Λισσαβώνα Στο βόρειο τμήμα της Λισσαβώνας

StellAnna

Member
Μηνύματα
921
Likes
362
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
HPIM0647.JPG

Βόρεια της πλατείας Praca dos Restauradores, ξεκινά η λεωφόροςAvenida da Liberdade,ο κύριος δρόμος της πόλης. ΄Εχει μήκος 1,6 χιλιόμετρα και πλάτος 90 μέτρα. Στο μέσον του δρόμου ένας υπέροχος πεζόδρομος με μωσαικό δάπεδο, περιβάλεται από δενδροστοιχίες και αποτελεί μια καλή βόλτα για τους κατοίκους. Η λεωφόρος φιλοξενεί το μνημείο των Ηρώων του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Μαγαζιά επώνυμα, μεγάλες εταιρείες και τράπεζες θα βρεις σε αυτή η λεωφόρο που τελειώνει στην πλατείαMarques de Pombal Squareμε το άγαλμα του Marquis of Pombal, του πρωθυπουργού στον οποίο οφείλεται η ανακατασκευή της πόλης μετά τον μεγάλο σεισμό του 1755.
΄Ερχεσαι με το μετρό. Στάση Avenida

Δυτικά της Avenida da Liberdade, θα επισκεφθείς το μουσείοMedeiros e AlmeidaMuseum,www.fundacaomedeirosealmeida.ptπου αν και δεν είναι τόσο γνωστό περιλαμβάνει πολύ όμορφες συλλογές και πολύτιμα αντικείμενα του 17ου έως και του 20ού αιώνα. Πορσελάνες, έπιπλα, ασημικά στεγάζονται στο πλουσιόσπιτο του Antonio Medeiros. Στο δωμάτιο του ασημιού θα δεις ένα σερβίτσιο που ανήκε στον Ναπολέοντα, στο δωμάτιο με τη λίμνη υπάρχει μια κρήνη από τις Βερσαλλίες και στο δωμάτιο με τις πορσελάνες, αντικείμενα από τηνΚίνα, των δυναστειών Han και Qing.
Ανοικτό 1-5:30, Δευτέρα έως Παρασκευή. 10 – 5:30, το Σάββατο. Την Κυριακή κλειστό.
΄Ερχεσαι με το μετρό. Σταθμός Marques de Pombal

Βόρεια της πλατείας Marques de Pombal ανοίγεται το μεγαλύτερο πάρκο της πόλης, τοΠάρκο Edward VII, προς τιμήν του άγγλου βασιλιά που επισκέφθηκε τη Λισσαβώνα το 1903, προς επίρρωση της αγγλο-πορτογαλικής συμμαχίας. Τα δύο κύρια σημεία του πάρκου είναι τοhothouse,με εξωτικά φυτά και τοgreenhouse, με τροπικά φυτά.
Στην ανατολική πλευρά του πάρκου υπάρχει ένας τουριστικός οικίσκος, αφιερωμένος στον Carlos Lopes, τον αθλητή που νίκησε στον μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Λος ΄Αντζελες
Ανοικτά καθημερινά, 9-5
΄Ερχεσαι με το μετρό. Στάση Parque or Marquês de Pombal Station

Στην βόρειο πλευρά του πάρκου, βρίσκεται τοCalousteGulbenkianMuseumhttp://museu.gulbenkian.pt/main.asp?lang=pt, ένα από τα πιο ονομαστά μουσεία του κόσμου. Περιέχει εκπληκτικές συλλογές Ελληνικής, Αιγυπτιακής, Ρωμαϊκής, Ισλαμικής, Ασιατικής και Ευρωπαϊκής τέχνης. Στο νότιο άκρο του πάρκου του μουσείου υπάρχει και τοKέντρο Μοντέρνας Τέχνης.
Το μουσείο Gulbenkian περιλαμβάνει μέρος της συλλογής του Calouste Gulbenkian, ενός μεγιστάνα των πετρελαίων και ενός από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο, του 20ού αιώνα. Με τον θάνατό του, το 1955, σε ηλικία 86 ετών, δώρισε όλη τη συλλογή του στηνΠορτογαλία, αν και δεν ήταν η πραγματική του πατρίδα.
Ανοικτό από τις 10-5.45 καθημερινά, εκτός Δευτέρας.
΄Ερχεσαι με το μετρό. Σταθμοί Sao Sebastiao ή Praca de Espanha

Δυτικά του μουσείου Gulbenkian, θα επισκεφθείς το θαύμα του 1746. Θα έρθεις στοΜουσείο Νερού και το Υδραγωγείο (WaterMuseumandtheMaedeAguaAqueduct)http://museudaagua.epal.pt/museudaagua/
Το υδραγωγείο κτίστηκε το 1746 για να μεταφέρει καθαρό νερό στην πόλη. Μήκος 58 χιλιόμετρα, 109 πέτρινες αψίδες, η ψηλότερη στα 65 μέτρα. ΄Οταν κατασκευάστηκε, αποτέλεσε το οικοδόμημα με την ψηλότερα πέτρινη αψίδα του κόσμου. Αυτό το αριστούργημα επέζησε του σεισμού. Το Μουσείο του Νερού και το υδραγωγείο, έλαβαν το τιμητικό βραβείο του συμβουλίου της Ευρώπης, Council of Europe Museum Prize, για το 1990
Οι αψίδες που φαίνονται πολύ καλά είναι οι 14 που διασχίζουν την κοιλάδα Alcantara. Η καλλίτερη θέα είναι από το σταθμό του τρένου Campolide
Ανοικτό 10-6, εκτός Κυριακών
΄Ερχεσαι με το μετρό. Σταθμός Rato για το Μουσείο
Με το τρένο θα έρθεις στον σταθμό Campolide για να δεις την θέα του υδραγωγείου

Ανατολικά του μουσείου Gulbenkian θα διασκεδάσεις, άμα είσαι τυχερός, με ταυρομαχίες στοCampo Pequeno.Στεγάζεται σε ένα κτίριο του 1892, μαυριτανικού ρυθμού. Ταυρομαχίες γίνονται τις Πέμπτες, σε συγκεκριμένες εποχές. Τον υπόλοιπο χρόνο φιλοξενεί εκθέσεις, κονσέρτα, τσίρκο κτλ.
΄Ερχεσαι με το μετρό. Σταθμός Campo Pequeno

Συνεχίζοντας βόρεια, επισκέπτεσαι το Μουσείο της Πόλης,The City Museum, στο οποίο ξετυλίγεται η ιστορία της Λισσαβώνας από την προϊστορική περίοδο.
Στεγάζεται στο παλάτι Pimenta Palace, του 18ου αιώνα, ένα δώρο του βασιλιά Joao V, στην ερωμένη του.
Υπάρχουν χάρτες και έντυπα της, προ του σεισμού, περιόδου.
Ολόγυρα ένας όμορφος κήπος με παγώνια, προσφέρει δροσιά και ανάπαυση.
Ανοικτό από τις 10-6, καθημερινά εκτός Δευτέρας.
΄Ερχεσαι με το μετρό. Σταθμός Campo Grande

ΤοΠαλάτι Fronteiraείναι ένα χαρτακτηριστικό δείγμα της τέχνης των αζουλέγιος.
Χτίστηκε το 1680 και ακόμα εντυπωσιάζει. Οι αίθουσες είναι μοναδικής τέχνης και διακόσμησης. Το δωμάτιο των Μαχών ονομάζεται η Καπέλλα Σιστίνα των αζουλέγιος.
Εκείνο που κλέβει την παράσταση είναι οι κήποι, με πανέμορφα αζουλέγιος, μυθολογικές φιγούρες, θρησκευτικές σκηνές, συντριβάνια, πηγές κτλ.
Το παλάτι είναι ιδιόκτητο, αλλά δέχεται επισκέψεις.
Κάθε μισή ώρα ξεκινά γκρουπ με ξεναγό, από τις 10:30 μέχρι και τις 12 το μεσημέρι, Δευτέρα έως Σάββατο. Σε περίπτωση που θέλεις να κλείσεις εκ των προτέρων, μπορείς να επικοινωνήσεις τηλεφωνικά στο (+351) 21 778 2023
Εδώ έρχεσαι μόνο με ταξί, ή με δικό σου μέσο.

Οι περιοχές πέρα από το Μουσείο της Πόλης και το μουσείο Gulbenkian, είναι οι πιο μοντέρνες της Λισσαβώνας. Αν και δεν συγκεντρώνουν το τουριστικό ενδιαφέρον, για κάποιον που θέλει να επισκεφθεί μεγάλα πολυκαταστήματα, όπως το Colombo, το μεγαλύτερο της Ευρώπης και το post-modern Amoreiras, πρέπει να έρθει εδώ.
 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.332
Μέλη
38.894
Νεότερο μέλος
mikesf

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom