Ιαπωνία Σύντομες πληροφορίες για Ιαπωνία.

xalara

Member
Μηνύματα
216
Likes
665
Επόμενο Ταξίδι
Αndromeda
Ονειρεμένο Ταξίδι
Bora-bora

Δυστυχώς χρόνο για κανονική ταξιδιωτική ιστορια δεν έχω.Ομως ύστερα απο αίτημα συμφορουμίτη θα κάνω μια σύντομη λίστα με αυτά που επισκεφτήκαμε σε δύο εβδομάδες στην Ιαπωνια και κατά πόσο άξιζαν.
14-28 Νοεμβρίου 2010

1)Τόκυο


Tsukiji Fish Market
:3/5 πρωινό ξύπνημα ,βλέπεις όλα τα είδη ψαριού και είδικα τους τόνους, που κάνουν εντύπωση. shushi breakfast 1/5 ουρές γιαπωνέζων και λίγων ξένων ,λογικά το καλύτερο που μπορείς να φας απλά δεν είναι του γούστου μου και δώσαμε 30 ευρώ

Akihabara:5/5 αν είσαι φαν των ηλεκτρονικών θα είναι λες και πήγες στο jumbo:xmas_mrgreen:

Imperial Palace: 2 φορές την εβδομάδα ήταν κλειστό αρα το απολάυσαμε μόνο εξωτερικά.

Asakusa:3/5 ο δρόμος που παει στον Sensoji Temple ήταν γεμάτος κόσμο (στον επιτάφιο πιο γρήγορα παμε) διάφορες λιχουδιές στα μαγαζάκια ,δοκίμασε φρέσκα κουλουράκια απο γλυκά φασόλια.

Ueno Park: 3/5 το είδαμε με βροχή ,το εθνικό μουσείο είναι αρκετά ωραίο.

Ginza: 1/5 δεν μου κανε και πολύ εντύπωση μιας και δεν κάνω ψώνια. Πήγαμε για το sony building: 1/5 μεγάλη απογοήτευση περίμενα πολλά και είδα ότι έχει το πλαίσιο ...

Edo-Tokyo Museum : 4/5 πολύ καλό μουσείο για την μεσαιωνική Ιαπωνία. tip: Να πάρεις κάποιον απο τους ξεναγούς στην είσοδο ,είναι δωρεάν ξέρουν πολύ καλά αγγλικά και θα μάθεις πολλά!

Toyota Auto Salon Amlux: 3/5 σε αντίθεση απο τη σόνυ ,εδώ ενθουσιάστηκα .Πολλά μοντέλα , εξομοιωτές Grand Turismo 5 σε 3d οθόνη πριν καν βγεί στην Ελλάδα :xmas_mrgreen:
Τέλος όποιο μοντέλο σ’ αρεσε το νοικιάζεις με 10-15 ευρώ την ώρα απο το υπόγειο παρκινγκ.

capsule hotel: 4/5 μείναμε σε διπλό κρεβάτι καπσουλα καλό σαν εμπειρία για ένα βράδυ αλλά οχι για παραπάνω.
Booking.com: Tokyo Kiba Hotel, Tokyo, Japan - 26 Guest reviews. Book your hotel now!

κανονικο ξενοδοχείο 4/5 Booking.com: Hotel Horidome Villa, Tokyo, Japan - 189 Guest reviews. Book your hotel now! πεντακάθαρο και πολύ εξυπηρετικό προσωπικό.

Nikko 5/5 απίστευτες εικόνες στη φθινοπωρινή Ιαπωνία. Ειναι must αν βρεθείς ιαπωνια. Πας με το WORLD HERITAGE PASS.

Kinugawa Hot Springs 3/5 ωραίο ονσεν ειδικά το εξωτερικό που είναι μέσα στη φύση.
 

Attachments

Last edited by a moderator:

xalara

Member
Μηνύματα
216
Likes
665
Επόμενο Ταξίδι
Αndromeda
Ονειρεμένο Ταξίδι
Bora-bora
Hiroshima

2) Hiroshima
στην πόλη είχαμε μια μέρα φτάσαμε 9 το πρωί και φύγαμε 9 το βράδυ για Οσάκα.
Κατά τη γνώμη μου ή ταλαιπωρία μιας και πήγαμε με λεωφορείο αξιζε 100% λογώ του μουσείου και το προτείνω σ' όσους πάνε Ιαπωνία να περάσουν


Peace Memorial Park 5/5 φοβερό μουσείο ! 4ώρες περάσαμε μέσα. Βγαίνεις ποιο ευαισθητοποιημένος και νοιώθεις οτι έχεις ρουφήξει μπόλικη γνωση πάνω στο θέμα. + τα παιδάκια έξω που ζήταγαν να γράψουμε ενα μήνυμα για την ειρήνη και μας δίναν έναν γερανό.

Miyajima 4/5 ο ποιο οικονομικός τρόπος να πάς είναι με τράμ και απο κεί 5 λεπτά με πλοίο γύρω στη μια ώρα απο κέντρο. Πολύ όμορφο τοπίο ,ειδικά το βράδυ που είναι φωτισμένα.[/QUOTE]
 

manelaki

Member
Μηνύματα
1.282
Likes
392
capsule hotel: 4/5 μείναμε σε διπλό κρεβάτι καπσουλα καλό σαν εμπειρία για ένα βράδυ αλλά οχι για παραπάνω.
Booking.com: Tokyo Kiba Hotel, Tokyo, Japan - 26 Guest reviews. Book your hotel now!
εγω βλεπω καποια που μοιαζουν με φουρνους (με επιασε η καρδια, και κυριολεκτω) και καποια λιγο πιο φυσιολογικα... σε ποια μεινατε;:xmas_wink:
 

xalara

Member
Μηνύματα
216
Likes
665
Επόμενο Ταξίδι
Αndromeda
Ονειρεμένο Ταξίδι
Bora-bora
μείναμε σαυτα στην τρίτη -τέταρτη εικόνα που έχουν δύο μαξιλάρια.:xmas_wink:
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ονειρεμένο Ταξίδι
νότια αφρική
Πολύ χρήσιμα και ενδιαφέροντα τα όσα μας γράφεις! Thank you!
 

xalara

Member
Μηνύματα
216
Likes
665
Επόμενο Ταξίδι
Αndromeda
Ονειρεμένο Ταξίδι
Bora-bora
Osaka

3) Οσάκα
Στην πόλη είχαμε 3 μέρες με πρώτη εκδρομή στή Nara.

Nara 5/5 Γεμάτο ελάφια με φανταστική φυση(τα χρώματα δεν μπορουν να περιγραφτούν με λέξεις), καλύτερα και απο το Νικκο.Νοιώθεις δεος μπροστά στον μεγάλο βούδα στο Todaiji Temple. Πας με τη Kintetsu Nara Line from Namba station ¥540 oneway .

Osaka Aquarium 3,5/5 Πολλά χρήματα αλλά αν είσαι στην πόλη αξίζει να πάς μόνο και μονο για να δεις πιγκουίνους , φαλενοκαρχαριες και δελφίνια.(μετά τις 5 είχε μισή τιμή αν θυμάμαι καλά).

Minami (Namba) 4/5 διασχίσαμε όλη τη στοα. Και να μην σε νοιάζει να ψωνίσεις είναι ωραία για βόλτα. + εδώ μπήκα σε κτήριο της sega! 4/5 έχει και στις αλλες πόλεις .εδώ έλειωσα 5όροφοι με οτι μπορείς να φανταστείς από ηλεκτρονικά μέχρι κουλοχέρηδες.

Osaka Castle 3.5/5 απο έξω φανταστικό με όμορφους κήπους για ωραίες φωτοραφιες αλλά απο μέσα πολύ μέτριο .Και να μην έμπαινα δηλαδη δεν θα χανα και τίποτα.

φαι takoyaki σαν λουκουμάς μόνο που έχει αλέυρι και χταπόδι μέσα απο τα λίγα π[ου δοκιμάσαμε και απλά τρωγόντουσαν.

φαι Okonomiyaki 4/5 φάγαμε σ αυτό εδώ στην Οσάκα .περίεργη γεύση αλλά ωραίο. ‚¨D‚ݏĂ« η–[

κανονικό ξενοδοχείο 3/5 καθαρά και άνετα δωμάτια (τεράστια για δεδομένα Ιαπωνίας) αλλά προσωπικό χωρίς καλά αγγλικά και χωρίς όρεξη να σε βοηθήσουν. Είναι όμως φτηνό για τα δεδομένα της πόλης.
Booking.com: hotel Weekly Mansion Osaka At Otemae, Osaka, Osaka, Japan - 139 Guest reviews. Book your hotel now!

nightlife βγήκαμε στην umeda σ΄ενα δρόμο Ohatsutenjin-dori. πολύς κόσμος . Α! και αν πιθυμήσατε δυτικό φαί ή να δείτε αγγλικό ποδόσφαιρο υπάρχει η Βlarney stone - irish pub

bonus μη παραξενευτείτε αν δείτε γιαπωνέζους να σας βγάζουν φωτογραφίες. :xmas_rolleyes: πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 30 φωτογραφίες στην Ιαπωνία με μας. Είχα την αίσθηση ότι μας ακλουθούσαν παπαράτσι (ακόμα και στο μετρό στις σκάλες μας έβγαζαν).Έχει τύχει σε κανέναν αυτό?!

bonus2 στην Οσάκα αλλά αποτι κατάλαβα και σε όλη την Ιαπωνία αν μιλάς αγγλικά μπορείς να δουλέψεις σαν δάσκαλος σε φροντιστήρια ,όπου σου πληρώνουν τα βασικά ώστε να μένεις εκεί βάζοντας και κάποια στην άκρη. Συνάντησα αρκετά παιδιά απο couchsurfing που το έκαναν αυτό.
 

xalara

Member
Μηνύματα
216
Likes
665
Επόμενο Ταξίδι
Αndromeda
Ονειρεμένο Ταξίδι
Bora-bora
βλεπω εχουν και τζαμακι... οι περαστικοι σε κανουν χαζι;; χεχε

χαχα δεν είχε τζαμάκι ,αλλά κάτι σαν κουρτίνα μπροστά. μεσα ήταν άνετα αφού είχε και τηλεορασίτσα με επιλογή απο ταινίες κανονικές αλλά και xxx :xmas_biggrin: (για να δείς πλήρωνες 1000 γιεν)
 

xalara

Member
Μηνύματα
216
Likes
665
Επόμενο Ταξίδι
Αndromeda
Ονειρεμένο Ταξίδι
Bora-bora
Koyasan

4)Koyasan
Αν εισάι στην Οσάκα αξίζει σαν εκδρομή για μια διανυκτέρευση.
πας με το Koyasan World Heritage Ticket 2,780 Yen

Διανυκτέρευση στο ναο Fukuchi-in 4,5/5 Ο ναος πιο πολύ σαν ξενοδοχείο 4 αστέρων ήταν με πανέμορφους κήπους και δωμάτια στιλ ryokan έχει και φυσικό onsen (θερμές πηγές).Έκλεισα το φτηνότερο δωμάτιο στα 9900 γεν το άτομο. Τα πάντα είναι πεντακάθαρα οπότε και τουαλέτα στο δωματιο να μην έχεις δεν ειναι πρόβλημα.Το δείπνο και το πρωινό (που περιλαμβάνονται στη τιμή ) είναι για χορτοφάγους με βαση τη σόγια και με μπόλικο τόφου. Τέλος το πρώι στις 6 σε προσκαλούν να παρεις μέρος στην πρωινή προσευχή των μοναχών.

Okunoin Temple 4/5 πολύ επιβλητικό το μέρος είναι το νεκροταφείο της περιοχής μέσα σε δάσος που ειναι το "σπουδαιότερο" της χώρας.
tip να δείτε τον ταφό - πύραυλο του Shin Meiwa Kogyo.

Kongobuji Temple 4/5 αν πρέπει να διαλέξετε εναν απ'ολους τους ναούς θα ναι αυτός. Το κέντρο του βουδισμού της ιαπωνιας.

bonus
Μιας και το έγραψα σε άλλο θέμα το μεταφέρω και εδώ για να είναι μαζεμενα.
Το πρόγραμμα μας της εκδρομής στο βουνό
Ξυπνήσαμε χαλαρα στην οσακα και κατα τις 11 ήμασταν στο σταθμό .Εκεί αφήσαμε βαλιτσες σε λοκερς που ειναι παντου .
Το τρένο με το τελεφερίκ θελαν κανα δυωράκι περνώντας απο ιαπωνικά χωριά και όμορφη φυση. Φτάσαμε στο ναό αφήσαμε σακίδια και καναμε βολτα στην περιοχή και σε καποιους μεγαλους ναούς.Όταν νύχτωσε γυρίσαμε πίσω.

Σε ρωτάνε ποτε θες το δείπνο που έρχεται στο δωματιο σου ή 6 ή 6,30 ή 7 ή 7,30. Κάνεις καμια βόλτα μεσα στο ναο ,χαλαρώνεις στα onsen βαζεις το κιμονό σου και περιμένεις το φαγάκι (καλού κακού παρε κατι απο κανα μαρκετ να χεις),
Το δείπνο στο φέρνουν στο ζεστό δωματικο και είναι πανεμορφο (εμφανισιακα) αφου τελειώσεις μπορεις με ενα μικρο ποσό να πας σε μαθημα γιαπωνέζικης καλλιγραφίας (ωραια φαινόταν αλλα δεν το δοκίμασαμε)Μετά σου στρώνουν το κρεβατάκι και πας για υπνο νωρις.Γενικά πέρασε πολυ ευχάριστα η ωρα εκει.

Έτσι αρχίζεις τη μέρα σου πηγαίνοντας στο νεκροταφείο που ειναι φανταστικό και μεσημεράκι περίπου αρχίζεις και γυρνάς (εμείς στην επιστροφή πηγαιναμε κυοτο).
Αν θες ξυπνας 5,30 αφού έχει βουδιστική προσευχή στις 6-7 και πρωινο στις 7 ή 7,30.

bonus2 αν πάει στο βουνό καποιος καλό θα ταν να αφήσει τις βαλιτσες στο σταθμό της οσάκα ,όπου έχει πολλά λοκερς .Θα γλιτώσει από πολύ ταλαιπωρία αφού είναι για μία μέρα.
 

xalara

Member
Μηνύματα
216
Likes
665
Επόμενο Ταξίδι
Αndromeda
Ονειρεμένο Ταξίδι
Bora-bora
Kyoto

5)Kyoto
Η πόλη με τους μαγευτικούς ναούς και κήπους .Μου άρεσε παρα πολύ και μακάρι να είχα και άλλες μέρες αφού τρείς έιναι λίγες.Η πόλη ειναι επίπεδη εντελώς και προσφέρεται για μεγάλες ποδηλατοβόλτες.

δωμάτιο σε hostel 4,5/5
το δίκλινο σχεδόν τζάμπα για τα δεδομένα της περιοχής καθαρός και ζεστός χώρος αλλά πάρα πολύ μικρός. Παλιό παραδοσιακό ιαπωνικό σπίτι που ένας πολυταξιδεμένος 30αρης το έκανε χοστελ. Μη περιμένετε ανέσεις αλλά θα δείτε κάτι γνήσιο. Ακόμα το δωρεάν ιντερνέτ ,καφές ,κουζίνα και η ενοικίαση ποδήλατου με 500 γιεν τη μερα το κάνουν πολύ ελκυστικό. Όσοι διαλέγουν χοστελ να το χουν στα υπόψη.
Hostel Mundo in Kyoto, Japan - Find Cheap Hostels and Rooms at Hostelworld.com

Kyoto Imperial Palace 2/5 δεν μπορούσαμε να μπούμε μεσα αφου θέλει ραντεβού απ'εξω δεν ελεγε και πολλά σε σχεση με τους άλλους κηπους.

Nishiki Market 3/5 ωραίες και άσχημες μυρωδιές και πολλα φαγώσιμα
tip :δοκιμάστε τους λουκουμάδες απο γάλα σόγιας και όμως ήταν ωραίοι :xmas_mrgreen:

Kiyomizudera Temple 5/5 λίγες ώρες πριν φύγουμε για Τόκυο βράδυ είχε κάτι σαν πανηγύρι στο ναό .Φωτισμένος από μακριά και αυτός και οι κήποι του ήταν λες και βγήκαν απο κάποιο παραμύθι.

Ginkakuji (Silver Pavilion) 5/5
Kinkakuji (Golden Pavilion) 5/5
τι να πει κανείς για αυτά τα απίστευτα μέρη. Αν θελετε να κάνετε ένα δώρο στον εαυτό σας μην δείτε φωτο τους απο πριν!

Gion 3,5/5 παραδοσιακή αν και πρέπει να χωθείς στα στενά για να δεις την ομορφιά της. Ήμασταν τυχεροί μιας και είδαμε γκέισες οριτζιναλ.

Bamboo Groves 4/5 άλλο ένα όμορφο μέρος .Το δάσος απο μπαμπού δημιουργεί μια ατμόσφαιρα από ταινία.

Fushimi Inari Shrine 4/5 άλλο ένα περίεργο μέρος, Ειδικά τη νύχτα που πήγαμε εκεί με σχεδόν κανένα τουριστα τα 4 χιλιόμετρα κάτω από torii gates μέσα στο δάσος, δίπλα απο νεκροταφείο , ημιφωτισμένα και με κάτι τρομακτικές γάτες αγάλματα είναι ότι καλύτερο για όποιον θελει να θυμηθεί ότι ιαπωνικό θρίλερ έχει δει.:xmas_evil:


φαι izakaya 4,5/5 φάγαμε σε ένα στην περιοχή της gion που μας το πρότεινε μια ντόπια φίλη. Επιτέλους ένα μαγαζί που έχει και ψάρι-θαλασσινά στα κάρβουνα ή τηγανητό! το μέρος πολύ ωραιο και η κοπέλα που μας εξυπηρετούσε ενθουσιάστηκε τρελά όταν έμαθε ότι είμαστε από Ελλάδα :xmas_mrgreen: (το όνομα αν το βρω θα το γράψω μετά γιατί σίγουρα αξίζει να πάτε αν βρεθείτε εκεί.)
 

xalara

Member
Μηνύματα
216
Likes
665
Επόμενο Ταξίδι
Αndromeda
Ονειρεμένο Ταξίδι
Bora-bora
The end

Αυτές τις περιοχές επισκεφτήκαμε τις 14 μέρες στην φθινοπωρινή Ιαπωνία. Ακολουθούν γενικά στοιχεία.


1)Μεταφορές
οτι έχει σχέση μ αυτό το τομέα είναι φαρμακείο.
-το μετρό με 2 ευρώ τη διαδρομή
-το jr pass
7-day 28,300 YEN
14-day 45,100 YEN

-μονή διαδρομή με τρένο δεν το συζητάω καν.

2)Japan bus Pass 4/5
μιας και ως φοιτητές δεν μας ένοιαζε να κόψουμε έξοδα απο την μεταφορά με κόστος μεγαλύτερη ταλαιπωρία κλείσαμε από εδώ το Japan bus Pass με 8000 yen(τώρα είδα ακρίβυνε ) για 3 μέρες ταξιδιού ,όχι συνεχόμενες.
Japan Bus Pass / WILLER TRAVEL

έτσι γλυτώσαμε 20000 γιεν απο τα τρενα +3 νύχτες διαμονή. Ακόμα το καλό ήταν ότι τα δρομολόγια ήταν νυχτερινά και έτσι είχες ολόκληρη τη μέρα. Τέλος ήταν πολύ άνετα και κοιμηθήκαμε σαν πουλάκια.

με το λεωφορείο κάναμε το
Τόκυο-Χιροσίμα
Χιροσίμα-Οσάκα
Κιότο - Τόκυο


3)Shinkansen 5/5
τη διαδρομή Οσάκα -Κιότο την κάναμε με το γρήγορο τρένο σε 15 λέπτα ήμασταν εκεί .Ως φαν της τεχνολογίας δεν θα μπορούσα να μου συγχωρέσω να πάω Ιαπωνία και να μη μπω στο Shinkansen. Αυτη η διαδρομή είναι η μικρότερη και η φτηνότερη για να κάνεις με αυτό(1500 γιεν). άξιζε 100% τα χρήματα αφού η αίσθηση όταν πιάνει φουλ είναι κορυφαία .:xmas_cool:
([URL="
το βίντεο του kalspiros )
[/URL]


4)Ναριτα-Τόκυο εδώ βγάλαμε την Narita Express με Suica έχει αναφερθεί και αλλού.

5)Αποστολή βαλίτσας 5/5 μπορείς να στείλεις την βαλίτσα σου από όποια πόλη θες όπου θέες. το χρησιμοποιήσαμε από Τόκυο σε Οσάκα κόστισε 3000 γιεν για δύο μεγάλες βαλίτσες. Είναι αξιόπιστο και απλά το λες στον ξενοδόχο.

5)Φαγώσιμα-ποτά
izakaya αν το ξέρα απο την αρχή εδώ θα’ τρωγα συνέχεια.
το σουσι δεν μ’ αρέσει ούτε ωσ ιδέα ούτε ως γεύση οπότε και που το δοκίμασα εκεί δεν άλλαξα γνώμη :xmas_eek:
σάκε :μέτριο έχει γλυκιά γεύση και δεν είναι πολύ δυνατό
Umeshu ειναι plum liqueur γλυκό και αυτό αλλά πίνετε ευχάριστα
oikonomiyaki δεν με τρέλανε κιόλας αλλά μπορεί να το ξανά έτρωγα.
φαί στο μοναστήρι περίεργο γεύμα .τέλειο εμφανισιακά αλλά όχι το ίδιο γευστικά .
Matcha - τσάιγια κάποιο ανεξήγητο λόγο το γιαπωνέζικο τσάι έχει την φήμη ότι είναι πολύ καλό. Γενικά το τσάι μ’αρέσει πολύ αλλά αυτό που ήπια παντού στην Ιαπωνία είχε μια πολύ περίεργη γεύση (σαν ψαρίλα).

6)
οι άνθρωποι
τυπικοί ,φιλικοί (άγνωστοι μας κάλεσαν σπίτι τους για τσάι) και εξυπηρετικοί. Και αγγλικά να μην ήξεραν σε βοήθαγαν μέχρι να βρεις το δρόμο σου. (ένας έκανε μαζί μας απόσταση 15 λεπτών για να μας δείξει που είναι ένα μέρος ενώ αυτός πήγαινε στην αντίθετη)


7)τηλέφωνα στην Ελλάδα κινητά μας δεν πιάνανε να νοικιάσουμε απο εκεί κινητό ήταν ακριβά ,οπότε καταλήξαμε στα καρτοτηλέφωνα. Μετά από πολύ βοήθεια βρήκαμε τρόπο να καλέσουμε σπίτι. Τον γράφω μπας και βοηθήσω κάποιον μελλοντικό επισκέπτη.
πας στα καρτοτηλέφωνα στα πράσινα όχι στα γκρι .βάζεις 100 γιεν μέσα και καλείς
001 010 30 697χχχχχχχ
001 010 30 21096χχχχχ

η χρέωση ήταν περίπου 100 γιεν τα 20 δευτερόλεπτα οπότε με μέτρο .:xmas_cheesygrin:

8) συνάλλαγμα χρήση πιστωτικής citibank έχει σε κάθε πόλη και αλλάζει με πολύ καλό rate.
 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.688
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom