Ρουμανία Σιμπίου: χιόνια στο καμπαναριό, που Χριστούγεννα σημαίνει

Eurotraveler

Member
Μηνύματα
464
Likes
1.769
Επόμενο Ταξίδι
Γκντανσκ
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Ι. Πριν το ταξίδι

Η ιδέα να περάσουμε τα Χριστούγεννα του 2017 στη Ρουμανία είχε πέσει στο τραπέζι ήδη από τον περσινό Αύγουστο. Ήθελα πολύ να κάνουμε ένα χριστουγεννιάτικο ταξίδι, πολύ περισσότερο όταν τα δύο προηγούμενα χρόνια τα χριστουγεννιάτικα μου σχέδια είχαν ναυαγήσει. Το 2016 μάλιστα βρέθηκα να περνώ τις γιορτές μπροστά στο τζάκι του -πολύ όμορφα πάντως στολισμένου- σπιτιού μου αφήνοντας στην άκρη τα αεροπορικά που είχα κλείσει για Ζυρίχη και τις σκέψεις για ρεβεγιόν πλάι στη λίμνη.

6 Σεπτεμβρίου 2017
Βραδινή συζήτηση με τον Τ μια μέρα πριν την αναχώρησή μου για ένα σύντομο ταξίδι στη Σαντορίνη και από εκεί στη Βενετία.
-Σίγουρα το σκέφτεσαι να έρθετε μαζί μας;
-Ναι. Έχω δει φωτογραφίες και μου άρεσαν. Θέλω να δω και το κάστρο του Δράκουλα.
-Καλά, θα πάμε και στο κάστρο του Δράκουλα, αλλά να ξέρεις ότι δε θα είναι και το highlight του ταξιδιού. Η βάση μας θα είναι το Σιμπίου. Το θέμα είναι αν θα ταξιδέψουμε με το αυτοκίνητο ή με αεροπλάνο.
-Κάτσε να δούμε τιμές στα αεροπορικά.
-Βγαίνουν γύρω στα 90€ το άτομο για τις μέρες που μπορούμε να ταξιδέψουμε. Άρα μάλλον θα πάμε με το αυτοκίνητο. Θα το δούμε αυτό όταν γυρίσω από τη Βενετία. Αυτό που ήθελα να μου πεις σήμερα είναι αν όντως σας ενδιαφέρει να έρθετε.
-Επίσης πρέπει να δούμε αν θα έρθει η Κ ή η Ν.

11 Σεπτεμβρίου 2017
Περιμένοντας στο αεροδρόμιο Marco Polo την πτήση επιστροφής στην Αθήνα παρατηρώ ότι πολλές πτήσεις έχουν καθυστέρηση, μεταξύ αυτών και η δική μας. Σκέφτομαι πόσο ωραία θα ήταν να ακυρωθεί ή να μετατεθεί μια μέρα μια πτήση μου, να αναγκαστώ να πάρω την επόμενη και να μείνω έτσι περισσότερο στον προορισμό με τα έξοδα καλυμμένα από την εταιρεία.

Μέσα Σεπτεμβρίου 2017
Έχοντας επιστρέψει από τη Βενετία αρχίζω να κοιτάω τις τιμές των αεροπορικών. Η ιδέα να πάμε στη Ρουμανία με το αυτοκίνητο δε με πείθει ιδιαίτερα. Θα μοιραστούμε βέβαια το κόστος, όμως η σκέψη ότι από το απόγευμα και μετά θα διασχίζουμε σκοτεινούς επαρχιακούς δρόμους μέχρι να φτάσουμε στο Σιμπίου, που θα είναι ο βασικός προορισμός μας, δε με ενθουσιάζει.

20 Σεπτεμβρίου 2017
Οι τιμές των αεροπορικών έχουν πέσει σχεδόν στο μισό. Εγκαταλείπουμε τότε οριστικά την ιδέα να πάμε με το αυτοκίνητο. Θα ταξιδέψουμε αεροπορικώς ως το Βουκουρέστι κι εκεί θα νοικιάσουμε αυτοκίνητο. Το μόνο ζήτημα που πρέπει τώρα να επιλυθεί είναι αν θα έρθει η Κ ή η Ν. Η Κ μπορεί αλλά δε θέλει, η Ν θέλει, αλλά δεν μπορεί. "Αφού θέλετε οπωσδήποτε να κλείσετε τα εισιτήρια τώρα, ρωτήστε τη Ν. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα σας πει όχι." Η Ν όμως λέει ναι. Έτσι κλείνουμε τα εισιτήρια. Θα ταξιδέψουμε 6 άτομα για 6 μέρες, από τις 19 ως τις 24 Δεκεμβρίου. Θα είμαστε εγώ, ο Δ, η Μ, η Δ, ο Τ και η Ν. Θα περιοριστούμε στην Τρανσυλβανία αφήνοντας το Βουκουρέστι για μια άλλη φορά.

27 Σεπτεμβρίου 2017
Λαμβάνω ειδοποίηση ακύρωσης της πτήσης επιστροφής μας από το Βουκουρέστι στην Αθήνα, που είναι προγραμματισμένη για τις 24 Δεκεμβρίου. Παράλληλα λαμβάνουμε όλοι κουπόνι αξίας 80€ το οποίο εξαργυρώνουμε για ταξίδια στο μέλλον. Οι σκέψεις που είχα κάνει μερικές εβδομάδες πριν στο αεροδρόμιο της Βενετίας φαίνεται πως βγαίνουν αληθινές!
Το πρόβλημα όμως είναι πότε θα επιστρέψουμε από το Βουκουρέστι. Οι επιλογές είναι δύο. Είτε θα επιστρέψουμε μια μέρα πριν, δηλαδή στις 23 είτε δύο μέρες μετά, δηλαδή στις 26, καθώς δεν υπάρχει προγραμματισμένη πτήση της εταιρείας στις 25. Αποκλείω σχεδόν αμέσως την πρώτη επιλογή, γιατί οι 5 μέρες κρίνω ότι είναι πολύ λίγες για να δούμε αυτά που θέλουμε και ότι θα είμαστε συνεχώς στο τρέξιμο. Οι 6 μέρες θα ήταν το ιδανικό. Κι έτσι, ενώ αρχικά είχαμε κλείσει για 6 μέρες, θα μείνουμε 8.Το αποτέλεσμα είναι ότι θα δούμε στο ίδιο ταξίδι και το Βουκουρέστι. Επικοινωνούμε μέσω live chat με την εταιρεία και μας μεταφέρουν στην πτήσης της 26ης Δεκεμβρίου. Όλους εκτός από τη Ν, η οποία δεν είναι απόλυτα σίγουρη ότι θα μπορεί να μείνει εκείνες τις δύο μέρες παραπάνω. Επιλέγει να δώσει στον εαυτό της λίγο χρόνο για να κρίνει αν θα μπορεί να ταξιδέψει για 8 μέρες. Άλλωστε δεν υπάρχει περιορισμός ως προς το χρόνο μέχρι τον οποίο μπορεί να γίνει η αλλαγή του εισιτηρίου.

Μέσα Οκτωβρίου
Λόγω έντονου πόνου του στη μέση, ο Δ αναγκάζεται να παραμείνει για μερικές μέρες στο σπίτι και του χορηγούνται καθημερινά ενέσεις. Ο Δ είναι όμως εκείνος που θα οδηγήσει το ενοικιασμένο αυτοκίνητο. Σε όλα τα οδικά ταξίδια που έχουμε κάνει στην Ευρώπη εκείνος είναι ο οδηγός. Από τους υπόλοιπους κάποιοι έχουν δίπλωμα, αλλά δεν προτίθενται να οδηγήσουν ιδίως λόγω έλλειψης εμπειρίας. Η παραμονή του Δ στο σπίτι μας κάνει να σκεφτούμε το ενδεχόμενο να μετακινηθούμε με λεωφορεία και τρένα, καθώς και το ενδεχόμενο το ταξίδι να ακυρωθεί εντελώς. Το ταξίδι απέχει βέβαια δύο μήνες, αλλά είναι πιθανό ο πόνος στη μέση του Δ να επανέλθει με την έκθεση του στο κρύο στη Ρουμανία.

Μέσα Νοεμβρίου
Η ανάγκη να αποφασίσει η Ν αν θα έρθει ή όχι είναι επιτακτική, διότι αν δεν έρθει θα πρέπει να έρθει η Κ και να κλείσει τα εισιτήρια άμεσα, πριν οι τιμές γίνουν απλησίαστες. Σκέφτομαι ότι ίσως δεν ήταν καλή ιδέα να πω στους Τ, Κ και Ν να έρθουν μαζί μας, γιατί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί λόγω της αδυναμίας λήψης απόφασης εκ μέρους των Κ και Ν με κουράζει. Ελέγχω καθημερινά τις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων και αυτό με αγχώνει, παρότι σε διαφορετικές περιπτώσεις θα με χαροποιούσε. Ο ενθουσιασμός μου για το ταξίδι έχει μειωθεί σημαντικά. Το ίδιο και ο ενθουσιασμός του Τ.

22 Νοεμβρίου 2017
Βλέποντας την πτήση αναχώρησης να είναι σε πολύ λογική τιμή, εγώ και ο Τ αποφασίζουμε να κλείσουμε ένα εισιτήριο για την Κ. Ακόμα κι αν δεν έρθει, δε θα έχουμε χάσει πόσο μεγάλης αξίας. Στο μεταξύ οι πόνοι του Δ έχουν επανέλθει. Αυτή τη φορά ξέρει πώς να τους χειριστεί, ο κίνδυνος όμως να επανεμφανιστούν παραμένει.

Τέλη Νοεμβρίου 2017
Το ταξίδι απέχει λιγότερο από ένα μήνα και δεν ξέρουμε ακόμα ποια από τις Κ και Ν θα έρθει. Η Ν κρίνει ότι δε θα μπορεί να ταξιδέψει και μας λέει να κλείσουμε εισιτήριο επιστροφής για την Κ. Παράλληλα ακυρώνουμε δωρεάν το εισιτήριο της Ν. Πλέον ξέρουμε ποιοι θα ταξιδέψουμε.

16 Δεκεμβρίου 2017
Ο ενθουσιασμός είναι μεγάλος, καθώς το ταξίδι πλησιάζει. Ωστόσο, είναι πολύ σύντομος. Ο Δ καταβάλλεται ξανά από έντονους πόνους. Αυτή τη φορά είναι πιο έντονοι από ποτέ. Μέσα σε μερικά λεπτά ο Δ, η Μ κι εγώ βρισκόμαστε στο ασθενοφόρο προς το πλησιέστερο νοσοκομείο. Δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που συμβαίνει. Οι ιατροί διαγιγνώσκουν ότι ο πόνος αυτή τη φορά δεν οφείλεται στη μέση. Οι εξετάσεις είναι πολλές και κατά τη διάρκεια αυτών οι σκέψεις μας είναι τρομακτικές. Το απόγευμα φτάνουν στο νοσοκομείο η Κ, ο Τ και η Δ.
Κ: "Δε νομίζω να πάμε στη Ρουμανία, ε;"
Μ: "Θα δούμε".
Κ: "Τι θα δούμε;"
Ο Δ έχει ήδη εξεταστεί από ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων και, παρότι έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο πόνος να προέρχεται από τη μέση, οι εξετάσεις δε φανερώνουν από πού αυτός προέρχεται. Νωρίς το βράδυ ιατρός συγκεκριμένης ειδικότητας ισχυρίζεται ότι πρόκειται για κολικό του νεφρού. Μας λέει πως δεν είναι κάτι τόσο επικίνδυνο και πως με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή πιθανότατα θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Απίστευτο! Κάτι τόσο σύνηθες είναι αυτό που έχει προκαλέσει τόση αναστάτωση;
-Έχουμε όμως μια ερώτηση. Έχουμε κανονίσει ένα ταξίδι στο εξωτερικό και αναχωρούμε σε τρεις μέρες. Θα μπορέσει ο Δ να ταξιδέψει;
-Πού θα πάτε;
-Στη Ρουμανία.
-Ναι. Άλλωστε με την κίνηση το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί πιο εύκολα.
Ακόμα μια φορά μέσα στην ίδια μέρα δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που συμβαίνει. Είναι το θαύμα των Χριστουγέννων;
Όμως η Κ, η οποία από την αρχή δεν ήθελε να ταξιδέψει, διατηρεί τις επιφυλάξεις της. "Ο προηγούμενος ιατρός μάς είπε να μη φύγουμε χωρίς να τον συμβουλευτούμε πάλι στο τέλος" επιμένει η ίδια κι έτσι περιμένουμε λίγο ακόμα.
-Ο κύριος τάδε μας είπε ότι πρόκειται για κολικό νεφρού και ότι θα αντιμετωπιστεί με την αγωγή. Εσείς μας είπατε όμως να σας συμβουλευτούμε ακόμα μια φορά πριν φύγουμε. Τι έχετε να μας πείτε;
-Ό,τι σας είπε ο κύριος τάδε.

Κι έτσι πήγαμε στη Ρουμανία.

LRM_EXPORT_20181124_231610.jpg


[Ρουμανικό χριστουγεννιάτικο τραγούδι, το οποίο όμως δε γνωρίζω πώς λέγεται στα ρουμανικά.]
 
Last edited:

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.139
Likes
20.420
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Ρουμανία απο τα χεράκια σου!!!
Κάνε μου τη χάρη να την γράψεις όλη την ιστορία, please :)
Και να ανεβάσεις και εκείνες τις πολύ ωραίες φωτογραφίες που βγάζεις, pleaaaaaaaaaaaaaaaaaase :)
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.728
Επόμενο Ταξίδι
?
Πάρα πολλά σκαμπανεβάσματα στην ψυχολογία σου φαντάζομαι. Σίγουρα η αβεβαιότητα από ένα σημείο και μετά κουράζει. Ευτυχώς πήγατε. Πάντως ο κολικός του νεφρού είναι εφιαλτικός και τον ξέρω πολύ καλά. Μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή και η αγωγή δεν είναι ικανή πάντα να μετριάσει τον πόνο. Μόνο με 2 παυσίπονες ενέσεις, αλλά και πάλι μπορεί να μη περάσει ο πόνος άμεσα. Στη θέση του Δ θα έκανα το ίδιο. Δηλαδή θα ερχόμουν! Εύχομαι να μην τον έπιασε στο ταξίδι.

Και Ρουμανία, και Χριστούγεννα και χιόνια? Το καλύτερο μου.
 

Eurotraveler

Member
Μηνύματα
464
Likes
1.769
Επόμενο Ταξίδι
Γκντανσκ
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Κάνε μου τη χάρη να την γράψεις όλη την ιστορία, please :)
Θα φροντίσω να ολοκληρώσω αυτή την ιστορία και μάλιστα πριν τα Χριστούγεννα! Όμως θα περιγράψω μόνο τις μέρες που περάσαμε στην περιοχή του Σιμπίου. Αν βάλω και το Μπρασόβ και το Βουκουρέστι δε θα τελειώσω ποτέ. Ειδικά όσον αφορά το Βουκουρέστι, επειδή κάθε κτίριο εκεί έχει και ξεχωριστή ιστορία και αν ξεκινήσω να γράφω θέλω να τα γράψω αναλυτικά, αποφάσισα να το αφήσω εκτός αυτής της ιστορίας. Διαφορετικά η ιστορία θα κινδυνεύει να μην ολοκληρωθεί ποτέ.

Και να ανεβάσεις και εκείνες τις πολύ ωραίες φωτογραφίες που βγάζεις, pleaaaaaaaaaaaaaaaaaase :)
Εννοείται ότι θα ανεβάσω φωτογραφίες και μάλιστα όχι μόνο από την περιοχή του Σιμπίου. Σε ένα από τα τελευταία κεφάλαια θα βάλω μια σειρά από φωτογραφίες από τα μέρη που δε θα έχω καλύψει στην αφήγησή μου, δηλαδή κυρίως από Σινάια, Μπρασόβ και Βουκουρέστι.

Επίσης εννοείται ότι οποιαδήποτε συμπλήρωσή σου στην ιστορία μου είναι καλοδεχούμενη, μιας και εσύ έχεις εντρυφήσει.

Σίγουρα η αβεβαιότητα από ένα σημείο και μετά κουράζει.
Ακριβώς!

Πάντως ο κολικός του νεφρού είναι εφιαλτικός και τον ξέρω πολύ καλά.
Ωχ, αν κατάλαβα καλά κι εσύ έχεις γνωρίσει αυτό τον πόνο. Εύχομαι να μη σου ξανατύχει και ιδίως πριν ή κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού.

Μείνε συντονισμένος λοιπόν, γιατί αν θυμάμαι καλά δεν έχεις πάει ακόμα στη Ρουμανία!
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.139
Likes
20.420
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Όμως θα περιγράψω μόνο τις μέρες που περάσαμε στην περιοχή του Σιμπίου.
Τον δέχομαι τον όρο, δεν με χαλάει μόνο το Σιμπίου :D. Άλλωστε είναι πανέμορφο!!!

μιας και εσύ έχεις εντρυφήσει.
Τον κακό μου τον καιρό :p
Πάντως με χαροποίησε το γεγονός οτι ξεκίνησες να γράφεις εσύ για την Ρουμανία. Ταξιδεύεις παρόμοια με εμένα. Σε κάποια άλλη φάση, να γράψεις και για το Βουκουρέστι για να μου δώσεις τα φώτα σου!!!

Υ.Γ. Εμένα το Σιμπίου μου άρεσε πιο πολύ απο το Μπρασόβ, αλλά αυτά είναι γούστα :)
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.728
Επόμενο Ταξίδι
?
Ωχ, αν κατάλαβα καλά κι εσύ έχεις γνωρίσει αυτό τον πόνο. Εύχομαι να μη σου ξανατύχει και ιδίως πριν ή κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού.
Όταν μου συνέβη 2 φορές πριν λίγα χρόνια είχα το άγχος μη με ξαναπιάσει και είμαι σε κάποιο ταξίδι ή έστω σε βόλτα μου. Πάντα έπαιρνα μαζί μου κάποια συγκεκριμένα παυσίπονα για σιγουριά. Αλλά όπως είπα αν σε πιάσει δυνατά τα παυσίπονα δεν κάνουν τίποτα. Το ζήτημα είναι να βγάλεις τη πέτρα. Γιατί ουσιαστικά η πέτρα δημιουργεί τον τρελό πόνο.

Μείνε συντονισμένος λοιπόν, γιατί αν θυμάμαι καλά δεν έχεις πάει ακόμα στη Ρουμανία!
Όντως δεν έχω πάει και απορώ γιατί όχι ακόμα. Θα το επιδιώξω για το 2019. Θα ήθελα να γράψεις φουλ για όλα τα μέρη που πήγατε αλλά οκ θα αρκεστώ μόνο στο Σιμπίου:). Πάντως κάθε φορά που το ψάχνω για Ρουμανία και έχω διαβάσει πολλές ιστορίες, το Μπρασοβ με τραβάει περισσότερο από το Σιμπίου.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.016
Likes
40.986
Όντως δεν έχω πάει και απορώ γιατί όχι ακόμα. Θα το επιδιώξω για το 2019. Θα ήθελα να γράψεις φουλ για όλα τα μέρη που πήγατε αλλά οκ θα αρκεστώ μόνο στο Σιμπίου:). Πάντως κάθε φορά που το ψάχνω για Ρουμανία και έχω διαβάσει πολλές ιστορίες, το Μπρασοβ με τραβάει περισσότερο από το Σιμπίου.
Απορω κι εγω γιατι δεν εχεις παει. Ηταν δε το πιο οικονομικο ταξιδι μου ως τωρα.
Πηγαινοντας και στα 3, το Σιμπιου και η Σιγκισοαρα ηταν τα μαγευτικοτερα σημεια και ισως πρεπει να το ξανασκεφτεις.
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.728
Επόμενο Ταξίδι
?
Απορω κι εγω γιατι δεν εχεις παει. Ηταν δε το πιο οικονομικο ταξιδι μου ως τωρα.
Πηγαινοντας και στα 3, το Σιμπιου και η Σιγκισοαρα ηταν τα μαγευτικοτερα σημεια και ισως πρεπει να το ξανασκεφτεις.
Σκέψου πως όταν γράφτηκα πριν 8 χρόνια στο φόρουμ ήταν για να ρωτήσω πληροφορίες για Ρουμανία. 8 χρόνια μετά ακόμα δεν έχω πάει. Πάντα ήταν στα σχέδια και ποτέ δεν υλοποιήθηκε. Σίγουρα θα είναι πολύ οικονομικό ταξίδι. Δεν ξέρω αλλά από ένστικτο και μόνο το Σιμπίου δεν με τραβάει. Για να γίνω συγκεκριμένος. Επειδή όταν θα γίνει το ταξίδι θα είναι 7 ημέρες, θέλω 2 στο Βουκουρέστι και οι υπόλοιπες σε Μπρασόβ και πέριξ και Σιγκισοάρα. Δεν μου βγαίνουν οι μέρες γιατί θέλω να βάλω μέσα και λίμνη Balea και λίγο Tranfagarasan. Και επειδή λίγο πολύ μοιάζουν οι πόλεις μεταξύ τους δεν ξέρω αν το Σιμπίου έχει να μου δώσει κάτι διαφορετικό. Αλλά είναι αλήθεια πως όλοι λέτε πως είναι το αγαπημένο σας!
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.139
Likes
20.420
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Δεν μου βγαίνουν οι μέρες γιατί θέλω να βάλω μέσα και λίμνη Balea και λίγο Tranfagarasan.
Η εξόρμηση σε αυτά γίνεται πιο εύκολα απο Σιμπίου και όχι απο Μπρασόβ, λόγω απόστασης. Τώρα, αν δεν θέλεις να πάς καθόλου στο Σιμπίου, είναι φυσικά δικαίωμα σου.
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.728
Επόμενο Ταξίδι
?
Η εξόρμηση σε αυτά γίνεται πιο εύκολα απο Σιμπίου και όχι απο Μπρασόβ, λόγω απόστασης. Τώρα, αν δεν θέλεις να πάς καθόλου στο Σιμπίου, είναι φυσικά δικαίωμα σου.
Ναι μάλιστα από Σιμπίου έχει και λεωφορείο της γραμμής που κάποιες μέρες της βδομάδας κάνει τη διαδρομή μέχρι Balea Cascada για το τελεφερίκ που οδηγεί στη λίμνη. Αυτό είναι μια καλή λύση για όποιον δεν νοικιάσει αυτοκίνητο.
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.139
Likes
20.420
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Το Σιμπίου σου δίνει πολύ περισσότερο την αίσθηση του Μεσαίωνα, σε αντίθεση με το Μπρασόβ που είναι πιο μεγάλη πόλη (και οι οχυρώσεις "χάνονται" λίγο) και πιο τουριστικό.
Οι βασικές πόλεις της Ρουμανίας, δεν μοιάζουν μεταξύ τους. Και δεν μιλάω μόνο για κτίρια. Αυτή είναι η ομορφιά της Ρουμανίας!
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.016
Likes
40.986
Το Σιμπίου σου δίνει πολύ περισσότερο την αίσθηση του Μεσαίωνα, σε αντίθεση με το Μπρασόβ που είναι πιο μεγάλη πόλη (και οι οχυρώσεις "χάνονται" λίγο) και πιο τουριστικό.
Οι βασικές πόλεις της Ρουμανίας, δεν μοιάζουν μεταξύ τους. Και δεν μιλάω μόνο για κτίρια. Αυτή είναι η ομορφιά της Ρουμανίας!
Ισχυει 100% και πραγματι απο τις 3 το Μπρασοβ ηταν το πιο αδυναμο στις εντυπωσεις.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.186
Μηνύματα
883.273
Μέλη
38.893
Νεότερο μέλος
stefanoss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom