Σιγκαπούρη Ταϊλάνδη Σιγκαπουρη ή Μπανκογκ

Head_cf

Member
Μηνύματα
122
Likes
73
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει....
Παιδια Καλησπερα
Εχω στο μυαλο μου να παω το καλοκαιρι με την ΕMIRATES στη Νεα Ζηλανδια και στην Αυστραλια..Το προβλημα που εχω ειναι το εξης..
Σε ποια απο τις δυο πολεις (Σινγκαπουρη ή Μπανκογκ) να κανω ενα stopover για 2-3 βραδυα;; Ποια εχει περισσοτερα και πιο ενδιαφεροντα πραγματα να δεις;;;
 

Markos

Member
Μηνύματα
132
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
Ταϊλάνδη
Ταξίδι-Όνειρο
Τανζανία - Ζανζιβάρη
Ανάλογα τι θέλεις να δεις:

Σινγκαπούρη: Από τις πιο καθαρές πόλεις του κόσμου. Πολύ οργανωμένη και με πολύ καλή αίσθηση Ασίας (λίγο αποστειρωμένη για τους έμπειρους στην Ασία). Φοβερά εμπορικά κέντρα, μπαρ, εστιατόρια και πολύ καλό ζωολογικό κήπο. Εάν δεν έχεις ξαναπάει Ασία και δεν είσαι πολύ της περιπέτειας, ίσως η καλύτερη λύση.

Μπανγκόκ: Τεράστεια, πολύβουη, βρώμικη (για τους δυτικούς) αλλά απίστευτα ενδιαφέρουσα με φοβερούς ναούς, τεράστειες δόσεις Ασίας, απίστευτο φαγητό και γενικά από τις πλεον ενδιαφέρουσες πόλεις του κόσμου (προσωπική εκτίμηση).

Η επιλογή δική σου...
 

mpiftex

Member
Μηνύματα
892
Likes
265
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Σινγκαπούρη: Από τις πιο καθαρές πόλεις του κόσμου. Πολύ οργανωμένη και με πολύ καλή αίσθηση Ασίας (αλλά λίγο αποστειρωμένη). Εάν δεν έχεις ξαναπάει Ασία και δεν είσαι πολύ της περιπέτειας, ίσως η καλύτερη λύση.
Δεν έχω πάει Σιγκαπούρη αλλά από αυτά που έχω δει και διαβάσει μου κάνει όπως ακριβώς το είπες.. αποστειρωμένη. Μιας και έχω πάει όμως σε αρκετές Ασιατικές (κυρίως ΝΑ Ασιατικές) πόλεις και καμία δεν είναι καθαρή ή οργανωμένη, αναρωτιέμαι γιατί η Σιγκαπούρη δίνει καλή αίσθηση Ασίας; Φαντάζομαι πως το λες επειδή σε μια πόλη συναντάς και παίρνεις μια γεύση από 3 διαφορετικούς πολιτισμούς (Μαλαισιανό, Κινέζικο και Ινδικό). Είναι όντως έτσι, αυτό εννοείς;

Για την Μπαγκόκ τα είπες όλα σε 3 γραμμές!! :D
 

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.791
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Εξαρτάται τί σε ενδιαφέρει περισσότερο να δεις.

Σιγκαπούρη: Καθαρή, ουρανοξύστες, γεύση ανατολής, εμπορικά κέντρα (σα να πηγαίνεις σε μια μεγαλούπολη των ΗΠΑ αλλά με έντονο το στοιχείο της ανατολής)

Μπανγκόγκ: Θα δεις κυρίως χρώμα ανατολής, θα αισθανθείς διαφορετικές μυρωδιές και θα γεμίσεις με ιδιαίτερες εικόνες. Σαφώς πιο βρώμικη, αλλά σημαντικά πιο "φολκλόρ".
 

Nikos5050

Member
Μηνύματα
535
Likes
137
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
Η Σιγκαπούρη είναι όμορφη αλλά όντως αποστειρωμένη. Συμφωνώ ότι για πρώτη δόση Ασίας είναι η καλύτερη λύση, φαντάσου μια μικρή υπερσύγχρονη και πεντακάθαρη πόλη με λογιών-λογιών Ασιάτες που συμπεριφέρονται σαν εγγλέζοι. Εγκληματικότητα μηδαμινή. Πολλά εμπορικά κέντρα, διόρθωση, παααρα πολλά εμπορικά κέντρα, ένα-δυό συμπαθητικά μουσεία (ασιατικού πολιτισμού π.χ.) και το νησί Σεντόζα που διαθέτει ένα καλό ενυδρείο και ένα μεγάλο τελεφερίκ, όχι κάτι το σούπερ. Καλή και αυθεντική η συνοικία με τις ψαροταβέρνες αλλά δε θυμάμαι το όνομα σόρρυ. Τοπική σπεσιαλιτέ το τσίλι κραμπ (μεγάλο καβούρι με τσίλι) αρκετά καλό. Γενικά 2-3 μέρες είναι μια χαρά για να τη δείς όλη.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.661
Likes
50.501
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Κι εγώ συμφωνώ με την περιγραφή της Μπανκόγκ αν και δεν τη θεωρώ τόσο ενδιαφέρουσα, για ασιατική πρωτεύουσα παραείναι δυτικοποιημένη, τουλάχιστον στο κεντρικό της κομμάτι, που είναι αυτό που λογικά θα επισκεφθείς έχοντας μόνο μια-δυο ημέρες. Σίγουρα όμως είναι πιο αυθεντική από την αποστειρωμένη Σιγκαπούρη και -το κυριότερο- έχει ιστορία και τα αξιοθέατά της δεν είναι όλα τεχνητά.

Τώρα, επειδή δεν είναι και ό,τι πιο εύκολο στην Ασία και θα είσαι κι από jet lag, δε θα προλάβεις να δεις πάρα πολλά πράγματα. Αντίθετα, αυτά που έχει να προσφέρει η Σιγκαπούρη, σε μια μέρα τα κουτσοβλέπεις, με δεδομένες τις μικρές αποστάσεις, το άρτιο σύστημα μεταφορών και το ότι συνεννοείσαι πολύ πιο εύκολα (αν και οι ντόπιοι δεν πολυγουστάρουν τους τουρίστες). Α, η Σιγκαπούρη έχει και θεές γυναίκες, οι πλαστικές να είναι καλά.

Αν θες να δεις μια πόλη και να θεωρείς ότι πάνω-κάτω πήρες μια ιδέα, η Σιγκαπούρη το προσφέρει αυτό. Αν θες να δεις κάτι ενδιαφέρον, έστω κι αν αυτό το ορίτζιναλ που θα δεις είναι ένα κλάσμα αυτού που προσφλερει η πόλη και δε σε πειράζει να ταλαιπωρηθείς και λίγο, η επιλογή είναι Μπανγκόκ.

Mpiftex, μαζί σου στο ότι οι περισσότερες πόλεις της Ασίας δεν είναι οργανωμένες, αλλά υπάρχει και αυτό που λέμε η "νέα Ασία". Οι νέες πόλεις-μοντελα της Ινδίας, η Ιαπωνία (πεντακάθαρη κι οργανωμένη), η Pyongyang (όλα τους λείπουν εκτός από καθαριότητα και τάξη), πόλεις τύπου Kuching στη Μαλαισία κλπ. Υπάρχει και δηλαδή και το κομμάτι της ασιατικής τελειότητας και οργανωτικότητας, που μέχρι και στην Κίνα κάνει την εμφάνισή του.

Ποια εχει περισσοτερα και πιο ενδιαφεροντα πραγματα να δεις;;;
Μπανκόνγκ ασυζητητί.
 

Head_cf

Member
Μηνύματα
122
Likes
73
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει....
Παιδία ειλικρινά ευχαριστώ παρά πολύ....άμεση απάντηση είστε απίστευτοι και ειλικρινά πιστεύω ότι αυτό το site είναι ότι καλύτερο υπάρχει στο είδος του...μάλλον θα το πάω για Σιγκαπούρη για πιο χαλαρά γιατί θα έχω και αρκετά μεγάλο ταξίδι μπροστά μου.
 

Menia21

Member
Μηνύματα
781
Likes
2.020
Επόμενο Ταξίδι
Το σχεδιάζω...
Ταξίδι-Όνειρο
Photography trip
μάλλον θα το πάω για Σιγκαπούρη για πιο χαλαρά γιατί θα έχω και αρκετά μεγάλο ταξίδι μπροστά μου.
Και δεν θα το μετανιώσεις! Θα σου πρότεινα να μείνεις στην ινδική συνοικία για να πάρεις μια γεύση Ασίας χωρίς να μπλεχτείς σε χάος. Τα μέσα μεταφοράς είναι άψογα, το μετρό σε πάει όπου θες και ακόμα και τα λεωφορεία είναι του λεπτού! Εγώ άνετα θα ξαναπήγαινα αν μου δινόταν η ευκαιρία!:D
 

Head_cf

Member
Μηνύματα
122
Likes
73
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει....
Θα περιγράψω λίγο το ταξίδι που σκοπεύω να κάνω και οποίος μπορεί ας δώσει καμία συμβουλή γιατί ακόμα δεν είμαι σίγουρος. Admin βαλτό εσύ όπου θέλεις γιατί περιέχει 2 ηπείρους
Ξεκινάω απο Λονδίνο και μέσω Ντουμπαι για Σιγκαπούρη stopover για 3 μερες. Μετά 10 μέρες Νέα Ζηλανδία εκ των οποίων τις 3 στα Cook Islands,επιστροφη για 3 μέρες Σιδνευ και στην επιστροφή 3 μέρες Ντουμπαι.
Όλα αυτά τα αεροπορικά με 1100 λίρες.

Η αλήθεια είναι ότι δεν τα έχω κλείσει ακόμα ..γιατί απλά δεν ξέρω αν έχω κάνει σωστή επιλογή ημερών και χωρών...Θα πάω Ιούλιο

Παίδες βοήθεια. .θέλω να τα κλείσω σε 2-3 μέρες

Καμία συμβουλή;; καμία πρόταση;;
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Τις τρεις μερες στην επιστροφη στο Ντουμπαι Ιουλιο μηνα ξεχνα τις. Ουτε να ξεμυτισεις απο το air condition του δωματιου σου δε θα μπορεις. Μιλαμε για ΠΟΛΥ ζεστη. Τις τρεις αυτες μερες προσθεσε τες καπου αλλου. Για τα υπολοιπα δε γνωριζω, ας απαντησει καποιος αλλος.
 

Menia21

Member
Μηνύματα
781
Likes
2.020
Επόμενο Ταξίδι
Το σχεδιάζω...
Ταξίδι-Όνειρο
Photography trip
3 ημέρες Σιγκαπούρη και 3 ημέρες Ντουμπάι είναι καλά. Ομως τον Ιούλιο στο Ντουμπάι θα βράζει ο τόπος! Για τα υπόλοιπα δεν γνωρίζω αλλά... Cook Islands?? :klaps::killme: Μας ισοπέδωσες τώρα...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.183
Μηνύματα
883.263
Μέλη
38.893
Νεότερο μέλος
stefanoss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom