Βουλγαρία Σαν μεγιστάνας στη Σόφια!

Alex Loco

Member
Μηνύματα
336
Likes
1.729
Επόμενο Ταξίδι
🇫🇮
Ονειρεμένο Ταξίδι
Pamir highway

Αυτή είναι μια παλιά μου ιστορία που δεν είχα ανεβάσει. Η Βουλγαρία λοιπόν ήταν η τέταρτη χώρα που πήγαινα αλλά ήταν η αρχή και το ξεκίνημα των ταξιδιών μου και των συλλογών μου. Εκεί στη Σόφια αποφάσισα να γυρίσω όλη την Ευρώπη και να μην αφήσω κασκόλ και μαγνητάκι από πουθενά ! Πίσω λοιπόν στο Δεκέμβριο του 2012 όταν είχα μια σχέση και σχεδόν συζούσαμε αν και 19 χρονών :p είπα να πάω την Αγγελική κάπου να ξεφύγουμε από το σπίτι. Ήταν και Χριστούγεννα θα μετρούσε πολύ. Δεν είχε περάσει από το μυαλό μου το εξωτερικό καθώς κάτι τέτοιο ακουγόταν αστείο μέχρι να το αρχίσω. Ψάχνοντας σε sites για ελληνικά καταλύματα για περιοχές εκτός Θεσσαλονίκης και άλλα πολλά έπεσε το μάτι μου σε μια πολύ καλή προσφορά για το Kempinski πολυτελές ξενοδοχείο της Σόφιας. Το συζητήσαμε και αφού το ψάξαμε αρκετά ( τρελάθηκε η άλλη η ντίβα άλλο που δεν ήθελε χλιδή) αποφασίσαμε να το κλείσουμε. Βρήκα και με 30 ευρώ πάνε έλα λεωφορείο και ήταν πλέον δεδομένο. Το είχαμε προγραμματίσει για 27 Δεκεμβρίου σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα. Την Βουλγαρία δεν την είχα σε μεγάλη υπόληψη αλλά η Σόφια με διέψευσε. Έτσι λοιπόν νωρίς το πρωί φύγαμε για Βουλγαρία. Το έπαιξα γνώστης στα σύνορα καθώς η ταυτότητα της Αγγελικής ήταν σαν πλαστή και τη δούλευα ότι θα πάω μόνος χD . Η Αγγελική δεν είχε ξαναβγεί απο τα σύνορα και ήταν από τα πρώτα μέλη που έκαναν ντεμπούτο μαζί μου στην Ευρώπη. ( τα επόμενα χρόνια ακολούθησαν και άλλα όπως ο Σπο ο Λαζ η Ευαγγελία και ο Τάκης ). Αυτό που διέκρινα μέχρι να φτάσουμε εκτός από ένα ωραίος δάσος με ένα ποτάμι ίδιο με τα Τέμπη ήταν ότι τα λίγα χωριά που περάσαμε ήταν σαν καταυλισμοί τσιγγάνων και μόνο ! ( αργότερα που πήγαμε Βουκουρέστι και διασχίσαμε τη Βουλγαρία κατάλαβα ότι όλα τα χωριά της Βουλγαρίας είναι έτσι). Η Σόφια φάνηκε στο βάθος . Εκεί σκαλώσαμε γιατί μπαίνοντας στη πόλη από δίπλα μας υπήρχε μια μεγάλη παραγγούπολη! Ε λέμε γιατί έτσι ? Έτσι είναι και η Σόφια μέσα ???
Όσο μπαίναμε στη πόλη δεν είχαμε ξεκάθαρη άποψη ακόμα αλλά δεν τη βλέπαμε και πολύ ζεστά. Στα κτελ που κατεβήκαμε αλλάξαμε γρήγορα τα ευρώ σε Λέβα και πήραμε ταξί δείχνοντας του την οδό και το όνομα του ξενοδοχείου. Δεν είχε ιδέα από αγγλικά ο τύπος. Το ταξί απαίσιο βρόμικο και η οδήγηση πολύ κακή. Μου λέει η άλλη , που με έφερες ρε !! Αυτό ήταν το ευχαριστώ :p Φαινόταν και οι άνθρωποι κάπως καθώς περνούσαμε μπροστά από ύποπτα στενά. Εντάξει λόγο απειρίας τότε λέγαμε βλακείες. Ανηφορίζοντας ένα λόφο ψηλά στη πόλη φάνηκε το μεγάλο και υπέροχο ξενοδοχείο μας που ήταν η όαση σε αυτά που είχαμε δει. Πληρώσαμε και κάτι παραπάνω γιατί δεν είχαμε ψιλά . Μικρή σημασία. Μπήκαμε λοιπόν μέσα εκεί που μας άνοιξαν τη πόρτα οι κοκκινοντυμένοι γκρουμ με απόλυτη ευγένεια. Λοιπόν. Εγώ με δερμάτινο και τζιν δαχτυλίδι και μαλλί πολύ Beckam . Καλά η Αγγελική με φόρεμα και γόβα φουλ βάψιμο μαλλί νύχι όλα ! Είναι μελαμψή και μοιάζει με λατίνα. Ασχολήθηκε και με το μόντελινγκ πόρτα σε μαγαζί και τα λοιπά. Κούκλα. Μιλάω και το αγγλικό πολύ σικ να πούμε πληρώνω και με τη πιστωτική του πατέρα μου !! Ποιος να ήταν θα αναρωτήθηκαν ! Γιος υπουργού που ήρθε με τη μοντέλα τη βίζιτα να φάει τα λεφτά του δημοσίου ??? χαχαχ όχι εντάξει . 'Έπρεπε να σκάσω μύτη με καμιά αμαξάρα σαν αυτές που είχε στο parking. Γύρω μας παντού κουστουμάτοι και γυναίκες με πανάκριβα χρυσαφικά !Περπατούσαμε κι εμείς με τον αέρα του πλούσιου . Ας το ζούσαμε και λίγο το παραμύθι xD Ήθελε να πάρει και τα πράγματα μας το γκρουμ και του είπα όχι παιδί μου :p !!!Ανεβήκαμε λοιπόν με το ασανσέρ και ξεκουραστήκαμε... ??? :p
Συνεχίζεται..

406068_4612948480794_1173489282_n.jpg


 

jimp

Member
Μηνύματα
5.013
Likes
6.395
Πάλι για γυναίκες γράφεις αλλά από φωτογραφίες μηδέν!! Και πήγες και με γυναίκα Βουλγαρία...Μέγιστο ατόπημα!
 

giannoula

Member
Μηνύματα
1.299
Likes
2.429
Επόμενο Ταξίδι
who knows???
το μόνο σίγουρο είναι ότι από γυναίκες δεν ξεμένεις ποτέ!!! Εύγε!!
 

Alex Loco

Member
Μηνύματα
336
Likes
1.729
Επόμενο Ταξίδι
🇫🇮
Ονειρεμένο Ταξίδι
Pamir highway
Πάλι για γυναίκες γράφεις αλλά από φωτογραφίες μηδέν!! Και πήγες και με γυναίκα Βουλγαρία...Μέγιστο ατόπημα!
δεν έχω κανένα θέμα να ανεβάσω αλήθεια αλλά εφόσον δεν έχω την άδεια δεν γίνεται :p και δεν μπορώ να πάρω την άδεια ! Ε εντάξει θα ξανά περάσω έτσι κι αλλιώς σε πιάνω ;)
 
Last edited:

Alex Loco

Member
Μηνύματα
336
Likes
1.729
Επόμενο Ταξίδι
🇫🇮
Ονειρεμένο Ταξίδι
Pamir highway
Έτσι λοιπόν μετά από ξεκούραση στη κρεβατάρα που μάλλον ήταν για 7-8 άτομα και όχι για δύο :p είπαμε να κάνουμε τη πρώτη αναγνωριστική βόλτα. Η Σόφια κρύα λόγο και του μήνα ( 27 Δεκεμβρίου) αλλά όχι παγωμένη όπως φαντάστηκα με είχε ήδη κερδίσει. Έβλεπα όσο κατηφορίζαμε από το ξενοδοχείο που ήταν σε ένα λόφο , μια καθαρή πόλη με μεγάλο κεντρικό δρόμο σε style Γερμανίας παρακαλώ , όμορφα μαγαζιά , χώρους με πράσινο και κυρίως συνέχεια ψηλά κτήρια που τα χτίζανε καθημερινά ! Δεν πίστευα ότι θα μου αρέσει η Σόφια !! Είχα μια κακή άποψη κακώς όμως. Φυσικά με τράβηξε σε ένα εμπορικό κέντρο να δούμε ρούχα κλπ κλπ ...
Εγώ σαν ιδέα το μόνο που ήθελα ήταν να πάω σε ένα γήπεδο. Είπαμε δεν είχα αρχίσει ούτε τα κασκόλ ούτε τις επισκέψεις σε γήπεδα ακόμα. Βρήκαμε και ένα super market στο υπόγειο του εμπορικού και κάναμε τα απαραίτητα ψώνια. Χαίρομαι που ήταν χαρούμενη. Το ζούσε αρκετά γιατί ήταν η πρώτη της φορά στο εξωτερικό :) Το γιορτινό κλίμα φυσικά έκανε παντού αισθητή τη παρουσία της . Χριστούγεννα !! Και τη νύχτα πολύ όμορφα τα φώτα της Σόφιας ! Για πρώτη νύχτα δεν κάναμε κάτι είπαμε τη πρώτη μέρα να τη πάρουμε χαλαρά και από αύριο πιο ενεργά .

Έτσι λοιπόν με το ξημέρωμα φάγαμε στο δωμάτιο και πήραμε το μετρό να πάμε για περιπλάνηση. Κόσμος παντού !! Γεμάτα μαγαζιά με ρούχα και καφετέριες ! Εμείς φυσικά όπου είχε ρούχα η κυρία έπρεπε να τα δοκιμάσει όλα. Εγώ σαν χαλβάς με τις τσάντες στο χέρι να κάνω τη κριτική επιτροπή κάθε φορά που έβγαινε από το δοκιμαστήριο ! Αφιερώσαμε αρκετή ώρα στα δικά της και της λές ότι τώρα θέλει και ο Άλεξ σαν καλό παιδί να δει ένα γήπεδο ! Και ενώ δεν το περίμενα μου λέει φύγαμε άνετη .. !! Υπήρχε στάση του μετρό με το όνομα Vasily Levski Stadium οπότε ήταν απλό να το βρούμε. Εκεί όταν ψαχνόμασταν μέσα στο μετρό κοιτάζοντας το χάρτη ένα παλικάρι μας έπιασε τη κουβέντα και μας είπε ότι θα μας πάει αυτός στο γήπεδο γιατί έπρεπε να αλλάξουμε λωρίδα για να πάρουμε άλλο μετρό. Το κακό ήταν ότι φορούσε ένα στρατιωτικό εθνικιστικό μπουφάν με τη σημαία της Βουλγαρίας και αρβύλα. Εντελώς εθνίκι :p Και ενώ πηγαίνουμε μαζί του γυρνάει μας κοιτάει ανά 5 βήματα και χαμογελάει .. Της λέω : τώρα η αυτός σε ερωτεύτηκε η πάει να μας σκοτώσει να ξες ! Κρατούσε και μια σακούλα γεμάτη φάρμακα !!! Τελικά το παλικάρι μας πήγε μπροστά στο σωστό μετρό και μας άφησε ευγενικά και έφυγε !!! Μάλλον ερωτεύτηκε την Αγγελική ! Έτσι λοιπόν φτάσαμε γρήγορα και μόλις βγήκαμε μπροστά μας το γήπεδο που αγωνίζεται η εθνική Βουλγαρίας !!! Μου είχε φυτρωθεί η ιδέα να βρω και ένα κασκόλ αφού πήγα μέχρι εκεί αλλά στους πάγκους που είχε από έξω είχε μόνο μεγάλες ομάδες άλλων χωρών ! Αφού ήταν από παντού κλειστό ρώτησα ένα security και μας άνοιξε να μπούμε μέσα. Ήταν πολύ καλός και ευγενικός !! Έτσι λοιπόν αφού είπαμε να φύγουμε με τα πόδια γιατί είχε ωραία γειτονιά μπροστά μας κάναμε τη βόλτα μας με σκοπό να βρω κασκόλ για να ξεκινήσει μια μεγάλη συλλογή που σήμερα είναι ακριβώς στη μέση (26 στα 50) !! Κάτσαμε κάπου να φάμε και γυρίσαμε ξενοδοχείο για ξεκούραση. Είχαμε πισίνα , γυμναστήριο , αναζήτηση κασκόλ και βραδινό γεύμα ;) !!

386575_4612938960556_1165706058_n.jpg

427640_4612938280539_1904416826_n.jpg

735169_4612928400292_1595280719_n.jpg
 

Alex Loco

Member
Μηνύματα
336
Likes
1.729
Επόμενο Ταξίδι
🇫🇮
Ονειρεμένο Ταξίδι
Pamir highway
Αφού λοιπόν ξεκουραστήκαμε στη κρεβατάρα μας κατεβήκαμε στο γυμναστήριο . Γρήγορα μου κόπηκε και η μαγκιά και η όρεξη γιατί εκεί είχε κάτι τέρατα στη κυριολεξία δεν ξέρω μπράβοι ήταν body builderades ήταν δεν έχω ιδέα αλλά μόνο στη σύγκριση με τα σώματα και τα κιλά που σηκώνανε έκανα λίγο και λέω την άλλη : πάμε πισίνα γιατί το ματάκι σου πολύ κατά κεί το βλέπω και θα δείρω κανένα xDDDD !!!
Έτσι λοιπόν κάναμε το μπάνιο μας στη κλειστή πισίνα του ξενοδοχείου αγκαλιά στο όμορφο μας πρώτο ταξίδι ( και τελευταίο μαζί :p ) σε μια γιορτινή Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και σε ένα πανέμορφο χλιδάτο ξενοδοχείο που ήταν γεμάτο πλούσιους και εμάς να το παίζουμε μεγιστάνες !! Δεν είχαμε καμία επικοινωνία με τους δικούς μας γι`αυτό πήραμε άδεια και κάτσαμε σε ένα γραφείο του ξενοδοχείου με υπολογιστές . Τα είπαμε με τους δικούς μας , κάναμε το μπάνιο μας και τη πήγα τη κυρία για φαγητό στο όμορφο κινέζικο που ήταν στο ισόγειο του ξενοδοχείου από τη πίσω μεριά δίπλα σε μια τεχνητή λίμνη . Εκεί έπεσε και η ερώτηση παγίδα για μια τύπισσα που καθότανε πιο πέρα με πλαστικά χείλη και στήθος αν μου αρέσει αλλά δεν της πέρασε της κυρίας καθώς δεν πέφτω σε παγίδες xD ! Να σημειώσω στους απανταχού travellers ότι κάποιους μήνες αργότερα χωρίσαμε για πολλούς λόγους αλλά ο βασικός ήταν ότι εγώ ετοιμαζόμουν για το πρώτο μυθικό όπως εξελίχτηκε road trip (Σκόπια-Σερβία-Ουγγαρία) και η κυρία δεν μου έδινε την άδεια να πάω αλλά δεν ερχότανε κιόλας μαζί μου! Οπότε παίρνω το respect σας που την έστειλα πακετάκι για την αγάπη μου τα ταξίδια :p !!! Και αφού τέλειωσε ένα ακόμα βράδυ στη Σόφια το τελευταίο μας ξημέρωμα εκεί μας βρήκε σε ένα μαγαζί με ρούχα να δοκιμάζουμε και οι δύο διάφορα φυσικά εγώ με τη πρώτη κατέληξα στο τι θέλω ! Το μαγνητάκι μου το βρήκα , επισκεφτήκαμε και τον καθεδρικό ναό Άγιο Αλέξανδρο στο κέντρο της Σόφιας και μέχρι να περάσει η ώρα και να φύγουμε το απόγευμα εμένα μου είχε κολλήσει να βρω ένα κασκόλ ! Περιπλανηθήκαμε πάρα πολύ κι εκεί που λέω άντε άστο τσουπ ένας σύνδεσμος μπροστά μας γεμάτος κασκόλ και μπλούζες !!! Τέλος . Πάει και αυτό. Ήταν η αρχή μιας συλλογής πολύ ξεχωριστής για μένα και μάλιστα η Αγγελική με παρότρυνε να τη συνεχίσω δυναμικά !! Αφού πήραμε τα πάντα από τη Σόφια την αποχαιρετήσαμε από τα παράθυρα του λεωφορείου ακούγοντας παλιές ερωτικές επιτυχίες σε μια άκρως ερωτική ατμόσφαιρα. Φτάνοντας Θεσσαλονίκη την άφησα σπίτι της με τη πρόφαση ότι ήθελα να δω και λίγο τους δικούς μου αλλά τελικά η καψούρα δν με άφησε και καβάλησε στις 2 τη νύχτα το μηχανάκι μου για να κοιμηθώ σπίτι της !!!! :)


730761_4241888201191_1813417878_n.jpg
 
Μηνύματα
1.990
Likes
6.322
Να σημειώσω στους απανταχού travellers ότι κάποιους μήνες αργότερα χωρίσαμε για πολλούς λόγους αλλά ο βασικός ήταν ότι εγώ ετοιμαζόμουν για το πρώτο μυθικό όπως εξελίχτηκε road trip (Σκόπια-Σερβία-Ουγγαρία) και η κυρία δεν μου έδινε την άδεια να πάω αλλά δεν ερχότανε κιόλας μαζί μου!
Θα ήθελα να σε βλέπω από καμιά γωνία στο Βελιγράδι, στο Νόβι Σαντ και τη Βουδαπέστη, συνοδευόμενο από την κοπέλα σου (εννοώ να μην είχατε χωρίσει)..Θρυλικές στιγμές:haha::haha: Καταλαβαίνεις πλέον το λόγο..:)
 

Alex Loco

Member
Μηνύματα
336
Likes
1.729
Επόμενο Ταξίδι
🇫🇮
Ονειρεμένο Ταξίδι
Pamir highway
Θα ήθελα να σε βλέπω από καμιά γωνία στο Βελιγράδι, στο Νόβι Σαντ και τη Βουδαπέστη, συνοδευόμενο από την κοπέλα σου (εννοώ να μην είχατε χωρίσει)..Θρυλικές στιγμές:haha::haha: Καταλαβαίνεις πλέον το λόγο..:)
χαχαχα ούτε λόγος. Που να μείνει αυτή σε αμάξια και τόση ταλαιπωρία. Άσε που θα έτρωγα και ξύλο με τις γυναικάρες που μπανίζαμε ασταμάτητα :p !!
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.641
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom