- Επόμενο Ταξίδι
- ;
- Ταξίδι-Όνειρο
- Αναζητείται!
Στο Bordeaux για κρασιά.
Μα είμ’ εγώ τέτοιος άνθρωπος;
Μάλλον. Το πιθανότερο. Βασικά τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα είμαι ακριβώς τέτοιος άνθρωπος, ειδικά όταν κάνοντας το σύντομο απολογισμό μου κοιτάω τα σουβενίρ που κουβάλησα απ’ την υπέροχη αυτή πόλη…
Είναι θα μου πείτε λόγος αυτός να ξεσηκωθείς για ένα τέτοιο ταξίδι ως εκεί;
Εύλογη η απορία σας και θα προσπαθήσω να τοποθετηθώ όσο πιο αντικειμενικά γίνεται.
Άμα δεν είναι αυτός ο λόγος τότε ποιος;
Εντάξει, σοβαρεύομαι κι επανέρχομαι στο βασικό θέμα της ιστορίας: Μπορντό.
Δε μπορώ να σας πω με σιγουριά τι ήταν αυτό που μ’ έκανε να προσηλωθώ απολύτως στο συγκεκριμένο προορισμό. Θες η αναζήτηση στην ιστοσελίδα της Aegean που πάντα μου χτυπούσε στο μάτι ως πιθανό ταξίδι, θες η ίδια η Γαλλία όπου κάθε φορά που την επισκέπτομαι ενθουσιάζομαι όλο και περισσότερο, ειλικρινά δε ξέρω να σας απαντήσω.
Το μόνο δεδομένο ήταν πως είχε καρφωθεί στο μυαλό μου, αντιδρώντας αστραπιαία με κράτηση σε μια ξαφνική προσφορά αεροπορικών που έσκασε στα τέλη του Γενάρη, τοποθετώντας στο νου μου το τριήμερο σε ταύτιση με το αγαπημένο μου, αυτό του αγίου πνεύματος. Ε, όταν οι συγκυρίες βοηθούν πολλά θέλει ο άνθρωπος;
Το μόνο που δε μπορούσα βέβαια να προβλέψω λόγω της κατάστασης, ήταν οι απανωτές αλλαγές πτήσεων από πλευράς της εταιρείας καθώς και αρκετές ακυρώσεις (ευτυχώς όχι σε μένα) που έθεσαν το ταξιδάκι εν αμφιβόλω, ανατρέποντας ξανά και ξανά το πρόγραμμα μου. Η όλη διαδικασία, σε συνδυασμό με έναν υπερφορτωμένο Μάιο και από ταξίδια αλλά κυρίως συναυλιακά με αρκετά πάνω κάτω σε Αθήνα – Σαλονίκη, ήταν ίσως κάτι που θα μου κόστιζε από θέμα κούρασης.
Αυτά όμως είναι λεπτομέρειες που ίσως αναφερθούν, ίσως πάλι δεν είναι και τόσο χρήσιμες για όλους εσάς, διότι το νόημα είναι τελικά άλλο.
Μια καταπληκτική πόλη του Γαλλικού νότου, πανέμορφη, ζωντανή, ενίοτε κοσμική, εξωστρεφής, με τριγύρω δραστηριότητες αλλά κι ένα ιστορικό κέντρο να το πιείς πραγματικά στο ποτήρι του κρασιού.
Τα πολλά λόγια πάντα είναι φτώχεια.
Allons découvrir Bordeaux!