Γερμανία Σχεδόν από 'κει που τ' αφήσαμε. Δρέσδη και ολίγον από Βερολίνο.

psilos3

Member
Μηνύματα
6.073
Likes
44.465
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
Εκδρομή ήταν και πάει…



Κατέβηκα βιαστικά τις σκάλες, όπως βιαστικά είδα και το μνημείο χωρίς να του δώσω το χρόνο που απαιτούνταν, όχι γιατί δεν ήθελα αλλά γιατί πάρα πολύ απλά δε τον είχα.

Ευτυχώς πρόλαβα να βγω μια αναμνηστική φωτογραφία και μόνος στη βάση του αγάλματος:

DSC_9642b.jpg


Η ώρα για τη πτήση της επιστροφής πλησίαζε απειλητικά, μιας και δεν είχε γίνει η καλύτερη δυνατή διαχείριση στην ημέρα, έτσι πήραμε το δρόμο της εξόδου επιστρέφοντας προς το αυτοκίνητο:

DSC_9647.JPG


Είχα ως στόχο να πιώ μια μπύρα πριν φύγω από τη Γερμανία, θα ήταν άλλωστε άδικο να μη συμβεί αυτό, όμως ο χρόνος δε μας έδινε τα περιθώρια να δούμε το beer garden του πάρκου με το κίνδυνο να τρέχουμε και να μη φτάνουμε αν καθυστερούσαμε, οπότε όπως ήταν λογικό κατευθυνθήκαμε στο αεροδρόμιο.

Αφού χαιρέτησα την οικογένεια που θα συνέχιζε την εκδρομάρα σε Βερολίνο, Ντόρτμουντ και Κολωνία, μπήκα στην ολοκαίνουρια αίθουσα αναχωρήσεων του ’’Brandenburg’’ για να περάσω τον έλεγχο ασφαλείας:

DSC_9648b.jpg


Έκανα τα ψώνια μου για να μη γυρίσω με άδεια χέρια στη πατρίδα και κατευθύνθηκα προς το πρώτο μπαρ που βρήκα μπροστά μου. Εντάξει, beer garden του πάρκου Treptower μπορεί να μην ήταν, αλλά μια χαρά την έκανε τη δουλειά του. Είπαμε, δε γινόταν να φύγω έτσι:

DSC_9648c.jpg


Το αεροπλάνο αναχώρησε στην ώρα του, απόγευμα Κυριακής, κι εγώ καθισμένος στο παράθυρο άφησα για λίγο το βιβλίο μου και φωτογράφισα το γερμανικό ουρανό πάνω από τα σύννεφα:

DSC_9648e.jpg


Ένα ύψος που θα διατηρούσαμε καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης, βλέποντας από το φινιστρίνι του αεροσκάφους ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα:

DSC_9648f.jpg


Τα φώτα της Θεσσαλονίκης δυόμισι ώρες μετά ήρθαν να με επαναφέρουν στη τάξη, καταλαβαίνοντας με το καλύτερο τρόπο ότι η πρώτη εκδρομή με τα «νέα δεδομένα» είχε φτάσει στο τέλος της.

DSC_9648g.jpg


Μια εκδρομή που περίμενα με μεγάλη λαχτάρα και ανυπομονησία όλο αυτό τον καιρό και ολοκληρώθηκε χωρίς απρόοπτα αφήνοντας άριστες εντυπώσεις.

DSC_9648h.jpg


Ούτε η σπαστική αναμονή για τον έλεγχο του PLF και του πιστοποιητικού εμβολιασμού ήταν ικανή να μου χαλάσει την εξαίρετη διάθεση που μόνο ένα ταξίδι στο εξωτερικό μπορεί να προσφέρει.



Πάντα τέτοια, δίχως άλλες αναποδιές!
Πάντα εκδρομές και μεγάλες μπύρες! :cool:
🤘🍻
 
Last edited:

Iris_90

Member
Μηνύματα
752
Likes
3.787
Επόμενο Ταξίδι
Στο άγνωστο ...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γιατί , σε νοιάζει ;;;
Ψηλέ με συγκίνησαν τα σλόγκαν που έγραψες στο τέλος του ταξιδιού σου , ευελπιστούμε και σε άλλα ταξίδια προπαντώς με υγεία και λεφτά !!! Μας ταξίδεψες νοερά και όμορφα στη Δρέσδη , στο ιστορικό Βερολίνο και λίγο από Βιέννη ... Αχ αυτά τα σνίτσελ , αχ αυτές οι μπίρες !!!
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.073
Likes
44.465
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
Ψηλέ με συγκίνησαν τα σλόγκαν που έγραψες στο τέλος του ταξιδιού σου , ευελπιστούμε και σε άλλα ταξίδια προπαντώς με υγεία και λεφτά !
Ευχαριστω πιστή μου αναγνώστρια για τα καλά σου λόγια, με τιμούν ιδιαίτερα. :)
Τις εποχές που διανύουμε όλα εκεί καταλήγουν δυστυχώς ή ευτυχώς, στις ευχές που έχουν ακόμα ένα νόημα πλέον. Να έχουμε υγεία να ταξιδεύουμε!
και λίγο από Βιέννη ... Αχ αυτά τα σνίτσελ , αχ αυτές οι μπίρες !!!
Όσο γι' αυτό δεν έχω πει τη τελευταία μου λέξη, κάτι σκέφτομαι...:cool:
 

Iris_90

Member
Μηνύματα
752
Likes
3.787
Επόμενο Ταξίδι
Στο άγνωστο ...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γιατί , σε νοιάζει ;;;
psilos3 Ανυπομονώ !!!
 

turms

Member
Μηνύματα
2.059
Likes
2.813
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ονειρεμένο Ταξίδι
Σκι στην Παταγονια
δωσε Αυστρια στον λαο και θα σε συγχωρεσω που δεν εχει αλλο αγονη γραμμη
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.073
Likes
44.465
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
Επίλογος – συμπεράσματα


1
. Δε μπορώ να σας πω με σιγουριά πόσες ήταν οι ιδανικές μέρες μιας και ήταν ένα ταξίδι ειδικών συνθηκών. Ευτυχώς εκμεταλλεύτηκα τις ώρες που είχα στη διάθεση μου, με τη μεγάλη διάρκεια της ημέρας να παίζει σημαντικό ρόλο.

2. Νομίζω πάντως ότι ένα 2-3ήμερο στη Δρέσδη είναι αρκετά καλό χρονικό διάστημα και σίγουρα δε θα βαρεθεί κανένας στη πόλη αυτή. Για το Βερολίνο τα έχω αναφέρει αναλυτικά και στην αντίστοιχη ιστορία μου.

3. Σε λογικά πλαίσια ήταν και τα κόστη της εκδρομής. Αεροπορικά και μετακινήσεις όπως τα αναφέρω στο δεύτερο κεφάλαιο μαζί με τη διαμονή, τη καθιστούν μια εκδρομή αποδεκτού κόστους. Ομοίως και στα εστιατόρια αλλά και τα μπαρ, οι τιμές ήταν αρκετά προσιτές.

4. Πιστεύω ότι η περιοχή της διαμονής και στις δύο πόλεις ήταν η καλύτερη δυνατή. Ίσως στη Δρέσδη να ήθελα ένα κλικ πιο κοντά στο κέντρο, αλλά δε με πείραξε καθώς το να είσαι δίπλα στο κεντρικό σταθμό αποτελεί πλεονέκτημα.

5. Περιττό να πω ότι δεν είχαμε κανένα θέμα ασφάλειας, κάποιο πρόβλημα, κάποια αναβολή ή καθυστέρηση. Εν κατακλείδι δε νομίζω ότι στερηθήκαμε πράγματα παρόλο που βρισκόμασταν σε συνθήκες πανδημίας.

6. Η Τρίτη επίσκεψη μου στη Γερμανία δεν άλλαξε την εικόνα μου για τους ντόπιους. Εντελώς άοσμοι και άχρωμοι όπως έχω ξαναπεί, ίσως κλειστοί, αν και είναι δύσκολο να εξάγεις συμπεράσματα σε τουριστικές περιοχές και σε τόσες λίγες μέρες.

7. Ως Γερμανικές και οργανωμένες πόλεις, οι συνεννοήσεις, πληροφορίες, μετακινήσεις ήταν εξαιρετικές, έχοντας βέβαια την ηλεκτρονική βοήθεια του google maps που σου λύνει τα χέρια, κάνοντας τα όλα ακόμα πιο εύκολα.

8. Αυτή τη φορά έχω καλύτερη άποψη για το φαγητό, μιας και δοκίμασα πραγματάκια. Φάγαμε καλούτσικα, αν και νομίζω ότι αν είσαι Έλληνας καμιά κουζίνα δε μπορείς να βρεις ανώτερη από τη δική σου, κάτι που όσο περνούν τα χρόνια πιστεύω ακράδαντα. Περιμένω βέβαια να επισκεφτώ και τη Βαυαρία για να έχω καλύτερη άποψη για τη Γερμανική κουζίνα.

9. Τελειώνοντας να πω ότι Δρέσδη & Βερολίνο ήταν πόλεις που μπήκαν σε αρκετά υψηλό επίπεδο των προτιμήσεων μου, λέγοντας ότι με ευχαρίστηση θα τις επισκεπτόμουν ξανά!
 

Iris_90

Member
Μηνύματα
752
Likes
3.787
Επόμενο Ταξίδι
Στο άγνωστο ...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γιατί , σε νοιάζει ;;;
@psilos3 Ψηλέ αυτό που λες για τους Γερμανούς ισχύει ... Αγέλαστος και ανέκφραστος λαός , σε κρατάει σε απόσταση ...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.073
Μηνύματα
879.669
Μέλη
38.806
Νεότερο μέλος
xeniagousia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom