Στους Καταρράκτες Δρυμώνα

Μηνύματα
159
Likes
43
Στη Βόρεια Εύβοια - Καταρράκτες Δρυμώνα

Την πήραμε τη δόση μας. Μετά την επιστροφή μας από τα Γρεβενά και τη δεκαπενθήμερη απραξία, αποφασίσαμε ξαφνικά χθες το πρωί με τη σύζυγο, να κάνουμε μία εκδρομούλα στη Βόρεια Εύβοια στην περιοχή της μονής του Οσίου Δαβίδ και συγκεκριμένα στους Καταρράκτες Δρυμώνα.

Αποζημιωθήκαμε με το παραπάνω. Η τοποθεσία ήταν εξαιρετική και απορώ πως ενώ έχουμε αλωνίσει την Εύβοια, μας ξέφυγαν τόσα χρόνια.

Όσοι « βουνόπληκτοι » δεν έχετε κάτι καλύτερο κάποια αργία, αξίζει να πάτε, όσο οι καταρράκτες και οι λιμνούλες έχουν νερό.

Αφήνετε το αυτοκίνητο στο χώρο στάθμευσης με τη βρύση, γυρίζετε περίπου 50 μέτρα πίσω και παίρνετε το οριοθετημένο μονοπάτι των 850 μέτρων στην πλαγιά της κοιλάδας, κατά μήκος του οποίου είναι οι καταρράκτες με τις λιμνούλες. ( Δήμο έχασες που δεν μπόρεσες να ανταποκριθείς στην πρόσκληση, θα έβγαζες πολύ ωραίες φωτογραφίες ).
Η απόσταση από τη Νέα Γέφυρα Χαλκίδας είναι περίπου ενενήντα χιλιόμετρα (160 από Αθήνα) και η διαδρομή κατά το μεγαλύτερο μέρος της είναι γραφική αλλά με αρκετές στροφές.

Για όσους δεν έχουν πάει, η μετάβαση έγινε από τους δρόμους:

Χαλκίδας – Ψαχνών, Ψαχνών – Μαντουδίου, Μαντουδίου – Στροφυλιάς, Στροφυλιάς – Αγ. Άννας, Αγ. Άννας – Αρτεμισίου, Αγ. Άννας – Ιστιαίας και Κερασιάς – Ροβιέων, επί του οποίου, δέκα χιλιόμετρα μετά τη διασταύρωση και πριν από το χωριό Δρυμώνα, βρίσκονται οι καταρράκτες. Δύο χιλιόμετρα επίσης μετά τη διασταύρωση λέει ότι υπάρχει απολιθωμένο δάσος, το οποίο εμείς δεν είδαμε ή γιατί χαζεύαμε και δεν το προσέξαμε, ή γιατί δεν υπήρχε σήμανση.

Για την επιστροφή συνεχίσαμε προς Ροβιές, με μία στάση για το κεράκι μας στη Μονή Οσίου Δαυίδ, προς Λίμνη (όπου Δήμο δεν κατάφερα να γλιτώσω τα ωμέγα τρία σε παραθαλάσσια ταβέρνα), προς Χαλκίδα και προς Αθήνα.

Περάσαμε μία μέρα σε όμορφα καταπράσινα τοπία, δάση και μπόλικο λαχάνιασμα,
αφού από στραβομάρα αντί να πάρουμε το μονοπάτι στην κοιλάδα, πήραμε το επίσης οριοθετημένο μονοπάτι προς το βουνό και μας βγήκε η γλώσσα ψάχνοντας για καταρράκτες._
 

Attachments

varsa

Member
Μηνύματα
1.291
Likes
128
Ταξίδι-Όνειρο
far away
Christos_Gkir
πολυ ομορφη διαδρομη πρεπει να ειναι, αν και μου εχει ξεφυγει κι εμενα, ομολογω...;)
τα μονα που δεν μου ξεφευγουν, ειναι τα Ω3 :lol::lol: ...
 

dimosf

Member
Μηνύματα
2.302
Likes
5.884
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Καλορίζικη η πρώτη σου ιστορία στο forum. :clap:Ελπίζω να με έταξες να ξαναπάμε:haha:. Βάλε όμως και καμιά φωτογραφία. Και πούσαι. Περιμένουμε κι άλλες από Ελλάδα και εξωτερικό. Όλη την Ευρώπη έχεις γυρίσει με τους καταρράκτες της Β. Εύβοιας θα τη βγάλεις; Άντε και καλά ταξίδια:clap:
 

dk

Banned
Μηνύματα
1.397
Likes
55
Επόμενο Ταξίδι
Κρουαζιέρα Αιγαίου-Dubai
Ταξίδι-Όνειρο
Βραζιλία
Χρηστο βλεπω δυναμικη εισοδο και στις ταξιδιωτικες ιστοριες,μπραβο.:clap:
 

varsa

Member
Μηνύματα
1.291
Likes
128
Ταξίδι-Όνειρο
far away
ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ....

εχει δικιο ο Δήμος.... τα εκατομμυρια χιλιομετρα που εκανες, δεν θα σβησουν με τον Δρυμώνα...:haha: Σε περιμένουμε!!!
 
Μηνύματα
159
Likes
43
Τη διόρθωση του τίτλου Δήμο την έκανα. Φωτογραφία δεν ξέρω ποιος έβαλε. Εγώ θα βάλω δικιά μου, μόλις μάθω πως μεταφέρονται από τη φωτογραφική μηχανή.
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.962
Likes
9.346
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Καλη αρχη!:)
Ελπιζω να μαs κρατησειs συντροφια με ακομα περισσοτερεs και πιο μακρινεs ιστοριεs!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.168
Μηνύματα
882.718
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom