότι φοβόμουν ότι θα γίνω κουραστική με τόσες λεπτομέρειες...
 

Katerina2006

Member
Μηνύματα
56
Likes
63
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελώνη (;)
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Τέταρτη μέρα
Ξεκινήσαμε με το καθιερωμένο μας πρωινό στο ξενοδοχείο και αμέσως μετά βρήκαμε σε μια βροχερή Ρώμη για να πάμε στη Galleria Borghese. Το συγκεκριμένο κτίριο βρίσκεται σε ένα τεράστιο πάρκο, το οποίο νομίζω ότι αδικούνταν πολύ από την εποχή που αποφασίσαμε να το επισκεφτούμε. Πήραμε μετρό για να πάμε, γιατί οι προηγούμενες μέρες μας είχαν καταστρέψει τα πόδια μας. Δε μπορώ να πω ότι η στάση του μετρό βόλευε πολύ για το εν λόγω κτίριο, αλλά ό,τι μπορούσαμε να κερδίσουμε το προσπαθήσαμε.
Κατεβήκαμε λοιπόν και πάλι στην piazza di spagna, μέρα αυτή τη φορά (!) και προχωρήσαμε προς το πάρκο της Villa Borghese. Είχαμε κάνει κράτηση από την προηγούμενη μέρα τηλεφωνικώς (κάπου ανάμεσα στους κήπους του Βατικανού) – ευχαριστώ και πάλι θερμά για την έγκαιρη πληροφόρηση τα μέλη του forum – και ξεκινήσαμε να περπατάμε ανάμεσα στα πολλά δρομάκια του πάρκου για να βρούμε το μουσείο… Εδώ θα με δώσω λίγο άσχημα στους παλιότερους, αλλά ομολογώ ότι δεν είχα καταλάβει ότι η βίλα και το μουσείο ήταν το ίδιο κτίριο!!! Χαμένοι λοιπόν ανάμεσα σε δρομάκια με τις ομπρέλες ανά χείρας, φτάσαμε στο μουσείο. Δεύτερη χρήση της Roma Pass και «δωρεάν» είσοδος. Ένα μόνο πράγμα δεν μου άρεσε στη Villa Borghese…ότι δεν επιτρεπόταν οι φωτογραφίες. Το καταλαβαίνω ότι ίσως χαλούσαν το κλίμα, αλλά πώς θα θυμάμαι το ανεπανάληπτο αυτό κτίριο; Προχωρούσα σε κάθε δωμάτιο εκστασιασμένη! Από το έδαφος μέχρι το ταβάνι δεν ήξερα τι να πρωτοκοιτάξω! Ο Μπερνίνι κι εδώ είχε την τιμητική του. Για όποιον πάει πάντως Ρώμη και δεν επισκεφτεί το κτίριο αυτό θα ήθελα να του πω ότι θα χάσει πάρα πολλά! Για όποιον δεν το επισκέφτηκε την πρώτη φορά, υπάρχει πάντα η δεύτερη. Εγώ σίγουρα θα ξαναπεράσω!
Μετά από κανένα δίωρο, ίσως και παραπάνω, εγκαταλείψαμε την Βίλα και οδεύσαμε προς το τέλος του πάρκου, καθώς θέλαμε να επισκεφτούμε το Εθνικό Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης. Είμαι μεγάλη fan της μοντέρνας τέχνης, παρότι δεν ξέρω πολλά πράγματα, μάλλον είναι θέμα αισθητικής. Ο σύζυγος ξετρελάθηκε την πρώτη φορά που τον έσυρα να επισκεφτούμε την Tate Modern στο Λονδίνο και από τότε γίναμε δύο οι fans! Είχαμε λοιπόν διαβάσει τα καλύτερα για το μουσείο αυτό και να’ μαστε σε λίγη ώρα απέξω…
Τέρμα πια το δωρεάν της Roma Pass, πληρώσαμε εισιτήριο με έκπτωση. Η πρώτη αίθουσα του μουσείου ήταν πολύ εντυπωσιακή με πάτωμα από καθρέφτη και γλυπτά από plexiglass που λατρεύω σαν υλικό. Ήμασταν όμως αποκαμωμένοι από την περιήγηση στη Villa Borghese και από κοινού αποφασίσαμε να ξεκουραστούμε πρώτα στο café του μουσείου, το οποίο παρεμπιπτόντως ήταν πολύ καλύτερο απ’ ότι θα περίμενε κανείς. Πήραμε κι από ένα σαντουιτσάκι (θα θυμάμαι πάντα τα ψωμάκια στη Ρώμη…) και καπουτσίνο κλασσικά ο Γιώργος και σε καμία ώρα ξεκινήσαμε τη βόλτα μας εντός των αιθουσών…
Το ξέρω ότι το εν λόγω μουσείο είναι ιδιαίτερο και συνεπώς λίγοι θα ενδιαφερθούν να το επισκεφτούν, αν όμως σε κάποιον αρέσει η μοντέρνα τέχνη, νομίζω δεν πρέπει να διστάσει. Tate Modern δεν είναι προφανώς, ούτε Pompidou, αλλά δεν απέχει πολύ. Το μόνο που θα ήθελα εγώ θα ήταν λιγότεροι πίνακες και περισσότερα γλυπτά, αλλά δε μπορείς να τα έχεις όλα!
Τέλος και η μοντέρνα τέχνη λοιπόν και επιστροφή στο κέντρο! Σήμερα, τελευταία μέρα, δε θα πηγαίναμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Μετρό δε βόλευε από εκεί που ήμασταν, αποφασίσαμε να πάρουμε λοιπόν λεωφορείο. Στάσεις μπροστά από το μουσείο, ωραία σκεφτήκαμε! Αμ δε! Πηγαίνουμε στη στάση και προσπαθούμε να καταλάβουμε πού πάει κάθε γραμμή… Δεν ξέρω για όσους μιλάνε ιταλικά, αλλά εμείς καταταλαιπωρηθήκαμε με τα ΜΜΜ τους. Μετά από κανένα εικοσάλεπτο βγάλαμε άκρη και πήραμε τραμ τελικά, το οποίο μάλλον μας γύρισε ολόκληρη την πόλη μέχρι να φτάσουμε εκεί που θέλαμε, δηλαδή στο κολοσαίο για να πάρουμε μετρό για το κέντρο (βασικά καμία σχέση το κέντρο με στάση μετρό για όσους δεν ξέρουν, δεν υπάρχει στάση πουθενά, αλλά εννοώ μια στάση που τέλος πάντων να ψιλοβόλευε). Εννοείται πως ούτε στο τραμ είχε ανακοίνωση των στάσεων και συνεπώς και πάλι στραβολαιμιάζαμε για να δούμε τα ονόματα των στάσεων έξω και να προσδιορίσουμε πού βρισκόμασταν.
Κατεβαίνουμε λοιπόν από το μετρό και πάμε για aperitivo στο Campo de Fiori. Το είχα απωθημένο από την αρχή να το κάνω αν και τελικά δε μου έκανε και τόση εντύπωση η διαδικασία. Ωστόσο, ήταν πολύ καλό το ότι με ένα ποτό μπορούσες να φας ό,τι ήθελες από τα «μπινελίκια» του μαγαζιού. Το μαγαζί που καθίσαμε δεν έλεγε πολλά πράγματα γι αυτό δεν συγκράτησα όνομα, αλλά όλα τα υπόλοιπα που μου άρεσαν ήταν γεμάτα… Πίνουμε και το ποτάκι μας – το δικό μου ήταν καλό του Γιώργου μέτριο και μετά σκεφτόμαστε να πάμε για φαγητό γιατί είχαμε πεινάσει πάρα πολύ μετά από τόσο περπάτημα! Τα συνοδευτικά του aperitivo μόνο μας κόψανε πρόσκαιρα την πείνα, αλλά ήταν μια καλή ιδέα γι αυτό ακριβώς, μέχρι να έρθει η ώρα του φαγητού δηλαδή. Πήραμε τους δρόμους χωρίς να έχουμε καταλήξει πού να φάμε και βρεθήκαμε τυχαία μπροστά στην Pizza Re. Γνωστό το όνομα από το forum, λέω, ας μπούμε. Δεν μας απογοήτευσε καθόλου, παρότι πιτσαρία. Το περιβάλλον ήταν πολύ προσεγμένο, η μερίδες τεράστιες και το προσωπικό ευγενέστατο. Γενικώς μου άρεσαν οι υπάλληλοι στα εστιατόρια της Ρώμης Οι περισσότεροι ήταν πρόσχαροι και γλυκύτατοι. Πήρα μια πίτσα Re η οποία με ενθουσίασε αλλά δε μπόρεσα να τη φάω όλη, ο Γιώργος μια καρμπονάρα (και πάλι!) η οποία του άρεσε περισσότερο από τις άλλες δύο αλλά όχι υπερβολικά και έφαγε τα υπολείμματα μου και για ορεκτικό ζαμπόν πάρμας με πεπόνι το οποίο μου άρεσε πολύ! Επίσης από δύο αναψυκτικά, και πληρώσαμε, αν θυμάμαι καλά € 42,00.
Σειρά είχε το βραδινό ποτάκι και δυστυχώς δεν είχαμε χρόνο να επισκεφτούμε και Trastevere και Testaccio. Κέρδισε το Trastevere. Πολύ όμορφη περιοχή, γραφική, στενάκια, μαγαζάκια, τα οποία είμαι σίγουρη ότι θα ήταν πολύ πιο όμορφα καλοκαίρι που ο κόσμος θα καθόταν έξω και φαντάζομαι αναρριχητικά φυτά και λουλούδια θα γέμιζαν τοίχους και αυλές. Περπατήσαμε πάρα πολλή ώρα και δεν καταλάβαμε πώς καταλήξαμε στο τέλος του Trastevere μπροστά στον Τίβερη, ο οποίος τη νύχτα ήταν μαγευτικός… Λίγο ρομάντσο και η νύχτα μας τελείωσε χωρίς ποτό, με πολύ περπάτημα, πολλές εικόνες και πολλά συναισθήματα…

Επιστροφή
Πετούσαμε στις 12.00 το πρωί και δεδομένου ότι έπρεπε να είμαστε μια ώρα τουλάχιστον πριν στο αεροδρόμιο, είχα κλείσει εισιτήρια με το λεωφορειάκι της Terravision αρκετά νωρίς, στις 8.30 αν θυμάμαι καλά. Συνεπώς, τελευταίο πρωινό στο αγαπημένο Arenula και πάμε στη στάση των λεωφορείων για να πάρουμε τα κλασσικά 40 ή 64 για Termini. H Roma Pass δεν ίσχυε πια και πάμε στα μηχανήματα να βγάλουμε εισιτήρια… Και πάλι το μηχάνημα είναι χαλασμένο, αλλά τουλάχιστον αυτή τη φορά δε μας τρώει τα λεφτά! Το έχω πάρει απόφαση πια, η Ρώμη με αγάπησε αλλά τα ΜΜΜ της όχι! Προσπαθούμε να ρωτήσουμε έναν υπάλληλο στο γκισέ, ο οποιος φυσικά δεν ξέρει αγγλικά και με νοήματα μας παραπέμπει σε ένα κοντινό «περίπτερο» όπου βρίσκουμε εισιτήρια. Εν τω μεταξύ, έχουν περάσει 2-3 λεωφορεία και τα έχουμε χάσει… Οπότε περιμένουμε… εντάξει όχι πολλή αλλά αρκετή ώρα ώστε να με αγχώσει λιγάκι. Ευτυχώς είμαστε στην ώρα μας στο Ternini και ψάχνουμε το σταντ της Terravision. Ψάξαμε αρκετά αλλά το βρήκαμε, νομίζαμε ότι ήταν μέσα στο σταθμό αλλά ήταν έξω. Εκεί χρειάστηκε να βγάλουμε κάρτες επιβίβασης, δεν αρκούσε το εκτυπωμένο εισιτήριο, επομένως ίσως εδώ να χρεωνόταν παραπάνω αν εξέδιδε κάποιος εισιτήριο απευθείας από το σταντ κι όχι μέσω internet. Η διαδρομή προς το αεροδρόμιο ήταν πολύ πιο σύντομη από την έλευση στην πόλη, λίγο πάνω από μισάωρο κάναμε αλλά δεν κατάλαβα σχεδόν τίποτα γιατί με πήρε ο ύπνος!
Καθώς πήγαμε στη Ρώμη μόνο με χειραποσκευή δεν υπήρχε χώρος για σουβενίρ ή δωράκια καθόλου. Σκεφτήκαμε ότι θα πάρουμε λοιπόν από τα Duty Free. Ναι καλά! Ήταν μικρότερα κι απ’ αυτά της Θεσσαλονίκης! Βασικά δεν είχε σχεδόν τίποτα και φυσικά δεν αγοράσαμε τίποτα! Τζάμπα τα όνειρα για αγορές… Επίσης σε σχέση με το αεροδρόμιο, μου έκανε εντύπωση ότι σε όλες τις ανακοινώσεις πτήσεων φιγούραρε η Ryan Air. Μόνο μια πτήση της Wizzair είχε. Αποκλειστικότητα;
Η πτήση της επιστροφής ήταν μια χαρά χωρίς απρόοπτα και σύντομα αντικρίζαμε τον ουρανό της Θεσσαλονίκης…

Ο τίτλος της ιστορίας μου λέει «Ρώμη: ξεκίνησε εντυπωσιακά, κατέληξε ανεπανάληπτα». Ως προς το ξεκίνημα νομίζω πως σας έχω καλύψει με τις περιγραφές μου. Ως προς το τελείωμα όμως, εκείνη τη στιγμή δε μπορούσαμε να αντιληφθούμε πόσο έντονα θα χαραζόταν αυτή η εκδρομή στο χάρτη της ζωής μας… Βλέπετε, στη Ρώμη πήγαμε δύο, αλλά γυρίσαμε τρεις… Ryan Air σου τη σκάσαμε! Φέραμε πίσω και λαθρεπιβάτη! Σε 7 μήνες περίπου, Θεού θέλοντος, παρότι τα duty free του Ciampino μας απογοήτευσαν, θα έχουμε το καλύτερο σουβενίρ απ’ όλα!
 

elenara88

Member
Μηνύματα
1.789
Likes
1.817
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική, Περού, Ινδία
ααααααχ τι ωραιο τελος!!!!!!! με το καλο !!!! προβλεπω περιπλανηση στους κηπους της Borghese με καροτσακι next time !:clap:
 

Italitsa

Member
Μηνύματα
840
Likes
915
Επόμενο Ταξίδι
Γύρος Αυστρίας
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Τέλεια, τέλεια, τέλειααααααα!! :clap::clap: Αντε με το καλό να έρθει το παιδάκι σας....Παντα ελεγα οτι η Ρωμη χαρίζει μεγαλες συγκινησεις αλλά σε εσάς έδωσε τη μεγαλύτερη όλων!! Να 'στε καλα να κάνετε όμορφα ταξιδάκια και είμαι σίγουρη ότι το πρώτο πράγμα που θα πει ο μπέμπης/μπεμπα θα είναι "Mammaaaa"!! :haha:
 

Katerina2006

Member
Μηνύματα
56
Likes
63
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελώνη (;)
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Ευχαριστώ πολύ!!! Η αλήθεια είναι ότι χτες όταν ολοκλήρωνα τη συγγραφή της ιστορίας βούρκωσα λιγάκι! Να φταίει η Ρώμη άραγε...; :) Είμαι σίγουρη ότι το νινί θα έχει latin spirit κι επίσης είναι σίγουρο ότι θα δικαιούται στο μέλλον ένα ταξιδάκι και το ίδιο στην πόλη που "συνελήφθη"!
Και μια συμβουλή: Πηγαίνετε ταξίδια παιδιά! Κάνουν καλό στα πάντα!!!!
 

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.546
Likes
8.035
Το δευτερο μερος της ιστοριας σου ηταν εξισου καλο με το πρωτο!Το απολαυσα και αυτο,αλλα το τελος,πραγματικα,ειναι ανεπαναληπτο...οπως το ειπες!!Σας ευχομαι ενα γερο μωρακι!!:D
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.267
Μέλη
38.893
Νεότερο μέλος
stefanoss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom