Αλβανία Συμπέθεροι από τα Τίρανα! Αποστολή Shqipëria!

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.726
Επόμενο Ταξίδι
?

Τίρανα με βροχή - 2ο μέρος

Όταν βγήκαμε από το καφέ, ο καιρός και πάλι σκοτείνιασε, ψύχρανε και πήγαινε για βροχή.
Άντε πάλι! Το πήραμε απόφαση πως έτσι θα πορευτούμε σήμερα. Ποταμός Λάνα ξανά!


Λεωφόρος Deshmoret e Kombit. Κάτι καλό ετοιμάζεται σε εγκαταλελειμμένο κτίριο!


Εθνικό Μουσείο Τέχνης και γκαλερί. To εικαστικό ''σύννεφο'' έξω από το μουσείο.




Στο πάρκο Rinia, το μνημείο που συμβολίζει την αντίσταση του αλβανικού έθνους και εκφράζει μια ευγνωμοσύνη σε όλους τους ήρωες που πολέμησαν για την αλβανική ανεξαρτησία, εγκαινιάστηκε στις 28 Νοέμβριο του 2014. Έχει σχήμα σαν ανοιχτός Πύργος, συμβολίζοντας το άνοιγμα της Αλβανίας προς την ανεξαρτησία.




Parku Rinia






Bulevardi Deshmoret e Kombit. Από την πρώτη στιγμή καταλάβαμε πως η οδήγηση είναι τρελοκομείο στα Τίρανα. Η σχέση αυτοκινήτων – πεζών είναι σχέση πάθους. Όταν δεν υπάρχουν διαβάσεις και φανάρια, περνάς υπ’ ευθύνη σου το δρόμο ενώ έχει κίνηση και οι οδηγοί σταματάνε για να περάσεις τις περισσότερες φορές. Πολύ γρήγορα προσαρμοστήκαμε σ’ αυτά τα δεδομένα αλλά ένα κυκλοφοριακό χάος επικρατεί. Δεν τους λες ότι έχουν και οδική παιδεία τους αλβανούς! Οδηγούν όπως να ναι και αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι πως κανένας δεν αντιδρά. Δηλαδή το θεωρούν φυσιολογικό γιατί απλά το κάνουν όλοι. Είδα περιστατικά που στην Ελλάδα στην καλύτερη περίπτωση θα βρίζαμε ο ένας στον άλλον. Στα Τίρανα απάθεια!:cool:


Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε ένα από τα πιο εμβληματικά κτίρια των Τιράνων που κι αυτό βρίσκεται πάνω στην λεωφόρο Deshmoret e Kombit. H Piramida των Τιράνων.




Εκεί είναι και η καμπάνα της ειρήνης. Ένα συμβολικό και σημαντικό μνημείο για την Αλβανία . Είναι κατασκευασμένο από λιωμένες σφαίρες που είχαν πέσει κατά τις βίαιες ταραχές του 1997, όταν εκατοντάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Μια εξέγερση που έφερε την Αλβανία στο χείλος μιας επανάστασης το 1997, όταν είχε καταρρεύσει οικονομικά η χώρα, ο κόσμος πήρε τα όπλα στα χέρια του και τα πάντα είχαν διαλυθεί. Μια σχετικά άγνωστη εξέγερση στην Αλβανία, που πυροδοτήθηκε από τα μέτρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στη διάρκεια της οποίας το κράτος έχασε κάθε έλεγχο.


Από την άλλη το άσχημο κτίριο της πυραμίδας είναι εκεί και αποτελεί ένα σύμβολο της κομμουνιστικής περιόδου. Εγκαινιάστηκε στις 14 Οκτωβρίου του 1988, τρία χρόνια μετά το θάνατο του Χότζα, και λειτούργησε ως Μουσείο για την κληρονομιά του Εμβέρ Χότζα, ως ο απόλυτος και μοναδικός ηγέτης της Κομμουνιστικής Αλβανίας! Μάλιστα το έλεγαν Μαυσωλείο του Ενβέρ Χότζα. Ένα κτίριο που την ιδέα και τον σχεδιασμό είχε η κόρη του Χότζα Panvera μαζί με τον άντρα της. Εκείνη την εποχή, η πυραμίδα ήταν η ακριβότερη δομή που κατασκευάστηκε ποτέ στην Αλβανία. Μετά την κατάρρευση του Κομμουνισμού έγινε ένα συνεδριακό και εκθεσιακό κέντρο. Κατά τη διάρκεια του Πολέμου το 1999 στο Κοσσυφοπέδιο, το Μουσείο χρησιμοποιήθηκε ως βάση από το ΝΑΤΟ και ανθρωπιστικές οργανώσεις.


Μπορεί να θεωρείται ένα αξιόλογο κομμάτι της αρχιτεκτονικής και κληρονομιά από τον κομμουνισμό όμως είναι το μοναδικό κτίριο στο κέντρο που είναι παραμελημένο και άσχημο. Το θεωρώ παραφονία σε σύγκριση με την ωραία εικόνα και την μεγάλη αλλαγή που παρουσιάζουν τα Τίρανα. Έχει ερειπωθεί και βανδαλιστεί μέσα στα χρόνια ύπαρξης του. Η κυβέρνηση συζητάει την κατεδάφιση του κτιρίου για να χτιστεί το νέο κοινοβούλιο της χώρας και να αναπλαστεί αυτό το μεγάλο κομμάτι στο κέντρο.

Το σίγουρο είναι πως η πυραμίδα είναι ένα δημοφιλές μέρος για πολλά παιδιά που εδώ και χρόνια αναρριχούνται μέχρι την κορυφή του! Ο Rose το δοκίμασε μέχρι ένα σημείο. Έχει κλίση αλλά δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαίνεται.




Απέναντι από την πυραμίδα οι Δίδυμοι Πύργοι των Τιράνων, κατασκευής 2005


Λεωφόρος Deshmoret e Kombit


Αριστερά το Κυβερνητικό γραφείο Kryeministria


Η αναζήτηση του ουρανοξύστη Sky Tower μας παίδεψε γιατί από το σημείο που ήμασταν δεν μπορέσαμε να βρούμε την είσοδο του. Απλά φαινόταν ότι είναι πίσω από τους δίδυμους πύργους. Είχε βγάλει αρκετή ψύχρα και φυσούσε ξαφνικά ώσπου άρχισε μια δυνατή απαίσια βροχή. Να κρατάει ο Rose την ομπρέλα, και να βγάζω φωτογραφίες εγώ!


Με τέτοια βροχή δεν είχε νόημα να συνεχίσουμε τη βόλτα μας. Ο Sky Tower ήταν εκεί και θα μας προστάτευε από την καταιγίδα. Έτσι κι αλλιώς τον είχα στα υπόψιν. Προτιμούσα να ανέβουμε κατά το σούρουπο αλλά τέτοια ώρα τέτοια λόγια. Με το ασανσέρ ανεβήκαμε στον τελευταίο όροφο του Sky Hotel που δεν έχει φυσικά είσοδο. Πριν μπούμε στο καφέ-εστιατόριο από τη βεράντα βλέπαμε τα βροχερά και μουντά Τίρανα.




Η αυλή και το σπίτι που φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία, ήταν η οικία του δικτάτορα Χότζα


Το bar-restaurant του Sky Hotel είναι ένα τυπικό καφέ ουρανοξύστη-πύργου από τα πολλά που έχουμε επισκεφτεί. Θέλαμε δεν θέλαμε πήραμε ξανά καφέδες σε εξευτελιστικές τιμές αν θυμάμαι γύρω στα 0,80 λεπτά ενώ και το μενού του εστιατορίου που ρίξαμε μια ματιά είχε ωραιότατες τιμές. Η ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου παρατηρητήριου είναι πως το πάτωμα περιστρέφεται κι έτσι χωρίς να σηκωθούμε από την καρέκλα μας είχαμε πλήρη πανοραμική 360ο άποψη όλης της πόλης. Από τον πύργο του ΟΤΕ στη Θεσσαλονίκη, είχα να ανέβω σε καφετερία που περιστρέφεται πριν μια 20ετια τουλάχιστον.
















Όταν φύγαμε από τον πύργο, ευτυχώς ψιχάλιζε μόνο. Είμαστε στην οδό Ibrahim Rugova στην περιοχή Blloku. Την μοντέρνα συνοικία των Τιράνων που την είδαμε και το προηγούμενο βράδυ, ζωηρή και γεμάτη νεολαία. Βλέποντας την μέρα διαπιστώνω πως όντως πρόκειται για μια όμορφη γειτονιά, με ωραία μαγαζιά, προσεγμένη και γενικά φινετσάτη και γοητευτική με πάρα πολλές επιλογές για φαγητό και ποτό αλλά και ακριβά καταστήματα ρούχων.




Ονομάστηκε έτσι, γιατί την περίοδο της Κομμουνιστικής δικτατορίας του Χότζα η περιοχή αυτή ήταν μια περιοχή γεμάτη με βίλες, του επικεφαλή του Εργατικού Κόμματος και των μελών του αλβανικού πολιτικού γραφείου, αλλά απαγορευμένη για τους απλούς αλβανούς. Ήταν στην κυριολεξία, μια αχαρτογράφητη περιοχή. Μετά την πτώση του καθεστώτος το 1991, η περιοχή μπλοκ άνοιξε, ακολούθησε τις εξελίξεις και άρχισε μια μεγάλη ανοικοδόμηση.

Η κατοικία του Enver Hoxha, σφραγισμένη. Άγνωστο τι σχέδια υπάρχουν, και αν υπάρχουν για την
εκμετάλλευση του χώρου.






Επειδή ήμασταν στην περιοχή Blloku και θα απομακρυνόμασταν μετά, δεν ήθελα να χάσουμε την ευκαιρία να φάμε σε ένα από τα μπιστρό που διαθέτει. Και συγκεκριμένα σε ένα μου είχα βάλει στο μάτι. Το Coko Bistro & Bar. Εξαιρετικό διώροφο μαγαζί , ζεστό με ωραία αισθητική και ευγενικούς υπαλλήλους. Μπορεί οι περισσότεροι να έπιναν καφέ, εμέις όμως απολαύσαμε δυο πεντανόστιμες μακαρονάδες αν και θα τις θέλαμε πιο ενισχυμένες.




Ο υπεύθυνος του καταστήματος παίρνει συνέντευξη για δουλειά!


Μετά το γεύμα και την χαλάρωση, συνέχεια στη βόλτα μας. Οδός Abdyl Frasheri και η κυκλική πλατεία Uillson






Επειδή μάλλον δεν χορτάσαμε και πολύ με τα ζυμαρικά λίγο νωρίτερα, είπαμε να συμπληρώσουμε με δυο λαχταριστές τυρόπιτες που λιγουρευτήκαμε σε ένα αρτοποιείο. Όταν είδα την απόδειξη πόσο κοστίζουν έπαθα σοκ. 60 lek και οι δυο! Δηλαδή 0,45 € οι δυο. Σοβαρολογούμε? Μα αισθάνθηκα τύψεις που τις πήρα τζάμπα.
Και ήταν και πεντανόστιμες.

Rruga Abdyl Frasheri


Ήμασταν πάλι στη μεγάλη κεντρική λεωφόρο Deshmoret e Kombit. Εδώ το Συνεδριακό Μέγαρο


Απέναντι το Προεδρικό Μέγαρο






Το Πανεπιστήμιο των Τιράνων στην πλατεία Μητέρας Τερέζας / Nene Tereza




Η πλατεία Nene Tereza είναι μια τεράστια πλατεία χωρίς καμία κίνηση από αυτοκίνητα αφού δεν υπάρχει δρόμος πέρα από αυτήν. Εδώ τελειώνει η λεωφόρος Deshmoret e Kombit και εκτός από το Πολυτεχνικό Πανεπιστήμιο, στην πλατεία βρίσκονται το Πανεπιστήμιο Τεχνών και το Αρχαιολογικό μουσείο.




Για όσους δεν γνωρίζουν, η Μητέρα Τερέζα η οποία κηρύχθηκε από το Βατικανό επισήμως Αγία της Καθολικής Εκκλησίας είναι Αλβανικής καταγωγής με καταγωγή από την Σκόδρα. Και το αεροδρόμιο των Τιράνων ονομάζεται International Airport Mother Teresa.


Ο γνωστός φιλόσκυλος Rose με έναν γλυκύτατο αλβανό σκυλάκο


Και ενώ ο καιρός έμοιαζε πως θα ανοίξει, και τα σύννεφα είχαν αραιώσει, άρχισε ξανά η βροχή. Συγκράτησα τα νεύρα μου και πήραμε το δρομάκι που θα μας οδηγούσε στο μεγάλο πάρκο των Τιράνων κατά μήκος της τεχνητής λίμνης (Parku i Madh Kodrat e Liqenit).


Είναι ένα πολύ δημοφιλές μέρος για τους ντόπιους και τους επισκέπτες αλλά να έχει καλό καιρό και όχι να τριγυρνάς μέσα στο ενοχλητικό ψιλόβροχο. Ένα καταπράσινο , περιβάλλον ιδανικό για περίπατο, πικ-νικ ή για ένα γεύμα και καφέ σε κάποιο από τα εστιατόρια που υπάρχουν αλλά με βροχερό καιρό επικρατούσε ερημιά.








Και υπαίθριο γυμναστήριο παρακαλώ με όργανα που τα χρησιμοποιείς ρίχνοντας κέρμα


Ο μεγάλος πεζόδρομος της λίμνης, Shetitorja Lasgush Poradeci






Ελάχιστα μετά η βροχή σταμάτησε, ο ουρανός άρχισε να καθαρίζει και ανέβηκε η θερμοκρασία. Από αυτή τη στιγμή και για τις επόμενες ημέρες μας στην Αλβανία, ο καιρός θα ήταν μόνο ηλιόλουστος και ζεστός!






Σίγουρα θα ήθελα να έχουμε παραπάνω χρόνο να δούμε με την ησυχία μας το μεγάλο πάρκο αλλά είναι πραγματικά πολύ μεγάλο κι εμείς είδαμε ούτε το 20% του πάρκου. Ήθελα να πάμε μέχρι το παλάτι Brigadave, αλλά ήταν αρκετά μακριά σε άλλο σημείο του μεγάλου πάρκου προς τη λεωφόρο e Elbasanit, οπότε δεν το σκέφτηκα καν.


Πήραμε το δρόμο της επιστροφής για το κέντρο όμως το πρόγραμμα έλεγε περιοχή Dajti, αρκετά μακριά από το κέντρο της πόλης. Ακολουθεί το τελευταίο μέρος της μεγάλης περιήγησής μας στα Τίρανα.
Το τελευταίο και καλύτερο ή το τελευταίο και χειρότερο? Όπως το πάρει κανείς!
 
Last edited:

Eurotraveler

Member
Μηνύματα
464
Likes
1.766
Επόμενο Ταξίδι
Γκντανσκ
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Πολύ ενδιαφέρουσα αρχή! Χαίρομαι όταν κάποιος, ενώ και με λιγότερα ακόμα χρήματα θα μπορούσε να κλείσει αεροπορικά για κάποιον προορισμό της Δυτικής Ευρώπης, επιλέγει να δώσει 58 ευρώ για να μεταβεί στην Αλβανία, μόνο και μόνο επειδή θέλει να γνωρίσει μια παρεξηγημένη χώρα.

Εύχομαι και στο Κόσοβο (το οποίο θεωρώ ότι έχει κάποια ενδιαφέροντα σημεία)!
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.726
Επόμενο Ταξίδι
?
Πολύ ενδιαφέρουσα αρχή! Χαίρομαι όταν κάποιος, ενώ και με λιγότερα ακόμα χρήματα θα μπορούσε να κλείσει αεροπορικά για κάποιον προορισμό της Δυτικής Ευρώπης, επιλέγει να δώσει 58 ευρώ για να μεταβεί στην Αλβανία, μόνο και μόνο επειδή θέλει να γνωρίσει μια παρεξηγημένη χώρα.

Εύχομαι και στο Κόσοβο (το οποίο θεωρώ ότι έχει κάποια ενδιαφέροντα σημεία)!
Σ'ευχαριστώ:).

Αν κάποιου του αρέσουν τα Βαλκάνια, έχει επισκεφτεί τη Βουλγαρία, την Σερβία, τη Βοσνία και πέρασε καλά δεν βρίσκω τον λόγο να μην βάλει στο πρόγραμμα και ένα ταξίδι στην Αλβανία. Για μένα ήταν από τα πολύ όμορφα ταξίδια. Μέσα από την ιστορία θέλω να δημιουργήσω νέα μόδα:DΗ Αλβανία να μπει στα ταξιδιωτικά πλάνα σας!

Εννοείται πως το Κόσοβο το έχω βάλει στο μάτι και με ενδιαφέρει.
 

Eurotraveler

Member
Μηνύματα
464
Likes
1.766
Επόμενο Ταξίδι
Γκντανσκ
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Προσωπικά το σκεφτόμουν πολύ να επισκεφθώ την Αλβανία για μια μέρα τον περασμένο Αύγουστο. Ήμασταν στην Οχρίδα και στεφτόμουν να κάναμε μια παράκαμψη για να δούμε το Μπεράτ και το Αργυρόκαστρο με διανυκτέρευση στο τελευταίο και μετά να επιστρέφαμε στην Αθήνα. Αυτό τελικά δεν έγινε, αλλά, επειδή πολύ εύκολα θα ξαναπήγαινα στην Οχρίδα, ελπίζω να γίνει στο μέλλον. Ως τότε αναμένω τη συνέχεια της ιστορίας για να έχω και περισσότερο υλικό!
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.710
Likes
11.219
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Μπράβο βρε Γιάννη, ξέρεις πόσο περίμενα αυτή την ιστορία! :):)
Πολύ ενδιαφέρουσα χώρα η Αλβανία, εγώ από τότε που πήγα την προτείνω σε όλους και κυρίως σε όσους λένε ότι θέλουν μεν να ταξιδέψουν εξωτερικό, αλλά δεν βγαίνουν οικονομικά. Τέτοιες τιμές και value for money καταλύματα και εστιατόρια δεν βρίσκεις εύκολα!
Επίσης χάρηκα πολύ με τα σχόλιά σου περί ανθρώπων. Κι εγώ τους βρήκα τόσο θετικούς, εξυπηρετικούς, καλόβολους! Να μη μιλήσω για τον ενθουσιασμό τους όταν μας άκουγαν να μιλάμε ελληνικά. Νομίζω πως ένιωθαν πολύ μεγάλη χαρά βλέποντας Ελληνίδες να επισκέπτονται τη χώρα τους και να "αντιστρέφονται" κάπως οι ρόλοι!
Περιμένω τη συνέχεια, καθώς πήγες και σε αρκετά μέρη όπου εγώ δεν κατάφερα να επισκεφτώ (αλλά μπορώ να πω με σιγουριά ότι οι λογαριασμοί μου με τη χώρα δεν έχουν κλείσει!).
 

merkourios

Member
Μηνύματα
67
Likes
478
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Ινδία
Αγαπητέ giannismitts πρώτη φορά σου γράφω μήνυμα παρόλο που έχω διαβάσει και απολαύσει όλες σου τις ιστορίες! Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, η Αλβανία μπορεί να μην έχει τα τρομερά αξιοθέατα αλλά και μόνο η πολύ ιδιαίτερη πρόσφατη ιστορία της την κάνει ενδιαφέρουσα! Την πρώτη φορά που πήγα, πριν αρκετά χρόνια, είχα τους ίδιους ενδοιασμούς με σένα αλλά μου άρεσε πολύ και ακολούθησε και δεύτερη! Μετά τις φωτογραφίες σου από το Μπεράτ, που δεν έχω πάει, μάλλον θα πάω και τρίτη! Ευχαριστώ πολύ!
 

vickokka

Member
Μηνύματα
1.235
Likes
1.931
Ταξίδι-Όνειρο
παντου
Εξαιρετική εισαγωγή, μου άρεσε πολύ που ανέλυσες με τόση ακρίβεια και αντικειμενικότητα την κατάσταση της χώρας και τον χαρακτήρα των κατοίκων της και των μεταναστών. Πολύ ωραία αρχή με φανταστικές εικόνες,κι ελπίζω να κάνατε βουτιά , γιατί χρωστάς μερικές στον Rose από τη Μάλτα και τη Σικελία.
 

KostasLia

Member
Μηνύματα
311
Likes
1.742
Επόμενο Ταξίδι
για Βαλκάνια το κόβω
Ταξίδι-Όνειρο
Βιετνάμ
Πολυταξιδεμένε @giannismits διαβάζω την ιστορία σου με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς ο γαμπρός μου κατάγεται από το Fieri, ευκαιρία να τον εκμεταλευτώ λοιπόν!!!
Επίσης έχει κάποια παραθαλάσσια οικόπεδα (δεν ξερω που ακριβώς) που εδώ και τόσα χρόνια μας έχει πρίξει να τα εκματαλλευτεί ως καμπινγκ και οι υπόλοιποι τον κοροιδεύουμε!!Θα πω λοιπόν την αδερφή μου να διαβασει την ιστορία σου μπας και την εμπνεύσεις να εκμεταλευτεί την κατάσταση τουριστικά ..!!!χαχα
 
Last edited:

vasiliss

Member
Μηνύματα
917
Likes
8.348
Επόμενο Ταξίδι
Οδικό στην ;;;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Ρωσία -Ισλανδία - Περού
Στον ετήσιο ταξιδιωτικό προγραμματισμό, που συνήθως κάνω αυτή την εποχή, είχα βάλει το ταξίδι που κάνατε - χωρίς τα Τίρανα - για την Άνοιξη του 2018.
Οπότε τώρα είμαι ήσυχος ότι δεν θα κουραστώ καθόλου για την προετοιμασία του. ;)
Σε ευχαριστώ.:clap:
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.726
Επόμενο Ταξίδι
?
Μπράβο βρε Γιάννη, ξέρεις πόσο περίμενα αυτή την ιστορία! :):)
Πολύ ενδιαφέρουσα χώρα η Αλβανία, εγώ από τότε που πήγα την προτείνω σε όλους και κυρίως σε όσους λένε ότι θέλουν μεν να ταξιδέψουν εξωτερικό, αλλά δεν βγαίνουν οικονομικά. Τέτοιες τιμές και value for money καταλύματα και εστιατόρια δεν βρίσκεις εύκολα!
Επίσης χάρηκα πολύ με τα σχόλιά σου περί ανθρώπων. Κι εγώ τους βρήκα τόσο θετικούς, εξυπηρετικούς, καλόβολους! Να μη μιλήσω για τον ενθουσιασμό τους όταν μας άκουγαν να μιλάμε ελληνικά. Νομίζω πως ένιωθαν πολύ μεγάλη χαρά βλέποντας Ελληνίδες να επισκέπτονται τη χώρα τους και να "αντιστρέφονται" κάπως οι ρόλοι!
Περιμένω τη συνέχεια, καθώς πήγες και σε αρκετά μέρη όπου εγώ δεν κατάφερα να επισκεφτώ (αλλά μπορώ να πω με σιγουριά ότι οι λογαριασμοί μου με τη χώρα δεν έχουν κλείσει!).
Ξέρεις πως εσύ μου έδωσες το έναυσμα γι'αυτό το ταξίδι. Με το που είπες θα πάτε Αλβανία ζήλεψα.
Ξέρω διαστροφή:D Οπότε με παρέσυρες άθελα σου κι ευτυχώς μου βγήκε σε καλό.

Δεν έχω κανένα αρνητικό να προσάψω στους Αλβανούς που πρώτη φορά τους γνώρισα εντός έδρας:) Μου έβγαζαν μια ποιότητα, μια φιλοξενία και μια ζεστασιά. Εξυπηρετικότατοι. Πραγματικά χαιρόντουσαν να μιλάνε ελληνικά μαζί μας. Μέσα στα κεφάλαια θα αναφέρω τις γνωριμίες και τα θετικά περιστατικά με όσους συναναστραφήκαμε.
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.726
Επόμενο Ταξίδι
?
Εξαιρετική εισαγωγή, μου άρεσε πολύ που ανέλυσες με τόση ακρίβεια και αντικειμενικότητα την κατάσταση της χώρας και τον χαρακτήρα των κατοίκων της και των μεταναστών. Πολύ ωραία αρχή με φανταστικές εικόνες,κι ελπίζω να κάνατε βουτιά , γιατί χρωστάς μερικές στον Rose από τη Μάλτα και τη Σικελία.
Σ'ευχαριστώ @vickokka
Η αλήθεια είναι πως τη μέρα που πήγαμε Αγιους Σαράντα είχε πάρα πολύ ζέστη και ήλιο. Ήταν σαν καλοκαίρι. Αλλά Οκτώβριο μήνα να κάνω μπάνιο στη θάλασσα δεν το έχω καν στο μυαλό μου οπότε δεν πήγαμε εξοπλισμένοι. Για να μη σχολιάσω που φορούσαμε μακρύ παντελόνι. Μετά τη Πορτογαλία που είχαμε πετύχει Οκτώβριο 33 βαθμούς, και στην Αλβανία για Οκτώβρη είχε ψηλές θερμοκρασίες μέχρι 27 βαθμούς και δεν προνοήσαμε να πάμε πιο καλοκαιρινοί.
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.726
Επόμενο Ταξίδι
?
Πολυταξιδεμένε @giannismits διαβάζω την ιστορία σου με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς ο γαμπρός μου κατάγεται από το Fieri, ευκαιρία να τον εκμεταλευτώ λοιπόν!!!
Επίσης έχει κάποια παραθαλάσσια οικόπεδα (δεν ξερω που ακριβώς) που εδώ και τόσα χρόνια μας έχει πρίξει να τα εκματαλλευτεί ως καμπινγκ και οι υπόλοιποι τον κοροιδεύουμε!!Θα πω λοιπόν την αδερφή μου να διαβασει την ιστορία σου μπας και την εμπνεύσεις να εκμεταλευτεί την κατάσταση τουριστικά ..!!!χαχα
Προσπερνάω το πολυταξιδεμένε και σου απαντώ:D
Το Fieri το περάσαμε πηγαίνοντας Αργυρόκαστρο. Ξέρω πως είναι λίγο πριν την Αυλώνα κοντά στην θάλασσα και σε εθνικό πάρκο. Η περιοχή προς τα κει μου άρεσε. Μάθε γρήγορα που έχει οικόπεδα. Μη τον κοροϊδεύετε καθόλου και πείστε τον να κάνει το εγχείρημα. Η Αλβανία ανεβαίνει!

Στον ετήσιο ταξιδιωτικό προγραμματισμό, που συνήθως κάνω αυτή την εποχή, είχα βάλει το ταξίδι που κάνατε - χωρίς τα Τίρανα - για την Άνοιξη του 2018.
Οπότε τώρα είμαι ήσυχος ότι δεν θα κουραστώ καθόλου για την προετοιμασία του. ;)
Σε ευχαριστώ.:clap:
Είσαι τυχερός λοιπόν:)
Μείνε ήσυχος. Όλα θα αναλυθούν όπως πάντα;)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.166
Μηνύματα
882.687
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom