Ηνωμένο Βασίλειο Σκωτία. Σχεδιασμός και πληροφορίες.

Zacharoula

Member
Μηνύματα
228
Likes
109
Επόμενο Ταξίδι
Δολομίτες
Ταξίδι-Όνειρο
Ο κόσμος όλος.
Χαιρετώ τους πάντες!
Παιδία χρειάζομαι βοήθεια γιατι έχω πελαγώσει και το ιντερνετ μπορεί να έχει χιλιάδες πληροφορίες αλλα αυτό δεν είναι πάντα καλό γιατί στο τέλος χάνεις την μπάλα όπως έγινε και στην περίπτωση μου.
Μπαίνω στο θέμα μου...
Τον Οκτώβρη,μαζί με ακόμα 5 άτομα,έχουμε κανονίσει να κάνουμε τον γύρο της Σκωτίας.Θα μείνουμε μια εβδομάδα και η βάση μας θα είναι η Γλασκώβη.
Έχουμε ήδη κλέισει αεροπορικά ενώ προχθές κλείσαμε και το ξενοδοχείο το οποίο είναι συμπαθητικό και οικονομικό.
Μέχρι εδώ όλα καλά...
Το θέμα είναι που να πάμε και τι να δούμε πέρα απο τα κλασσικά μέρη όπως Highlands,λίμνη LΟCH NESS κ.λ.π που είναι αυτονόητο πως θα τα επισκεφτούμε.Εχω μάθει πως η ομορφιά της Σκωτίας κρύβεται στα μικρά παραδοσιακά χωρία.Το πρόβλημα όμως είναι πως δεν γνωρίζουμε συγκεκριμένα που θα μπορούσαμε να πάμε καθώς είναι αδύνατο μέσα σε μια εβδομάδα να τα γυρίσουμε όλα.
Η βοήθεια σας και οι προτάσεις σας ειδικά όσων την έχουν επισκεφτεί ή γνωρίζουν περί αυτής,είναι κάτι παραπάνω απο πολύτιμη.Εισαστε η τελευταία μας ελπιδα.
Να σημειώσω πως οι μετακινήσεις μας θα γίνονται με βαν που θα νοικιάσουμε ώστε να μην έχουμε περιορισμούς με την συγκοινωνία.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.:D
 

mpiftex

Member
Μηνύματα
892
Likes
265
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Πολύ ενδιαφέρον ακούγεται!!
Δυστυχώς δεν έχω ταξιδέψει εκτενώς στη Σκοτία πλην της Γλασκόβης και του Εδιμβούργου για να σε βοηθήσω αλλά έχω μια απορία. Αφού θα νοικιάσετε βανάκι για τις μετακινήσεις σας και αφού η 1 βδομάδα δεν είναι δα και τόσος πολύς χρόνος, γιατί επιλέξατε να έχετε ως βάση τη Γλασκόβη; Γιατί δηλαδή δεν ξεκινάτε με το βανάκι και να μένετε σε bed&breakfast όπου σας αρέσει (στα μικρά παραδοσιακά χωριά που λες) και να συνεχίζετε την επόμενη μέρα; Έτσι θα δείτε και περισσότερα μέρη και χρόνο θα κερδίζετε γλιτώνοντας τα πέρα δώθε στην Γλασκόβη και πιο περιπέτεια θα είναι.
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Το θέμα μεταφέρθηκε στην ενότητα της Ευρώπης. Σας παρακαλώ ΘΕΡΜΑ να προσέχετε να ανοίγετε τα θέματα στην ενότητα που πρέπει.
 

Zacharoula

Member
Μηνύματα
228
Likes
109
Επόμενο Ταξίδι
Δολομίτες
Ταξίδι-Όνειρο
Ο κόσμος όλος.
Εχεις απόλυτο δικιο πως αυτό θα ήταν περιπέτεια όμως δεν είχαμε ιδέα οτι υπήρχε αυτή η δυνατότητα.Τι ακριβώς είναι το bed&breakfast?? Nα φανταστώ κατι σαν πανσιόν??
αυτή θα ήταν όντως ιδανική λύση όμως ρισκάρεις να ψαχνεις κάθε βράδυ δωμάτιο???και αν είναι δύσκολο??αν δεν υπαρχουν διαθέσιμα??
Οι μετακινήσεις δεν είναι τόσο το πρόβλημα (θα δουμε και περισσότερα τοπία) όσο το απο που προς τα που να γίνονται αυτές οι μετακινήσεις. :)
Αν σου είναι εύκολο,θα ήθελα να μου έλεγες τι θα μπορούσαμε να επισκεφτούμε στη Γλασκώβη και στο Ενδιβουργο όπως μουσεία και μέρη που επισκέφτηκες?
Σε ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση σου.
:)
 

Zacharoula

Member
Μηνύματα
228
Likes
109
Επόμενο Ταξίδι
Δολομίτες
Ταξίδι-Όνειρο
Ο κόσμος όλος.
Συγνώμη για το λάθος Defkalion,είναι λίγο μπέρδεμα το θέμα της καταχώρησης.
 

mpiftex

Member
Μηνύματα
892
Likes
265
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Εγώ θα κοίταζα μήπως μπορώ να ακυρώσω την κράτηση στο ξενοδοχείο! Αν φυσικά συμφωνεί όλη η παρέα με το πλάνο αυτό.
Bed&breakfast (ή αλλιώς Β&Β) είναι όπως είπες κάτι σαν πανσιόν. Είναι ένα κλασσικό αγγλικό κτήριο που άλλοτε έχει στο ισόγειο μια παραδοσιακή pub και στον πάνω όροφο έχει δωμάτια και άλλοτε είναι σαν μεγάλο σπίτι με δωμάτια για διανυκτέρευση. Και όπως προδίδει και το όνομα, στο δωμάτιο συμπεριλαμβάνετε το πρωινό (αγγλικό, που σε κρατάει όλη μέρα) καθώς και η καταπληκτική ατμόσφαιρα της παραδοσιακής pub. Η εμπειρία μου λέει πως κάθε πόλη ή και χωριό στην Αγγλία (οπότε υποθέτω και στην Σκοτία) υπάρχει ένα τουλάχιστον b&b, ρωτάς και σου δείχνουν το δρόμο. Και μένουν από τουρίστες μέχρι φορτηγατζήδες. Δεν νοείται να πας στη Μεγάλη Βρετανία και να μην μείνεις έστω και μια φορά (κάτι σαν τα δικά μας «δωμάτια» στα νησιά).

Οι μετακινήσεις δεν είναι πρόβλημα αλλά δεν λέει να κάνεις και κάθε μέρα την ίδια διαδρομή, πχ τον αυτοκινητόδρομο που θα πηγαίνει από τη Γλασκόβη προς το βορρά! :p

Η Γλασκόβη είναι βιομηχανική πόλη, δεν έχει ιδιαίτερη ομορφιά. Αξίζει να πας στην περιοχή West End που είναι ωραία και έχει και του Βοτανικούς κήπους. Υπάρχει η gallery μοντέρνας τέχνης που μπροστά έχει το καπελωμένο άγαλμα ενός δούκα (από τα πιο πολυφωτογραφημένα σημεία της πόλης), ένα μουσείο τεχνολογίας (δεν είναι και απαραίτητο να πάτε) και το παζάρι Barras. Να πάτε βόλτα στην Buchanan street που είναι ο εμπορικός δρόμος της πόλης και στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού που το βράδυ ανοίγουν εκεί όλα τα clubs. Υπάρχει και ένας λόφος που έχει ένα παλιό νεκροταφείο και θέα όλη την πόλη αλλά δεν θυμάμαι το όνομα. Στην Γλασκόβη προσοχή στους neds, τους πιτσιρικάδες με τις φόρμες, που είναι συμμορίες και ιδιαίτερα επικίνδυνοι πολλές φορές.

Το Εδιμβούργο είναι άλλη υπόθεση. Είναι η πόλη που δεν πας να δεις αξιοθέατα γιατί είναι ένα από μόνη της, σαν την Πράγα αν έχεις πάει. Απλά περπατήστε στα δρομάκια της και χαθείτε χαζεύοντας τα κτήρια και τα μαγαζάκια. Ε και ανεβείτε και στο κάστρο για την ιστορία του και τη θέα.

Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, επενδύστε στον ταξιδιωτικό οδηγό του Lonely Planet για τη Σκωτία. Θα σας λύσει κάθε απορία και θα πάρετε πληροφορίες και ιδέες για τα μέρη που αξίζει να επισκεφτείτε.
 

Zacharoula

Member
Μηνύματα
228
Likes
109
Επόμενο Ταξίδι
Δολομίτες
Ταξίδι-Όνειρο
Ο κόσμος όλος.
Πραγματικά οι πληροφορίες σου είναι πολύ χρήσιμες!!!θα εκτυπώσω τις απαντήσεις και θα τις παρω μαζί μου να τις έχω κατι σαν οδηγό.Το ξενοδοχείο που θα μείνουμε βρίσκεται μεταξυ Γλασκώβης και West End.Οι πληροφορίες του λένε πως βρίσκεται πολύ κοντά και στα δύο.
Για να είμαι ειλικρινής,ψάχνοντας στο booking για ξενοδοχεία,έπεσα πάνω σε κάτι απίθανους παραδοσιακούς πύργους - ξενοδοχεία του 17 και 18 αιώνα που μπορεί να κόστιζαν λίγο παραπάνω αλλα πραγματικά σου έκοβαν την ανάσα.Για μένα αυτό θα ήταν η ιδανική λύση αλλα δυστυχώς ένας που ήταν πιο οικονομικός,η πληρότητα του ήταν 100%.
Διάβασα την ιστορία μιας κοπέλας που είχε κάνει παρόμοιο ταξίδι και έγραφε κάπου πως είναι πανάκριβα.Ισχυεί αυτο?και αν ναι,δηλαδη ποσα χρηματα πιστεύεις πως θα πρέπει να διαθέσει κάποιος ώστε να περάσει καλά αλλα και να μην ξεμείνει?
συγνωμη αν σε εχω ζαλίσει με τις ερωτήσεις μου .
Ελπίζω να στο ξεπληρώσω σύντομα δίνοντας σου πληροφορίες σε κάποιο ταξίδι που θα ενδιαφερθείς να κάνεις εσύ στο μέλλον. :)
 

mpiftex

Member
Μηνύματα
892
Likes
265
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Ο καθένας έχει διαφορετική άποψη για το "οικονομικό", οπότε δεν μπορώ να ξέρω αν το ξενοδοχείο που έκλεισες είναι πιο φθηνό από ένα B&B. Υπάρχει πάντα και η επιλογή του hostel που είναι η φθηνότερη. Εσείς που θα είστε και 5 θα μπορείτε να έχετε και prive δωμάτιο στον ξενώνα! Για πληροφορίες για hostels στην Σκωτία δες εδώ. Οι τιμές που παίζουν είναι από 8 λίρες και πάνω ανά άτομο/βράδυ απ΄ότι είδα. Για b&b μπορείς να κοιτάξεις εδώ, δεν είναι το καλύτερο site αλλά το βρήκα με μια γρήγορη αναζήτηση στο google. Οι τιμές που παίζουν στα B&B λογικά είναι από 20-25 λίρες ανά άτομο. Δεν είναι απαραίτητο να είναι σε πύργο (που θα ήταν φυσικά ιδανικό) αλλά και σε ένα παλιό σπίτι να μένεις (τα σπίτια εκεί είναι παλιά!) παίρνεις μια δόση από την ατμόσφαιρα!

Δυστυχώς για το οικονομικό μέρος δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Είχα πάει πριν από 5 χρόνια και έμενα σε μια φίλη μου, οπότε μαγειρεύαμε και μέσα κτλ. Παραδοσιακά η Αγγλία/Σκωτία δεν είναι φτηνές χώρες. Καλύτερα να σου απαντήσει κάποιος που πήγε πιο πρόσφατα και το έζησε πιο "τουριστικά".

Δεν με έχεις ζαλίσει, μην ανησυχείς. Γι'αυτό είναι το forum για να ανταλλάζουμε εμπειρίες και συμβουλές!
 

αθηνα123

Member
Μηνύματα
283
Likes
22
Επόμενο Ταξίδι
?????????????????
Ταξίδι-Όνειρο
νησια μαρκισας
εγω δεν εχω παει σκωτια αλλα εχω διαβασει οτι τα νησια εβριδες ειναι καταπληκτικα και οτι επιβαλλεται μια επισκεψη.
 

Zacharoula

Member
Μηνύματα
228
Likes
109
Επόμενο Ταξίδι
Δολομίτες
Ταξίδι-Όνειρο
Ο κόσμος όλος.
Στο ξενοδοχείο που κλείσαμε,το δίκλινο δωμάτιο στοιχίζει συνολικά 408 λίρες για εφτά διανυκτερεύσεις.Σε αντιστοιχία, είναι 517 ευρώ άρα ανά άτομο βγαίνει περίπου στα 258.Νομίζω πως η τιμή είναι αρκετά καλή αν σκεφτέις πώς σε κάποια άλλα ξενοδοχεία είχε μόνο 100 ευρώ η βραδιά.Γενικά είμαι της άποψης πως καλύτερα κάποιος να μείνει σε ένα φθηνότερο ξενοδοχείο ώστε να παραμέινει στον προορισμό του 2 μέρες παραπάνω παρά να μείνει σε ένα πανάκριβο.Το ξενοδοχείο δεν το χαίρεσαι,πας κάνεις ένα μπάνιο,κοιμάσαι και 5 ώρες και μετα είσαι έξω όλη μέρα.
Πρίν τρια χρόνια,είχα πάει ένα ταξίδι στην Γαλλία με γκρουπ το οποίο συνεργάζονταν με το Ηίlton.Το βράδυ που γυρνούσαμε με κάλους στα πόδια,πέρα απο το ότι ντρεπόμασταν να μπούμε μέσα (ήταν όλοι με γραβάτες,τουαλέτες κλπ ενώ εμείς με φόρμες,τζην και ξεμαλλιασμένοι) , όταν πηγαίναμε στα δωμάτια μας κάναμε ενα μπάνιο με κλειστά μάτια απο τη νύστα και τρέχαμε προς το κρεβάτι ώστε να μη χάσουμε λεπτό ύπνου.Που όρεξη να πας πχ στο μπαρ να πιείς ένα ποτό!!Δεν το χαρηκαμε γιατί δεν μείναμε και καθόλου σε αυτό.
Απο τότε είπα πως δεν αξίζει κάτι τέτοιο...
Θα ψαξω στις ιστοσελίδες που μου είπες και αν βρώ κάτι καλό και διαθέσιμο θα είναι σοβαρός λόγος προς ακύρωση του ξενοδοχείου.Με επηρέασες με αυτά που είπες.Ψάχνοντας στο διαδίκτυο,έμαθα και κάποια πράγματα για την κουλτούρα τους αρκετά ενδιαφέροντα.Θα τα πω σε άλλο μηνυμα ομως για να μη γίνομαι κουραστική.
 

Zacharoula

Member
Μηνύματα
228
Likes
109
Επόμενο Ταξίδι
Δολομίτες
Ταξίδι-Όνειρο
Ο κόσμος όλος.
Αθηνά,τα νησιά αυτά δεν τα έχω ακούσει και σε ευχαριστώ για την πληροφορία.Θα ψάξω στο ίντερνετ για περαιτέρω στοιχεία και αν τελικά πάω, θα σου πω εντυπώσεις. :)
 

chriszis

New Member
Μηνύματα
2
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Οδικός Σκανδιναβία
Μόλις πριν μια εβδομάδα γυρίσαμε (4 ζευγάρια)με δυο αυτοκίνητα από την Σκωτία
Κάναμε 8 διανυκτερεύσεις σε διάφορες πόλεις .
Το να μείνετε στην Γλασκόβη και να προσπαθήσετε να γυρίσετε την Σκωτία είναι λίγο δύσκολο.Το μόνο που θα μπορέσετε είναι να δείτε κοντινά σημεία και συνεχώς θα πηγαινοέρχεστε χάνοντας πολύτιμο χρόνο από το ταξίδι σας.
Όσο για ύπνο τα B&B είναι πάρα πολύ συμπαθητικά μόνο που ενώ είχαμε υπολογίσει να πληρώνουμε με κάρτες ορισμένα θέλανε πληρωμή τις μετρητής.
Οι τιμές σε αυτά κυμαίνονται από 25 -35 λίρες το άτομο με πρωινό.
Γεύμα από 10 λίρες έως 18 χωρίς ποτό. Καφέδες συνήθως καπουτσίνο τιμή από 2,5 λίρες Νερό το μπουκαλάκι γύρο στη 1,5 λίρα Τα αξιοθέατα όλα από 7, 8 λίρες και πάνω. Βενζίνη κοντά στο 1,5 ευρώ το λίτρο.
Το ταξίδι στην Σκωτία ξεκίνησε από Εδιμβούργο και αφού ανεβήκαμε βόρεια φτάνοντας έως Invernes κατεβήκαμε από τις λίμνες για να καταλήξουμε στην Γλασκόβη.
Αυτά για την ώρα για ότι θέλεις να ρωτήσεις στην διάθεση σου.
Το ταξίδι μας ξεκίνησε από Ελλάδα και αφού διασχίσαμε λίγο Ιταλία ,Ελβετία ,Γαλλία και Αγγλία φτάσαμε Σκωτία. Όπου ήταν και ο τελικός στόχος μας.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.730
Μέλη
38.880
Νεότερο μέλος
Adamamdia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom