Γαλλία Στα χνάρια του ποταμού Garonne!!!

Desiro

Member
Μηνύματα
285
Likes
625
Επόμενο Ταξίδι
Τοσκάνη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
Το ταξίδι μας είχε προγραμματιστεί για το τέλος Μαΐου, από τις αρχές Μαρτίου, και το πρόγραμμα οφείλω να ομολογήσω ότι ήταν πάρα πολύ φιλόδοξο!! Άφιξη στο Bordeaux το μεσημέρι της Πέμπτης και αναχώρηση από Girona το μεσημέρι της Δευτέρας!!Ο προγραμματισμός που είχα κάνει όμως,μου υποδείκνυε ότι ήταν εφικτό, οπότε είπαμε να το προσπαθήσουμε!!
Το Bordeax είναι ένα πολύ δύσκολο αεροδρόμιο,ειδικά για την πόλη της Θεσσαλονίκης (δλδ ακριβές και μεγάλες πτήσεις)...Μετά από μια αναζήτηση το καλύτερο που μπορούσα να βρω ήταν να το "σπάσω" σε 2 πτήσεις της Ryanair μέσω Rome Ciampino ,δίνοντας 2 ώρες "κενό διάστημα" ανάμεσα τους!! Ευτυχώς όλα πήγαν καλά (γτ αν χανόταν η πτήση απο Θεσσαλονικη ή ειχε καθυστέρηση, ολο το ταξιδι θα πηγαινε στράφι) και γύρω στις 15.00 προσγειωνόμασταν στο Bordeaux.
Το αεροδρόμιο του Bordeaux είναι σχετικά μικρό,οπότε εύκολα βρήκαμε τα γραφεία της Avis και χωρίς ουρά,οπότε παραλάβαμε ένα C3 Diesel, το οποίο είχαμε κλείσει από εδώ, στην τιμή των 200 ευρώ περίπου...Η τιμή να διευκρινίσω ήταν τόσο μεγάλη γτ θα το αφήναμε στον κεντρικό σταθμό του Perpignan στα σύνορα Γαλλίας και Ισπανίας....Η επιλογή να το αφήσουμε απευθείας στο αεροδρόμιο της Girona ήταν ,κατά έναν περίεργο λόγο περίπου 1000 ευρώ ακριβότερη,οπότε προτιμήσαμε την πρώτη επιλογή...
Η πρώτη εντύπωση απ το Bordeaux ήταν πολύ ενθαρρυντική!! Είχε ήλιο και πολύ πράσινο λόγω της εποχής και μας ανέβασε τη διάθεση!!Σε περίπου μισή ώρα βρισκόμασταν στο ξενοδοχείο όπου τακτοποιηθήκαμε και σχεδόν αμέσως ξεχυθήκαμε έξω για να πάρουμε μια γεύση απ το κέντρο του Bordeaux.
To ξενοδοχείο μας ήταν το www.chantry-bordeaux.com και η τιμή του ήταν 72 ευρώ το 2κλινο χωρίς πρωινό....Ο λόγος που προτιμήθηκε ήταν η θέση του (περίπου 10 λεπτά περπάτημα απ το κέντρο) και η δωρεάν στάθμευση!! Κατεβαίνοντας προς το κέντρο συναντήσαμε πολύ γρήγορα την Rue Saint Catherine,,,την μεγάλη αρτηρία της πόλης!! Τεράστιος πεζόδρομος με μαγαζιά που εκείνη την ώρα κατακλυζόταν από κόσμο!!Μπήκαμε μέσα της και είπαμε να την διασχύσουμε ως το τέρμα της, φτάνοντας στην Place de la Victoire όπου είχε πολλές καφετέριες και μαγαζιά γεμάτα με νεαρό κόσμο!! Ακολουθήσαμε την κατεύθυνση προς το ποταμό Garonne για να βγούμε παραλιακά και καταλαβαμε ότι μπήκαμε στην περιοχή Capousins και συνηδειτοποιήσαμε ότι επρόκειτο για μια κακόφημη περιοχή όπου είχε μόνο έγχρωμους που κάπνιζαν περίεργα...αισθανθήκαμε λίγο άβολα και γι αυτό ανοίξαμε βήμα :D
Βγαίνοντας στην Pont Pierre είδαμε πολυ κοσμο να τρεχει,να κανει ποδηλατο ή skateboard και να περπατάει!!! Μας θύμισε Θεσσαλονίκη η όλη φάση και συνεχίσαμε την βόλτα μας μεχρι την Place de la Bourse όπου προσπαθήσαμε να βγάλουμε τις καθιερωμένες φωτογραφίες στην Miroir de l ' eau!!! Λίγο αργότερα συναντήσαμε την Quinconces όπου ειχε καταληφθεί από ένα τσίρκο,οπότε δεν μπορέσαμε να την χαρούμε ιδιαίτερα ,ενώ στο τέλος της άλλης μεριάς της έστεκε μεγαλοπρεπώς το μνημείο των Γιρονδίνων!!!
Ο δρόμος μας έβγαλε στην αρχη της Rue Saint Catherine, όπου σπαταλήσαμε μισή ωρίτσα ψωνίζοντας σουβενίρ και μια χοντρη μπλουζα ακόμα (μιας και είχαμε την μοναδική ευκαιρία να το κάνουμε εκεί) γτ αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε ότι η ζεστή ατμόσφαιρα της ημέρας,μετατρεπόταν σε μια οχι τόσο ελαφριά ψύχρα όσο πλησιάζαμε το σούρουπο!!!Η ώρα είχε πάει 19.00 και μέχρι τις 21.00 χανόμασταν συνεχώς τα τόσο ωραία σοκάκια του Bordeaux βγάζοντας συνεχώς φωτογραφίες και χαζεύοντας μαγαζάκια με κρασί,foix gras και γενικά ότι μας έκανε εντύπωση...Γύρω στις 23.00 ,και αφού είχαμε δειπνήσει και είχαμε χαλαρώσει με ένα κρασάκι στην εκπληκτική το βράδυ Place du Palais ,κατευθυνθήκαμε προς το ξενοδοχείο για ξεκούραση μιας και η επόμενη μέρα ήταν η πιο γεμάτη και η πιο κουραστική του προγράμματος μας!!!
 

Attachments

Last edited:

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.150
Likes
14.438
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
όπου δεν έχω πάει
Να μας το διανθίσεις και με φωτό αφού είμαστε οφθαλμολάγνοι…
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.150
Likes
14.438
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
όπου δεν έχω πάει
Ευχαριστούμε, αγαπάς τα κορεσμένα χρώματα…
 

alexandra80

Member
Μηνύματα
300
Likes
1.577
Επόμενο Ταξίδι
Λιγουρία-Τοσκάνη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού-Βολιβία-Άνδεις
Υπέροχα!Περιμένω τη συνέχεια!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.580
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom