Φιλιππίνες Σαν βγεις στον πηγαιμό για Φιλιππίνες…

paskalis

Member
Μηνύματα
87
Likes
231
Επόμενο Ταξίδι
ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΑΙΛΑΝΔΗ
Περιεχόμενα

Τα τελευταία χρόνια είχα στο νου μου ένα ταξίδι στις Φιλιππίνες εξαιτίας της ξαδέρφης μου που έμεινε για 2 χρόνια στη Μανίλα και μου έλεγε συνεχώς για τις ομορφιές των νησιών, αλλά και ενός Ελβετού που όταν τον ρώτησα αν του άρεσε η Ταϊλάνδη μου απάντησε ότι στις Φιλιππίνες είναι πιο ωραία.

Το ταξίδι κλείστηκε 9 μήνες πριν την πραγματοποίηση του. Μόλις είχαμε επιστρέψει από ένα ταξίδι στο Κο Σαμούι και Κο Φανγκάν στην Ταϊλάνδη και η λαχτάρα για την επόμενη απόδραση ήταν έντονη. Ο Ζέφυρος που είναι φοβερό ψαχτήρι στο ιντερνετ και ξετρυπώνει πάντα σουπερ τιμές έκανε πάλι το θαύμα του. Μου πετάχτηκαν τα μάτια έξω μόλις είδα τη φοβερή τιμή 600 ευρώ τελική για Κωνσταντινούπολη - Μανίλα με την Malaysianκαι μάλιστα και βολική ημερομηνία 23 Δεκεμβρίου 2013 με επιστροφή 4 Ιανουαρίου 2014. Το κλείνουμε αμέσως και σχεδιάζουμε τις υπόλοιπες λεπτομέρειες: σε ποια νησιά θα μείνουμε, ξενοδοχεία κλπ.

Οι μήνες περνάνε και νάμαστε 23 Δεκεμβρίου 2013 στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης. Η πτήση ήταν για τις 2 το μεσημέρι, οπότε ξεκινήσαμε από Θεσσαλονίκη στις 5 το πρωί με το αυτοκίνητο, το οποίο παρκάραμε σε ένα otopark (5 λίρες τη μέρα, 65 λίρες με παζάρι τις 15 μέρες) σε ένα πολύ κοντινό από το αεροδρόμιο χωριό (παρκινγκ αεροδρομίου περίπου 200 ευρώ), το Kιουτσουκ Τσεσμετσε. Γενικά, αν είστε από Βόρεια Ελλάδα ή Θράκη συμφέρει να πάτε με το αυτοκίνητο μέχρι το αεροδρόμιο της Πόλης απ’ ότι με αεροπλάνο, ιδίως αν είστε πέραν των δύο ατόμων και το ΙΧ σας καίει υγραέριο. Βέβαια, δεν σας κρύβω ότι η διαδρομή αυτή είναι περίπου 6 ωρών που σημαίνει ταλαιπωρία, όμως συμφέρει πολύ από οικονομικής πλευράς. Παρ’ όλα αυτά ο δρόμος είναι ευθύς, ακολουθείστε το D-100 αν δεν θέλετε να πληρώσετε διόδια και εύκολα θα βρείτε τις πινακίδες για Havalimani (αεροδρόμιο). Στην επιστροφή ακολουθείτε τις πινακίδες για edirne (Αδριανούπολη) και μετα για terkidak (ραιδεστος). Μετά θα δείτε πινακίδες για ipsala και φτάσατε στα σύνορα των Κήπων. Τις καλύτερες ευκαιρίες για ταξίδια της έβρισκα σχεδόν πάντα από Κωνσταντινούπολη, το Ελ. Βενιζέλος είναι απλησίαστο σε τιμές και με πολύ λίγες ανταποκρίσεις.

Η πτήση φεύγει στην ώρα της και εγώ σχεδιάζω πως θα σκοτώσω τον χρόνο των έντεκα ωρών στο αεροπλάνο. Υπνος, ταινίες και φαγητό και φτάνουμε στην Κουάλα Λουμπούρ όπου μπαίνουμε στα γρήγορα σε άλλο αεροπλάνο για την μικρότερη πτήση των 4 ωρών μέχρι τη Μανίλα. Φτάνουμε στην πρωτεύουσα το μεσημέρι της επόμενης μέρας 24 Δεκεμβρίου, όπου αφού κοιμηθήκαμε κανα 2ωρο για να συνέλθουμε, ξεχυνόμαστε σε ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της Ασίας, τomallofAsia.

Το πρωί της επόμενης μέρας μας βρίσκει στο αεροδρόμιο της Μανίλας, όπου πετούσαμε για Coron, ένα από τα πιο τουριστικά αναπτυγμένα νησιά των Φιλιππινών. Φτάνουμε σχεδόν μεσημέρι, κάνουμε checkin στο υπέροχο ξενοδοχείο CoronWestownResort και βγήκαμε για μια βόλτα στο ψαροχώρι. Η πρώτη εικόνα ήταν απελπιστική: παράγκες, ξυπόλητα μωρά να παίζουν στους χωματόδρομους, σκόνη, βρώμα και νερολακούβες παντού! «Εκανα τόσα χιλιόμετρα για να δω αυτό», γκρινιάζω σχεδόν τσαντισμένος στον Ζέφυρο, ο οποίος μου σύστησε να κάνω υπομονή και θα έβλεπα σε λίγο τα καλύτερα. Καθότι όλες οι ημερήσιες εκδρομές είχαν φύγει νωρίς το πρωί, δεν ξέραμε τι να κάνουμε, οπότε αποφασίσαμε μήπως και υπάρχει καμία ενδιαφέρουσα κοντινή παραλία για να ρίξουμε καμία βουτιά, μετά από τόση ταλαιπωρία. Ρωτώντας τους ντόπιους, μάθαμε ότι σε απόσταση μισής ώρας με τρίκυκλο (μηχανάκι πάνω στο οποίο είχαν προσαρμόσει μια σιδερένια κατασκευή για να κάθονται οι πελάτες και από κάτω μία ακόμη ρόδα) θα βρούμε την Cabu Beach, η οποία μας έλεγαν ότι ήταν συμπαθητική. Σταματάμε ένα από αυτά τα τρίκυκλα, κάνουμε τα απαραίτητα παζάρια και με 500 πέσος (κάπου 8,5 ευρώ, 1 ευρώ 58 πέσος) θα μας πήγαινε, θα μας περίμενε να κάνουμε το μπάνιο μας και θα μας επέστρεφε. Μόνο που ξέχασε να μας πει μια σημαντική λεπτομέρεια, ο ταξιτζής μας, ο συμπαθητικός Τζοέλ, που έπαιξε κι αυτός το ρόλο του στην εν λόγω εκδρομή. Ξεκινάμε λοιπόν για την παραλία σε έναν άθλιο, σκαμμένο από τα νερά, χωματόδρομο που κοντέψαμε να βγάλουμε τα έντερα μας, ενώ ο Τζοέλ γελούσε ασταμάτητα λέγοντας μας ιστορίες από τη ζωή του. Κάθε τρεις και λίγο έπρεπε να κατεβαίνουμε, καθώς το τρίκυκλο έσβηνε όταν ζορίζονταν πολύ στις ανηφόρες.

«Μην ανησυχείτε, θα συνηθίσετε, πρώτη μέρα είστε εδώ» μας λέει ο Τζοέλ σε άψογα αγγλικά, βλέποντας μας να δυσανασχετούμε με την αθλιότητα του δρόμου. «Κανονικά θα πρεπε να μας πληρώνεις για όσα περνάμε» του απαντώ εγώ. «Από πού είστε;» ρωτάει. «Από κει που είμαστε ούτε ξέρεις κατά που πέφτει» σκέφτομαι εγώ από μέσα μου και του απαντώ ένα ξερό Europe. «Ναι, αλλά από ποιο μέρος» ξαναρωτάει ο περίεργος. Του λέω διστακτικά «Greece» χωρίς να περιμένω να ξέρει καν την Ελλάδα, το είπα έτσι για να το πω. «Ξέρεις που είναι η Ελλαδα;» τον ρωτάει ο Ζέφυρος. «Φυσικά, το αφεντικό μου είναι Ελληνας» λέει ο Τζοέλ. «Τι λέει αυτός, σουρωμένος είναι;» αναρωτιέμαι, καθώς μ’ έπιασε ξηρόβηχας από τη σκόνη του χωματόδρομου. «Τον λένε Γιώργο και δουλεύει στο καταδυτικό κέντρο». «Ωπα βρήκαμε και τ’ εμέτερον στα μέρη μας, τι άλλο θέλουμε» απαντώ εγώ. Με την κουβέντα, φτάσαμε στην περιβόητη παραλία, που μείναμε να την κοιτάμε με το στόμα ανοιχτό! Χειρότερη κι από τον βούρκο του Θερμαϊκού, βρώμικη και γεμάτη φύκια. Απογοητευμένοι καθόμαστε δέκα λεπτά σε ένα παγκάκι να συνέλθουμε από τις λακκούβες και ετοιμαζόμαστε να φύγουμε. Ενας ξεδοντιασμένος Φιλιππινέζος μας πλησιάζει και μας ζητάει 100 πέσος, καθότι η παραλία είναι ιδιωτική, όπως και πολλές άλλες όπως μάθαμε αργότερα. Ο Ζεφυρος εκνευρισμένος του πετάει τα χαρτονομίσματα σχεδόν στα μούτρα, του λέει ότι είναι η χειρότερη παραλία του κόσμου και ξαναρχίζει το μαρτύριο μας στον πιο άθλιο χωματόδρομο του νησιού.

Φτάνουμε στο Coronκαι ψάχνουμε να βρούμε τον περιβόητο Γιώργο, σύμφωνα με τις υποδείξεις του ταξιτζή Τζοέλ. Αφού περιμέναμε κανα δύο ωρίτσες στο παραδιπλανό καφέ - εστιατόριο καθότι είχε κατάδυση, έφτασε ο Ελληνας και γνωριστήκαμε. Μαθαμε λοιπόν ότι δεν μένει μόνιμα στο νησί, αλλά έρχεται από Δεκέμβριο και κάθεται μέχρι Φεβρουάριο, όταν δηλαδή η δική του σχολή κατάδυσης στην Κρήτη είναι κλειστή. «Μ’ αρέσει εδώ γιατί μου θυμίζει την Ελλαδα του ’50» μας λέει ο Γιώργος και στην κουβέντα μας αναφέρει και τον φίλο του τον Βαγγέλη που έχουν έρθει μαζί, αλλά έλειπε εκείνη τη μέρα στη Μανίλα. «Εδώ είναι όλα ήσυχα, πρωτόγονα και κυρίως δεν έχω τηλεφωνήματα από τράπεζες» μας εκμυστηρεύεται ο Γιώργος και μας προτείνει να κανονίσουμε κατάδυση για να δούμε γιαπωνέζικα πλοία που βρίσκονται βυθισμένα στα νερά του Κορόν.

 

ggonholidays

Member
Μηνύματα
574
Likes
1.164
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Γκαλαπάγκος
Φαντάζομαι την απογοήτευση σας όταν αντικρίσατε τη παραλία!!! Τα μέρη που πήγατε είχαν επηρεαστεί καθόλου από τον τυφώνα Χαϊγιαν?

Πολύ ενδιαφέρον προορισμός. Περιμένω τη συνέχεια!!!
 

Kyriakao

Member
Μηνύματα
239
Likes
1.275
Επόμενο Ταξίδι
Συνεχώς αυτο ψάχνω!
Ταξίδι-Όνειρο
ματσου πιτσου,περου
περιμενω την συνεχεια πως και πως!την αλλη βδομαδα πεταω για φιλλιπινες!
 

paskalis

Member
Μηνύματα
87
Likes
231
Επόμενο Ταξίδι
ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΑΙΛΑΝΔΗ
ggonholidays ο τυφωνας ειχε γινει περιπου 1,5 μηνα πριν και τα σπιτια επιδιορθωθηκαν. Στο δρομο μας ομως βλεπαμε χιλιαδες σπασμενα στους κορμους δεντρα, ενώ η μεγαλυτερη ζημια και ανεπανορθωτη εγινε στα κορραλια, οπου καταστραφηκαν σε πολλα σημεια σχεδον ολοκληρωτικά.
Koulis, μειναμε κορον και παλαουαν (ελ νιντο), οπότε οτι αν σκοπευεις να μενεις εκει, σου εχω πληροφοριες απο πρωτο χερι
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.962
Likes
9.346
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Travelstory από Φιλιππίνες, τι ωραία! Περιμένω κι εγώ εντυπώσεις αφού δεν κατάφερα να πάω στα συγκεκριμένα μέρη.
 

giannoula

Member
Μηνύματα
1.299
Likes
2.429
Επόμενο Ταξίδι
who knows???
koulis ζηλεύω!! Ένα να ξέρεις, θα περάσεις παραδεισένια!!
 

Kyriakao

Member
Μηνύματα
239
Likes
1.275
Επόμενο Ταξίδι
Συνεχώς αυτο ψάχνω!
Ταξίδι-Όνειρο
ματσου πιτσου,περου
Προς το παρον θα μεινω μανιλα 1μιση μερα και μετα μπορακαυ.απο κει και περα αν μου φτασουν οι μερες σκεφτομαι και για πουερτο γκαλερα που ειναι κοντα στη μανιλα η σεμπου.
 

giannoula

Member
Μηνύματα
1.299
Likes
2.429
Επόμενο Ταξίδι
who knows???
το ίδιο πρόγραμμα έκανα και γω.. 7 μέρες Μπορακάυ και 2 Μανίλα!
 

paskalis

Member
Μηνύματα
87
Likes
231
Επόμενο Ταξίδι
ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΑΙΛΑΝΔΗ
Κανονίσαμε η κατάδυση να γίνει σε μία από τις επόμενες μέρες και κλείσαμε σε ένα μικρό γραφείο εκδρομών μια ημερήσια εκδρομή (tourA) για την επόμενη μέρα με κόστος 950 πέσος το άτομο. Η επόμενη μέρα φθάνει και η εκδρομή ξεκινάει με έναν πρωινό καυτό ήλιο και εμείς πλακωνόμαστε στα αντηλιακά, αν και το κάψιμο δεν το αποφύγαμε τελικά. Και εδώ ξεκινάει η μαγεία. Αρχικά μας πηγαίνουν στην Καγιανγκαν, μια φανταστική λίμνη ανάμεσα σε κάτι βουνά, που θεωρείται η καθαρότερη λίμνη της χώρας. Ηφαιστειογενείς βράχοι να ξεπροβάλλουν μέσα από τη θάλασσα και πάνω τους να φιλοξενούν δέντρα και φυτά, μικρά νησάκια με φανταστικές παραλίες γεμάτες κοκοφοίνικες, κρυφές παραλίες που περνάς μέσα από κάτι τρύπες στους βράχους και ένα σωρό άλλα! Τύφλα να χει η Ταϊλάνδη, οι Φιλιππίνες είναι ανώτερη σε ομορφιά τοπίου, αλλά λίγο ακριβότερη σε τιμές. Κάναμε snorkelingσε κοραλλιογενείς υφάλους όπου βλέπαμε χιλιάδες ψάρια σε ό,τι χρώματα μπορείτε να φανταστείτε και πολλά, πάρα πολλά κοράλλια. Τις επόμενες μέρες τις περνούσαμε κάνοντας ημερήσιες εκδρομές σε γειτονικά νησάκια (υπάρχουν έξι ημερήσιες εκδρομές, οι πέντε πρώτες είναι νησιά και παραλίες και η έκτη είναι σαφάρι στα βόρεια του νησιού όπου βλέπεις άγρια ζώα που κυνηγάνε τη νύχτα) με κόστος 1.200 - 1.400 πέσος (20 - 25 ευρώ το άτομο συμπεριλαμβανομένου πολύ καλού φαγητού -ψάρια ψητά, καλαμάρια, χοιρινό πανσέτα, σαλάτες και φρούτα). Κανά δυο μέρες που έβρεχε αποφασίσαμε να μην πάμε εκδρομή και ξυπνήσαμε κατά τις 8 το πρωί, πήραμε ένα tricycle taxi (με 20 πέσος το άτομο δηλαδή 30 λεπτά του ευρώ μας πήγαινε από το ξενοδοχείο στο κέντρο του Coron, μια διαδρομή 5 -6 χλμ.) και πήγαμε στην ψαραγορά. Διαλέξαμε 2 τεράστια πολύχρωμα ψάρια, πληρώσαμε σχεδόν 1,5-2,5 ευρώ το κιλό και τα δώσαμε σε μια ταβέρνα να μας τα φυλάξει, ώστε να μας τα ψήσει μεσημέρι με 150 πέσος το κιλό. Τα βράδια μας τα περνούσαμε σε συμπαθητικά καφέ δίπλα στη θάλασσα πίνοντας φρέσκους χυμούς μάνγκο ή ανανά.

Από το Κορόν στο Ελ Νίντο

Την πιο δυνατή εμπειρία στο ταξίδι μας την ζήσαμε πηγαίνοντας από Κορόν στο νησί Παλάουν και συγκεκριμένα στο ψαροχώρι Ελ Νίντο, που βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του νησιού. Η ξαδέρφη μου που είχε ζήσει στη Μανίλα μας είχε πει πως η διαδρομή αυτή είναι πολύ επικίνδυνη και πως πολύ συχνά συμβαίνουν ατυχήματα στα πλοία. Παρ’ όλα αυτά άλλη λύση δεν βρίσκαμε, αφού το Ελ Νίντο δεν διαθέτει αεροδρόμιο και το πιο κοντινό αεροδρόμιο ήταν 8-10 ώρες με λεωφορείο από την πρωτεύουσα του νησιού, Πουέρτο Πρινσέσσα. Ανάμεσα στα δύο επιλέξαμε τη λύση του καραβιού, που αποδείχτηκε μία από τις συναρπαστικότερες εμπειρίες της ζωής μας! Φτάνουμε στο λιμάνι και μας ζητάνε να ανέβουμε σε ένα μια σκούνα, μια ξύλινα ψάροβαρκα, ισορροπώντας πάνω σε ένα μαδέρι! «Τι μ’ αυτό θα ταξιδέψουμε 7 ώρες;» ρωτάω τον υπεύθυνο; «Μην ανησυχείς, δεν είναι η πρώτη φορά» μου απαντάει. Με την καρδιά σφιγμένη μπαίνουμε παραπατώντας σχεδόν, καθότι η σκούνα κουνιόταν σαν καρυδότσουφλο, και ξεκινάμε. Περνάμε δίπλα από όμορφα νησάκια με παρθένες παραλίες, συναντάμε άλλα ψαράδικα, χαζεύουμε, μιλάμε λίγο με τους άλλους τουρίστες και γενικώς περνάει η ώρα. Ελα όμως που ο καιρός αρχίζει να αγριεύει και σηκώνονται κάτι κύματα, και μπαίνουν νερά στη βάρκα και όλοι μας στάζουμε από πάνω μέχρι κάτω. Και σαν να μην έφτανε αυτό χαλάει η μηχανή και μένουμε μεσοπέλαγα να παρασυρόμαστε από τα κύματα και η βάρκα να κάνει κύκλους γύρω από τον εαυτό της! Μετά από κανά μισάωρο η βλάβη επισκευάζεται και το ταξίδι συνεχίζεται, ώσπου αντικρίζουμε το πανέμορφο ψαροχώρι Ελ Νίντο. Κρυμμένο σε ένα κλειστό κόλπο ανάμεσα σε σχεδόν κάθετους ηφαιστειογενείς βράχους, το Ελ Νίντο έμοιαζε με κάτι απόκοσμο, σχεδόν μαγικό. Εδώ το τοπίο ήταν ακόμη ωραιότερο, όμως αυτό που μας εντυπωσίασε περισσότερο ήταν η ενδοχώρα. Νοικιάσαμε ένα μηχανάκι για μία μέρα (αρκετά ακριβό 700 πέσος τη μέρα) και κινηθήκαμε προς τα βόρεια. Στη διαδρομή μας περάσαμε από ορυζώνες όπου οι αγρότες οργώνουν τη γη με τα βόδια, σταματήσαμε σε χωριά όπου δύσκολα φτάνει τουρίστας και μιλήσαμε με τους ντόπιους. Μας λέγανε για τη ζωή τους, για το ότι δεν έχουν ρεύμα και νερό στα σπίτια, για τη δουλειά τους και για την κυβέρνηση που δεν τους βοηθάει. Δίναμε στα παιδιά μπισκότα και τα παίρνανε με το ζόρι από ντροπή, κι αφού πρώτα έπαιρναν τη συγκατάθεση του γονέα. Ωραίος λαός, περήφανος, χαμογελαστός και με σεβασμό προς τον τουρίστα. Τίποτα προσποιητό, τίποτα επιτηδευμένο. Κι εδώ κάναμε πολλές εκδρομές σε διπλανά νησάκια, όμως η ωραιότερη παραλία ήταν η dagmayστα βόρεια του νησιού, μια τεράστια παραλία όλο φοίνικες και υπέροχα ρηχά νερά.

Οι μέρες πέρασαν γρήγορα, επιστροφή πίσω στη Θεσσαλονίκη, όμως το μυαλό είναι ακόμη εκεί! Φιλιππίνες, θα ξανάρθουμε, να μας περιμένετε σύντομα!


Χρήσιμες συμβουλές για όσους σκοπεύουν να ταξιδέψουν στις Φιλιππίνες:

Ολοι σχεδόν οι Φιλιππινέζοι μιλούν άριστα αγγλικά, καθώς τα διδάσκονται από μικρά παιδιά στο σχολείο.

Η πρωτεύουσα των Φιλιππινών Μανίλα είναι μια βρώμικη τερατούπολη με φοβερό κυκλοφοριακό και ατμοσφαιρική μόλυνση. Δεν αξίζει να μείνετε παραπάνω από 2 μέρες.

Το πιο συνηθισμένα φαγητά είναι φρέσκο ψάρι, γαρίδες, κοτόπουλο και χοιρινό που το συνοδεύουν με ψητά λαχανικά και ρύζι (πολύ ωραιότερο το τηγανιτό ρύζι με κομματάκια λαχανικών). Δεν χρησιμοποιούν καυτερό. Υπολογίστε για ένα πιάτο φαγητό γύρω στα 250 πέσος, 4 ευρώ και κάτι (όχι ιδιαίτερο φθηνό, καθότι οι μερίδες είναι μικρές).

Δεν χρειάζεται να κάνετε εμβόλια. Αν προσέχετε λίγο και δεν τρώτε φαγητά από τον δρόμο, δεν θα πάθετε τίποτα.

Μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας μάσκα και αναπνευστήρα (καθότι εκεί τις νοικιάζουν 150 πέσος) και ειδικά παπουτσάκια για τη θάλασσα, για να αποφύγετε τραυματισμούς από τα κοράλλια.

Είναι πολύ ασφαλής προορισμός. Δεν θα σας πλησιάσουν ζητιάνοι, είναι περήφανος λαός. Δεν φωνάζουν, είναι Χριστιανοί καθολικοί και σπάνια θα προσπαθήσουν να σας εξαπατήσουν χρεώνοντας σας παραπάνω για κάτι. Κυκλοφορείτε πολύ άνετα και τη νύχτα, ακόμη και οι γυναίκες.

Είναι ιδανικός προορισμός για το χειμώνα, που είναι η ξηρή περίοδος και οι βροχές είναι περιορισμένες (δύσκολο να τις αποφύγετε τελείως). Το καλοκαίρι βρέχει ασταμάτητα.

Οι Φιλιππίνες είναι ο παράδεισος των δυτών, εξαιτίας του εκπληκτικού βυθού.

Τα δύο νησιά που σας ανέφερα Κορόν (ονομάζεταια και Μπουσουάγκα) και Παλάουαν είναι ενδεικτικά, καθώς οι Φιλιππίνες αποτελούνται από 7.000 νησιά. Εμείς τα επιλέξαμε αυτά μετά από έρευνα στο ίντερνετ, αλλά δυστυχώς δεν ξέρω αν είναι τα ωραιότερα! Πάντως περάσαμε υπέροχα και στα δύο. Στο Εν Νίντο (Παλάουν) έχουν ρεύμα μόνο το βράδυ, αλλά αυτό δεν μας απασχόλησε καθόλου! Την υψηλή σεζόν που πήγαμε δεν υπήρχαν και πολλοί τουρίστες, τα μέρη είναι ακόμη πρωτόγονα και δεν έχουν αλλιωθεί από τον τουρισμό.

Τα ξενοδοχεία είναι ακριβούτσικα, εξαιτίας του ότι τα καλά είναι λίγα. Εμείς μείναμε στο στο Coron στο 4στερο coronwestown με 65 ευρώ τη βραδιά χωρίς πρωινό και στο El Nido στο orangepearl με 45 ευρώ τη βραδιά με πρωινό. Και στα δύο υπήρχε εξτρά χρέωση φόρων 10-12%. Δυστυχώς η αναζήτηση στο bookingκαι στο agodaέβγαζε μόλις 5-7 ξενοδοχεία για τη σεζόν των Χριστουγέννων και καταλήξαμε στα δύο παραπάνω. Υπάρχουν και φθηνότερα, που απευθύνονται κυρίως σε backpackers και είναι μέσα στις πόλεις με τη φασαρία από τα μηχανάκια. Νομίζω ότι θα βρείτε διαθέσιμα δωμάτια ακόμη και την υψηλή σεζόν, χωρίς να έχετε κάνει προκράτηση.
 

villi

Member
Μηνύματα
1.088
Likes
2.789
Πολύ ωραία περιγραφή και σε ευχαριστούμε και για τις χρήσιμες πληροφορίες.Αν μπορέσεις βάλε μας και καμία φωτογραφία να χαζέψουμε τα όμορφα νησιά που μας περιγράφεις!
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.962
Likes
9.346
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Κρυμμένο σε ένα κλειστό κόλπο ανάμεσα σε σχεδόν κάθετους ηφαιστειογενείς βράχους, το Ελ Νίντο έμοιαζε με κάτι απόκοσμο, σχεδόν μαγικό.
 
Last edited:

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.962
Likes
9.346
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Ελα όμως που ο καιρός αρχίζει να αγριεύει και σηκώνονται κάτι κύματα, και μπαίνουν νερά στη βάρκα και όλοι μας στάζουμε από πάνω μέχρι κάτω.
Κάτι μου θυμίζει το όλο σκηνικό :haha: αφού το πάθαμε κι εμείς! Καλά που δε χάλασε η banca μας μεσοπέλαγα :shock:
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.162
Μηνύματα
882.491
Μέλη
38.878
Νεότερο μέλος
pennykk

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom