Ηνωμένο Βασίλειο Στα προάστια-Λονδίνο

kalspiros

Member
Μηνύματα
2.554
Likes
3.986
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Φυλάξτε τα «ευχαριστώ» σας. Το συγκεκριμένο θέμα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί άχρηστο ακόμα κι από εμένα τον ίδιο. Δηλαδή για ποια γνωριμία μπορούμε να μιλάμε όταν το καλύτερο που έκανα ήταν να περπατήσω δυο δρόμους ή να τους δω από ένα λεωφορείο; Ή πόσο παραπλανητικά μπορούν να αποβούν όλα αυτά όταν κάποιος ανυποψίαστος θα διαβάσει νήματα του στυλ «μια πανέμορφη περιοχή των προαστίων του Λονδίνου» και θα πάρει τρένα, λεωφορεία και βαπόρια μόνο και μόνο για να δει μια ξεκομένη όμορφη περιοχή; Όχι, να εξηγούμαστε. Το συγκεκριμένο θέμα είναι μάλλον μια προσωπική θέση ίσα ίσα για να τα θυμάμαι εγώ και για κανένα λόγο μια προτροπή για ένα φρέσκο ταξιδιώτη. Όλα αυτά θα είχαν νόημα για κάποιον που έρχεται στο Λονδίνο για δέκατη φορά (και το νούμερο 10 δεν είναι τυχαίο. Δε γίνεται να μου αφήνεις το κέντρο και να τρέχεις για πουρνάρια) καθώς το Λονδίνο είναι αστείρευτο κι αν βαλθείς να προσθέσεις και προάστια, θες μια ζωή για να το δεις. Καλά κατά καιρούς βγαίνουμε και πρεσβεύουμε (κι εγώ φανατικά μάλιστα) ότι σε κάθε αστικό προορισμό που πηγαίνουμε, καλό είναι να παίρνουμε και κάποιο λεωφορείο και να βγαίνουμε λίγο εκτός κέντρου για να δούμε την ζωή εκεί έξω. Αυτά όμως ας γίνουν στη Γενεύη, το Δουβλίνο, το Ηράκλειο ή την Ακκρά. Όχι όμως στο Λονδίνο. Άρα επανέρχομαι: το συγκεκριμένο θέμα είναι μια προσωπική υπόθεση. Τις τελευταίες μέρες διένυσα 202 χιλιόμετρα με λεωφορεία, πόδια, υπέργειους και tube. Κάτι πρέπει να μείνει πίσω…


Τώρα δείτε την εικόνα παρακάτω. Εντοπίστε αρχικά τον M25 και στη συνέχεια δείτε που κινήθηκα μέσω των κόκκινων γραμμών. Ξεκινάω λοιπόν εντελώς αποσπασματικά και απαριθμώ εντυπώσεις
 

Attachments

kalspiros

Member
Μηνύματα
2.554
Likes
3.986
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Το Λονδίνο για όσους δεν το γνωρίζουν, είναι τελικά λοφώδες. Δεν είναι ένα ταψί χτισμένο. Πρώτη επαφή με αυτή του την ιδιότητα, το:

  • Southgate επάνω στην Victoria line. Ειδικότερα αν κινηθείτε δυτικά στην Chase side μέχρι την Avenue road, θα εκπλαγείτε. Όλη η Osidge lane είναι ένα rollercoaster. Το ίδιο και η κάθετή της Church Hill Rd που περνάει δίπλα από τεράστιο πάρκο. Τα σπίτια συνηθισμένα και καλαίσθητα.
  • Barnet το κέντρο τούτης της περιοχής είναι όσο αδιάφορο όσο τα περισσότερα κέντρα προαστίων που είδα κατά την διάρκεια παραμονής μου
  • Ας μιλήσω για κάτι πιο εύκολο και κοντά στο κέντρο της πόλης. Swiss Cottage με την Jubilee. Περπατήστε τον δρόμο Eton Avenue μέχρι το Chalk Farm… Μιλάμε για κάτι επαύλεις… αριστουργήματα!
  • Η δυτική πλευρά του Finsbury Park καθώς και το Wood Green (Piccadilly) σε άθλιο χάλι…
  • Ιδιαίτερα συμπαθητικό το Finchley Central (Northern) στα ΒΔ του. Τα ΒΑ δε λένε κάτι.
  • Λεωφορεία 43-134-102-234-603 περνάνε από την Muswell Hill Broadway στο N10 κοντά στο East Finchley. Αυτός ο δρόμος είναι κορυφογραμμή ενός λόφου απ’ όπου απλώνεται το Λονδίνο μπροστά σας. Μη περιμένετε τίποτα Λυκαβηττός και τα ρέστα.. απλά πράγματα. Αν βρεθείτε κάποια στιγμή εκεί κοντά, ρίξτε μια ματιά
alh5.googleusercontent.com__dhznI3gIYHg_Tt_X05aWobI_AAAAAAAAARs_8CfI_HF1A78_s720_DSC07470.JPG



  • Ξανά East Finchley δίπλα από την στάση του tube (Northern) και νότια. Περπατήστε την Bishop Avenue. Τρελή χλιδή κι εδώ.
  • Μια γοητευτική γειτονίτσα του Λονδίνου χαμένη μέσα στην κοινοτυπία είναι η Whistler str. ένα τετράγωνο στην ουσία με μικρά σπιτάκια δίπλα δίπλα. Drayton Park Rail Station.
    alh4.googleusercontent.com__IkFU_5v1SkU_Tt_Y44VhOHI_AAAAAAAAASM_Ky6c8W9RINk_s720_DSC07508.JPG

  • Πολύ όμορφα στολισμένο το κέντρο του Croydor και εντυπωσιακό το δημαρχείο και η βιβλιοθήκη. Με overground στο Croydor και λεωφορείο το 412.
  • Εντυπωσιακό θέμα πάντως η δόμηση του Λονδίνου. Δεν είναι να απορείς που είναι επιβεβλημένη η χρήση διώροφων λεωφορείων καθώς οι φυσούνες θα κολλούσαν σε κάθε στροφή. Κάθε τοπικό κέντρο ίδιο και απαράλλακτο. Στενά δρομάκια που ίσα περνάνε δύο αμάξια με παρκαρισμένα εκατέρωθεν, παντελή έλλειψη μεγάλων κλειστών αυτοκινητοδρόμων. Ακόμα και ο Northern Ring τα έχει τα φανάρια του. Και δεν είναι ότι δεν συναντάς κίνηση. Μόνο όμως στα κέντρα. Μεταξύ τους, σε οικιστικές περιοχές, η κίνηση είναι συνεχής αν και όχι ήπια.
  • Καλά το Richmond είναι γνωστός προορισμός. Το πάρκο του αν και δεν του αφιερώσαμε αρκετό χρόνο, φαίνεται όμορφο (όχι, δεν είδαμε το σπίτι του Mick Jagger). Η περιοχή τώρα βόρεια του, αν και κάπως πυκνοδομημένη, αν και γειτονεύει με τον πολυσύχναστο Upper Richmond Rd και αν και βρίσκεται κάτω από την προσέγγιση του Heathrow, διαθέτει σπίτια στολίδια.
  • Να σας πω κι άλλο ένα κοντινό; Από Hamersmith (Hamersmith&City, Circle) περνάνε (ή ξεκινάνε) τα λεωφορεία 33-72-209-283-485. Κατεβαίνουνε την Castelnau μέχρι την Church rd. Πανέμορφα σπίτια!
  • Τώρα για το St Mary's Island στο Chatham όπου και έμενα,,,:
alh4.googleusercontent.com__lk_SLAWnA3c_Tt_YflESHZI_AAAAAAAAAR4_JHoTQfOYb5w_s720_DSC07494.JPG

alh3.googleusercontent.com__19j1rsL7MPQ_Tt_YggUZm7I_AAAAAAAAASE_cppIEhNVbD0_s720_DSC07495.JPG

alh3.googleusercontent.com__C2MW5sqCPpY_Tt_YfuDZzjI_AAAAAAAAAR0_IEHUaUfpsXo_s720_DSC07497.JPG

alh3.googleusercontent.com__7CxDijGtBSc_Tt_Y5WNCIBI_AAAAAAAAASQ_FSZ9CHGqxwQ_s720_DSC07498.JPG



Αυτά κατάφερα να δω και βρίσκω πως ήταν άξια λόγου. Έτυχε η αλήθεια είναι, να περπατήσω σε ακριβές και προσεγμένες περιοχές γι’ αυτό και τα περισσότερα σχόλια αφορούν αυτές. Πήγα βέβαια και λίγο East αλλά δεν μπαίνω εγώ σε ξένες έδρες…
 

kalspiros

Member
Μηνύματα
2.554
Likes
3.986
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
τόσα πολλά θέματα για το Λονδίνο σε αυτό το forum. Άρα που να βάλω το κάτωθι; Ας το βάλω στο δικό μου μιας και είναι το πιο εύκολα προσβάσιμο για εμένα:
Aref-Adib: Then & Now!
η μία φωτογραφία είναι τραβηγμένη 60 χρόνια πριν και η άλλη τώρα. Και οι δύο από την Sloane Square... Βρείτε τις διαφορές!! (αν υπάρχουν)
 

osfialgia

Member
Μηνύματα
756
Likes
250
τόσα πολλά θέματα για το Λονδίνο σε αυτό το forum. Άρα που να βάλω το κάτωθι; Ας το βάλω στο δικό μου μιας και είναι το πιο εύκολα προσβάσιμο για εμένα:
Aref-Adib: Then & Now!
η μία φωτογραφία είναι τραβηγμένη 60 χρόνια πριν και η άλλη τώρα. Και οι δύο από την Sloane Square... Βρείτε τις διαφορές!! (αν υπάρχουν)
το 2010 ο δρομος εχει γραμες, ενω το 49 δεν ειχε
 

kalspiros

Member
Μηνύματα
2.554
Likes
3.986
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
:xmas_smile:
επίσης κάτι παίζει με τα καπέλα των ανθρώπων...
 

kalspiros

Member
Μηνύματα
2.554
Likes
3.986
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Τώρα δεν μιλάμε για φθηνούς οδηγούς οι οποίοι έχουν τα βασικά για να περιηγηθείς την πρώτη, δεύτερη, τρίτη φορά σε μια πόλη. Μιλάμε για το LP που υποτίθεται τα περιλαμβάνει όλα και σε αφήνει εσένα να διαλέξεις. Και είναι απορίας άξιο πώς δε λέει δυο ουσιαστικές αράδες για το Wapping, μια περιοχή έκπληξη την οποία όποιος κι αν την γυρίσει θα απορήσει. Αξίζει τόση μνεία το Little Venice στην Warwick Avenue όταν μπροστά σου έχεις τούτο το στολίδι? Αξίζει θα πουν οι περισσότεροι συμφορουμίτες που δε θέλουν να γνωστοποιούν τα κρυφά διαμάντια λες και είναι τα “their precious”. Έ λοιπόν εγώ δεν έχω τέτοια θέματα, θα σας τα πω όλα και θα ελπίζω να τα διαβάσετε και να σας συναντήσω κάποια φορά των φορών στην καινούρια αγαπημένη μου γειτονιά.

Πως φτάνετε: με το Overground στάση Wapping όπου την προσεγγίζετε είτε από Whitechapel (District, Hammersmith&City) κατεύθυνση West Croydon/ New Cross είτε από Canada Water (Jubilee) κατεύθυνση Highbury & Islington/ Dalston Junction. Επίσης από το Tower Hill μπορείτε να κάνετε την βόλτα ανάποδα καταλήγοντας στο Wapping.

Ώρα διαδρομής: χαλαρό περπάτημα και strolling για 2 με 3 ώρες.


Περιγραφή διαδρομής: Βόρεια του Τάμεση και δεξιά της Tower Bridge βρίσκεται το γνωστό άγαλμα με το δελφίνι και το κορίτσι. Πίσω από τα κτίρια βρίσκονται τα St. Katherine Docks που διαθέτουν ορισμένες καφετέριες, εστιατόρια και μικρά καταστήματα.



Συνολικά είναι τρία Docs που ενώνονται με γεφυράκια. Ανατολικά των Docks βρίσκεται η Vaughan Way. Κατευθυνθείτε νότια και αμέσως μετά τον Kennet St. θα βρείτε το κανάλι με το οποίο θα συνεχίσουμε την βόλτα μας.



Το ακολουθείτε ανατολικά μέχρι το Spirit Quay (στα αριστερά σας βρίσκεται μια προτομή αγνώστων λοιπών στοιχείων) και θα πάρετε βόρεια πορεία για να ξαναγυρίσετε ανατολικά στο Tobacco Dock canal και τα δύο ιστιοφόρα στα αριστερά σας. Συνεχίζετε ευθεία μέχρι να μπείτε στο Wapping Wood. Η πορεία παραμένει ανατολική προς το Shadwell Basin όπου μπορείτε να αράξετε στο μικροσκοπικό pier του.





Όταν πλέον φτάσετε στην Glamis Rd, θα κατηφορίσετε λίγο νότια προς το Wapping Project (The Wapping Project) και το The Prospect of Whitby το οποίο υποστηρίζει ότι είναι το παλαιότερο πανδοχείο επάνω στον Τάμεση.


Είναι δεν είναι μου ήταν πραγματικά αδιάφορο καθώς το φαγητό ήταν πραγματικά πολύ καλό (και συμφωνεί και ο taver, άντε για να μην ακούω κουλά για Αγ. Πετρούπολη και Katz). Η βόλτα κλείνει (ή αρχίζει αν το πήρατε ανάποδα) με ένα bonus δώρο: Προχωρήστε το Wapping Wall μέχρι την Garnet St. Στρίψτε με κατεύθυνση το ποτάμι και δίπλα από τη στάση του λεωφορείου (P) θα βρείτε ένα μικρό πέρασμα προς τον Τάμεση. Φροντίστε να έχει άμπωτη, κατεβείτε τα σκαλιά και αράξτε στην αμμουδιά.


(παρατηρείστε την διαφορά ύψους μεταξύ άμπωτης και πλημμύριδας)

Ο Τάμεσης ΔΕΝ ΒΡΩΜΑΕΙ! Ναι έχει ένα απαίσιο σκατουλί χρώμα αλλά δεν είναι από απόβλητα αλλά από χώμα. Αν δεν το πιστεύετε θα το μυρίσετε όταν φτάσετε εδώ.

Αυτά για το Wapping αλλά μόνο για εσάς έτσι; Μην αρχίσετε να το διαδίδετε! Είναι το my precious…:roll::D
 

taver

Member
Μηνύματα
12.486
Likes
28.952
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Ώρα διαδρομής: χαλαρό περπάτημα και strolling για 2 με 3 ώρες.
Νομίζω ότι δίνεις πάρα πολύ. Εμάς μας πήρε τόσο, αλλά κάναμε και στάση για φαί.. Canal St-Martin (Παρίσι) δεν είναι, αλλά αν σας αρέσει η βόλτα εκεί ή στα κανάλια του Αμστερνταμ, θα σας αρέσει μάλλον κι εδώ.

Όταν πλέον φτάσετε στην Glamis Rd, θα κατηφορίσετε λίγο νότια προς το Wapping Project (The Wapping Project) και το The Prospect of Whitby το οποίο υποστηρίζει ότι είναι το παλαιότερο πανδοχείο επάνω στον Τάμεση.

Είναι δεν είναι μου ήταν πραγματικά αδιάφορο καθώς το φαγητό ήταν πραγματικά πολύ καλό (και συμφωνεί και ο taver, άντε για να μην ακούω κουλά για Αγ. Πετρούπολη και Katz).
Σου είναι πραγματικά αδιάφορο το αν είναι το παλιότερο ή όχι. Γιατί, το ότι είναι πάνω στον Τάμεση, κάθε άλλο από αδιάφορο σε (μας) αφήνει. Αν τύχετε σε καλή μέρα (ΟΚ, Λονδίνο είναι αυτό, αλλά μπορεί και να σας εκπλήξει, όπως εξέπληξε κι εμάς), οι βεράντες του πανδοχείου έχουν μπόλικα τραπέζια, και απεριόριστη θέα στον Τάμεση. Κι όταν λέμε απεριόριστη, εννοούμε ότι βλέπαμε και αριστερά, και δεξιά, μέχρι και μακρυά απέναντι ;)

Το φαγητό ήταν όντως καλό για το είδος του (δηλαδή για Pub και για < ?20).
 

kalspiros

Member
Μηνύματα
2.554
Likes
3.986
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Πάμε ξανά σε μερικά μικρά και κρυμμένα (ίσως όχι τόσο) διαμάντια (ή άντε swarovski)

Πως φτάνετε: με το Overground στο Hampstead Heath από West Hampstead γραμμή Jubilee με κατεύθυνση Stratford.

Ώρα διαδρομής: ανεβαίνουμε τον λόφο, αράζουμε για καμιά ωρίτσα και ξανά κατεβαίνουμε. 2 ωρίτσες.

Περιγραφή διαδρομής: από τον Overground οδεύετε βόρεια προς την είσοδο του πάρκου. Στα αριστερά σας θα δείτε τις πρώτες λίμνες

Όταν φτάσετε σε διχάλα όπου αριστερά ανηφορίζει ενώ δεξιά κατηφορίζει προς γεφυράκι μεταξύ δύο λιμνών. Go Right (sorry Maltakia).

Περάστε το γεφύρι και όταν ξανά αρχίσει η ανηφόρα, μη στρίψετε αριστερά αλλά συνεχίστε ευθεία μέχρι την κορυφή του λόφου
 

kalspiros

Member
Μηνύματα
2.554
Likes
3.986
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Thames Barrier

Κατασκευασμένο το 1984 είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κινητό παλιρροϊκό φράγμα στον κόσμο (μετά το Ολλανδικό). Κατασκευάστηκε για να κρατάει την θάλασσα «εκτός» Λονδίνου στην διάρκεια ισχυρών παλιρροιών ή καταιγίδων. Το θέαμα παρά τα χρονάκια του, παραμένει κάπως hi-tech

ενώ 10 χρόνια μετά το φράγμα, σχεδιάστηκε και το εντυπωσιακό πάρκο που βρίσκεται απέναντί του.


Πως φτάνετε: με το DLR που πάντα θα το προτείνω και, αν και υπάρχει πολύ συντομότερος τρόπος να φτάσετε με την Jubilee στο Canning Town, θα επιμείνω να απολαύσετε την διαδρομή με αυτό το χαλαρό rollercoaster των docklands από την αρχή (Bank). Άρα με κατεύθυνση London City Airport ή Woolwich Arsenal σταματάμε στη στάση Pontoon Dock και κατεβαίνουμε προς την όχθη.

Ώρα διαδρομής: το φράγμα φαίνεται ακόμα κι από τη στάση άρα αν σας ικανοποιεί και μόνο αυτό, 2 λεπτά. Αν δεν σας ικανοποιεί (που και πολύ καλά σας κάνει), κατηφορίστε προς την όχθη που βρίσκεται στα 300 μέτρα από την στάση

Περιγραφή διαδρομής: δεν έχω να περιγράψω κάτι παρά μόνο να προτείνω τρελό αραλίκι στο περίπτερο του πάρκου.
 

kalspiros

Member
Μηνύματα
2.554
Likes
3.986
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Θα μοιραστώ μαζί σας σήμερα την εμπειρία Southall.

Μάλλον το είχα αναφέρει κάποια στιγμή πιο παλιά. Έχω σίγουρα όμως αναφερθεί στο Barbican. Το ανακήρυξα ό,τι πιο ενδιαφέρον έχει να επιδείξει οικιστικά το Λονδίνο. Έ, το Southall είναι, μακράν, η πιο ιδιαίτερη πόλη/ γειτονιά που έχω συναντήσει στα ταξίδια μου.
Δεν το ξέρουν πολλοί το Southall. Χαμένο στα βορειοδυτικά άκρα του Λονδίνου κάπου πριν το Uxbridge, εντός του δήμου του Ealing και κάπως ξεκομμένο από τις γύρω συνοικίες. Τρένο φεύγει από το Paddington κάθε 15 λεπτά και κάνει ένα τέταρτο να φτάσει. Σας αφήνει σε κομβικό σημείο… από κει διαλέχτε: νότια ή βόρια? Όπου κι αν πάτε θα την ζήσετε την εμπειρία! Αν έρθετε με λεωφορείο, μακάρι να μπορούσατε να είχατε κλειστά τα μάτια μέχρι την άφιξη!
Σας έπρηξα.

Μετά την επίσκεψή μου εδώ, σκέφτομαι πολύ σοβαρά να κοκκινίσω την Ινδία στον ταξιδιωτικό μου χάρτη. Έμεινα εδώ δύο ώρες και δεν πρέπει να είδα πάνω από 5 Εγγλέζους. Η περιοχή δεν έχει καμιά επαφή με τις διάφορες τουριστικές Chinatown ή με οποιαδήποτε άλλη συνοικία φυλών. Τα πάντα είναι Ινδία. Οι άνθρωποι, τα τζαμιά, οι πινακίδες (το όνομα του σταθμού των τρένων είναι σε δύο γλώσσες!!! Σε Αγγλικά και Ινδικά!!), οι μυρωδιές, τα καταστήματα, τα εμπορεύματα! Το Southall πλέον το συστήνω ανεπιφύλακτα σε όσους ψάχνουν καινούριες συγκινήσεις σε αυτή την πόλη! Αν κινηθείτε βόρια θα βγείτε στην Uxbridge Rd η οποία, όντας κεντρικός άξονας, εξυπηρετεί και Εγγλέζους που πάνε Uxbridge. να πάτε νότια προς The Green/ King St. για να συναντήσετε μόνο Ινδούς και για να επισκεφτείτε και το τεράστιο Gurudwara, τον μεγαλύτερο Sikh ναό του Λονδίνου.

Επίσης μη χάσετε ευκαιρία να αράξετε σε κάποιο παγκάκι και να αφήνετε τον κόσμο να περνάει. Το Λονδίνο διαγράφεται εντελώς απ’ τον χάρτη. Είστε εντελώς αλλού. Όταν επιστρέψετε κέντρο, θα καθυστερήσετε να αποβάλετε την εμπειρία.

SOUTHALL ΔΑΓΚΩΤΟ!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.186
Μηνύματα
883.273
Μέλη
38.893
Νεότερο μέλος
stefanoss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom