Ιταλία Ρώμη - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

Μηνύματα
4.099
Likes
1.797
Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Wuthering Heights
υπάρχει κάποιο σαιτ sant angelo αγγλικά γιατί δεν ξέρω ιταλικά;
Δε πειράζει κούκλα μου , δε χρειάζεται να ξέρεις ιταλικά ! Οι Ιταλοί ειναι πρόθυμοι και βοηθούν πάντα ! Διάβασε τις πληροφορίες απο τον οδηγό σου! Εξάλλου η τιμή είτε αγγλικά είτε στα ιταλικά ίδια παραμένει
 

EleniPa42

Member
Μηνύματα
48
Likes
24
Καλή σας μέρα,
θα πάω Ρώμη Σάββατο απόγευμα με Τρίτη πρωί.
διαβάζοντας τα σχόλια σας κατάλαβα ότι δεν αξίζει καν να προσπαθήσω να πάω τελευταία Κυριακή του μήνα στο Βατικανό.
Κράτηση από ίντερνετ κάνω μόνο για τα μουσεία και όχι για τον τρούλο?
 

sofia84

Member
Μηνύματα
16
Likes
3
Κεντρικο ειναι,ωραιο φαινεται...ποσο κοστιζει το βραδυ;

90 Ευρώ το βράδυ
πολύ καλή τιμή! ελπίζω να βγει καλό!
Σε ευχαριστώ για τη βοήθεια!

Βέβαια δεν το βρίσκω σε tripadvisor
 
Last edited by a moderator:

sofia84

Member
Μηνύματα
16
Likes
3
Καλή σας μέρα,
θα πάω Ρώμη Σάββατο απόγευμα με Τρίτη πρωί.
διαβάζοντας τα σχόλια σας κατάλαβα ότι δεν αξίζει καν να προσπαθήσω να πάω τελευταία Κυριακή του μήνα στο Βατικανό.
Κράτηση από ίντερνετ κάνω μόνο για τα μουσεία και όχι για τον τρούλο?
Κράτηση κάνεις από το επίσημο σαιτ του Βατικανού ή με ξενάγηση είτε χωρίς και γλυτώνεις την ουρά.
Στην βασιλική του αγ. πετρου μπαίνεις δωρεάν μόνο αν θέλεις να ανέβεις στον τρούλο, πληρώνεις την ώρα που μπαίνεις πας στο ταμειο και επιλέγεις
α) πας με το ασανσέρ και να ανέβεις 320 σκαλοπάτια (7 ευρώ)
β) πας με τα πόδια 551 σκαλοπάτια (5 ευρώ) τιμές 2014
Αν κάνω κάποιο λάθος ας με διορθώσει κάποιος εγώ τις πληροφορίες
τις συνέλεξα από το παρακάτω σαιτ

http://www.romeingreek.eu/?p=12435
 

dimitrisdsg7

Member
Μηνύματα
16
Likes
3
Καλησπέρα παιδιά.
Σε μια εβδομάδα (Δευτέρα πρωί 09:00) πετάω για Ρώμη με την αρραβωνιαστικιά μου. Θα καθίσουμε ως και Τετάρτη βράδυ και επιστρέφουμε Πέμπτη πρωί. Έχουμε δηλαδή 3 μέρες στη διάθεση μας.
Βάσει πολλών που διάβασα μέσα εδώ στο φόρουμ έβγαλα ένα πρόγραμμα για να ακολουθήσουμε και θα ήθελα να μου πείτε τις γνώμες σας ή αν έχετε να προτείνετε κάποια αλλαγή σαν πιο... έμπειροι τότε πού ευχαρίστως.
Καταρχήν το ξενοδοχείο που θα μένουμε θα είναι το Hotel Firenze που είναι μόλις 300 μέτρα από τα Ισπανικά σκαλιά. Το επιλέξαμε λόγω της τοποθεσίας του καθώς θέλαμε να μένουμε κέντρο και να μπορούμε να πάμε στα περισσότερα μέρη, αν όχι όλα, με τα πόδια. Θα είμαστε περίπου στο ξενοδοχείο κατά τις 11 με 12 το πρωί.
Να λοιπόν πως το σκέφτηκα εγώ: Αφού φθάσουμε στο ξενοδοχείο και αφήσουμε τα πράγματα να κατευθυνθούμε στα πιο κοντινά μέρη δηλαδή fontana di trevi, piaza navona,pantheon και μετά και villa Borghese. Πιστεύω θα φάμε άνετα ένα 5ωρο σε αυτά. Το μεσημέρι λοιπόν κατά τις 4 επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο και αφού ξεκουραστούμε κανα δίωρο και ψιλοσουρουπώσει, βγαίνουμε για περπάτημα χαλαρό στα Ισπανικά σκαλιά, καμιά πιτσούλα και άραγμα ή και ξαναπάμε σε κάποιο από τα μέση που θα ε΄χουμε παέι το πρωί για να δούμε και πως θα είναι το βράδυ.
Τρίτη πρωί λέω να ξυπνήσουμε νωρίς (7 η ώρα πχ) και να πάμε καρφί για Βατικανό. Από ότι διάβασα θα χρειαστούμε κάμποσες ώρες για το μουσείο, την καπέλα Σιξτίνα και τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου. Αναλόγως την ώρα ίσως περάσουμε και από το Castel Sant'Angelo. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο όπου χονδρικά υπολογίζω να έχει πάει 5 περίπου και αφού ξεκουραστούμε κανα δίωρο λέω να κατεβούμε Trastevere για βόλτα και τα σχετικά, καμιά πίτσα κτλ..
Για Τετάρτη λέω να κινηθούμε στην αντίθετη πλευρά, δηλαδή Colosseo, και ίσως Ρωμαϊκή αγορά. Για το μεσημέρι και μετά δεν έχω βάλει κάτι με τη σκέψη πως κάποιο από τα προηγούμενα μέρη ίσως δεν έχουμε καταφέρει να το δούμε οπότε να πάμε σε αυτό.
Πως σας φαίνεται σαν πρόγραμμα; Έχετε να προτείνετε κάτι διαφορετικό; Πιστεύω έχω σκεφτεί αρκετά από τα πιο σημαντικά. Το καλό είναι ότι όλα τα μέρη είναι προσβάσιμα με τα πόδια.
Και τώρα ένα δυο ερωτήματα: Διάβασα καταρχήν πολλά από τα τόπικς προτού αρχίσω και ρωτάω μπας και λυθούν οι απορίες πρωτύτερα αλλά ομολογώ πως κάποια ερωτήματα τα έχω γιατί διάβασα αντικρουόμενες απόψεις.
Εγώ κατάλαβα πως από το αεροδρόμιο για το ξενοδοχείο είναι καλύτερα να πάρουμε λεωφορείο για termini και μετά από κει κατευθείαν ταξί για το ξενοδοχείο καθώς δε συμφέρει να πάρουμε απευθείας ταξί από αεροδρόμιο για ξενοδοχείο. Τα εισιτήρια για το λεωφορείο να τα κλείσω από τώρα ή να τα βγάλουμε εκείνη τη στιγμή με το που προσγειωθούμε; Πως λέτε είναι καλύτερα; Υπάρχει ας πούμε η πιθανότητα αν δεν τα έχουμε κλείσει να φθάσουμε αεροδρόμιο και να μη μπορέσουμε να βρούμε λεωφορείο;
Και όσον αφορά το Βατικανό, ισχύει ότι είναι καλύτερο να έχεις κλείσει από πριν εισιτήριο (on line) ώστε να γλιτώσεις όλη την ουρά για το μουσείο ή το περίμενε θα το φας όπως και να έχει; Η Βασιλική του Αγίου Πέτρου δεν έχει εισιτήριο άρα και ουρές και τέτοια παρά μόνο αν θελήσουμε να ανεβούμε επάνω σωστά;
Συγνώμη για το μεγάλο post αλλά επειδή την περιμένω καιρό αυτή την εκδρομή θέλω να περάσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα με την αρραβωνιαστικιά μου για να ξεφύγουμε λίγο από τις σκοτούρες της καθημερινότητας οπότε και προσπαθώ να μάθω λεπτομέρειες και να είμαι οργανωμένος.
 

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.542
Likes
8.031
Το προγραμμα σου ειναι καλο,αλλα υπαρχουν και καποιες εκκληςιες,που αξιζει να δεις.Τωρα για τα μουσεια του Βατικανου,γλυτωνεις την ουρα,αμα τα εχεις κλεισει ον λαιν.Στον Αγιο Πετρο,δεν εχει εισιτηριο,μονο για τον τρουλο.Συνηθως εχει ουρα η εκκληςια,αλλα προχωραει γρηγορα.
Σε ποιο αεροδρομιο πετας;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.688
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom