Συνέντευξη μέλους - St.Adamantidou

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
1. Πώς ξεκίνησε η σχέση σου με τα ταξίδια;

Τα ταξίδια μου ξεκίνησαν στο... δωδεκάχρονο μυαλό μου με τα αναγνώσματα του Ιουλίου Βέρν! Μ’ έκαναν να ονειρεύομαι ότι μεγάλωσα και πήρα τη βαλίτσα μου να φύγω!

2. Ποιο είναι το ταξίδι που σου έχει μείνει περισσότερο στη μνήμη και γιατί;
3. Ποιος είναι ο αγαπημένος σου προορισμός; πέσμας λίγα λόγια γιατί.


Η απάντηση και στις δύο ερωτήσεις είναι η ίδια:

Όποιος διάβασε τις δύο ιστορίες μου, το "Γη των Παπούα" (λινκ) και το "Fiji, στην εσχατιά των παραδείσων του πλανήτη" (λινκ), ίσως να καταλάβει την προτίμησή μου σ’ αυτά. Το γιατί είναι φυσικό. Οι μεν Φιτζιανοί είναι ένας εκπληκτικός λαός, με μια οξυδέρκεια που συχνά σε τρομαζει. Διαβάζουν κυριολεκτικά τις σκέψεις σου!!! Ισως γιατί αφιερώνουν χρόνο στο να σε παρατηρούν. Δεν ξεχνώ φυσικά και τις φυσικές ομορφιές των ατόλλων τους.

Οσο για τούς Παπούα, ε, αυτοί έρχονται από άλλες εποχες , που τις έχουμε προ πολλού ξεχάσει. Απίστευτο!!! Τοξα και βέλη, ακόμα...

Αλλά πώς να ξεχάσω και το μεγαλείο της φύσεως στον Καναδα, την Αλάσκα και την Παταγονία... Με δυσκολεύει η απάντηση!

4. Η ομορφότερη πόλη που έχεις δει;

Η ωραιότερη πολη (αλλά δεν είναι μία!) είναι η παλιά πόλη της πρωτεύσας του Εκουαδόρ, Κίτο, αλλά και η Βουδαπέστη! Και πιο κοντά μας, η Φλωρεντία.

Όμως μέσα στα μάτια μου θα μένει πάντα η Antigua Guatemala, που σήμερα την λένε απλώς Αντίγκουα. Είναι η αποικιακή πρωτεύουσα της Γουατεμάλα, που είναι εντελώς άθικτη από το χρόνο, παρά τους σεισμούς της. Είναι η επιτομή της ομορφιάς της Ιστορίας αυτής της μεγάλης περιοχής της Νότιας Αμερικής. Απο τα κείμενά μου διαβάζω, ότι ευχαρίστως θα ξαναγύριζα εκεί για 3 έστω μέρες, για να αφουγκραστώ ό,τι μού ψιθυρίζουν οι κουρασμένοι τοίχοι, και τα χαραγμένα από τίς ρόδες τών αμαξιών πλακόστρωτα!

Μαγεία!!!

5. Ποιο είναι τα αγαπημένο σου μουσείο/εστιατόριο/μνημείο;

Το εσωτερικό της Εκκλησίας τής Εταιρείας στο Κίτο. Εκθαμβωτικός!

6. Ποιο είναι το χειρότερο ταξίδι που έχεις κάνει; τι συνέβη;

Το ... Θιβέτ!!! Κόντεψε να με ξεπαστρέψει το υψόμετρο!!! Πολύ κακό για τίποτα! Ίσως για κάποιους ενδιαφερόμενους ιστορικούς. Καλά που το πάντρεψα με την Μογγολία και τη διαμονή στις γιούρτες. Απίστευτη εμπειρία!

7. Σε ποιο μέρος δε θα ταξίδευες ποτέ και γιατί;

Στις φανατισμένες ισλαμικές χώρες όπου μπρέπει να μαντηλοδεθώ!!!! Αρνούμαι! Η Ευρώπη γιατί ανέχεται τις μαντηλοδεμένες με το μαύρο ράσο, κι εγώ γιατί δεν γίνομαι δεκτή με το φαρδύ παντελόνι μου και το μακρυμάνικο πουκάμισό μου;

8. Ποιο είναι το ταξίδι-όνειρο που δεν έχεις κάνει ακόμα;

Θα φανεί αστείο, αλλα δεν τα κατάφερα να πάω στούς Αγίους Τόπους! Εχω ακούσει πολλά για την ενέργεια που εκπεμπει αυτή η γη. Αυτό άκουσα ακόμα και από την καθηγήτρια του Πολυτεχνείου που έκανε την έρευνα για τον Πανάγιο Τάφο. Και δεν θα μπορούσα να την πω αυτήν θρησκόληπτη! Κατι θα ένοιωσε! Ε, αυτό θα ήθελα να νοιώσω κι εγώ. Χώρια που όλη αυτή η Ιστορία μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια στο Δημοτικό, όταν ακουγα για το Μωυσή, τη Γη τής Επαγγελίας, τη Λίμνη τής Γαλιλαίας, τον Ιορδάνη, το όρος των Ελαιών, το Γολγοθά και με ό,τι τέλος πάντων γαλουχηθήκαμε παιδιόθεν ως Χριστιανοί.

9. Από τις Ταξιδωτικές Ιστορίες που έχεις γράψει στο φόρουμ ποια είναι η αγαπημένη σου;

Είπαμε! Οι δύο ιστορίες από την Παπούα - "Γη των Παπούα" (λινκ), και τα Φίτζι - "Fiji, στην εσχατιά των παραδείσων του πλανήτη" (λινκ).

10.Ποια ή ποιες είναι οι Ταξιδιωτικές Ιστορίες από άλλα μέλη που έχεις απολαύσει περισσότερο ή που θυμάσαι περισσότερο από το φόρουμ;

Ενα κείμενο της @StellAnna για την Αλβανία και τούς νεκρούς μας εκεί (λινκ), όπου ενας συνταξιδιώτης ηλικιωμένος, που είχε ΤΟΤΕ πολεμήσει στο αλβανικό μέτωπο, ήθελε να κατέβει από το αυτοκίνητο και να σκάψει με γυμνά τα χέρια, για να βρει τους τάφους των σκοτωμένων συντρόφων του!!! Συγκλονιστικό κείμενο, αλλά έχει δύναμη στο λόγο! Το ξέρω. Και παντα τη χαιρόμουν γι' αυτό.

--------------------------------------------

Ευχαριστούμε πολύ τη @St.Adamantidou για τη συνέντευξη! Μπορείτε να δείτε το προφίλ της και τις Ταξιδιωτικές Ιστορίες που έχει γράψει εδώ.

Δείτε όλες τις συνεντεύξεις μελών εδώ.

Travelstories for ever. :airplane:
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.661
Likes
50.501
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Πολύ ενδιαφέρουσες απαντήσεις. Οι ερωτήσεις 2-5 για μένα χρήζουν γενικότερου γκάλοπ, θα είχε πολύ ενδιαφέρον να γίνει σε όλα τα μέλη.
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.363
Likes
9.288
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
στην ερωτηση ν.6 σε παλαιοτερη συνεντευξη το 2009 ειχε δοθει αλλη απαντηση: Β. Ινδια-κολαση επι της γης...
ετσι απο ενδιαφερον, να υποθεσω οτι το Θιβετ ακολουθησε ως προορισμος η υπηρξε "επαναξιολογηση"?
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Πολύ ενδιαφέρουσες απαντήσεις. Οι ερωτήσεις 2-5 για μένα χρήζουν γενικότερου γκάλοπ, θα είχε πολύ ενδιαφέρον να γίνει σε όλα τα μέλη.
Καλή ιδέα αλλά δε ξέρω αν είναι εφικτό, ειδικά εάν θέλουμε και επεξηγήσεις και όχι απλή επιλογή προορισμού.

στην ερωτηση ν.6 σε παλαιοτερη συνεντευξη το 2009 ειχε δοθει αλλη απαντηση: Β. Ινδια-κολαση επι της γης...
ετσι απο ενδιαφερον, να υποθεσω οτι το Θιβετ ακολουθησε ως προορισμος η υπηρξε "επαναξιολογηση"?
Την ενημέρωσα ότι δημοσιεύσαμε τη συνέντευξη οπότε να δούμε αν θα μπει να σου απαντήσει σε αυτό :)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.182
Μηνύματα
883.256
Μέλη
38.892
Νεότερο μέλος
Petr23

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom