Ιταλία Ρώμη,Ρώμη(με παιδιά)

Μηνύματα
157
Likes
102
Επόμενο Ταξίδι
ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Η Ρώμη είναι ένας από τους πιο όμορφους ,ενδιαφέροντες, ατμοσφαιρικούς ,εύκολους προορισμούς.
Πιστεύω ότι είναι και ένας από τους πιο αγαπημένους προορισμούς των "συνταξιδιωτών" του travel stories με ορισμένους μάλιστα να είναι ειδήμονες σ`αυτή.
Επειδή όμως πάντα κάτι καινούριο μπορεί να προσθέσει κάποιος ή να προτείνει κάτι ανάλογα με τη δική του πραγματικότητα,(π.χ. να ταξιδέψεις εκεί με παιδιά),αποφάσισα να μοιραστώ κι εγώ τις δικές μου εμπειρίες.
Ταξιδέψαμε στη Ρώμη από 9/7/2017-13/7/2017.Είναι η 4η φορά που επισκεφτήκαμε τη Ρώμη με το σύζυγό μου..Η τελευταία ήταν το 2012.Είχα ξεκινήσει να γράφω αυτή την ιστορία αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσα να την ολοκληρώσω.Τώρα λοιπόν πρέπει να επανορθώσω.:welcome:
ΤΟ ΓΚΡΟΥΠ ΤΩΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΩΝ.
Ταξιδεψα με το σύζυγό μου, την κόρη μας (15 χρονών) και μια συνομίλικη φίλη της.Επομένως το πρόγραμμα έπρεπε να διαμορφωθεί ανάλογα και με τις ηλικίες.
Υπ`όψιν ότι για την κόρη μου ήταν η 3η φορά που επισκέπτεται τη Ρώμη.Για την επιλογή όμως του ταξιδιού και ο σύζυγος και η κόρη μου με μια φωνή είπαν "Ρώμη για άλλη μια φορά"!!!:lol:
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Ταξίδέψαμε με RYAN AIR .Tα εισητήρια τα κλείσαμε μόλις 2 εβδομάδες πριν και,κατά συνέπεια, η καλύτερη τιμή που βρήκα ήταν 170 Ευρώ/άτομο.
Δεν είχαμε ξαναπετάξει με RYAN AIR και είχα μεγάλο άγχος γιατί είχα ακούσει διάφορα αρνητικά σχόλια.Έχουμε πετάξει πολλές φορές με Easy Jet, που και αυτή είναι low Cost εταιρεία,αλλά κυρίως για τη Ryan είχα ακούσει πάραπονα.
Οι φόβοι μου διαψεύστηκαν!!!:clap:Είχαμε 2 καταπληκτικές πτήσεις.Καλύτερες από την Easy jet. Οι θέσεις ήταν πολύ άνετες( και για μας τους πιο...στρουμπουλούς) και με πολύ χώρο μπροστά για τα πόδια.
Είχα κλείσει αριθμημένες θέσεις για να είμαι σίγουρη ότι θα καθόμασταν όλοι κοντά.Επειδή είμασταν 2 ενήλικες και 2 παιδιά μας θεώρησε οικογένεια και πληρώσαμε 2 Ευρώ/θέση/ διαδρομή αντί για 4.
Τσεκ ιν είχαμε κάνει ηλετρονικά και για τις 2 διαδρομές.Ετσι, δεν περιμέναμε καθόλου στις πρώτες ουρές .;)Λάβετε όμως υπ`όψιν σας ότι η Gate που φεύγεις στο Ελευθέριος Βενιζέλος ,είναι πάαααααααααρα πολύ μακριά.Βοηθάνε βέβαια οι κυλιόμενοι διάδρομοι αλλά υπολόγίστε το χρόνο σας από τα Duty Free...
Όπως σε όλες τις low Cost δεν σου δίνουν ούτε ένα ποτήρι νερό,αλλά πουλάνε μέσα ό,τι θέλεις.
Το προσωπικό ήταν πολύ ευγενικό και εξυπηρετικό και οι περισσότεροι ήταν Έλληνες.
Το αεροδρόμιο που προσγειώνεται στη Ρώμη είναι το CIAMPINO.Μικρό ,παλιό στρατιωτικό, με επαρχιακή όψη αεροδρόμιο.Είναι πολύ πιο κοντά στην πόλη από τα άλλα. Εκεί προσγειώθηκε όταν φεύγαμε και το προεδρικό αεροπλάνο!!
Το ταξί από το CIAMPINO στη Ρώμη κόστισε 30 Ευρώ. (Από το FIUMINCINO κοστίζει 45). Μου έκανε εντύπωση που πάνω στις πόρτες όλων των Ταξί,έχει ένα μεγάλο αυτοκόλλητο που γράφει αυτές τις τιμές και έτσι δεν είχαμε κανένα πρόβλημα!!:)
ΔΙΑΜΟΝΗ
Μείναμε στο Ξενοδοχείο DOMUS SESSORIANNA.Υπέροχο και ατμοσφαιρικό. Είναι το μοναστήρι δίπλα από μια ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ εκκλησία, κτίσμα του 10ου αι. που έχουν μετατρέψει σε ξενοδοχείο-Bed and Breakfast
.Είναι 2 στάσεις μετρό μετά το Κολοσσαίο.Απέναντι έχει στάση τραμ που σε πάει απ`ευθείας στο Trastevere, τη γνωστή περιοχή με την έντονη νυχτερινή ζωή.Στα 600μ με εύκολο περπάτημα σε μια ευθεία πλατανοσκέπαστη διαδρομή, έχει στάση μετρό για την κόκκινη γραμμή που έχει όλα τα σπουδαιότερα αξιοθέατα.Επίσης στάση για πολλά λεωφορεία.
Κόστισε 460 Ευρώ ΚΑΙ για τα 2 δίκλινα ( 4 διανυκτερεύσεις) με ένα σούπερ πρωινό σε μια ταράτσα με θέα στη Ρώμη!!Το κλεισαμε μέσω Booking.(έχω γράψει και αναλυτική κριτική στο Booking)
Την προηγούμενη φορά είχαμε μείνει στο Βατικανό στο " 6 Temporary Rooms".Πολύ ωραίο ξενοδοχείο-Bed and Breakfast.Είναι το 3ο κτίριο πριν την Πλατεία του Άγιου Πέτρου .Επίσης πολύ καλό πρωινό,με ένα μικρό διαθέσιμο μπουφέ όλη μέρα.
 
Μηνύματα
157
Likes
102
Επόμενο Ταξίδι
ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
ΜΝΗΜΕΙΑ-ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
Το πιο γοητευτικό χαρακτηριστικό της Ρώμης είναι ότι "όλη η πόλη είναι ένα μνημείο" .Φράση "κλισέ" για τη Ρώμη αλλά... μια μεγάλη αλήθεια!!!Χαίρεσαι να περπατάς και να βλέπεις τα μνημεία-αξιοθέατα-Φοντάνες να βρίσκονται δίπλα σου .Να τα ζεις στην καθημερινή σου βόλτα και να σε "βρίσκουν" αυτά ,χωρίς να χρειαστεί να πας σε ένα μουσείο ή να "σκαρφαλώσεις" κάπου ιδιαίτερα.
Ακόμα πιο ατμοσφαιρικά θεωρώ ότι είναι το βράδυ έτσι όπως είναι φωτισμένα!!!Αυτές οι ήσυχες, νυτερινές βόλτες είναι κάτι που πρέπει να βάλετε οπωσδήποτε στο πρόγραμμά σας!!!...:lol:
Τα πιο αγαπημένα μου -χωρίς ίχνος πρωτοτυπίας-Φοντάνα ντι Τρέβι( το νόμισμα έχει "πιάσει" για τα καλά!!),Πάνθεον,Ισπανικά σκαλιά(Piazza di Spagna),Πιάτσα Ναβόνα,Άγιος Πέτρος,Κολοσσαίο...
Όμως, υπάρχει και το εσωτερικό των αξιοθέατων αυτών που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε και εδώ αρχίζουν οι πρακτικές συμβουλές.
ΚΟΛΟΣΣΑΙΟ
Επιβλητικό, Εντυπωσιακό.Συγκλονιστική εμπειρία να βρεθείς σ` αυτό τον χώρο που τόσα έχεις ακούσει γι`αυτόν τόσα χρόνια ασχέτως αν ουσιαστικά είναι ένα "αρνητικό" μνημείο" λόγω της ιστορίας του.
Οι ουρές για να μπείτε είναι ...τεράστιες!!!Άρα πρέπει να το οργανώσετε για να αποφύγετε(όσο μπορείτε γιατί σίγουρα μιαν αναμονή θα την έχετε) , την Ορθοστασία,την Καθυστέρηση στο χρόνο σας,τον Καιρό(ζέστη-κρύο) και την...Γκρίνια των υπολοίπων πχ παιδιών,μη υπομονετικών της παρέας κτλ.
ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Α` ΜΟΝΟ ΚΟΛΟΣΣΑΙΟ
Επειδή στα προηγούμενα ταξίδια είχαμε δει ήδη το Παλατίνο, αυτή τη φορά ξαναπήγαμε μόνο στο Κολοσσαίο.
Τα εισητηρία(που ισχύουν βέβαια και για το Παλατίνο) τα έκλεισα από την Ελλάδα στο COOP CULTURE -COLOSSEUM TICKETS OFFICE OFFICIAL WEBSITE. Κοστίζουν 12 ευρώ για τους ενήλικες+2 ευρώ προμήθεια=14 ευρώ.
Για νέους 18-25 ετών μειωμένο(reduced) 7,5+2ευρώ προμήθεια =9,5 ευρώ.
Τα παιδιά εως 18 ετών είναι δωρεάν και πληρώνεις μόνο 2 ευρώ για την προμήθεια της on line κράτησης.
Ισχύουν για 2 μέρες.
1)Αν είστε μόνο ενήλικες ,Σου έρχεται στο mail σου η κράτηση (voucher) το εκτυπώνεις και πηγαίνεις κατ`ευθείαν στην αντίστοιχη ουρά για να περάσεις τον έλεγχο τσαντών και να μπεις στο μνημείο.
2)Αν έχετε παιδιά,Σου έρχεται στο mail σου η κράτηση (voucher) ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΚΡΑΤΗΣΗΣ,το εκτυπώνεις και πηγαίνεις στην ουρά που είναι για παραλαβή των εισητηρίων επί τόπου ,γιατί θέλουν να ελέγξουν ότι όντως έχουν τα παιδιά αυτή την ηλικία και δικαιούνται το δωρεάν.(ίσως το ίδιο να ισχύει και για τους νέους)
Όταν κατάλαβα αυτή τη διαφορά στην παραλαβή εισητηρίων είχα στεναχωρηθεί πολύ γιατί θεώρησα ότι θα πηγαίναμε στην ουρά με αυτούς που έβγαζαν εισητήρια εκεί".Οποία χαρά και έκπληξις όμως."...Μας έβαλαν σε άλλη σειρά, προσπεράσαμε τη "σειρά των ήδη εκτυπωμένων" που ήταν τουλάχιστον 500 μέτρα ,υπήρχαν μόνο 2 ζευγάρια με παιδιά μπροστά μας,πήραμε ευκολότατα τα εισητήρια και έτσι αμέσως πήγαμε στον έλεχο τσαντών.:xalara:
ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Β` ΠΑΛΑΤΙΝΟ + ΚΟΛΟΣΣΑΙΟ
Ο χώρος του Παλατίνο (που είναι σαν τη δική μας Αρχαία Αγορά αλλά η δική μας πολύ καλύτερη) και το Κολοσσαίο βρίσκονται δίπλα-δίπλα.Ουσιαστικά είναι συνέχεια ο ένας χώρος του άλλου.
ΠΡΟΣΟΧΗ[ Οι παρακάτω πληροφορίες είναι από το ταξίδι μου το 2012 όμως ,απ`όσο γνωρίζω, ισχύουν ακόμα.]......Μπορείς να πας από το Παλατίνο προς το Κολοσσαίο εσωτερικά, ΌΧΙ όμως και το ανάποδο γιατί αυτά τα 2 μέρη τα ενώνει ένας "πεζόδρομος που είναι μονόδρομος". Να εξηγήσω...
Κατ`αρχήν η Είσοδος του Παλατίνο έχει στατιστικά ,πολύ λιγότερο κόσμο από την Είσοδο του Κολοσσαίου.:) Αν επιλέξετε να πάτε με το Μετρό ,που η στάση βρίσκεται απέναντι από την είσοδο του Κολοσσαίου,θα προσπεράσετε το Κολοσσαίο από την εξωτερική πλευρά,θα περπατήσετε στο πεζοδρόμιο δίπλα από το χώρο της "Αρχαίας Αγοράς"και τον κανονικό δρόμο και θα φτάσετε στην είσοδό του.Αφού μπείτε (ελπίζω γρήγορα,)θα διασχίσετε τον υπαίθριο χώρο με τα αρχαία( που θεωρώ ότι ειναι αρκετά κατεστραμένα) , θα φτάσετε στο μισοκατεστραμένο Παλατίνο που έχει εξαιρετική θέα προς όλο το χώρο και θα κατηφορίσετε έναν πεζόδρομο προς το Κολοσσαίο που θα βλέπετε μπροστά σας .Θα καταλήξετε σε δύο "Φυλάκια" που θα σας κλείνουν το δρόμο. Θα περάσετε από μεταλλικές μπάρες σαν αυτές πχ στην είσοδο των Σούπερ Μάρκετ που "μαγκώνουν " και άρα δεν μπορείτε να μπείτε ανάποδα.;)
TIPS- ΜΙΚΡΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
ΩΡΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ
Όλες τις φορές που επισκέφτηκα το Κολοσσαίο εχω πάει πρωι.Όμως αυτή τη φορά σκέφτηκα ότι όταν ξαναπάω(!!!) και μάλιστα καλοκαίρι που νυχτώνει αργά, θα πάω το απόγευμα και ακόμα καλύτερα, την ώρα του Ηλιοβασιλέματος.Τα γκρουπ τα έχουν πάει πρωι, άρα υποθέτω, θα έχει λιγότερο κόσμο και σίγουρα λιγότερη ζέστη.;)Ελέγξτε την ώρα της "τελευταίας εισόδου".
ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ
Το Κολοσσαίο δέχεται ...μόνο μέχρι 3000!!!:shock: επισκέπτες ταυτοχρόνως. Αν συμπληρωθεί ο αριθμός περιμένεις να ..."αδειάσει" !!!
ΑΣΑΝΣΕΡ ΣΤΟ ΚΟΛΟΣΣΑΙΟ
Αν έχετε μαζί σας πολύ μικρά παιδιά, άτομα άνω των 65 ή κάποιο άλλο πρόβλημα που δυσκολεύεστε να ανεβείτε σκαλιά, υπάρχει ασανσέρ που σας πάει στο υψηλότερο επίπεδο και από εκεί κατεβαίνετε βέβαια με τα πόδια κανονικά. Μόλις περάσετε τον έλεγχο τσαντών ,δε θα ανεβείτε τα ψηλά σκαλιά στο δεξί σας χέρι αλλά θα προχωρήσετε ως το τέλος του "διαδρόμου".( entrance of disable) Εκεί θα δείτε το ασανσέρ και τον υπεύθυνό του.:)
ΝΕΡΟ
Φροντίστε βέβαια για καπέλο ,αντιηλιακά και....ΝΕΡΟ!!Τον Ιούνιο του 2012 την"πατήσαμε" και ξεμείναμε από νερό. Αναγκαστήκαμε να αγοράσουμε από την καντίνα κοντα στην είσοδο του Παλατίνο 3 ευρώ το μικρό μπουκάλι!!Τώρα υπάρχουν έξω από την είσοδο του Κολοσσαίου πολλοί μεταναστες που πουλάνε παγωμένο το μικρό μπουκάλι 1 ευρώ.
ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ
Στο site που έκλεισα τα εισητήρια έχει και ξεναγήσεις στα Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά προς 5 και 9 ευρώ/άτομο συγκεκριμένες ώρες. Δυστυχώς,2 εβδομάδες πριν την άφιξή μας, που το έψαξα για μας ήταν ήδη όλα κλεισμένα.
ΠΡΟΣΟΧΗ 28/8/2017-10/9/2017
Υπάρχουν αλλαγές λόγω εκδηλώσεων ή κατι τέτοιο....προγραμματίστε ανάλογα.
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.363
Likes
9.288
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Φροντίστε βέβαια για ....ΝΕΡΟ!!ξεμείναμε από νερό. Αναγκαστήκαμε να αγοράσουμε από την καντίνα κοντα στην είσοδο του Παλατίνο 3 ευρώ το μικρό μπουκάλι!!Τώρα υπάρχουν έξω την είσοδο του Κολοσσαίου πολλοί μεταναστες που πουλάνε παγωμένο το μικρό μπουκάλι 1 ευρώ.
Χωρις να ειμαι "ειδημονας" όπως ειπες, απλα μόνο με περισσότερες εμπειριες στο μερος θα πιασω κι εγω το θεμα νερο μια κ ειναι κριμα να "ξεμενει" καποιος σε τέτοια πολη..
Το νερο ειναι αφθονοτατο, αριστης ποιοτητας, δωρεαν εδω και χιλιαδες χρονια στην πολη. Υπαρχουν πανω απο 2500 δημόσιες βρυσες πολλες εκ των οποιων βγαζουν ακομα κ frizzante, ανθρακουχο για οποιον το προτιμα. Γυρω απο το Κολοσσαιο πανω απο 4-5 με την τελευταια να εγκαινιαστηκε το 2015.
Κριμα. Δειτε το χαρτη για την πιο κοντινη πηγη εκει που βρίσκεστε...

fontana-acqua-si-acea-roma-colosseo_446_clip.jpg

http://www.fontanelle.org/Mappa-Fontanelle-Roma-Lazio.aspx
 
Μηνύματα
157
Likes
102
Επόμενο Ταξίδι
ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Χωρις να ειμαι "ειδημονας" όπως ειπες, απλα μόνο με περισσότερες εμπειριες στο μερος
Πραγματικά το πιστεύω το "ειδήμονας" και θα ήθελα να σε ευχαριστήσω πολύ για όλες τις πληροφορίες για τη Ρώμη που τόσο με έχουν βοηθήσει στα ταξίδια μου!!!Ελπίζω κι εγώ να βοηθήσω κάποιους νέους ταξιδιώτες!!!
Χάρηκα πολύ με την επιπρόσθετη πληροφορία για το νερό.Κάποιες πηγες που βρήκαμε μέσα στην πόλη τις αξιοποιήσαμε και εμείς.Δε γνώριζα ,ωστόσο, ότι υπάρχει ειδικός χάρτης !!!
 
Last edited by a moderator:

Dina Z

Member
Μηνύματα
1.356
Likes
4.333
Ταξίδι-Όνειρο
Ονειρεύομαι ... γενικώς!
Κόστισε 460 Ευρώ ΚΑΙ για τα 2 δίκλινα ( 4 διανυκτερεύσεις) με ένα σούπερ πρωινό σε μια ταράτσα με θέα στη Ρώμη!!Το κλεισαμε μέσω Booking.
Φοβερή τιμή!
Εμένα αυτή τη στιγμή μου δίνει για 2 διαν/σεις τον Οκτώβριο, το δίκλινο 243€.
Έτσι κι αλλιώς έχω κλείσει με airbnb αλλά είπα να δοκιμάσω την τύχη μου αφού έχω δυνατότητα ακύρωσης αλλά μπααα!!! :cry:
 
Μηνύματα
157
Likes
102
Επόμενο Ταξίδι
ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Φοβερή τιμή!
Εμένα αυτή τη στιγμή μου δίνει για 2 διαν/σεις τον Οκτώβριο, το δίκλινο 243€.
Έτσι κι αλλιώς έχω κλείσει με airbnb αλλά είπα να δοκιμάσω την τύχη μου αφού έχω δυνατότητα ακύρωσης αλλά μπααα!!! :cry:
Μου κάνει μεγάλη εντύπωση η τόσο μεγάλη διαφορά τιμής!!!Ο Οκτώβριος θεωρείται πιο "high season" από τον Ιούλιο για τη Ρώμη??!!:shock:
Αν μπορείς να μου απαντήσεις, για ποιές ημερομηνίες ψάχνεις???
 
Μηνύματα
157
Likes
102
Επόμενο Ταξίδι
ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
ΜΝΗΜΕΙΑ -ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ (ΜΕΡΟΣ 2ον)

ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ -ΜΟΥΣΕΙΑ ΒΑΤΙΚΑΝΟ

Ο Άγιος Πέτρος είναι μια Συγκλονιστική Εκκλησία!!!Εντυπωσιακότατη τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά!!!
Τις ιστορικές και αρχιτεκτονικές πληροφορίες σίγουρα θα τις έχετε ήδη πάρει από πολλές πηγές.(Αν όχι, φροντίστε να το κάνετε εγκαίρως γιατί υπάρχουν πολλά στοιχεία που θα πρέπει να ξέρετε για να αντιληφθείτε τα κρυμμένα του μυστικά!!!)
Ας δούμε τα πρακτικά:
Η είσοδος στην εκκλησία είναι Δωρεάν.
Η ουρά για να μπείτε συνήθως είναι τεράστια.Υπολογίστε περίπου 1 ώρα αναμονή για το πρόγραμμά σας .Βέβαια αυτό είναι πάντα ανάλογο με την ημερομηνία και την ώρα που θα πάτε.Μπορεί να είστε τυχεροί και να κάνετε πιο λίγο.(Εγώ πάντως και τις 4 φορές τόσο περίμενα σε πρωινή ώρα).
Πολλοί συνταξιδιώτες λένε ότι έχει λιγότερο κόσμο το απομεσήμερο.Η προσωπική μου εμπειρία γι` αυτό είναι η εξής...Στο προηγούμενο ταξίδι στη Ρώμη, όπως έχω ήδη αναφέρει,μείναμε σε ένα ξεδοδοχείο μπροστά ακριβώς στην πλατεία του Αγίου Πέτρου. Κάθε μέρα, όλες τις ώρες έβλεπες την ουρά γύρω -γύρω στο περιστύλιο!!!Μία μέρα όμως, απομεσήμερο, βλέπω την πλατεία..άδεια!!!:xalara:Δεν πίστευα στα μάτια μου!!!!Δεν έχασα βέβαια ευκαιρία!!!Ξαναμπήκαμε για δεύτερη φορά σ`αυτό το ταξίδι!!!.....Επομένως....Καλή Τύχη!!!
Προσοχή στην ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ!!!...Απαγορεύνται τα πολύ κοντά ρούχα και τα σορτς(Οκ!!αναμενόμενο) αλλά και οι μπλούζες με τιράντες ή έξωμες!!!
Είχα ενημερώσει την κόρη μου και τη φίλη της"Προσοχή κορίτσια!!Αύριο όχι σορτσάκια ,κάτι πιο μακρύ" Γκρινιάξανε τα 15χρονα αλλά.. συμφώνησαν ( η φίλη πήρε στο σακίδιο της να αλλάξει μόλις βγούμε) !!!Αμ όμως δεν ήξερα ..για τις ΜΠΛΟΥΖΕΣ.Περιμένουμε λοιπόν ωραία,ωραία στην ουρά μας μέσα στον καυτό ήλιο για 1 ώρα και όταν κοντεύουμε να φτάσουμε στον έλεγχο τσαντών αρχίζω να παρατηρώ ταμπέλες που δείχνουν ανθρώπινες φιγούρες(άρα άντρες και γυναίκες)με σορτσάκι και Τιραντάκι, να έχουν ένα κόκκινο Χ...δηλαδή απαγορεύεται!!Αρχίζουν να με "ζώνουν τα φίδια"..:cry:Η μια με τιραντάκι ,η άλλη με ελαφρώς έξωμο( πραγματικά αξιοπρεπείς μπλούζες)...Σκέφτομαι ότι" μάλλον λάθος κατάλαβα,μικρά κορίτσια είναι, σοβαρές μπλούζες είναι, τόσες φορές δεν μας έχει ξανατύχει"...
Περνάμε τον έλεγχο τσαντών, δεν μας λένε τίποτα(ουφ!!!) ....φτάνουμε ένα βήμα πριν ανέβουμε τα σκαλιά για την πόρτα κι εκεί......STOP!!!"o_O- Δεν μπορείτε να μπείτε...Οι μπλούζες..
-Ήρθαμε από μακριά, μικρά κορίτσια είναι, περιμέναμε τόση ώρα...
-Αν θέλετε να μπείτε θα περιμένουν οι 3 εδώ και πηγαίνετε ένας στο κατάστημα αναμνηστικών και αγοράστε μαντήλια να τα βάλουν στους ώμους τους!!!
Τι να κάνω???Πήγα στον 1ο όροφο, αγόρασα δύο μαντήλια 3Ευρώ το ένα(τα συνθετικά με τα μνημεία),ουρές στα ταμεία ,πήγα πίσω, τα φόρεσαν και...μπήκαμε!!!
Ήταν πολύ αυστηροί με αυτό σε όλη τη διάρκεια της επίσκεψής μας.Επειδή τις ζέσταινε(!) το συνθετικό κάποιες φορές το τραβούσανε προς τα πίσω.Πάντα εμφανιζόταν ένας φύλακας και μας σταματούσε μέχρι να το βάλουν κανονικά!!!
[Τους κανόνες κάθε χώρου που επισκεπτόμαστε πρέπει να τους σεβόμαστε αλλιώς δεν πάμε.Όμως μου έκανε εντύπωση η τόση αυστηρότητα και επειδή δεν το είχα αντιμετωπίσει όλες τις προηγούμενες φορές].
Τα Δικά μου "αγαπημένα ' του Ναού.
1) Η "Πιετά" μόλις μπείτε ,δεξιά.
2) Το 'Μέτρο Σύγκρισης " με όλους τους υπόλοιπους ναούς του κόσμου.(Για να αποδείξουν ότι ο Άγιος Πέτρος είναι η μεγαλύτερη εκκλησία όλων,έχουν βάλει "σημάδια" για το μεχρι πού φτάνει πχ η Αγία Σοφία, ο Άγιος Στέφανος στη Βιέννη κλπ. και όλοι αυτοί θα χωρούσαν μέσα στον Άγιο Πέτρο.Θα το δείτε στο κεντρικό μέρος που είναι οριοθετημένο να μην πατιέται.
3)Ο θόλος
4)Για να συνειδητοποιήσετε το μέγεθος των γραμμάτων που είναι Κεφαλαία(και κάποια Ελληνικά) περιμετρικά στη βάση του τρούλου,να τα συγκρίνετε με το μέγεθος των ανθρώπων που περπατούν εκεί ψηλά!!
Ο ΘΟΛΟΣ
Για να ανεβείτε στο θόλο, τον τρούλο του ναού πληρώνετε.
Εισητήρια βγάζεις στο εκδοτήριο , μολις μπεις στον προθάλαμο του ναού, δεξιά.Όταν πήγαμε εμείς είχε ελάχιστη αναμονή.
Αν θέλετε να ανέβαιτε μόνο με σκαλιά είναι 6 ευρώ.
Αν ανέβαιτε με ασανσέρ και σκαλιά είναι 8 ευρώ.(Δεν έχει καθόλου μειωμένα.Όλοι την ίδια τιμή)
Το ασανσέρ φτάνει μέχρι τον τρούλο. Βγαίνεις αμέσως στο" μπαλκόνι" που πηγαίνει περιμετρικά στο εσωτερικό του ναού.[Καταπληκτική εμπειρία που αξίζει να ζήσετε]:lol:
Από εκεί συνεχίζετε με σκαλιά μέχρι το Θόλο εξωτερικά και βλέπετε την καταπληκτική θέα!!!(Κάπως δύσκολη ανάβαση κατ`εμέ)
ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟ( ΚΑΠΕΛΑ ΣΙΣΤΙΝΑ)
Για το μουσείο πληρώνετε είσοδο και επειδή έχει μεγάλες ουρές ( κι εδώ) καλό είναι να έχετε βγάλει ήδη εισητήριο.
Εγώ είχα κλείσει από το ROME MUSEUM/MUSEI VATICANI και κλείνεις συγκεκριμένη ώρα.
Για τους ενήλικες 16 ευρώ+4 ευρώπρομήθεια κλεισίματος =20 ευρώ,
για τα παιδιά 8Ευρώ+4 ευρώπρομήθεια κλεισίματος =12ευρώ.
Τα είχα ήδη εκτυπώσει από την Ελλάδα , πήγαμε στην ειδική (και μικρή ουρά ) και μπήκαμε αμέσως.
[Επίσης καταπληκτική εμπειρία. Η βιβλιοθήκη, η Καπέλα Σιστίνα και οι σπειροειδείς σκάλες...συγκλονιστικά!!]
Προσοχή...
Η είσοδος του μουσείου με την Εκκλησία ΔΕΝ βρίσκονται δίπλα ,ούτε κοντά.
Βγαίνετε από το περιστύλιο στη δεξιά πλευρά (κοιτώντας τον Ναό μπροστά μας),περπατάτε εξωτερικά του τείχους που είναι κανονικός δρόμος, για περίπου 10 λεπτά!!Υπολογίστε το χρόνο σας ανάλογα!!!
 
Μηνύματα
157
Likes
102
Επόμενο Ταξίδι
ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Φοβερή τιμή!
Εμένα αυτή τη στιγμή μου δίνει για 2 διαν/σεις τον Οκτώβριο, το δίκλινο 243€.
Έτσι κι αλλιώς έχω κλείσει με airbnb αλλά είπα να δοκιμάσω την τύχη μου αφού έχω δυνατότητα ακύρωσης αλλά μπααα!!! :cry:
Μου κάνει εντύπωση η τόσο μεγάλη διαφορά τιμής!!!Είναι πιο "high season" για τη Ρώμη ο Οκτώβριος σε σχέση με τον Ιούλιο??o_O
Αν μπορείς να μου απαντήσεις, για ποιές ημερομηνίες του Οκτωβρίου ενδιαφέρεσαι??
 

Dina Z

Member
Μηνύματα
1.356
Likes
4.333
Ταξίδι-Όνειρο
Ονειρεύομαι ... γενικώς!
Μου κάνει μεγάλη εντύπωση η τόσο μεγάλη διαφορά τιμής!!!Ο Οκτώβριος θεωρείται πιο "high season" από τον Ιούλιο για τη Ρώμη??!!:shock:
Αν μπορείς να μου απαντήσεις, για ποιές ημερομηνίες ψάχνεις???
Πράγματι προκαλεί εντύπωση. Να σκεφτείς πως βρήκα ωραίο κεντρικό διαμερισματάκι στην airbnb με 161€!
(Σου στέλνω τις ημερομηνίες μου σε π.μ.)
 
Μηνύματα
157
Likes
102
Επόμενο Ταξίδι
ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
ΜΝΗΜΕΙΑ-ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ( ΜΕΡΟΣ 3ον)

ΒΙΛΑ ΜΠΟΡΓΚΕΖΕ

Το πάρκο μέσα στο οποίο βρίσκεται η Βίλα Μποργκέζε είναι τεράστιο και πάρα πολύ ωραίο με λίμνη,συντριβάνια κλπ.Μπαίνετε σ`αυτό ελεύθερα και απολαμβάνετε τις βόλτες σας είτε με τα πόδια είτε με τα ποδήλατα που νοικιάζονται!!Ίσως πιο σωστός είναι ο όρος "αμαξίδια με μηχανισμό" που είναι και για 2 ή και 4 αναβάτες!!!
Σε αυτό το ταξίδι δεν πήγαμε γιατί είχαμε πάει τις 2 προηγούμενες φορές.Σας "επισυνάπτω" όμως τις παλαιότερες μας περιπέτειες οπως τις είχα γράψει σε προηγούμενες αναρτήσεις

Οι περιπέτειές μας στο δρόμο για τη βίλα Μποργκέζε.....
Το 2010 που πήγαμε 1η φορά στο πάρκο Μποργκέζε,ήταν Χριστούγεννα αλλά πραγματικά είχε έναν τέλειο ανοιξιάτικο καιρό!!
Μέσω του σταθμού Spagna βγήκαμε και βρεθήκαμε σε ένα τεράστιο λιβάδι,απεριποίητο και έρημο (άνθρωπο δε συναντήσαμε !!!!).To διασχίσαμε με πολλά ερωτηματικά και γέλια(είχες λίγο την αίσθηση, ότι σε λίγο θα εφανιζόταν ένας ταύρος που θα ξεκινούσε να σε κυνηγά επειδή τάραξες την ηρεμία του!!!!) και καταλήξαμε στον κεντρικό δρόμο,ακριβώς απέναντι από το μεγάλο άγαλμα-σύμπλεγμα του Σίλλερ!(ελπίζω να μην κάνω λάθος στο όνομα!!)
Μπήκαμε στο πάρκο Μποργκέζε περπατώντας χαλαρά,τα παιδάκια μας τρέχανε γύρω-γύρω χαρούμενα,νοικιάσαμε και τα γνωστά ποδήλατα με το μοτέρ που βοηθούσε μεν,αλλά και σε κάποιες στιγμές σε "εκτόξευε"!!και φτάσαμε χαρούμενοι στη βίλλα Μποργκέζε μαγεμένοι από το υπέροχο πάρκο!!(Δεν μπήκαμε τότε μέσα στη Βίλα γιατί τα παιδιά ήταν 8 ετών και θεώρησα ότι δεν θα αντιλαμβάνονταν πολλά από την επίσκεψη εκεί).
Στο ταξίδι του 2012 είχα κλείσει να μπούμε και μέσα στη βίλα Μποργκέζε!!( 10 ετών πλέον).Είχα κάνει ήδη από την Ελλάδα την κράτηση,τηλεφωνώντας 2 φορές στην Ιταλία!Είχα κλείσει για την Τρίτη 19/6/2012, ώρα 5 το απόγευμα με Roma Pass!!Έκανα και τη Μελέτη των εκθεμάτων για να ξεναγήσω τα παιδιά!!!..¨Ολα Οκ!!!
Και φτάνουμε στη μέρα του ραντεβού....
Ώρα 3.00 Πριν πάμε, καθήσαμε να φάμε σε ένα εστιατόριο κάτω από την υπέροχη Πιάτσα ντι Σπάνια,για να είμαστε κοντά στη Βίλα, λόγω ώρας, και για να ..."αντέξουν" τα παιδια΄!!Η επιλογή του εστιατορίου....Κάκιστη!!To φαγητό ...μετριότατο!Το περιβάλλον....έχρηζε βαψίματος!!!Απέναντι ακριβώς από το τραπέζι μας ανοιχτή η πόρτα ,σε κοινή θέα η τουαλέττα!!!Και το χειρότερο...ο σύζυγός μου καθισμένος σε μια καρέκλα που "κούτσαινε" από το ένα πόδι και έπρεπε όλη την ώρα να βάζει δύναμη από τη μία πλευρά για να μην πέσει!!!
Ώρα 4.00! Πρέπει να ξεκινήσουμε γιατί 4.30,αυστηρά, έπρεπε να παραλάβουμε τα εισητήρια της κράτησης!!Θερμοκρασία ......Μίνι Καύσωνας!!!Το ερώτημα:Πως θα πάμε ;;Απάντηση από το γκαρσόνι του " υπέροχου"εστιατορίου:"Είναι 20' λεπτά μόνο"Λάθος απόφαση:"Ας πάμε με τα πόδια!!!Την άλλη φορά ήταν πολύ ευχάριστα και ...κάπου τόσο!!!"
2η Λάθος απόφαση!!Ανεβαίνουμε με το ασανσέρ στο πάνω μέρος της Πιάτσα ντι Σπάνια,ξαναθαυμάζουμε την υπέροχη θέα και αποφασίζουμε να πάμε από το δρόμο εκεί αριστερά ώστε να μη διασχίσουμε το 'περίεργο"λιβάδι που δεν είχε κανένα δέντρο και ο ήλιος από πάνω έκαιγε και τσουρουφλούσε!!!
Στο χάρτη η επιλογή φαινόταν τόσο εύκολη και απλή!!!!Η θέα.....ανεπανάληπτη!!!Και η ανηφόρα όμως ...το ίδιο!!!
Η ώρα περναέι...Το άγχος κορυφώνεται!!!Φαγωμένοι,με τον ήλιο να ....χτυπάει κατά κέφαλα να προσπαθούμε να πάμε πιο γρήγορα...και η ανηφόρα να συνεχίζεται!!!Και φτάνουμε επιτέλους στο.....άγαλμα του Σίλλερ!!!Βοήθεια!!!!:rolleyes-80:Βλέπω το λιβάδι απέναντι και απελπίζομαι!!!!Η ώρα 4.30 και εμείς ακόμα στην αρχή!!!
Περπατώ πιο γρήγορα εγώ μπροστά -πράγμα σπάνιο!-φωνάζοντας ότι" όλοι στο φόρουμ έλεγαν οπωσδήποτε μισή ώρα νωρίτερα!!!"Πάει η κράτηση και οι προσπάθειες....Τα παιδιά γκρινιάζουν και καθυστερούν γιατί προσπαθούν να παίξουν όπως τους υποσχεθήκαμε, αλλά εγώ ξαναφωνάζω..."ΤΡΕΞΤΕ!!!Ο σύζυγός μου και ο φίλος μας ασθμαίνοντας απο πίσω και ...γκρινιάζοντας!!!
Ώρα 5παρά10 βλέπω το κτίριο στο βάθος!!!"Προχωρώ εγώ να πάρω τουλάχιστον την κράτηση!!"λέω!Και τότε...η "καρέκλα" έκανε το θαύμα της!!!Μετά από τόση πίεση τρεξιματος και τόση ώρα "στραβού" καθίσματος ,ο σύζυγός μου δηλώνει ότι τον έπιασε η μέση του:shock:-πράγμα σπάνιο_και θα καθίσει να μας περιμένει!!!!Αλί και τρις αλί !!!Τόση οργάνωση πριν και τόσο τρέξιμο τώρα,και να πάνε χαμένα;;;:cry:Πώς μπορώ όμως και να τον αφήσω μόνο του;;;;Έτσι;;!!Σ`αυτή την κατάσταση!!!Του δίνω γρήγορα γρήγορα ένα Mesulid,ευτυχώς είχαμε και λίγο νερό ακόμα,λίγο έκατσε και σιγά -σιγά προχωρήσαμε!!!
Ώρα 5 και 20.Τρέχω μπροστά αγχωμένη και ξεφυσώντας, δικαιολογούμενη για την αργοπορία αλλά.......Ευτυχώς"!Δεν πειράζει ,μπείτε!!!!"Ουφ!!!!!τα καταφέραμε!!!! :clap:
Για το τι έγινε μέσα στη βίλα,δε θα μακρηγορήσω κι άλλο!!!!
Πάντως.την 3η φορά που ελπίζω να ξαναπάω στη βίλλα Μποργκέζε,ένα είναι το σίγουρο!!!Σίγουρα θα πάω με ΤΑΧΙ!!!!!

#217
maria traveler, 4 Ιουλίου 2012
Πάντως τα 10χρονα, με την ξενάγησή μου, που βεβαίως είχα επικεντρωθεί στα 10-15 σπουδαιότερα εκθέματα για να μη χάσουν το ενδιαφέρον τους και τελικά δεν τους μείνει τίποτα, ενθουσιάστηκαν.

Και πάμε στο Σήμερα...Θα σας πω τις πληροφορίες του... ειδήμονα Samion:) για να μην πάθετε τα δικά μας!!!"Παίρνεις τις κυλιόμενες από το σταθμό του μετρό, σε ανεβάζουν ως την αρχή της Viale Museo Borghese,χρόνος 5-10΄,από εκεί είναι σύμφωνα με το χάρτη μου 550 μ,όσο χρόνο χρειάζεται ο καθένας.Αυτός είναι και ο σωστός τρόπος να δούμε τη Via Veneto από την αρχή της χωρίς κόπο...δηλ κατηφορίζοντας"
"Στερνή μου γνώση να σ`είχα πρώτα"!!....!Πολλές φορές μικρές αναποδιές μπορούν να αντιμετωπιστούν με ...αστείο και χαλαρό τρόπο.Άλλες φορές όμως ,κυρίως λόγω της κούρασης-της έντασης του ταξιδιού κλπ, μπορεί να φέρουν γκρίνια ή να σου χαλάσουν τη διάθεση.
Εδώ, προσπαθώ να σας ενημερώσω για τέτοιες λεπτομέρειες και δεν αναφέρομαι στα αξιολογότατα εκθέματα και άλλες ιστορικές πληροφορίες, γιατί αυτά έχουν ήδη αναλυθεί εξαιρετικά από άλλους συνταξιδιώτες .:lol:
 
Last edited by a moderator:

Dina Z

Member
Μηνύματα
1.356
Likes
4.333
Ταξίδι-Όνειρο
Ονειρεύομαι ... γενικώς!
Πολλές φορές μικρές αναποδιές μπορούν να αντιμετωπιστούν με ...αστείο και χαλαρό τρόπο.Άλλες φορές όμως ,κυρίως λόγω της κούρασης-της έντασης του ταξιδιού κλπ, μπορεί να φέρουν γκρίνια ή να σου χαλάσουν τη διάθεση.
Εδώ, προσπαθώ να σας ενημερώσω για τέτοιες λεπτομέρειες
Αυτες οι "λεπτομερειες" καποιες φορες κανουν τη διαφορα στο ταξιδι και μειωνουν τις πιθανοτητες να μαλλιοτραβηχτουμε με τους αλλους :D
 

EFOULAKI

Member
Μηνύματα
11
Likes
3
Καλησπερα σας.
Οργανωνουμε ενα ταξιδι στη Ρωμη τελος Νοεμβριου, 2 οικογενειες με 4 συνολικα παιδια 11 ετων. Θα ηθελα τη γνωμη σας για το που ειναι καλυτερα να μεινουμε ωστε να μην ταλαιπωρηθουν πολυ τα παιδια, και να εχει λιγοτερο περπατημα στο τελος της ημερας, επιστρεφοντας στα δωματια κουρασμενοι.
Προς το παρον εχω κλεισει αυτο το διαμερισμα με πολλα δωματια και κρεβατια για ολους, και οχι καναπεδες για τα παιδια, αρκετα μπανια και καλη τιμη. Επισης λεει οτι εχει και δωρεαν μεταφορα απο/προς αεροδρομιο.

Testaccio Riverside
https://www.booking.com/hotel/it/testaccio-riverside.el.html?aid=376387;label=bookings-name-BOv6biGsO_WzdpNzBYWQ8QS267724387404%3Apl%3Ata%3Ap1%3Ap2%3Aac%3Aap1t1%3Aneg%3Afi%3Atiaud-297601666315%3Akwd-65526620%3Alp1007565%3Ali%3Adec%3Adm;sid=d0cff6f456c2d77f3cc314375c09bcba&checkin=2018-11-23&checkout=2018-11-26

Ειναι καινουριο, μαλλον, ....ΔΕΝ εχει κριτικες...αλλα δεν εχει και κοντα μετρο. Θα ειναι προβλημα να μετακινουμαστε ολοι εμεις με τραμ ή λεωφορεια (εχει πολυ κοντα σταση) προς το κεντρο της πολης για να δουμε τα αξιοθεατα, και το βραδυ να γυρναμε στο σπιτι κουρασμενοι? Με περπατημα αντεχει κανεις να φτασει στα ιστορικα σημεια της πολης ή ειναι μεγαλη η πολη και δεν γινεται?
ευχαριστω
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.278
Μέλη
38.893
Νεότερο μέλος
stefanoss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom