Συγκατοίκηση στην Ελλάδα

interted

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
8.197
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
Θέλω να θίξω ένα "περίεργο" θέμα για τα ελληνικά δεδομένα. Τις προάλλες κοιτούσα στο internet για να βρω αγγελίες συγκατοίκησης στην πάτρα όπου μένω. Έχοντας δει τι γίνεται στο εξωτερικό και τα αντίστοιχα sites ας πούμε πχ. στην αγγλία όπου βρίσκεις χιλάδες αγγελίες, απογοητεύτηκα, αν και μέσα μου το περίμενα. Ο έλληνας μάλλον δεν συγκατοικεί με ξένο, οι περισσότερες συγγατοικήσεις είναι με κάποιο παλιό γνωστό ή κοντοχωριανό και μόνο για λόγους οικονομίας. Επίσης στην ηλικία μου (30) οι περισσότεροι έχουν εγκαταλείψει στο σπορ και έχουν γυρίσει στις μαμάδες τους (αν δεν έχουν πατρευτεί, που χλωμό...). Λοιπόν ποια η γνώμη σας και αν ξέρετε κανένα καλό σαιτ ή άλλο τρόπο που γίνονται αυτά τα πράγματα για να με βοηθήσετε.
 

manelaki

Member
Μηνύματα
1.282
Likes
392
Βαλε εσυ μια αγγελια που να ζητας συγκατοικο κι ισως βρεις καποιον που ειναι στην ιδια θεση. Δε ξερω καποιο site. Προσωπικα θα φοβομουν να συγκατοικησω με μια αγνωστη.
 

ANNA-PANOS

Member
Μηνύματα
2.000
Likes
2.093
Επόμενο Ταξίδι
........................
Ταξίδι-Όνειρο
Τώρα, απλά ένα ταξίδι...
Και μενα μου φαινεται δυσκολο να μεινει καποιος με εναν εντελως αγνωστο ανθρωπο.
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.152
Likes
14.442
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Πιστεύω έχει να κάνει και με το κόστος ενοικίασης. 'Αλλες τιμές στην Αθήνα άλλες στο Λονδίνο.
Πάντως στα φοιτητικά μου χρόνια θυμάμαι ήταν συνήθης πρακτική να βάζουμε ανακοινώσεις στις γραμματείες αναζητώντας συγκάτοικο για να μοιραστούμε τα έξοδα του ενοικίου.
 

tou dromou

Member
Μηνύματα
141
Likes
19
Επόμενο Ταξίδι
ΠΟΛΩΝΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
αν βαλεις αγγελια σε χωρους που συχναζεις η δουλευεις, αυτοι που θα σε ξερουν θα σου "προξενεψουν" καποιον ποιο ευκολα
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Και γω το θυμαμαι απο τα φοιτητικα μου χρονια και σε αγγελιες ενοικιασης διαμερισματων στις εφημεριδες.
Ειναι πρακτικη φοιτητων περισσοτερο και οχι μεγαλυτερων ατομων.
Θεωρω οτι λογω Πατρας -φοιτητουπολης εχεις ενα πλεονεκτημα για συγκατοικηση,αλλα περισσοτερο μικροτερες ηλικιες θα βρισκεις.Δεν ξερουμε και συ ποσο ετων εισαι.Βεβαια υπαρχουν και μεταπτυχιακοι-διδακτορικοι φοιτητες μεγαλυτερης ηλικιας..δεν ειναι ολοι 20χρονα.
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Βρε Κλεοπάτρα δεν προσέχεις: Ο άνθρωπος είπε οτι είναι 30 χρονών.
Πιστεύω οτι έχεις περισσότερες ελπίδες για συγκατοικηση αν πας μια βόλτα απο την πανεπιστημιούπολη και κοιτάξεις στους πίνακες ανακοινώσεων. Ίσως εκεί να βρείς αγγελίες που να ζητούν συγκάτοικο. Επίσης για ρίξε και καμιά ματιά στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου μήπως υπάρχει κάποιος χώρος για τέτοιου είδους ανακοινώσεις. Επίσης για ρίξε και καμιά ματιά στις τοπικές εφημερίδες που έχουν αγγελίες: ίσως υπάρχουν κάποιες που να ζητούν συγκάτοικο.
Καλή τύχη!
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
οι επιλογες του θα ειναι μικροτερες ηλικιες περισσοτερο ,ωστοσο δεν ειναι και απολυτο αυτο γιατι υπαρχουν και μεταπτυχιακοι -διδακτορικοι φοιτητες μεταξυ 25-30.
 

anastasia_edu

New Member
Μηνύματα
0
Likes
1
Παιδιά καλησπέρα! Συγνώμη αν είναι άσχετη η ερώτηση μου με το φόρουμ αλλά θα ήθελα τις συμβουλές σας! Ήρθα Ελλάδα για δουλειά! Μένω στο σπίτι μιας συγγενής μας η οποία μου είπε ότι δεν θέλει ενοίκιο και μπορεί να με φιλοξενήσει με την προϋπόθεση να ψωνίζω εγώ τα φαγητά μου και φυσικά να συμμετέχω στα πάγια έξοδα! Είμαστε οι δυο μας! Πώς πιστεύετε ότι είναι σωστό να μοιράζονται τα έξοδα; Στο μισό; Είμαι ήδη ένα μήνα εδώ και το σούπερ μάρκετ το πληρώνω μόνο εγώ.. Επίσης ήρθε το ρεύμα και το νερό.. Δώστε μου σας παρακαλώ τις συμβουλές σας γιατί θα τρελαθώ με τις απαιτήσεις της γιατί αλλά μου είπε τα οποία τα αλλάζει τώρα!

Ότι το θεμα ειναι ασχετο με το φόρουμ αυτό ειναι σιγουρο και δεν ξέρω και αν υπάρχει κάποιο σχετικό.. Δηλαδη να πάρεις συμβουλές απο άγνωστους για το τι ειναι σωστό στην περίπτωσή σου και τι οχι;; δεν ειναι λίγο παραλογο;;

Τεσπα εγω παρόλα αυτα θα σου πω κάντε το πιο απλό προσπαθείστε να τηρήσετε αυτα που συμφωνήσατε και αν τα ξεχνάτε γραψτε τα κάπου με οση λεπτομέρεια μπορειτε.. αλλά οπως καταλαβαινεις τον πρωτο λόγο τον εχει ο ιδιοκτήτης και ας ειναι και συγγενής.. μετά κανε και μια κοστολόγηση και αν δεν σε συμφέρει νοικιασε μονη σου..
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.186
Μηνύματα
883.358
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom