Συζήτηση για θρησκείες, πρακτικές, κινήματα και άλλα πολλά

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Nikos86

Member
Όχι, αν ήταν απλώς θέμα καθωσπρεπισμού, δεν θα είχε τέτοια έντονη έμφυλη ιστορία. 😄 Το «είναι διακοσμητικός ο ρόλος» είναι κριτική. Το «είναι γλάστρα» είναι η αντικειμενοποίηση της γυναίκας. Δεν είναι θέμα λεξιλογίου· είναι θέμα του ποιον και τι επιλέγεις να υποτιμήσεις.
Ένιγουει εξάλλου δεν μπορείς να καταλάβεις απαντάς τελείως εμπειρικά και μόνο.
Κανονικά τώρα θα το άφηνα αλλα επειδή απαντάς για να απαντάς ποια είναι η διαφορά; Αν θεωρείς υποτίμηση το ένα υποτίμηση είναι και το άλλο. Το ίδιο άτομο υποτιμάς απλά με πιο καθωσπρέπει τρόπο. Ο ρόλος της είναι διακοσμητικός είναι υποτίμηση της επιλογής της, δεν είναι κομπλιμέντο. Άρα μια χαρά θέμα λεξιλογίου είναι.

Και στην Αμερική που το nigger κουβαλάει έντονη φυλετική ιστορία και πλέον δεν είναι αποδεκτό να το λες , εντάξει τώρα τα προβλήματα των μαυρων εξαφανίστηκαν! Η γλώσσα δημιουργεί καινούρια πραγματικότητα! Μια αλλαγή λέξης κάνει θαύματα! Μην το συζητάς!

Butterflyeva

Member
Κανονικά τώρα θα το άφηνα αλλα επειδή απαντάς για να απαντάς ποια είναι η διαφορά; Αν θεωρείς υποτίμηση το ένα υποτίμηση είναι και το άλλο. Το ίδιο άτομο υποτιμάς απλά με πιο καθωσπρέπει τρόπο. Ο ρόλος της είναι διακοσμητικός είναι υποτίμηση της επιλογής της, δεν είναι κομπλιμέντο. Άρα μια χαρά θέμα λεξιλογίου είναι.

Και στην Αμερική που το nigger κουβαλάει έντονη φυλετική ιστορία και πλέον δεν είναι αποδεκτό να το λες , εντάξει τώρα τα προβλήματα των μαυρων εξαφανίστηκαν! Η γλώσσα δημιουργεί καινούρια πραγματικότητα! Μια αλλαγή λέξης κάνει θαύματα! Μην το συζητάς!
Άφησε το ρε μπρο δεν σε πιέζει κάνεις να απαντάς.
Αν οι λέξεις ήταν απλώς ουδέτερες ετικέτες, δεν θα είχαν ούτε ιστορία, ούτε κοινωνικό βάρος, ούτε τη δύναμη να αναπαράγουν σχέσεις εξουσίας. Το ότι μια αλλαγή λέξης δεν εξαφανίζει την πατριαρχία δεν σημαίνει ότι όλες οι λέξεις είναι κοινωνικά ισοδύναμες.

Το πιο αστείο είναι ότι χρησιμοποιείς το παράδειγμα του nigg για να αποδείξεις ότι «οι λέξεις δεν έχουν σημασία». 😄 Ακριβώς το αντίθετο αποδεικνύεις, η λέξη έχει σημασία επειδή κουβαλά ιστορία, εξουσία και τρόπο θέασης του άλλου. Άντε ύπνο τώρα.

Nikos86

Member
Άφησε το ρε μπρο δεν σε πιέζει κάνεις να απαντάς.
Αν οι λέξεις ήταν απλώς ουδέτερες ετικέτες, δεν θα είχαν ούτε ιστορία, ούτε κοινωνικό βάρος, ούτε τη δύναμη να αναπαράγουν σχέσεις εξουσίας. Το ότι μια αλλαγή λέξης δεν εξαφανίζει την πατριαρχία δεν σημαίνει ότι όλες οι λέξεις είναι κοινωνικά ισοδύναμες.

Το πιο αστείο είναι ότι χρησιμοποιείς το παράδειγμα του nigg για να αποδείξεις ότι «οι λέξεις δεν έχουν σημασία». 😄 Ακριβώς το αντίθετο αποδεικνύεις, η λέξη έχει σημασία επειδή κουβαλά ιστορία, εξουσία και τρόπο θέασης του άλλου. Άντε ύπνο τώρα.
Η σχέση εξουσίας περιλάβει την άνιση κατανομή δύναμης μεταξύ 2 η περισσοτέρων ατόμων ή και ομάδων. Θέλει 'θύματα' ή θύματα και θύτες. Αυτοί την αναπαράγουν και τη διαιωνίζουν. Η γλώσσα δεν έχει καμμία σχέση.
Με το να θες να μετατοπιστεί η κριτική από τα άτομα στη γλώσσα στο σύστημα ή δεν ξέρω εγώ που αλλου μάντεψε ποιος τη διαιωνίζει; Άντε πέσε για υπνο εσύ τώρα και μη μιλάς για πράγματα που δεν έχεις ιδέα.

Butterflyeva

Member
Η σχέση εξουσίας περιλάβει την άνιση κατανομή δύναμης μεταξύ 2 η περισσοτέρων ατόμων ή και ομάδων. Θέλει θύματα και θύτες. Αυτοί την αναπαράγουν και τη διαιωνίζουν. Η γλώσσα δεν έχει καμμία σχέση.
Με το να θες να μετατοπιστεί η κριτική από τα άτομα στη γλώσσα στο σύστημα ή δεν ξέρω εγώ που αλλου μάντεψε ποιος τη διαιωνίζει; Άντε πέσε για υπνο εσύ τώρα και μη μιλάς για πράγματα που δεν έχεις ιδέα.
Το ότι η εξουσία έχει θύτες και θύματα δεν σημαίνει ότι η γλώσσα είναι άσχετη. Η γλώσσα είναι ένας από τους τρόπους με τους οποίους η κοινωνία κανονικοποιεί και αναπαράγει σχέσεις εξουσίας.

Και δεν μεταφέρω την ευθύνη από το άτομο στο σύστημα. Ατομική ευθύνη και κοινωνικές συνθήκες συνυπάρχουν. Το να το αρνείσαι είναι απλώς να βλέπεις τη μισή εικόνα. Και μην αγχώνεσαι βγάζει μάτια ποιος έχει ιδέα και ποιος δεν έχει! Καληνύχτα καλέ μου.

Nikos86

Member
Το ότι η εξουσία έχει θύτες και θύματα δεν σημαίνει ότι η γλώσσα είναι άσχετη. Η γλώσσα είναι ένας από τους τρόπους με τους οποίους η κοινωνία κανονικοποιεί και αναπαράγει σχέσεις εξουσίας.

Και δεν μεταφέρω την ευθύνη από το άτομο στο σύστημα. Ατομική ευθύνη και κοινωνικές συνθήκες συνυπάρχουν. Το να το αρνείσαι είναι απλώς να βλέπεις τη μισή εικόνα. Και μην αγχώνεσαι βγάζει μάτια ποιος έχει ιδέα και ποιος δεν έχει! Καληνύχτα καλέ μου.

Εεε ναι βγάζει μάτια! Άρα το 'είναι γλάστρα' αναπαράγει τη σχέση εξουσίας μεταξύ του καναλιού και της παρουσιάστριας ενώ το 'ο ρόλος της είναι διακοσμητικός' δεν την αναπαράγει αλλά βοηθά στο να πάψει!
Μάλιστα! Σε ευχαριστώ ήσουν διαφωτιστικότατη! Καληνύχτα καλή μου!

patrizia

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπεστη
Ταξίδι-Όνειρο
Κινα
Τότε πόθεν προκύπτουν οι εκτιμήσεις σας, υπάρχει κάποια πηγή που τις τεκμηριώνει ή απλά είναι μια συναισθηματική προσέγγιση που καταλήγει σε πολεμικές ιαχές;;
Εσείς το εκλαμβανετε ως πόλεμο εγώ δεν είπα κάτι τέτοιο εκτός αν απειλούμαστε με πόλεμο αν αποκαλούμε τη χώρα Σκόπια και οχι Βόρεια Μακεδονία.
Ως προς την καθημερινότητα μας έχουμε λόγο ή επικρατεί χούντα και δεν τολμάμε να θίξουμε τα κακώς κείμενα?
Είναι ή συμφωνείς και αποδέχεσαι τα πάντα ή σου κυρηττουμε πόλεμο?

YiannisTS

Member
Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Ψήνεται...
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Είναι ή συμφωνείς και αποδέχεσαι τα πάντα ή σου κυρηττουμε πόλεμο?
Μα ακριβώς αυτή την αίσθηση αφήνει η ανάρτηση που κάνατε.
Πάντως εγώ κοιμάμαι με ανοιχτά παράθυρα γιατί ζεσταίνομαι και δεν φοβάμαι την βαλκανική μαφία γιατί έχουμε τη δική μας, "Greek Μafia" λέγεται εάν την έχετε ακουστά!

paefstra

Member
Συγγραφέας
Ως προς την καθημερινότητα μας έχουμε λόγο ή επικρατεί χούντα και δεν τολμάμε να θίξουμε τα κακώς κείμενα?
Το φόρουμ εχει όρους για ρατσιστικό λόγο. Δεν ειναι καθημερινοτητα που ο καθένας παιρνει επώνυμα τα ρίσκα του. Το κρύψιμο πισω απο ψευδώνυμα δεν ειναι φερετζές για να ξερνάει ο καθένας ξενοφοβικη προπαγάνδα οτι οι Βαλκάνιοι ειναι μαφιόζοι και μαχαιροβγαλτες.

Teodoro

Member
Αφηγητής
Ταξίδι-Όνειρο
Τόκιο, Route 66, Χιλή
Εύα μου είσαι απόλαυση!
Όσο για το όνομα κι εμείς εδώ κάτω
(Αθήνα) που δεν εχουμε καταγωγη από Βόρεια Ελλάδα, Σκόπια τα αποκαλούμε. Επειδή ακριβώς έχουμε ελευθερία και δημοκρατία είναι δικαίωμα μας να τα αποκαλούμε όπως θέλουμε, να πιστεύουμε οτι θέλουμε για την κοινή καταγωγή και τις απόψεις τους και να τα επισκεπτομαστε οπότε θέλουμε όπως άλλωστε το ίδια ισχύουν και για αυτούς.
Γενικά έχουμε απηυδήσει με την εγκληματικοτητα και τις μαφιες από διάφορες βαλκανικες και μη χώρες που δρουν ανεξέλεγκτα ενώ πριν κοιμόμασταν με ξεκλείδωτα σπίτια και ανοιχτά παράθυρα (πριν το 1991) και δεν είναι δικαιολογία η φτώχεια. Αυτό είναι κάτι που δεν συζητιέται και μου κάνει τεράστια εντύπωση μιας και επηρεάζει την καθημερινότητα του μισού πληθυσμού της χώρας.
Έτσι είναι..
Πόθεν ζούνε; Από που;
Σε μας εδώ ξέρουμε: Από τον μπαμπά και την μαμά που μας αφήνουν ή μας άφησαν, από σχέσεις με τους εκάστοτε κυβερνώντες (οπεκεπε, βοσκοτόπια, 13-0, κ.ά), από ναρκωτικά, από onlyfans/ "σεξεργάτριες" και άλλα "ηθικά" επαγγέλματα που συνηθίζονται τον τελευταίο καιρό, αφού το another brick on the wall έγινε επιτέλους πραγματικότητα! Χρειαζόμαστε αμόρφωτους σκλάβους, που χειραγωγούνται πιο εύκολα. :)
Αυτοί πόθεν;
Προφανώς από τέτοιες δουλειές. Αλλά αυτός που ασχολείται και ζει έτσι είναι πάντα επιρρεπής προς χειραγώγηση, δλδ. την άλλη στιγμή θα πάει με την άλλη πλευρά που του δίνει περισσότερα. Όλοι έχουμε γνώση τέτοιων ανθρώπων που δεν μπορείς να τους έχει εμπιστοσύνη. Πόσο τους "εκτιμάμε" αυτούς/αυτές και πόσο τους "αξιολογούμε";
Ε, πες σ' αυτούς ότι είναι απόγονοι του Αλέξανδρου! Δεν θα πιστεύουν στ' αυτιά τους! Τους κάνεις ό,τι θέλεις μετά.
Θα μου πεις και οι άλλοι με τις προμήθειες και τις μίζες καλύτεροι είναι; Όχι, απαντώ, ούτε αυτοί, ούτε εκείνοι.

Όσο για το όνομα, εννοείται ο καθένας μπορεί και πρέπει να πιστεύει την κοσμοθεωρία του.
Εμείς μένουμε πιστοί στην παρακαταθήκη και την κληρονομιά των προγόνων μας. Κάποιοι έχασαν τις ζωές τους πολεμώντας ή δολοφονήθηκαν από τον εχθρό για να μιλάμε Ελληνικά σήμερα εμείς και τα παιδιά μας σ' αυτό το μέρος.
Δεν πρόκειται να προδώσουμε ποτέ την πίστη μας στον τόπο και την Πατρίδα μας ούτε για το χρήμα, ούτε για καμιά (και όποια) ιδεολογία!
Και όπως βλέπουμε οι εχθροί και οι πόλεμοι δεν έχουν εκλείψει. Δεν πρέπει να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας;

Υ.Γ.
Καλύτερα να μεταφερθεί η συζήτηση αλλού όμως. Όντως να κρατήσουμε αυτήν την πολιτική του forum μας και να μην βγαίνουμε off topic, αφού είμαστε ηθικοί άνθρωποι του λόγου μας και της συνείδησης μας.
:)

Teodoro

Member
Αφηγητής
Ταξίδι-Όνειρο
Τόκιο, Route 66, Χιλή
Το φόρουμ εχει όρους για ρατσιστικό λόγο. Δεν ειναι καθημερινοτητα που ο καθένας παιρνει επώνυμα τα ρίσκα του. Το κρύψιμο πισω απο ψευδώνυμα δεν ειναι φερετζές για να ξερνάει ο καθένας ξενοφοβικη προπαγάνδα οτι οι Βαλκάνιοι ειναι μαφιόζοι και μαχαιροβγαλτες.
Δεν λέμε για όλους τους Βαλκάνιους, λέμε για αυτούς που κάνουν διακοπές στην Ελλάδα ζώντας από "δουλειές" όπως οι παρακάτω:

Laboratories for illegal production of precursors and synthetic drugs discovered during a joint investigation supported by SELEC - Southeast European Law Enforcement Center

Another 40 tons of marijuana seized in North Macedonia

patrizia

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπεστη
Ταξίδι-Όνειρο
Κινα
Τα επίσημα στοιχεία αποδεικνύουν τα περί εγκληματικοτητας δεν είναι προσωπική άποψη ούτε είναι ρατσισμός γιατί δεν είναι όλοι μελη εγκληματικων οργανώσεων!
Η Εύα ειπε ότι η Βόρεια Ελλάδα έχει θέμα με το όνομα κι εγω της απάντησα ότι και εδώ που γεννήθηκα εγώ Σκόπια τα αποκαλούμε.
Η Ελλάδα δεχτηκε και βοήθησε άλλους λαούς αυτοί όμως βρήκαν την ευκαιρία να ξεφορτωθούν τα εγκληματικά στοιχεία και δεν σεβάστηκαν τη χώρα μας. Ο κόσμος κρίνει σύμφωνα με την καθημερινότητα του και για να τελειώνουμε προτείνω να κάνουμε το ίδιο μιας και έχουμε θεμα και με τις φυλακές να αποσυμφορηθουμε να ξεφορτωθουμε κι εμείς τη Greek mafia αντι να τσακωνομαστε

YiannisTS

Member
Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Ψήνεται...
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Δεν λέμε για όλους τους Βαλκάνιους, λέμε για αυτούς που κάνουν διακοπές στην Ελλάδα ζώντας από "δουλειές" όπως οι παρακάτω:

Laboratories for illegal production of precursors and synthetic drugs discovered during a joint investigation supported by SELEC - Southeast European Law Enforcement Center

Another 40 tons of marijuana seized in North Macedonia
Αγαπητέ μου, η ελληνική μαφία έχει στενούς οικονομικούς και εμπορικούς δεσμούς με τις άλλες "εθνοτικές" μαφίες των βαλκανικών χωρών και όχι μόνο. Μπορώ να σας αραδιάσω δεκάδες πρόσφατα δημοσιεύματα από κοινές δράσεις ελλήνων και μη ελλήνων που "ανακαλύφτηκαν" από τις ελληνικές αρχές ή την Interpol και αποδεικνύουν τους οργανωτικούς και ιεραρχημένους δεσμούς τους. Η προσπάθεια σας να παρουσιάσετε και να μεγεθύνετε ένα μέρος του προβλήματος ρίχνοντας την αποκλειστική και μοναδική ευθύνη σε αυτούς που κάνουν διακοπές στην Ελλάδα οδηγεί σε πολιτικά συμπεράσματα που εμπεριέχουν ρατσιστικά και ξενοφοβικά στοιχεία που δεν με βρίσκουν σύμφωνο. Η συζήτηση αυτή ξεπερνάει τα όρια της ταξιδιωτικής ιστορίας και σταματώ κάπου εδώ.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.332
Μέλη
40.310
Νεότερο μέλος
Smr