Σαντορίνη...εκεί όπου η πραγματικότητα ξεπερνά και την πιο γλαφυρή περιγραφή.

alma

Member
Μηνύματα
3.717
Likes
15.013

Το καλοκαίρι δεν μπορούμε να το φανταστούμε χωρίς ελληνικό νησί. Έτσι φέτος επιλέχθηκε συνειδητά η Σαντορίνη. Ένα νησί που όπως αποδείχτηκε όσα κι αν έχεις ακούσει για αυτό πάντα θα το αδικούν.

Τα εισιτήρια είχαν κλειστεί καιρό πριν με την Aegean.Tο δωμάτιο κλείστηκε λίγες μέρες πριν. Τόπος διαμονής αποφασίστηκε το Φηροστεφάνι. Μετά τη σύντομη πτήση προσγειωθήκαμε στο μικρό αεροδρόμιο. Όταν κοίταξα έξω αμέσως ένιωσα ότι με αυτό το νησί ταιριάζουμε. Το πόσο πολύ το ανακάλυψα στη συνέχεια. Ένα συγκλονιστικό τοπίο....
DSC01510.JPG



Νοικιάσαμε αυτοκίνητο και ξεκινήσαμε την εξερεύνηση. Η άφιξη στο Φηροστεφάνι ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Η θέα που έκοβε την ανάσα μας καλωσόρισε. Φτάσαμε στο ξενοδοχείο μας που λεγόταν Μύλος. Όνομα και πράγμα αφού το δωμάτιο ήταν ένας μύλος. Όμορφο ,καθαρό με ωραία θέα.

Ξεκινήσαμε με επίσκεψη στο Ακρωτήρι. Ένας από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους επιτέλους ξανάνοιξε.
DSC01385.JPG


Στη συνέχεια επίσκεψη στη φημισμένη Κόκκινη παραλία. Η αλήθεια είναι ότι η ανάβαση με τόση ζέστη δεν ήταν και τόσο ευχάριστη. Όταν την είδαμε διαπιστώσαμε ότι είναι πολύ ωραία για να βγάλεις φωτογραφίες αλλά για μπάνιο δεν τρελαθήκαμε. Απλώς μια μικρή παραλία με κόκκινα βράχια. Αξίζει βέβαια να την δεις.Πόσες κόκκινες παραλίες βλέπει κανείς στη ζωή του;
DSC01387.JPG



Αποφασίσαμε να μην βουτήξουμε εκεί αλλά να βάλουμε μπρός για τον Περίβολο. Εκεί ευχαριστηθήκαμε μπάνιο. Οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες και αλμυρίκια. Στη συνέχεια στο δρόμο της επιστροφής φάγαμε στο Ζορμπά, ο οποίος παρά το ελληνικό όνομα είναι μεξικάνικο εστιατόριο. Φοβερή θέα και εκεί. Σαντορίνη λέμε. Πλανεύτρα εξαρχής.

DSC01399.JPG




Ξεκούραση και βραδυνή εξόρμηση. Περπατήσαμε από το Φηροστεφάνι στα Φηρά. Διαδρομή πραγματικά μαγευτική. Πολλά σπίτια , καφετέριες, ξενοδοχεία κυριολεκτικά ήταν κτισμένα να κρέμονται στο γκρεμό. Το <<άγριο>> τοπίο έμοιαζε να έρχεται σε αντίθεση με το πόσο φροντισμένα ήταν τα φρεσκοασβαστωμένα σπιτάκια με τα χρωματιστά παράθυρα και τις προσεκτικά διακοσμημένες ταράτσες…..

DSC01426.JPG




 
Last edited:

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.791
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ονειρεμένο Ταξίδι
γύρος του κόσμου
Μας φέρνεις φρέσκα νέα λοιπόν από την αγαπημένη Σαντορίνη. :D

Το ξενοδοχείο αυτό (έχω μείνει δύο φορές) είναι μάλλον το φθηνότερο (αλλά και πιο basic) ξενοδοχείο με φοβερή θέα στην καλντέρα.

Και έχει αλλάξει ελάχιστα τα τελευταία 20 χρόνια.

Περιμένουμε τη συνέχεια.
 

alma

Member
Μηνύματα
3.717
Likes
15.013
Ναι Άννυ μου είχε πολύ καλή τιμή.50 ευρώ το δίκλινο και 60 με πρωινό.Έχει φοβερή θέα στην καλντέρα και έμεινα πολύ ευχαριστημένη.:clap:
Βέβαια είναι Ιούνιος, δεν ξέρω τι τιμές έχει Ιούλιο και Αύγουστο αλλά υποθέτω ότι πάλι θα είναι πολύ λογικές.
 

alma

Member
Μηνύματα
3.717
Likes
15.013
Τα Φηρά το βράδυ είναι γεμάτα ζωή. Τουρίστες από όλη την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Λατινική Αμερική και πολλοί περισσότεροι από την Ασία διασκέδαζαν και έβγαζαν φωτογραφίες το μαγευτικό τοπίο. Το πόσοι Ασιάτες διασκέδαζαν το βράδυ στα Φηρά δεν μπορούσα να το φανταστώ. Ξεπερνούσαν κατά πολύ όσους είχα δει συνολικά σε όλα τα υπόλοιπα ελληνικά νησιά. Οι περισσότεροι ήταν ζευγάρια από την Κίνα. Η Σαντορίνη το βράδυ ήταν ότι πιο ρομαντικό έχω δει.
DSC01430.JPG



DSC01437.JPG


Την δεύτερη μέρα παρά το πόσο αργά είχαμε κοιμηθεί ξυπνήσαμε νωρίς. Οι ακτίνες του ήλιου με χάιδευαν από το παράθυρο και μόλις το άνοιξα ένιωσα ότι ήμουν στον παράδεισο. Η θέα του απέραντου γαλάζιου της ήρεμης θάλασσας, τα κελαηδίσματα των πουλιών τα άσπρα σπιτάκια με τα μπλε παράθυρα στην άκρη του γκρεμού μας είπαν την πιο γλυκιά καλημέρα. Τελικά είναι υπέροχο να ξυπνάς και να είσαι στη Σαντορίνη.

DSC01624.JPG




<< Λοιπόν ώρα για κολύμπι στο Καμάρι>> είπαμε και ξεκινήσαμε. Το Καμάρι είναι μια όμορφη οργανωμένη παραλία με όλες τις ανέσεις. Ομπρέλες, ξαπλώστρες, ντουζιέρες.
Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε στο ορεινό χωριό Πύργος. Υπέροχη θέα όπου το γαλάζιο της θάλασσας ενωνόταν με το πράσινο των αμπελιών. Αφού αγοράσαμε ντόπια καλούδια από ένα μαγαζί με παραδοσιακά προιόντα ανηφορίσαμε τα πέτρινα δρομάκια του χωριού. Κάθε σπίτι ήταν φτιαγμένο με μεράκι, άλλα βαμμένα σε ροζ και παστέλ αποχρώσεις και άλλα στο παραδοσιακό άσπρο-μπλε. Φάγαμε σε μια όμορφη ταβέρνα με θέα τη θάλασσα και τα γύρω χωράφια.


Επιστροφή στο ξενοδοχείο , ξεκούραση και ξεκίνημα για την μοναδική, ανεπανάληπτη Οία. Για μένα το ομορφότερο μέρος του νησιού. Τι να πεις για την Οία; Οποιαδήποτε περιγραφή την αδικεί. Τη γραφικότητα και την ομορφιά της φαίνεται να γνωρίζουν τουρίστες από όλο τον κόσμο που έδιναν μάχη για μια θέση από όπου θα έβλεπες καλύτερα το ηλιοβασίλεμα. Νύφες φωτογραφίζονταν στην άκρη των σπιτιών με πέπλο σχεδόν να αιωρείται στο κενό και φόντο το απέραντο γαλάζιο.

DSC01486.JPG


DSC01493.JPG



DSC01526.JPG



DSC01512.JPG


DSC01505.JPG



DSC01534.JPG


Τα σπίτια και εκεί φροντισμένα, φρεσκοβαμμένα στην πλειοψηφία τους , ξενοδοχεία με πισίνες και φοίνικες
στην άκρη του γκρεμού, γραφικά μαγαζάκια με όμορφους πίνακες (φυσικά με θέμα τη θέα στη Σαντορίνη), κοσμήματα χρυσά και ασημένια με ημιπολύτιμες πέτρες, πήλινα κάθε λογής και όμορφες γκαλερύ…
 

Attachments

Last edited:

alma

Member
Μηνύματα
3.717
Likes
15.013
Αν και περίπου 2 ώρες πριν το ηλιοβασίλεμα, ζευγάρια( και μερικές παρέες, οικογένειες κτλ) από όλο τον κόσμο είχαν πάρει θέση για να δουν ένα από τα πιο ρομαντικά ηλιοβασιλέματα στον κόσμο. Ψάξαμε για θέση σε κάποια καφετέρια με θέα αλλά για εκείνη τη μέρα δεν το καταφέραμε γιατί ήταν όλες γεμάτες. Τα πλακόστρωτα, τα πεζούλια και όχι μόνο είχαν κι αυτά σχεδόν γεμίσει. Τελικά μας φιλοξένησε ένα πεζούλι στο οποίο υπήρχε ένα μικρό κενό, πήραμε παγωτό από ένα κοντινό μαγαζί (οκ μάλλον κάποιοι κερδοσκοπούν από την ομορφιά του τοπίου, καθώς 2 μπάλες κόστιζαν 5,60) και καθίσαμε να απολαύσουμε τη θέα. Η Οία πλανεύτρα και πολύβουη απλωνόταν μπροστά μας. Φωνές και γέλια (κυρίως Ασιατών )ακούγονταν παντού. Άλλοι τουρίστες ήταν με σανδάλια και σόρτς και άλλοι πιο κυριλέ με πουκαμισάκι και κάποιες κοπέλες μερικές με επίσημα φορέματα και πέδιλα με στρας σαν να γιόρταζαν που ήρθαν στο νησί που πάντα ονειρεύονταν( καθώς μιλώντας με κάποιους από αυτούς διαπίστωσα ότι η Σαντορίνη για αυτούς ήταν όνειρο ζωής).
DSC01533.JPG


Τα βλέμματα γύρισαν καθώς ακούστηκε κλιπ-κλοπ όταν 6 γαιδουράκια δεμένα μεταξύ τους και οδηγούμενα από τον ιδιοκτήτη τους που τα κοπανούσε με τη γκλίτσα ανέβηκαν κουρασμένα τα σκαλιά. Οι φωτογραφικές μηχανές άστραψαν καθώς όλοι ήθελαν να δείξουν στην πατρίδα τους τη φολκλορική εικόνα. Αυτό επαναλήφτηκε αρκετές φορές καθώς κι άλλα γαιδουράκια ανέβαιναν με τους καβαλάρηδες-ιδιοκτήτες τους τα σκαλιά.

DSC01526.JPG


DSC01525.JPG

Όταν ο ήλιος άρχισε να πέφτει, επικράτησε ησυχία που διακοπτόταν από παραινέσεις των ελάχιστων ελλήνων που ήταν εκεί, του στυλ: <<Βγάλε με γρήγορα , θα πέσει ο ήλιος>>. Ο ουρανός πήρε ένα πορτοκαλοφούξια χρώμα, μετά ροζ και μόλις ο ήλιος έπεσε όλοι χειροκρότησαν.
DSC01532.JPG



Έτσι πήραμε το δρόμο της επιστροφής για άλλο ένα βράδυ διασκέδασης στα Φηρά. Στο κλαμπ ήμαστε από τους ελάχιστους έλληνες. Διασκεδάσαμε με mainstream μουσική υπό τους ήχους της Katy Perry,Shakira, Jennifer Lopez κτλ. Όταν πηραμε το δρόμο της επιστροφής στο Φηροστεφάνι κοίταξα με νοσταλγία το δρόμο που το ένωνε με τα Φηρά.Σε κάποια σημεία η ησυχία του μονοπατιού διακοπτόταν από μια βουή που ερχόταν από τα Φηρά. Αντίθετα στο ήρεμο κομμάτι που πήγαινε προς Φηροστεφάνι μπορούσες να απολαύσεις τη θέα σχεδόν πριβέ, καθώς η γαλήνια θάλασσα φωτιζόταν από το φως ενός καικιού και 2-3 σκαφών. Ένας παππούς έπινε μόνος του την μπίρα καθισμένος στη σκοτεινή αυλή του και αγναντεύοντας τη θάλασσα. Άλλο ένα ζευγάρι αμερικανών αυτή τη φορά διασταυρώθηκε στο δρόμο μαζί μας καθώς και αυτοί επέστρεφαν από τα Φηρά κουρασμένοι.Άλλο ένα βράδυ στη Σαντορίνη έλαβε τέλος...
 
Last edited:

nicole.g.<3

Member
Μηνύματα
398
Likes
455
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γαλλική Πολυν.-Καραϊβική!
Αχ! Πάντα τέτοια σου εύχομαι...
Μου ξύπνησες όμορφες αναμνήσεις..Νοσταλγώ Σαντορίνη :rolleyes:... Περιμένουμε τη συνέχεια και φωτογραφιούλες :D!
 

elenara88

Member
Μηνύματα
1.789
Likes
1.817
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ανταρκτική, Περού, Ινδία
Aχ τι ωραια !!! για συνχισε θελουμε πολυ Σαντορινη!
Να κανω μια μικρη παρατηρηση χωρις παρεξηγηση, φτιαξε λιγο τη δομη του κειμενου να ειναι πιο ευκολο στην αναγνωση... ασε κανενα κενακι δηλαδη...:)
 

alma

Member
Μηνύματα
3.717
Likes
15.013
Την επόμενη μέρα το πρωί ξεκινήσαμε για Ημεροβίγλι. Στο δρόμο και κατά την άφιξη μουρμούριζα το παλιό τραγούδι: <<Στο Ημεροβίγλι που συνάντησα μια φίλη….>>. Το Ημεροβίγλι είναι κι αυτό πολύ όμορφο αλλά αρκετά ήσυχο σε σχέση με Οία, Φηρά, Φηροστεφάνι. Ο ήλιος έλαμπε φωτίζοντας τα άσπρα σπιτάκια, ενώ ακούγονταν τιτιβίσματα πουλιών. Μια όμορφη γατούλα περπατούσε νωχελικά στο πλακόστρωτο. Η θέα ήταν και εκεί πολύ όμορφη και την απολάμβανες χωρίς τις ορδές των τουριστών που έχει σε άλλα σημεία του νησιού. Παρόλα αυτά οφείλω να παραδεχτώ ότι η φημισμένη Οία και τα δημοφιλή Φηρά μας άρεσαν περισσότερο.
DSC01548.JPG



DSC01549.JPG


Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε στο Αμμούδι. Αφού καθίσαμε για καμιά ώρα στο μικρό αλλά γραφικό οικισμό του πήραμε το πλοίο για να περάσουμε στο απέναντι νησάκι της Θηρασιάς. Για την Θηρασιά σχηματίσαμε ανάμεικτες εντυπώσεις. Φτάνοντας στο λιμάνι απλώς διαπιστώνεις ,ότι μάλλον ισχύει αυτό που ακούσαμε από ντόπιους, ότι το νησάκι είναι σαν να βρίσκεται 50 χρόνια πριν. Λίγα μισογκρεμισμένα σπιτάκια, 2 ταβερνούλες και μια παραλία την οποία επισκεφτήκαμε αργότερα. Ένας συνταξιδιώτης στο πλοιάριο μας πληροφόρησε ότι επειδή ήταν Κυριακή δεν υπήρχε λεωφορείο στο νησί. Τελικά συμφωνήσαμε με έναν ντόπιο να μας ανεβάσει στο Μανωλά έναντι 5 ευρώ. Όχι πολύ σοφή επιλογή μέσα στο καταμεσήμερο καθώς δεν υπήρχε καμία σκιά και αν και ρωτήσαμε 3-4 ντόπιους που μας κοίταζαν περίεργα( φάνηκε να μην είναι και πολύ συνηθισμένοι σε τουρίστες, αν και ήταν πολύ ευγενικοί) , δεν υπήρχε κάποια καφετέρεια, ούτε καν ένα καφενείο ρε παιδιά να ξαποστάσεις. Έτσι πήραμε ξανά τηλ. Και ο κύριος από το λιμάνι για άλλα 5 ευρώ μας κατέβασε ξανά στο λιμάνι της Θηρασιάς.


Κάναμε μπάνιο στην παραλία του μικρού νησιού, η οποία ήταν όντως ιδιαίτερη. Πολύ καθαρή με ένα αλμυρίκι στη μέση της παραλίας, χοντρές σκουρόχρωμες πέτρες και απότομο βάθος. Λογικό αφού ουσιαστικά κολυμπήσαμε στο ηφαίστειο, κάτι που είναι δύσκολο στη Σαντορίνη αφού οι παραλίες βρίσκονται στη πίσω μεριά. Στην παραλία είχαμε την ωραιότερη παρέα. Έμεινε αγκαλιά με τα πράγματα μας όσο κάναμε μπάνιο.

DSC01567.JPG





Στη συνέχεια φάγαμε και αισθανθήκαμε Ροβινσώνες , αφού στην ταβέρνα ήταν σχεδόν τα πάντα από τον κήπο του ιδιοκτήτη. Ντοματοκεφτέδες από τις ντομάτες του, κολοκύθια από τον κήπο του κτλ. Η ώρα πέρασε και επιστρέψαμε στη Σαντορίνη και τον πολιτισμό.

Ξαναπήγαμε στην αγαπημένη Οία ,όπου μετά από μια βόλτα, αυτή τη φορά βρήκαμε τραπεζι σε καφετέρια στην μπροστινή κιόλας θέση με υπέροχη θέα. Γύρω μας ακουγονταν φωνές Νορβηγών, Γάλλων, Αμερικανών, Ιταλών και (…ω τι έκπληξη) Ασιατών. Στα 2-3 τραπέζια της καφετέριας ήμασταν ευρωπαίοι και στα υπόλοιπα 10 ασιάτες. Η Οία δεν χορταίνεται και κάτσαμε για ώρες να κοιτάζουμε την ήρεμη θάλασσα, το γαλάζιο της οποίας ερχοταν σε αντίθεση με τα κατάλευκα πανιά ενός ιστιοφόρου. Κάναμε άλλη μια βόλτα στην Οία αγοράζοντας σουβενίρ και δώρα από τα γραφικά μαγαζάκια με τα πολύχρωμα πεζούλια. Το βράδυ διασκεδάσαμε για άλλη μια φορά στα Φηρά και έτσι τέλειωσε άλλη μια μέρα στη Σαντορίνη.

DSC01593.JPG
 
Last edited:

alma

Member
Μηνύματα
3.717
Likes
15.013
Το επόμενο πρωί αποφασίσαμε να επισκεφτούμε το Μονόλιθο για μπάνιο. Οργανωμένη παραλία και αυτή, με αλμυρίκια που τα λατρεύω. Η θάλασσα στο Μονόλιθο είναι αρκετά ρηχή γεγονός που προσελκύει οικογένειες από όλο τον κόσμο. Εκεί γνωρίσαμε μια οικογένεια Αργεντίνων καθώς προσπαθήσαμε να ηρεμήσουμε τα παιδάκια τους που μάλωναν. Στα παιδάκια έκανε εντύπωση που κάποιοι στην Ελλάδα τους μιλούσαν στη γλώσσα τους κι έτσι ο καυγάς για τα χαλίκια που είχαν ξεχάστηκε για λίγο. Η θάλασσα παρότι ρηχή ήταν ευχάριστη, γαλήνια και σχετικά ζεστή. Μετά το μπάνιο πήγαμε για ψάρι σε μια ταβέρνα εκεί κοντά στο Μονόλιθο( νομίζω λεγόταν Σκαραμαγκάς). Ωραίο ψάρι σε λογική τιμή και με θέα θάλασσα.
Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση καθώς πλησίαζε η ώρα της αναχώρησης. Μόλις φτάσαμε στο Φηροστεφάνι ένιωσα μια ελαφριά μελαγχολία. Από το παράθυρο ο ήλιος έκαιγε ακόμη δυνατά και η ακτινες του έδιναν χρυσή λάμψη στο απέραντο γαλάζιο της ήρεμης θάλασσας. Η ησυχία διακοπτόταν μόνο από τα κελαηδίσματα των πουλιών καθώς οι τουρίστες φαίνεται ξεκουράζονταν για να είναι φρέσκοι για τη βραδυνή διασκέδαση. Αποχαιρετήσαμε το ξενοδοχείο και το Φηροστεφάνι και κατευθυνθήκαμε στο μικρό αεροδρόμιο. Εκεί γνωρίσαμε άλλο ένα τσούρμο Κινέζων με καπέλα που απεικόνιζαν ελληνικές σημαίες. Με τα σπαστά αγγλικά τους μας είπαν πως ήταν ενθουσιασμένοι με τη Σαντορίνη. <<Υοu are Greeks, really?>>. <<Lucky, then you will visit Santorini very often isn’t it?>> . Απόρησε που του είπαμε ότι ο ένας την επισκέπτεται για πρώτη φορά και ο άλλος για δεύτερη. Ο Κινέζος όμως είχε δίκιο. Σκεφτόμαστε από εδώ και πέρα να την επισκεπτόμαστε συχνότερα. Τελικά έχουν δικιο όσοι λένε ότι ζούμε σε μια από τις ομορφότερες χώρες του κόσμου!:clap:

DSC01592.JPG


DSC01469.JPG
 
Last edited:

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ονειρεμένο Ταξίδι
νότια αφρική
Xαίρομαι που περάσατε όμορφα στην αγαπημένη Σαντορίνη! Μύρισε καλοκαιράκι με την περιγραφή σου alma!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.114
Μηνύματα
880.689
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom