Κύπρος Στην Κύπρο για τις πρώτες ημέρες του 2010

MChristinaK

Member
Μηνύματα
11
Likes
30
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ταξίδι στο διάστημα

Την επόμενη μέρα θα πηγαίναμε στο Κούριο για να δούμε τον σημαντικό αρχαιολογικό χώρο. Πήραμε την παλιά εθνική οδό που είναι παρόμοια με τη δική μας. Δεν είχε πολλή κίνηση, πράγμα υπέροχο για μένα γιατί κάθε φορά που έβλεπα ένα αυτοκίνητο να έρχεται έπρεπε να σκεφτώ να μείνω αριστερά!
Κάναμε μια σύντομη στάση στο Κολόσσι, έναν μεσαιωνικό αναστηλωμένο πύργο, τον οποίον δεν επισκεφτήκαμε. Φτάσαμε στο Κούριο, το οποίο βρίσκεται σε πολύ ωραία τοποθεσία, πάνω σε έναν ψηλό λόφο και αγναντεύει τη θάλασσα. Υπάρχουν ωραία ψηφιδωτά καθώς και αρχαίο θέατρο, στο οποίο αξίζει να πάει κάποιος όταν υπάρχει παράσταση, όπως μας είπαν. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι η Οικία Ευστολίου και τα ψηφιδωτά της. Επίσης αξίζει να αναφέρω ότι πολλά από τα αξιοθέατα είναι καλυμμένα από ξύλινες στέγες που τα προστατεύουν και προσφέρουν σκιά στους επισκέπτες. Κοιτούσαμε τη θάλασσα που άστραφτε και προσπαθούσαμε να φανταστούμε τα κτήρια και τους ανθρώπους που ζούσαν εκεί τότε. Ακόμα και αν δεν σας ενδιαφέρουν οι αρχαιότητες, η ομορφιά του τοπίου θα σας καθηλώσει.
Λίγα μέτρα από την είσοδο αυτού του αρχαιολογικού χώρου υπάρχει μια πινακίδα προς το ξωκλήσι του Αγίου Ερμογένη. Πήγαμε προς τα εκεί και βγήκαμε σε ένα άλσος με ευκάλυπτους, δίπλα στο οποίο ήταν αυτό το χαριτωμένο εκκλησάκι του 8ου αιώνα. Απέναντί του υπάρχει ένας βασιλικός τάφος που είναι κλειδωμένος αλλά μπορείτε να τον δείτε. Σύμφωνα με το βιβλίο, είναι ο μεγαλύτερος βασιλικός τάφος που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα στον ελλαδικό χώρο.
Συνεχίσαμε προς την Πάφο κάνοντας μια στάση στην Παλαίπαφο, την πιο παλιά Πάφο δηλαδή, με το Ιερό της Αφροδίτης και το κάστρο-μουσείο. Εκτός από τις επεξηγηματικές πινακίδες για τη λατρεία της θεάς, επικρατούσε η ίδια φτωχή παρουσίαση των εκθεμάτων. Από αυτά μας άρεσε ιδιαίτερα μια σαρκοφάγος που παρουσιάζει την απόδραση του Οδυσσέα και των συντρόφων του από τη σπηλιά του Πολύφημου. Καταλήξαμε στην Πάφο αλλά επειδή είχε αρχίσει να σκοτεινιάζει, κάναμε μόνο μια μικρή βόλτα με τα πόδια στην πολύ περιποιημένη παραλία.
Γυρίσαμε στη Λεμεσσό και ήταν πια ώρα φαγητού. Αποφασίσαμε να ψάξουμε ένα εστιατόριο που μου είχαν συστήσει. Κάναμε ένα σωρό χιλιόμετρα γυρνώντας γύρω-γύρω αλλά εστιατόριο πουθενά. Μετά από τον σχετικό εκνευρισμό, καταλήξαμε σε ένα delivery ονόματι New Vienna που είχε πεντανόστιμες σεφταλιές. Πιάσαμε και την κουβέντα με τον μαγαζάτορα (γιατί δεν έχει νόημα αλλιώς!) και μετά πήγαμε στο κοντινό Haagen Dazs όπου φάγαμε νοστιμότατο παγωτό με φρέσκιες φράουλες τοπικής παραγωγής και ολοκληρώθηκε η ημέρα μας!
 

Attachments

Glosoli

Member
Μηνύματα
403
Likes
314
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Ζηλανδία
Από ότι κατάλαβα πρέπει να πέρασες πολλές ώρες στο τιμόνι :)

Είναι όντως ωραία στην Κύπρο...ειδικά η Πάφος.
Επίσης οι μικρότερες χώρες που έχουν τον πληθυσμό τους εξαπλωμένο ισόποσα σε όλη την επικράτεια τους (Κύπρος, Ελβετία) είναι πολύ πιο εύκολο να οργανωθούν και να διοικηθούν.
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.191
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΙΑΠΩΝΙΑ
Περιγραφικός,με αρκετές πληροφορίες,ωραία παρουσίαση για έναν προορισμό που πράγματι όπως είπες δέν διαβάζουμε αρκετά...στο φόρουμ...,στέκομαι σε μιά κουβέντα που είπες στο 6ο κεφάλαιο..γιά την" απαγόρευση του καπνίσματος που ισχύει παντού από 1ης Ιανουαρίου χωρίς καμιά γελοία τροποποίηση"..σωστός!
 

fekish

Member
Μηνύματα
215
Likes
21
Επόμενο Ταξίδι
Ισπανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Μπαλί και Μπόρα Μπόρα
Mετά από τον σχετικό εκνευρισμό, καταλήξαμε σε ένα delivery ονόματι New Vienna που είχε πεντανόστιμες σεφταλιές. Πιάσαμε και την κουβέντα με τον μαγαζάτορα (γιατί δεν έχει νόημα αλλιώς!) και μετά πήγαμε στο κοντινό Haagen Dazs όπου φάγαμε νοστιμότατο παγωτό με φρέσκιες φράουλες τοπικής παραγωγής και ολοκληρώθηκε η ημέρα μας!
Συγνώμη, αλλά δεν μπορούσα να μην απαντήσω αν και παλιό το θέμα...

To New Vienna, βρίσκεται 10 μέτρα από το σπίτι μου! Αλλά το φαγητό του ήταν γενικά χάλια και κράτησε μόνο 3 μήνες,τώρα είναι ένας άδειος τόπος! :)
Ο τόπος έχει κλείσει από τότε... Απλά δεν μπορούσα να μην αναφερθώ για ένα τόπο που βρίσκεται δίπλα από το σπίτι μου! ;)
 

tou dromou

Member
Μηνύματα
141
Likes
19
Επόμενο Ταξίδι
ΠΟΛΩΝΙΑ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΙΑΠΩΝΙΑ
Αν καποιος παει το Πασχα ΑΓ.Ναπα ,θα εχει παλλι πολυ φασαρια΄η ειναι καλη ιδεα, εχει και μοναστηρι ,νομιζω κοντα και το αεροδρομειο
 

kalspiros

Member
Μηνύματα
2.554
Likes
3.986
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ονειρεμένο Ταξίδι
yeah, whatever...
Καθώς στην Κύπρο λειτουργούν ξενοδοχειακές μονάδες για all year τουρίστες (κυρίως σκανδιναβούς) θα εξαρτηθεί από τον καιρό αν θα βγουν να λιαστούν. πάντως εκ των πραγμάτων εκείνη την εποχή αρχίζει και ανοίγει η περιοχή. Πιθανολογώ ότι θα έχει ζέστες εκείνες τις ημέρες (κρίνοντας από προηγούμενους Απριλίους). Όπως κι αν έχει, αν κατευθύνεσαι προς Κύπρο λόγω παραλιών (διαφορετικά δεν βρίσκω λόγο να επιλέξεις την Αγία (Μ)άπα), θα βρεις και τις ήρεμες και τις πιο σπιντάτες. Το μοναστήρι βρίσκεται στην καρδιά του οικισμού ενώ το αεροδρόμιο, στα ~70 χλμ.
 

tou dromou

Member
Μηνύματα
141
Likes
19
Επόμενο Ταξίδι
ΠΟΛΩΝΙΑ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΙΑΠΩΝΙΑ
Σε ευχαριστω για την απαντηση,σκευτηκα την περιοχη αυτη λογω ξενοδοχειων,παραλιας και μοναστηριου [λογω Αναστασης] δεν θελω βραδινη ζωη μαλλον ταβερνακια και μπαρακια.σε ευχαριστω κ παλλι
 

tina85

Member
Μηνύματα
14
Likes
6
Επόμενο Ταξίδι
Μπαλι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Βραζιλια αργεντινη αμαζων
Πραγματικα χαίρομαι που σου άρεσε η Κύπρος. Πολυ ωραία η περιγραφή σου... Το Καλοκαίρι σίγουρα είναι Καλυτερη εποχή για μπάνια , εστω και με τη ζεστη μπορεις να συνδιασεις όμορφες εκδρομές. Η Κύπρος ομως δεν εχει πολυ βαρετο χειμώνα έτσι οποιαδηποτε εποχη έρθεις θα μπορεις να κυκλοφορείς άνετα.
Να σας αναφέρω ωραια χωριουδάκια που αξιζει να πας προς βουνο οχι παραλιακα ...
Λόφου , Λευκαρα , ομοδος, Κυκκος, προς Άγιο Νικολα για να δεις το γιοφυρι του τσιελεφου κ.α
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.108
Μηνύματα
880.493
Μέλη
38.836
Νεότερο μέλος
ipagou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom