Alitalia Alitalia και χαμένες αποσκευές

MariaPico

Member
Μηνύματα
102
Likes
1
Μια απρόσμενη πρόσκληση για την Αβινιόν και μια ευκαιρία για εορτασμό γενεθλίων στη Νίκαια με οδήγησαν να κλεισω ένα εισητήριο (μέσω Ρώμης) από Θεσσαλονίκη με την Alitalia. Η τιμη σχετικά καλή (167 ευρώ) και οι ανταποκρίσεις καλές.
Σήμερα πληροφορήθηκα από τον Τράβελλερ οτι οι πτήσεις της alitalia από το σουκουτζου σταματούν. Φυσικά μαιλ δεν μου ήρθε οπότε τηλεφωνώ στην εταιρεία. Μια απίστευτη κυρία (τα στοιχεία της υπάρχουν) με ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να με προωθησει γιατί η KLM και η AIRFRANCE δεν πετάνε από Θεσσαλονίκη. Στην επισημανσή μου ότι πετάνε άλλες εταιρίες, μου απάντησε ότι δεν συνεργάζονται με αυτές.
Με ζήτησε τέλος συγγνώμη (σε μια γλώσσα ακατανόητη) και μου είπε το εξής καταπληκτικό: Εχετε δικαίωμα να ακυρώσετε το εισητήριο σας και να πάρετε τα χρήματά σας πίσω
Έμεινα με το τηλ κάγκελο. Δηλαδή είναι ικανοί να ακυρώνουν πτήσεις 15 μέρες πριν και να μην επιστρέφουν τα χρήματα?
Αυτη είναι εταιρία που πετάει στην Ευρώπη?
Για να μη τα πολυλογώ, έκλεισα εισητήριο με ήζυ στα 65 ευρώ και θα έχω τη χαρα να ξαναδώ τη Γένοβα μετά από πολλά χρόνια και να μείνω Μιλάνο ένα βράδυ με ότι αυτό συνεπάγεται.
ΝΑ ΤΗ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΤΗΝ ΑΛΙΤΑΡΙΑ!!!
Καλως ήρθες στην παρεα! 11 με 15 Φεβροαυριου πετουσα Παρισι το οποιο βεβαια ακυρωθηκε και το γραφειο μου βρηκε εισητηρια με 520 ευρουλακια με αλλη εταιρια...ναι δεν σφαξανε....θα παω Ρωμη τελικα:xmas_rolleyes:
 
Μηνύματα
1.620
Likes
782
Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Μη βρίζεστε, μέρες που είναι.....(κλεμένο από άλλο τόπικ)

Borealis τις χειρότερες ταλαιπωρίες τις έχω περάσει με Swiss για μια περίοδο διετίας, αλλά νομίζω ότι έχει βελτιωθεί πολύ η εταιρεία έκτοτε. Για να μη μιλήσω για charter πτήσεις (με handling γνωστότατων εταιρειών) και 100 βαλίτσες ξεχασμένες πίσω ανά σκέλος διαδρομής.. Είμαστε λίγο άδικοι που βρίζουμε συνεχώς μόνο την Αλιτάλια, όταν όλες κάνουν τα ίδια (έχω καλές εντυπώσεις από την εταιρεία, χωρίς να συμμερίζομαι στο ελάχιστο το πάθος του Samion)
Τουλάχιστον μπόρεσες να συνδυάσεις ωραία το ταξίδι σου και δεν το ακύρωσες...
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Στον επόμενο διαπληκτισμό, δώρο 3 μέρες χριστουγεννιάτικο ban στους εμπλεκόμενους. :)

Προχωράμε on topic.
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.363
Likes
9.288
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
3 μέρες χριστουγεννιάτικο ban
ε πρωτοχρονιάτικο πλέον...:xmas_cheesygrin:
στην ιστορία αυτή δεν ξέρω πόσοι πρόσεξαν την προώθηση των επιβατών μέσω ΟΑ στην Αθήνα σε νέα εισιτήρια που εκδίδονται από τώρα στις ημερομηνίες αυτές..άλλο ένα δείγμα πόσο κοντά βρίσκεται η ΟΑ στη Sky Team..μια ανάσα..
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.024
Likes
12.125
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Επιτελους συνειδητοποιησαν πως τα αεροπλανα τους πηγαιναν και ερχονταν σχεδον αδεια.
Αν αλλαξουν με το καλο να επιστρεψουν τον Μαρτη. Αν μεινουν ιδιοι να μας λειπει...
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.363
Likes
9.288
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Επιτελους συνειδητοποιησαν πως τα αεροπλανα τους πηγαιναν και ερχονταν σχεδον αδεια.
Αν αλλαξουν με το καλο να επιστρεψουν τον Μαρτη. Αν μεινουν ιδιοι να μας λειπει...
Αναλυση επιπεδου.τετοια θα τους ελειπε και πουλανε Θεσσ-Ρωμη μεσω Αθηνας με ΟΑ στην ιδια τιμη με το απευθειας..η' απο φιλανθρωπια..
 

GeorgeD

Member
Μηνύματα
240
Likes
44
Οπότε και η πτήση της Alitalia Θεσσαλονίκη-Ρώμη μετατρέπεται σε seasonal, πράγμα που συμβαίνει εδώ και καιρό με την πτήση της Austrian Θεσαλονίκη-Βιέννη. Καλά πάμε...
 

Panos84

Member
Μηνύματα
185
Likes
68
Ταξίδι-Όνειρο
Los Santos, San Andreas
έχω διαβάσει παλιότερα άρθρα για την Alitalia και το συνήθειο απώλειας αποσκευών και για να πω την αλήθεια, σκιάχτηκα λίγο!

Πετάω 21 Μαΐου από Θεσσαλονίκη για Βουδαπέστη, με στάση στη Ρώμη με Alitalia. Φεύγω 12:50 από Ελλάδα και 13:40 είμαι Ιταλία και 16:05 αναχωρώ για Ουγγαρία. Δεν έχω πετάξει άλλη φορά με ανταπόκριση και με όσα διάβασα για την εν λόγω αεροπορική εταιρία με έκαναν να νιώσω λίγο άβολα.

Σαν άσχετος λοιπόν, ρωτώ: Όταν παραδώσω την βαλίτσα στην Θεσσαλονίκη, θα την ξαναπάρω στην Βουδαπέστη; Σημείωση, στην Ρώμη θα αλλάξουμε αεροπλάνο όπως βλέπω στην κράτηση του εισιτηρίου. Υπάρχει όντως τόσο μεγάλος κίνδυνος να χαθεί μία βαλίτσα;

Μπορεί να σας φαίνονται χαζά αυτά που ρωτάω, αλλά προτιμώ να είμαι προετοιμασμένος... :-D
 

Borealis

Member
Μηνύματα
3.817
Likes
7.700
Πολύ καλά κάνεις και αγχώνεσαι αλλά να αγχώνεσαι με μια σειρά. Πρώτα σιγουρέψου ότι πετάς κανονικά γιατί η αλιτάρια συνηθίζει να ακυρώνει και μετά να σφυράει αδιάφορα (είμαι παθών πολύ πρόσφατα και υπάρχει σχετικό θέμα στο φόρουμ) μετά αγχώσου και για τη βαλίτσα (πάρε μερικά σώβρακα στη χειραποσκευή).
 

ThanasisU2

Member
Μηνύματα
3.469
Likes
3.433
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
την βαλίτσα θα την πάρεις στην βουδαπέστη
όσο για το χάσιμο, εγώ το έπαθα 2 φορές με CSA παρά με Αλιτάλια άλλα καλώς κακού βάλε αυτήν την εικόνα στην βαλίτσα, έτσι για σιγουριά
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (image)

χρόνια την έχω στην βαλίτσα μου, και μετά την CSA δε έπαθε τίποτα
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.292
Μέλη
38.893
Νεότερο μέλος
stefanoss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom