Αυστρία Ουγγαρία Στα μέρη των Αψβούργων (και κάτι ακόμα)

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ενάμιση μήνα μετά τον θάνατο του τελευταίου διαδόχου του θρόνου των Αψβούργων,Otto von Habsburg,ετοίμαζα μπαγκάζια για τα μέρη από όπου ξεκίνησε να επεκτείνεται μία από τις μεγαλύτερες δυναστείες που γνώρισε ποτέ ο πλανήτης.

Οι Αψβούργοι εδραίωσαν και επέκτειναν την αυτοκρατορία τους με κύριο όπλο όχι τον πόλεμο,προσφιλή και πιο διαδεδομένη μέθοδο κατάκτησης,αλλά μέσω των πετυχημένων γάμων.Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το motto του οίκου που αναφέρει "Bella gerant alii, tu, felix Austria, nube!" (άσε τους άλλους να πολεμούν,κι εσύ,ευτυχισμένη Αυστρία,παντρέψου).

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι η αυτοκρατορία δεν διέθετε ισχυρό στρατό που τις χρησίμευσε ουκ ολίγες φορές,με κυριότερη την λύση της πολιορκίας της Βιέννης από τους Οθωμανούς το Σεπτέμβρη του 1683,σε μια από τις σημαντικότερες μάχες στην στρατιωτική και πολιτική ιστορία.Βλέπεται δεν είναι λίγοι οι ιστορικοί που υποστηρίζουν πως αν μάχη εκείνη είχε αντίστροφα αποτελέσματα,σήμερα θα μιλούσαμε για έναν άλλο κόσμο.

Πίσω στα μπαγκάζια μου όμως γιατί τους Αψβούργους θα τους συναντήσουμε πολλές φορές στην ιστορία μας.Οι προβλέψεις μιλούσαν για μεικτό καιρό με ψιλόβροχα και θερμοκρασίες 15-25 βαθμών.Οϊμέ,όχι απλώς φορτώθηκα αρκετά άχρηστα ρούχα,αλλά άρχισα να ξεμένω προς το τέλος του ταξιδιού,αφού πέτυχα έναν βαρβάτο καύσωνα που με έκανε να νοιώθω πως βρίσκομαι στην Λιβύη,αυτήν που έβλεπα κάθε μέρα στα διεθνή δίκτυα να "απελευθερώνεται" σταδιακά.Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι ο κεντροευρωπαϊκός ήλιος είναι τόσο καυτός.Αυτό βέβαια δεν δικαιολογεί στην συνείδησή μου με τίποτα τα τσαλαβουτήματα που συνάντησα σε πανβρώμικα συντριβάνια και λίμνες από τους "πολιτισμένους" εταίρους μας.

Η διαδρομή μου περιλαμβάνει Βιέννη-Γκρατς-Βουδαπέστη-Μπρατισλάβα και ένα σχετικά άγνωστο προορισμό που ακούει στο όνομα Valtice-Lednice.

Θα τα πάρουμε με τη σειρά και το στυλ μου θα είναι από διδακτικό μέχρι χύμα.Σε όποιον δεν αρέσει ας στείλει πμ στον tripakia που σταμάτησε να τοποθετείται δημόσια...

Τα λέμε στη Βιέννη
 

Attachments

Last edited by a moderator:

maska_29

Member
Μηνύματα
381
Likes
788
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Να δω το Σέλας...
Αυστρία με ολίγη από ιστορία... μια χαρά μου ακούγεται!
Για να αρχίσουμε...
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ναι ναι για πάμε στην Κρύπτη των Καπουτσίνων.... στην ύστατη κατοικία του Otto von Habsburg!
 

Ivana

Member
Μηνύματα
899
Likes
1.434
Ταξίδι-Όνειρο
οχ.....όλος ο κόσμος
Μια τέτοια εκδρομή έκανα και εγώ...αλλά με ψοφόκρυο και υπό "άλλες συνθήκες". Θεωρώντας ότι έχω χάσει κάποια επισόδια, περιμένω από σενα να τα ακούσω :D ωραία αρχή
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Αρχίζεις πολύ ωραία την ιστορία σου! Ανυπομονώ για τη συνέχεια!
 

ikarialover

Member
Μηνύματα
678
Likes
850
Μια και ανέφερες το θάνατο του τελευταίου διαδόχου του θρόνου των Αψβούργων,Otto von Habsburg επισυνάπτω ορισμένες φωτογραφίες από την κηδεία του στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, καθώς έτυχε εκείνη τη μέρα να είμαι εκεί.. ;) Είχαν συγκεντρωθεί άνδρες με στολές από την εποχή της μοναρχίας των Αψβούργων και φυσικά οπαδοί/νοσταλγοί της μοναρχίας...
 

Attachments

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Βιέννη λοιπόοον.Την πόλη την έχει "γαζώσει" σχεδόν όλο το φόρουμ και η μισή Ελλάδα,η άλλη μισή έχει πάει στον τρίτο προορισμό του ταξιδιού μου.

Γνώριζα εξ'αρχής ότι η Αυστριακή κι η Ουγγρική πρωτεύουσα είναι από τις πλέον τουριστικές κι έτσι αποφάσισα να σπάσω το μαζικό με λίγο πιο απάτητα,αν μπορεί να λεχθεί αυτό για τόσο μεγάλες πόλεις, ή έστω άγνωστα στους συμπατριώτες μου μέρη.Κι έτσι με ένα τουρλού πρόγραμμα να ξεκαθαρίσω σχετικά με την Κ.Ευρώπη που είχα αφήσει εκκρεμότητες.

Για τη Βιέννη είχα ακούσει πολλά και καλά όσο και κακά,όπως για παράδειγμα ότι τα Χριστούγεννα ακούς πιο πολλά Ελληνικά παρά Γερμανικά τριγύρω σου.Με αυτό ως γνώμονα και κυριότερο ότι ήθελα να περπατήσω την πόλη και να δω τους ανθισμένους κήπους της εγκατέλειψα για ένα ακόμα καλοκαίρι την πιθανότητα να λιαστώ κάτω από τον ελληνικό ήλιο.

Το ξενοδοχείο που επελέγη ήταν το Austria Trend Messe Wien,100μ από στάση μετρό και 300μ από το περίφημο Prater.Την τελευταία μέρα ανακάλυψα ότι ήταν επίσης κολλητά σε μια τεράστια "πιάτσα" που έφτανε μέχρι το Prater.Φαίνεται με κυνηγάει από την Φλωρεντία ακόμα αυτό.Πάντως,πέραν αυτού,το ξενοδοχείο ήταν σχετικά φτηνό,πεντακάθαρο,με εξαιρετικό πρωϊνό και 15' από το κέντρο της πόλης.

Αφήσαμε πράγματα και βουρ για τα μουσεία,αφού πρώτα συμφωνήσαμε ότι θα ρισκάρουμε να κυκλοφορήσουμε μια μέρα με άκυρο εισιτήριο.Ήταν που βγάλαμε το εβδομαδιαίο,αφού έβγαινε φτηνότερα από το 3ήμερο και το θέλαμε και για τέσσερις μέρες,χωρίς να προσέξουμε ότι έχει ισχύ από Δευτέρα-Κυριακή,χωρίς άλλη επιλογή.Μεγαλύτερη σαχλαμάρα δεν έχω ξανακούσει κι έτσι έχοντας ήδη δώσει 28? πήραμε τα ρίσκα μας και θα το παίζαμε Κινέζοι αν γινόταν κάτι.Στην τελική δεν ήμασταν και λαθραίοι.

Πρώτη και μη εξαιρετέα στάση το αχανές Kunsthistoriches Museum.Ένα αληθινό θηρίο που στα σπλάχνα του φυλάει Αιγυπτιακές και Ελληνικές αρχαιότητες,την τέταρτη μεγαλύτερη πινακοθήκη του κόσμου -ιδιαίτερα περήφανη για τους Bruegel της- και μια συλλογή από νομίσματα και μετάλλια που καλύπτουν όλους τους περασμένους αιώνες.

:::

Το κοινό μυστικό εδώ είναι να βγάλετε το combined ticket,αξίας 18?,με το οποίο μπορείτε να απολαύσετε τους Αυτοκρατορικούς θησαυρούς των Αψβούργων που βρίσκονται στο Schatzkammer κι ακόμα μια απίθανη συλλογή οπλισμού,μια εξίσου εντυπωσιακή μουσικών οργάνων και το Μουσείο της Εφέσου,που συστεγάζονται στο Neue Burg.Για 18? το βρίσκω τιμιότατο και σας δίνω το λόγο μου ότι θα σας γεμίσει τη μέρα και θα σας κόψει τα πόδια.

:::
:::
::::::

Το απόγευμά μου συνεχίστηκε με καφεδάκι και γλυκό στο Cafe Landtmann,παρέα με το φάντασμα του Φρόιντ και του Μάλερ,και στη συνέχεια "βρώμικο" από Βιετναμέζικη καντίνα και προβολή όπερας μπροστά από το δημαρχείο(Rathaus) στα πλαίσια του Film Festival που διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι εδώ.Με την ευκαιρία στήνονται δεκάδες καντίνες με ethnic φαγητά και σας πληροφορώ ότι αυτό που έφαγα ξεπερνά πολλά καθώς πρέπει Ασιατικά εστιατόρια.Πάντως η αίσθηση του να παρακολουθείς όπερα με κάθε λογής άνθρωπο,ανάμεσα σε χιλιάδες κυριολεκτικά,σε μια πλατεία με συνοδεία φαγητού καντίνας και μπύρα ανά χείρας,με έκανε να συνειδητοποιήσω για τι επίπεδο κουλτούρας λαού μιλάμε κάνοντας ατυχείς συγκρίσεις με το δικό μας.Βέβαια αν δείχναμε Τζούλια στην πλατεία θα την γεμίζαμε κι εμείς.....

 

ayreonliv

Member
Μηνύματα
67
Likes
19
Επόμενο Ταξίδι
ΙΤΑΛΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΜΕΞΙΚΟ
Πάω και εγώ Αυστρία 18 Σεπτεμβρίου. Περιμένω τη συνέχεια.
:clap:
 

Twinkie

Member
Μηνύματα
1.142
Likes
327
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Ο προφέσορας maltakias ξαναχτύπησε! Επιτέλους....Τον περασμένο καιρό έβλεπα το επόμενο ταξίδι σου και έλεγα πότε θα πάει, να γυρίσει και να αρχίσει να γράφει.

Είμαι fan το ομολογώ. Άντε, πάμε.
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Για πες βρε malt η Βιεννη σου αρεσε ?...γιατι εγω ΔΕΝ....
Εννοειται οτι στεκομαι κ γω στην ουρα και δηλωνω fan σου
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Μου χαλάς την ροή της ιστορίας αφού κρατάω για το κλείσιμο κάθε πόλης τα συμπεράσματα,αλλά δεν μπορώ να αρνηθώ την απαίτηση ενός fan (ρε που σας βρήκα όλους,ιδέα δεν είχα).

Όχι λοιπόν.Κι εμένα ΔΕΝ η Βιέννη.Αν μάλιστα εξαιρέσω τα μουσεία και τα παλάτια,την βρήκα ανιαρή και "πολύ κακό για το τίποτα".Αυτοί που θέλουν βλέπουν μια Αυτοκρατορική πόλη,τι σημαίνει αυτό μόνο οι ίδιοι ξέρουν,οι υπόλοιποι βλέπουν απλώς μια πόλη με αδιάφορα ογκώδη πέτρινα κτίρια.Όχι ότι δεν βρήκα να γεμίσω τις μέρες μου,αλλά να,όταν περπατούσα στους δρόμους τις δεν ένοιωθα τίποτα απολύτως.Δεν ξέρω πως να το πω καλύτερα αλλά νομίζω ότι με νοιώθουν αρκετοί στο τι εννοώ με αυτό που λέω.

Και που να δεις τι κρατάω για τη Βουδαπέστη.....
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
:D
Ειμαι ανυπομονος τυπος!
Απο το στομα μου τα πηρες τα λογια ..
Βαρεθηκα.
Αυτα...
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.764
Μέλη
38.882
Νεότερο μέλος
aggelostzava

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom