vasiliss
Member
Άνετα η περιοχή γύρω από την Bled μπορεί να σου γεμίσει δύο φυσιολατρικές ημέρες.Να ζητήσω και εγώ γνώμες για ενδεικτικό πρόγραμμα στην Σλοβενία. Εμένα σε αντίθεση με την @paefstra (η οποία είναι και η αιτία που μου έβαλε την ιδέα αυτού του ταξιδιού) με ενδιαφέρει η λίμνη Bled και η ύπαιθρος της Σλοβενίας.
Άφιξη και αναχώρηση από Βενετία 7 διανυκτερεύσεις και 6,5 μέρες.
Ενδεικτικά σκέφτομαι:
Φτάνω Βενετία στις 12 και 10 το μεσημέρι, παραλαβή αυτοκινήτου και αναχώρηση για λίμνη Μπλέντ για 2-3 διανυκτερεύσεις. Εδώ θα ήθελα την βοήθεια αυτών που έχουν επισκεφθεί την λίμνη (@giannismits, @Grerena ) και την περιοχή αν αξίζει η διανυκτέρευση εκεί και αν μπορεί να γίνει βάση για 1-2 ημερήσιες εξορμήσεις στην γύρω περιοχή.
Λιουμπλιάνα 2 διανυκτερεύσεις και τέλος Βενετία 2 διανυκτερεύσεις. Αναχώρηση την 8η μέρα στις 7 και 25 το πρωί.
Συμφωνώ για την Βοhinj, εκεί κοντά έχει και τον καταρράκτη Savica και δίπλα από την Bled το φαράγγι Soteska Vintgar.
Μία πολύ όμορφη ορεινή διαδρομή που βρίσκεται εκεί κοντά και σου προτείνω είναι η παρακάτω.

Περνάει από τρία εκπληκτικά ορεινά περάσματα, Predil - Mangart - Vrsic
με ωραιότερο όλων το Mangart. Δεν ξέρω τι εποχή σκέφτεσαι να πας, γιατί ίσως για το Mangart η πρόσβαση χειμώνα να είναι αδύνατη, καθώς ο δρόμος είναι πολύ στενός και σε ορισμένα σημεία ίσα που χωρά ένα αυτοκίνητο. Την υπόλοιπη διαδρομή φαντάζομαι ότι θα μπορείς να την κάνεις κυκλικά και να γυρίσεις Bled από Ratece.
Φεύγοντας από Λιουμπλιάνα για Βενετία, μπορείς να πας και σε ένα από τα δύο διάσημα σπήλαια, εμείς πήγαμε στο Skocjan και πολύ μας άρεσε.
Μιά γενική διαπίστωση που έκανα πάντως είναι ότι όπου και να πας στη Σλοβενία, η φύση της δεν θα σε απογοητεύσει.