Στατιστικά συγγραφής Ταξιδιωτικών Ιστοριών

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.398
Likes
17.200
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αλάσκα
Εδώ και 2-3 μήνες πάλευα να βρω ένα τρόπο να βγάλω κάποια "ειδικά" στατιστικά για τις Ταξιδιωτικές Ιστορίες μας, που θα έδειχναν κάπως το μέγεθος της προσπάθειας συγγραφής των μελών αυτά τα 12 χρόνια.

Κατάφερα λοιπόν και έβγαλα κάποια στατιστικά, προσοχή αυτά αφορούν μόνο τις ολοκληρωμένες ταξιδιωτικές ιστορίες (δηλαδή όλες οι Ιστορίες που είναι ακόμα στις Υπό Εξέλιξη δεν έχουν ληφθεί υπόψιν), και μόνο μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2017. Αν σας αρέσουν θα μπορώ να τα βγάζω πιο τακτικά.

Πάμε! (κλικ στις εικόνες για να μπορείτε να τις δείτε)

Συνολικά έχουν γραφτεί 1978 Ταξιδιωτικές Ιστορίες, οι οποίες περιέχουν πάνω από 8 εκατομμύρια λέξεις!!! :shock::shock::shock::shock:

Αν υπολογίσουμε ότι ένα τυπικό βιβλίο λογοτεχνίας περιέχει κάτι του στυλ 60 - 80 χιλιάδες λέξεις, συμπεραίνουμε ότι έχετε γράψει πάνω από 100 βιβλία με Ταξιδιωτικές Ιστορίες!!!! :eek::clap:

Δείτε εδώ το συνολικό αριθμό λέξεων ανά ενότητα:

Travelstories_total.JPG



Αν τώρα υπολογίσω το μέσο όρο λέξεων ανά Ταξιδιωτική Ιστορία σε κάθε ενότητα, τότε έχουμε την ενότητα της Κεντρκής & Νότιας Αμερικής να έχει τις μεγαλύτερες Ιστορίες κατά μέσο όρο, με τη Βόρεια Αμερική να είναι από κοντά, και την Ελλάδα να έχει στο τέλος τις μικρότερες, κάτι μάλλον φυσιολογικό:


Travelstories_total2.JPG



Όσον αφορά τα μέλη τώρα που έχουν γράψει περισσότερο, έχουμε αρχικά τα μέλη με το μεγαλύτερο σύνολο λέξεων στις Ταξιδιωτικές Ιστορίες συνολικά, δηλαδή όλες οι λέξεις που έχουν γράψει σε όλες τις Ιστορίες τους:

Travelstories_total3.JPG



Ενώ εδώ φαίνονται τα μέλη με το μεγαλύτερο μέσο όρο λέξεων στις Ταξιδιωτικές Ιστορίες τους, αλλά ταυτόχρονα έριξα μέσα και τον αριθμό των Ιστοριών ώστε να υπάρχει πιο σωστή αντιπαράθεση στοιχείων:

Travelstories_total4.JPG


Μετά προσπάθησα να βγάλω μια λίστα με τον αριθμό Ιστοριών ανά μέλος - στο γράφημα παρακάτω φαίνεται ο αριθμός Ιστοριών ανά μέλος, για όσα μέλη έχουν γράψει πάνω από 5 ιστορίες (δε χώραγε παραπάνω!!)


Travelstories_total5.JPG



Τέλος, έβγαλα μια λίστα με τις μακροσκελέστερες Ταξιδιωτικές Ιστορίες:



Travelstories_total6.JPG


Αλλά και μια λίστα με τις μεγαλύτερες ημιτελείς ταξιδιωτικές ιστορίες - προσοχή διότι τα νούμερα των λέξεων σε αυτό το τελευταίο γράφημα παρακάτω αντιπροσωπεύουν όλα τα μηνύματα στο θέμα της κάθε ιστορίας, όχι μόνο την Ιστορία την ίδια δηλαδή, αλλά και τις απαντήσεις (καθώς οι Ιστορίες δεν έχουν ολοκληρωθεί, δεν έχω τρόπο να μετρήσω μόνο τις λέξεις της Ιστορίας). Και πάλι έτσι όμως, η λίστα πρέπει να είναι σχετικά αντιπροσωπευτική.

Travelstories_total7.JPG


ΟΥΦ!!!

Σας ακούω.

:bounce:
 
Last edited:

Triplover

Member
Μηνύματα
1.184
Likes
4.034
Ενδιαφέροντα στοιχεία. Αξίζουν πολλά μπράβο σε αυτούς που έχουν αφιερώσει τόσο χρόνο και κόπο για να γράψουν καμια 20αρια ιστορίες (βγάζει εκτός τον πρώτο γιατί παίζει αλλλλλη μπαλα) και μάλιστα ιστορίες σχετικά αναλυτικές και όχι απλές παραθέσεις φωτογραφιών. Από εκεί και πέρα ενδιαφέρον θα είχε να βλέπαμε ποιες ιστορίες έχουν μεγαλύτερο αριθμό προβολών, like αλλά και απαντήσεων από τα λοιπά μέλη πλην του συγγραφέα.
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.398
Likes
17.200
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αλάσκα
Αυτό με τις προβολές μπορώ να το κάνω, αλλά πολυ εύκολα φαίνεται και μέσα στο φόρουμ αφού σε κάθε ενότητα μπορείς να ταξινομήσεις τα θέματα με βάση τις προβολες. Αυτό με τα λαικ είναι απείρως δυσκολότερο γιατί πρέπει να υπολογίσουμε όλα τα μηνύματα του συγγραφέα μέσα στην ιστορια. Εξίσου δύσκολο είναι και ο αριθμός απαντήσεων από μέλη εκτός του συγγραφέα.
 

escursione

Member
Μηνύματα
1.413
Likes
4.503
Πολύ καλή δουλειά με τα στατιστικά και τα γραφήματα. Επίσης θα ήταν χρήσιμο 7 γραφήματα που να απεικονίζουν τις χώρες που αφορούν οι 1978 ταξιδιωτικές ιστορίες ανά ήπειρο. Δηλ. κάτι αντίστοιχο με το πρώτο γράφημα που αφορά τις λέξεις αλλά για τις χώρες. Επίσης δεν ξέρω αν γίνεται να βγάλουμε ποσοστά επισκεψιμότητας ανά χώρα και ήπειρο με βάση τους ταξιδιωτικούς χάρτες των μελών που τους έχουν συμπληρώσει. Διαφορετικά δεν ξέρω αν μπορεί να δημιουργηθεί μια φόρμα που να τσεκάρει το κάθε μέλος τις χώρες που έχει επισκεφτεί.
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.398
Likes
17.200
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αλάσκα
Το πρώτο που λες υπάρχει έτοιμο μέσα στις ενότητες των ιστοριών , που δείχνει κάθε χώρα στο πάνω μέρος πόσες ιστορίες έχει.

Τι δεύτερο με τους χάρτες πρέπει να το ψάξω αν και πως γινεται, δεν είμαι σίγουρος ότι είναι εφικτό, αλλά δεν αφορά τις ιστορίες.
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.554
Likes
12.363
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ν. Αμερική
Πολύ χρήσιμο το ποστ. Ευχαριστούμε.
 

isabelle

Member
Μηνύματα
902
Likes
4.163
Εύγε! Πολύ ωραίο. Δώσε στατιστικές στον λαό! :clap:

Υ.Γ. Μήπως να βγει και μια ταξινόμηση με τους συγγραφείς με τις περισσότερες ημιτελείς ιστορίες; Εντάξει, η πρόταση μου είναι φωτογραφική , το παραδέχομαι, αλλά να μην πάρει κάπου ένα χρυσό μετάλλιο η αγαπημένη μου @dim kyr; :haha:
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.150
Likes
14.438
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
όπου δεν έχω πάει
Έφτασεεεεεε!! Ορίστε τα μέλη που έχουν πάνω από 2 Ιστορίες στις Υπό Εξέλιξη :)

View attachment 220768
Δεν μας ξεμπροστιάζετε έτσι φόρα παρτίδα αγαπητέ ώστε να φάμε το κράξιμο της αρκούδας...
Ξεπέρασα και την dimkyr???
 

isabelle

Member
Μηνύματα
902
Likes
4.163


Χρυσό μετάλλιο στο απεχθές γουρούνι, και μόνον ένα πέμπτο αργυρού στην λατρευτή μου @dim kyr για χάρη της οποίας έβαλα μέσο κοτζάμ αφεντικό για να στηθεί ο διαγωνισμός; Πώς την πάτησα έτσι; :icon_evil:
 
Last edited:

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.726
Επόμενο Ταξίδι
?
Eξαιρετικό!
Δεν έχω παράπονο έχω εξέχουσα θέση στα στατιστικά:D Λογικό βέβαια αφού οι ταξιδιωτικές ιστορίες είναι το σημαντικότερο για μένα και ούτε που κατάλαβα πως αυτά τα 7 χρόνια που είμαι μέλος, έχω αφιερώσει τόσο πολύ χρόνο για να γράψω τόσες πολλές αναλυτικές ταξιδιωτικές ιστορίες. Εύγε σε όλους.
Μπράβο @Defkalion για τη δουλειά.

Σίγουρα θα είχε ενδιαφέρον ένα στατιστικό με το ποιες ιστορίες έχουν τα περισσότερα συνολικά likes (όχι μόνο του πρώτου κεφαλαίου), και ποιες ιστορίες έχουν τις περισσότερες απαντήσεις (πλην του συγγραφέα).
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.773
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom