Βέλγιο Γαλλία Στρασβουργο ή μπρυζ για Χριστούγεννα;

Desp01na

Member
Μηνύματα
38
Likes
7
θέλω να οργανώσω ένα ταξίδι για Χριστούγεννα με κεντρικό θέμα ή για μπριζ ή για στρασβουργο για περίπου 6-7 μέρες, το μπρυζ θα το συνδιάσω με Γάνδη , το συρασβουργο με τι; Θα βαρεθώ τόσες μέρες; Ιδέες για άλλες κοντινές πόλεις ωραίες κοντά σε μπριζ ή στρασβουργο;
 
Last edited:

Pel

Member
Μηνύματα
752
Likes
3.809
Ταξίδι-Όνειρο
Και πού δεν θέλω;
Μπρυζ μισή μέρα είχα πάει και είχε τρελό κόσμο, σε σημείο που να σου σπάνε τα νεύρα. Φαντάσου τι θα γίνεται Χριστούγεννα. Και άλλη μισή είχα πάει Γάνδη. Νομίζω 6-7 ημέρες είναι πολλές.

Στρασβούργο δεν έχω πάει, αλλά είναι στους μελλοντικούς στόχους. Βέβαια λογικά κι εκεί θα έχει πολύ κόσμο Χριστούγεννα. Έχει απίστευτα χωριουδάκια εκεί γύρω, και 6-7 μέρες θα είναι ιδανικές.
 

yllos

Member
Μηνύματα
451
Likes
2.961
Επόμενο Ταξίδι
Σλοβενία-Τσεχία-Ουγγαρία
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Με κλειστά μάτια Στρασβούργο και ημερήσιες σε Κολμάρ-Ρικβιρ-Εγκισάιμ και τα υπόλοιπα χωριά της Αλσατίας.
Νούμερο 5 Χριστουγενιάτικη πόλη το Στρασβούργο νούμερο 2 η Κολμάρ. Πολύ καλή Χριστουγεννιάτικη αγορά επίσης πολύ όμορφη έχει και το Baden. Bέβαια ανοίγουν όλες 22,23 Νοεμβρίου και κλείνουν 24/12.
Αν θες να πάρεις μια ιδεά για τα Χριστούγεννα στην περιοχή διάβασε εδώ:
https://www.travelstories.gr/commun...ούγεννα-Λονδίνο-Αλσατία-Μέλανας-Δρυμός.58305/
Εμείς ήμασταν εκεί πέρυσι αρχές Δεκέμβρη.
 

aspradis

Member
Μηνύματα
8
Likes
2
Στην Μπρυζ πατήσαμε το πόδι μας την Πρωτοχρονιά του 2015 και κάτσαμε 3 ημέρες (2 βράδια) οι οποίες ήταν αρκετές για να δεις ότι ήθελες. Είναι μια πανέμορφη πόλη με μια όμορφη αλλά μικρή Χριστουγεννιάτικη αγορά η οποία αν θυμάμαι καλά κλείνει 4/1. Τα μείον σε αυτή την πόλη είναι ότι όταν πέφτει η μέρα έχει τρομερό κρύο λόγω των καναλιών (ούτε τα ισοθερμικά δεν μας ζέσταιναν), τα κανάλια για βαρκάδα καθώς και τα μπαλκόνια των μαγαζιών γύρω από αυτά είναι κλειστά, το φαγητό είναι ακριβό (15€ περίπου η μερίδα) και γενικότερα το βράδυ με το τόσο κρύο δεν κυκλοφορεί τίποτα... Νομίζω ότι αξίζει να επισκεφθεί κάποιος αυτά τα μέρη την άνοιξη που θα έχει την άνεση του....
 

duty_free

Member
Μηνύματα
903
Likes
3.207
Μέ κάμνει μεγάλην εντύπωση που λετε Στρασβούργο δαγκωτό. Δεν εχω παει εκει, εχω παει Μπρυζ και μου αρεσε σε εμετικό βαθμό - τόσο τέλειος ο Στρασβούργος λοιπόν; Εντυπωσιάζομαι!
 

yllos

Member
Μηνύματα
451
Likes
2.961
Επόμενο Ταξίδι
Σλοβενία-Τσεχία-Ουγγαρία
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Αν θες να πας περίοδο Χριστουγέννων, ξαναλέω πριν κλείσουν οι αγορές και όχι απο Χριστούγεννα και μετά, δύσκολα βρίσκεις προορισμό όπως η Αλσατία. Δε θα συγκρίνω αν η Βιέννη, το Παρίσι, το Λονδίνο η Πράγα φαίνονται πιο φαντασμαγορικοί προορισμοί για τις γιορτές. Η περιοχή της Αλσατίας +Μέλανας Δρυμός είναι μαγεία.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.162
Μηνύματα
882.491
Μέλη
38.878
Νεότερο μέλος
pennykk

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom