Σαντορίνη Σαντορίνη Ερωτήσεις

Ostvarivanje

Member
Μόλις γύρισα από Σαντορίνη κ ναι μεν είχε πολύ κόσμο αλλά άνετα έβρισκες τραπέζι να φας η να πιεις ένα καφέ ή ποτό. Υποθέτω γιατί όλη η Σαντορίνη έχει γεμίσει μαγαζιά τουριστικού ενδιαφέροντος να το πω έτσι. Τώρα αν θες να φας σε καλό μαγαζί ε κάνε κράτηση νάσαι σίγουρος. Επίσης έχει αρκετό κόσμο που τη βγάζει με φαστ φουντ κ σουβλάκια λόγω υψηλών τιμών στα εστιατόρια. Πάντως απογοητεύτηκα με τη ποιότητα του φαγητού γενικά.

Κ στα ΚΤΕΛ γινόταν χαμός ναι, μερικές φορές έβαζαν ορθιους η σου έλεγαν περίμενε το επόμενο. Έχε υπόψη ακόμα δεν έχει ως πολύ αργά δρομολόγια. Δε ξερω όταν πας, αλλά πχ από Οία το τελευταίο είναι στις 22.20. Να επισημάνω πόσο τραγική εντύπωση μου έκαναν οι εργαζόμενοι στα κτελ ειδικά οι οδηγοί. Τρομερή αγένεια δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα.

Το ότι βρίσκεις κ φτηνά ξενοδοχεία εξηγείται πρώτον απ το ότι υπάρχει υπερπροσφορά, κυριολεκτικά τα έχασα. Ειδικά στα Φηρά κ στην Οία μου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι δε ζουν ντόπιοι πλέον όλα είναι δωμάτια κ ξενοδοχεία ή καφέ, εστιατόρια κ σουβενίρ.
Κ φυσικά είναι αυτά που έχουν κάποιο "ελάττωμα" πχ δε βλέπουν καλντέρα, έχουν φασαρία γιατί είναι μες το κέντρο της "δράσης" η είναι λίγο παραέξω κλπ. Προσοχή δώσε στην ευκολία πρόσβασης, παίζει πολλή ανηφόρα στα μέρη της καλντερας
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες
Εντάξει, σε καλό μαγαζί το γνωρίζω ότι θέλει κράτηση. Όσο για τα φαστ φουντ, κοίταξα λίγο τιμές, δεν έχουν τρελές διαφορές σε σχέση με το πώς ήταν το Πάσχα του 2024.
Και αυτό για τα ΚΤΕΛ το είχα παρατηρήσει, που πήγαμε με το ΚΤΕΛ στην Οία για το ηλιοβασίλεμα και περιμέναμε 3ο λεωφορείο να έρθει για να φύγουμε, φυσικά με αρκετή αναμονή. Και για τη συμπεριφορά αυτών του ΚΤΕΛ το θυμάμαι, του στυλ αν σου αρέσει, διαφορετικά βρες άλλο τρόπο να μετακινηθείς.
Για την πρόσβαση, οκ που το ξενοδοχείου που σκεφτόμαστε είναι αυτό που είχαμε μείνει και την άλλη φορά, που ναι μεν, έχει λίγο περπάτημα, από την πλατεία Θεοτοκοπούλου για παράδειγμα άλλα όχι κάτι τρελό και το ωραίο της υπόθεσης είναι ότι εκεί κοντά έχει και πάρκινγκ.
Το σκεφτήκαμε για τη Σαντορίνη να τη συνδυάσουμε και να πάμε μετά Ρέθυμνο (έχει καράβι) και Χανιά. Αλλά αρχίζω και διστάζω τώρα... Θα δούμε!

psilos3

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
στα ΚΤΕΛ γινόταν χαμός ναι, μερικές φορές έβαζαν ορθιους η σου έλεγαν περίμενε το επόμενο.
Ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που κάλεσα λιμενικό κι αστυνομία (με έγραψαν αμφότεροι, τι πιο σύνηθες) διότι φορτώνανε κόσμο αλόγιστα στα τότε χρέπια λεωφορεία, καταργώντας κάθε κανόνα ασφαλείας. 11 χρόνια μετά και δε βλέπω τίποτε να 'χει αλλάξει.
Να επισημάνω πόσο τραγική εντύπωση μου έκαναν οι εργαζόμενοι στα κτελ ειδικά οι οδηγοί. Τρομερή αγένεια δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα.
Είσαι πάρα πολύ ευγενική, οι τύποι (αυτή η ομέρτα που θησαυρίζει δηλαδή από τα ΚΤΕΛ) είναι απλά για μπουνιές. Λίγο μαζεύονται αν καταλάβουν ότι δεν είσαι τουρίστας και τους αντιλαμβάνεσαι αλλά και πάλι δε πτοούνται, όρεξη να έχεις για καυγά.
Και φυσικά μη ξεχάσω, μόνο μετρητά (καλώς ήρθατε στο 1996) για την έκδοση εισιτηρίων, μη τυχόν και τολμήσεις να μπεις με κάρτα, να είσαι τουρίστας προερχόμενος από άλλο νησί φυσικά και να μη το γνωρίζεις, να ανοίξει η γη να σε καταπιεί.

Στο νο1 τουριστικό μέρος της Ελλάδας...
Μακριά όσο γίνεται απ' αυτόν το τραγέλαφο.

Ostvarivanje

Member
Τι να απαντήσω τώρα που γίνεται χαμός. Επειδή πήγα Πάσχα τα είχα δει σε μικρότερες διαστάσεις όλα. Μάλλον είμαστε για αλλού. Ο ενθουσιασμός της Σαντορίνης καταποντίστηκε από την πραγματικότητα των ανθρώπων που τη διαχειρίζονται...

taxidiara

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
ΓΥΡΟΣ Η.Π.Α.
Ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που κάλεσα λιμενικό κι αστυνομία (με έγραψαν αμφότεροι, τι πιο σύνηθες) διότι φορτώνανε κόσμο αλόγιστα στα τότε χρέπια λεωφορεία, καταργώντας κάθε κανόνα ασφαλείας. 11 χρόνια μετά και δε βλέπω τίποτε να 'χει αλλάξει.

Είσαι πάρα πολύ ευγενική, οι τύποι (αυτή η ομέρτα που θησαυρίζει δηλαδή από τα ΚΤΕΛ) είναι απλά για μπουνιές. Λίγο μαζεύονται αν καταλάβουν ότι δεν είσαι τουρίστας και τους αντιλαμβάνεσαι αλλά και πάλι δε πτοούνται, όρεξη να έχεις για καυγά.
Και φυσικά μη ξεχάσω, μόνο μετρητά (καλώς ήρθατε στο 1996) για την έκδοση εισιτηρίων, μη τυχόν και τολμήσεις να μπεις με κάρτα, να είσαι τουρίστας προερχόμενος από άλλο νησί φυσικά και να μη το γνωρίζεις, να ανοίξει η γη να σε καταπιεί.

Στο νο1 τουριστικό μέρος της Ελλάδας...
Μακριά όσο γίνεται απ' αυτόν το τραγέλαφο.
Α τα τελευταία νέα είναι ότι έχουν βάλει μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων με κάρτα στην αφετηρία στα Φηρά κ νομίζω είδα κ στην Οία. Δε πρόσεξα ομως κανένα να μπαίνει με τέτοιο εισιτήριο ολοι στο λεωφορείο εβγαζαν. Κ στην Ίο εβαλαν. Εκει το χρησιμοποίησα. Κατά τ άλλα συμφωνώ μαζί σου ως προς τη συμπεριφορά.

Last edited:

barkour

Member
Εμας μας κρεμασε το Transfer που ειχα κλεισει ,την προηγουμενη Παρασκευη. Πριν μπω στο Μαιστρο ,στην Αναφη ,μου τηλ. ο οδηγος και λεει ολα οκ και οταν φτανω στη Σαντορινη ,αφαντος.
Το ακυρωσε λεει η εταιρια ... απο οτι μιλησα με τον οδηγο του μινι μπας μετα ,μου ειπε οτι 15 ευρω απο λιμανι -Φηρα δεν υπαρχει -50ρικο ειναι για private

sofia2436

Member
Καλησπέρα παιδιά!
Θα πάω 3 μέρες Σαντορίνη και ψάχνω να νοικιάσω αμάξι.
Έχει κάποιος να προτείνει εταιρεία που να είναι αξιόπιστη, χωρίς deposit και με πλήρη ασφάλεια (μηδενική απαλλαγή); Να το έχετε επιστρέψει χωρίς να σας βγάλουν κανένα θέμα.
Φίλος μου που νοίκιασε αλλου, όταν το γύρισε του ζήτησαν 900€ για κάτι γρατζουνιές που δεν είχε κάνει, οπότε θέλω να αποφύγω τέτοιες καταστάσεις.
Όποιος έχει καλή εμπειρία ας γράψει από ποια εταιρεία νοίκιασε. Ευχαριστώ πολύ!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.286
Μέλη
40.283
Νεότερο μέλος
zinaki

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom