Σύρος Σύρος

biassee

Member
Μηνύματα
15
Likes
4
Nα σας ρωτήσω κι εγώ, καθώς είμαι μεταξύ Σύρου και Πάρου .
1) Εχει η Σύρος όμορφες αμμώδεις παραλίες όπως η Πάρος? Μόνο απο φωτογραφίες που έχω δει, εννοώ οτι μου άρεσαν πιο πολύ της Πάρου. Δεν έχω πάει σε κανένα απο τα δυο νησιά. Απλά με έχουν προβληματίσει λίγο οι φωτογραφίες που έχω βρει απο Συρο , πχ μου φαίνεται η άμμος καπως σκουρόχρωμη , ή οτι δεν είναι τόσο πλατιές οι παραλίες. Μου δίνουν δηλ την εντύπωση περισσότερο για παραλίες της ηπειρωτικής χώρας, παρά Κυκλαδων. Μην με παρεξηγήσετε, λέω τι κατάλαβα απο τις φωτογραφίες...
Για να καταλάβετε όμως το προφίλ μου , επειδή έχω πάει στη Νάξο δυο φορές , μου αρκεί να έχει παραλίες όπως ο Αγ Γεώργιος ή η Αγ Άννα της Νάξου. Δηλ το Κυκλαδίτικο στύλ (αν υπάρχει κατι τέτοιο, αφού κάθε νησί έχει το χαρακτηρα του) .
2) Μεταξύ Γαλησά , Βάρης , Μέγα Γυαλού , Ερμούπολης που απο αυτά έχει πιο κοντά τέτοιες παραλίες , αλλά να έχει για φαγητό το βράδυ επιλογές για φαγητό (δηλ να μην έχει μόνο 2-3 ψαροταβέρνες)? Την Ερμούπολη την άφησα σαν τελευταία επιλογή, καθώς έχει προφανώς πληθώρα επιλογών, αλλά σαν διαμονή θέλω να μείνω κάπως πιο μικρότερο οικισμό. Φυσικά θα έχω το ΙΧ αλλά να μην χρειάζεται να μετακινούμαι πολύ μακριά και για μπάνιο, και για φαγητό/ποτό το βράδυ την ίδια μέρα.
* θα πάω τέλη Αυγούστου μα αρχές Σεπ.
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.088
Likes
44.923
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
Λίγες μόλις μέρες μετά την επιστροφή μου από τη Σύρο, ας παραθέσω κι εγώ μερικές εντυπώσεις για το νησί, για όποιον ενδιαφέρεται να το επισκεφτεί με τη μορφή μιας μίνι ιστορίας. Ζητώ συγγνώμη εκ των προτέρων, το ποστ θα είναι μακροσκελές.

Αρχικά να πω ότι ουδεμία σχέση έχει η καλοκαιρινή περίοδος με οποιαδήποτε άλλη, ειδικά όταν μιλάμε για τουριστικό προορισμό. Το έχω διαπιστώσει και σε άλλα νησιά (π.χ. Ρόδο, Σαντορίνη, Μύκονο) το έζησα κι εδώ. Επίσης πρέπει να τονίσω ότι βρήκα το νησί εμφανώς αλλαγμένο προς το καλύτερο σε σχέση με τη προηγούμενη επίσκεψη μου εκεί το 2009. Εκτός από τους φιλόξενους Συριανούς που αποτελούν σημείο αναφοράς, διαπίστωσα και βελτίωση σε υποδομές, συγκοινωνίες, παροχές προς τον τουρίστα, ειδική πρόσβαση για ΑΜΕΑ σε αρκετές παραλίες, δωρεάν ομπρέλες για σκιά, καλές τιμές κτλ. Ίσως με αυτό τον τρόπο να θέλουν να ανεβάσουν τη τουριστική κίνηση στο νησί η οποία όλοι έλεγαν ότι είναι εμφανώς μειωμένη, και η καλή σεζόν μόνο 1,5 μήνα.

Οφείλω αρχικά να ευχαριστήσω τον φίλο @thanos75 , του οποίου οι συστάσεις και οι συμβουλές ήταν καταπληκτικές και απόλυτα εύστοχες και έκανε την εκδρομή μας ευκολότερη, αλλά και όλων των υπόλοιπων μελών που συνεισφέρουν συμβουλευτικά.

Άφιξη λοιπόν τη Κυριακή το πρωί στην Σύρο, και μια πρώτη βόλτα μέχρι να ετοιμαστεί το σπίτι. Η πόλη ήταν πεντακάθαρη. Μη περιμένει κάποιος να βρει στην Ερμούπολη εικόνες αντίστοιχες από άλλες Κυκλάδες. Η αρχιτεκτονική εδώ διαφέρει, τα κτήρια είναι επιβλητικά, και η εξήγηση βρίσκεται στο γεγονός της πολύ μεγάλης ακμής που γνώρισε το προηγούμενο αιώνα:

DSC_5637_resize.JPG DSC_5647_resize.JPG DSC_5652_resize.JPG

Αφού παραλάβαμε το σπίτι, μεταξύ Ερμούπολης και άνω Σύρου πίσω από την Εκκλησία της Ανάστασης, κατεβήκαμε με τα πόδια από τα σκαλιά για ένα πρώτο μπανάκι στα Βαπόρια. Όλη η Ερμούπολη είναι δομημένη με σκαλιά και περπατιέται, ωστόσο υπάρχουν τα πολύ φθηνά ταξί και το δωρεάν λεωφορείο για όποιον θέλει να τα αποφύγει. Πολύ όμορφη η φάση στα Βαπόρια, ιδανικά για ένα μπάνιο εντός πόλης:

DSC_5663_resize.JPG DSC_5669_resize.JPG DSC_5672_resize.JPG DSC_5674b_resize.jpg DSC_5677_resize.JPG DSC_5696_resize.JPG DSC_5711_resize.JPG

Τα δρομολόγια του λεωφορείου για όποιον τα χρειαστεί:

DSC_5711b_resize.jpg

Η δική μου σύσταση πάντως για όποιον ψάχνεται για διαμονή στη Σύρο και διαθέτει μεταφορικό μέσο ή όχι, είναι η πανέμορφη Άνω Σύρος και όχι η Ερμούπολη.

Το βράδυ στη πόλη δε μας εντυπωσίασε ιδιαίτερα, καθώς τα μπαράκια που αναφέρθηκαν στα πέριξ του δημαρχείου (Guernica – Μανδρακούκος) ήταν σχεδόν πάντα άδεια και υποτονικά. Καλό σημείο με ωραία cocktail είναι το Cuchico, και αν κάποιος ψάχνει κάτι σε πιο κλασσικό μπαρ προτείνω το Boheme del mar.

Την επόμενη μέρα αφού παραλάβαμε το αυτοκίνητο από το πολύ εξυπηρετικό γραφείο S**** Cars, κινηθήκαμε προς τη παραλία της Βάρης. Οικογενειακή με φασαρία και πολύ μέτρια νερά. Δε μου έκανε καν την αίσθηση να βουτήξω. Οργανωμένη και με δωρεάν ομπρέλες σε ένα σημείο της:

DSC_5748_resize.JPG

Ευτυχώς αποζημιωθήκαμε λίγο πιο κάτω, όπου βρίσκεται το ‘’Κόμητο’’, η πιο ωραία παραλία που πέτυχα στο νησί, κι αυτή με δωρεάν ομπρέλες:

DSC_5768_resize.JPG DSC_5775_resize.JPG

Απογευματάκι και ανηφορίσαμε προς την άνω Σύρο. Όλα εκεί αρχίζουν και κινούνται μετά τις 6, οπότε και ανοίγουν τα καφέ και τα εστιατόρια. Παρκινγκ δε θα βρείτε κοντά αλλά στα πέριξ του υπέροχου αυτού οικισμού. Προσωπικά βρήκα αυτό που έψαχνα από πλευράς διασκέδασης στο πολύ όμορφο μεζεδοπωλείο «Η απάνω χώρα» το οποίο είχε φυσικά και ζωντανή μουσική, με τους ήχους του Μάρκου να κυριαρχούν, και αποτελούσε σημείο συνάντησης όλης της Άνω Σύρου και του κόσμου εκεί. Να το τιμήσετε:

DSC_5779b_resize.jpg DSC_5779f_resize.jpg

Η Τρίτη μέρα ξεκίνησε με καφεδάκι και επίσκεψη στο βιομηχανικό μουσείο της Σύρου, το οποίο εξηγεί πολλά για την ακμή και την μεγάλη ιστορία του νησιού. Οφείλετε μια επίσκεψη και εκεί:

DSC_5782_resize.JPG DSC_5804_resize.JPG DSC_5814_resize.JPG

Η πρώτη βουτιά έγινε στον Γαλησσά, όπου η ευχή και κατάρα της ψιλής άμμου θόλωνε στη κυριολεξία τα νερά, της όμορφης αυτής παραλίας. Όχι τόσο όμορφη λόγω εκμετάλλευσης από τα beach bar αλλά με υπέροχα νερά ήταν οι «Αγκαθώπες» στις οποίες μας βρήκε το απόγευμα:

DSC_5822_resize.JPG DSC_5841_resize.JPG DSC_5848_resize.JPG

Μετά, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες, ανεβήκαμε στο Σαν Μιχάλη για να κάνουμε μια βόλτα, να δούμε την απολαυστική θέα προς τις υπόλοιπες Κυκλάδες, και να φάμε μεζέδες στο πολύ όμορφο μαγαζί που ονομάζεται Πλακώστροτο:

DSC_5862_resize.JPG DSC_5872_resize.JPG
DSC_5877_resize.JPG DSC_5885_resize.JPG

Κατεβαίνοντας λίγο πριν σκοτεινιάσει κάναμε μια βόλτα και στην Άνω Σύρο για καφεδάκι στου ‘’Βόρνα’’. Νομίζω ότι αυτή είναι η καλύτερη ώρα για βόλτα και φωτογραφία:

DSC_5909_resize.JPG DSC_5911_resize.JPG DSC_5912_resize.JPG
DSC_5916_resize.JPG DSC_5956b_resize.jpg

Την επόμενη μέρα κατεβήκαμε για ψώνια και καφεδάκι στην Ερμούπολη, όπου και τιμήσαμε τα τοπικά προϊόντα από τον ‘’Πρέκα’’. Η βόλτα απολαυστική, παρόλο που η ζέστη ήταν έντονη εντός πόλης:

DSC_5975_resize.JPG DSC_6002_resize.JPG DSC_6018_resize.JPG

Ακολούθως κατευθυνθήκαμε στο «Δελφίνι», μια υπέροχη παραλία σε ένα κόλπο βορειοδυτικά του νησιού. Το μπάνιο και η κρύες μπύρες της καντίνας αριστερά ήταν ότι έπρεπε:

DSC_6032_resize.JPG DSC_6037_resize.JPG DSC_6051_resize.JPG

Στο Κίνι που δε μας άρεσε καθόλου κάναμε μια σύντομη βόλτα για τη φωτογραφία. Επίσης στη παραλία του Λωτού, καθώς ο αέρας καθιστούσε το μπάνιο απαγορευτικό:

DSC_6061_resize.JPG DSC_6069_resize.JPG

Δε κάναμε τη βόλτα με το σκάφος στις απομακρυσμένες παραλίες κάτι που ίσως ήταν λάθος μας, θεωρήσαμε ωστόσο τη τιμή κάπως ακριβή για 2 ώρες μόνο..
Συνεχίσαμε προς τον οικισμό της Αληθινής, προκειμένου να φάμε στον «Μήτσο» ο οποίος δικαιολόγησε τη πολύ καλή φήμη που έχουν τα πιάτα του:

DSC_6078_resize.JPG DSC_6111_resize.JPG DSC_6120b_resize.jpg

Στο κατέβασμα δε παραλείψαμε να κάνουμε στάση για να δούμε το μουσείο (και όχι το σπίτι όπως λανθασμένα αναφέρεται) του Μάρκου Βαμβακάρη, του μεγάλου αυτού δάσκαλου και ρεμπέτη, στους ρυθμούς του οποίου κινείται έως σήμερα το νησί:

DSC_6144_resize.JPG DSC_6146_resize.JPG DSC_6156b_resize.jpg

Η νύχτα έκλεισε και πάλι στην «απάνω χώρα» συνοδευόμενη με πενιές. Η φραγκοσυριανή έκανε και σε μας τα μάγια της απ’ ότι φάνηκε…


Το τελευταίο πρωί αποχαιρετήσαμε την Ερμούπολη κατευθυνόμενοι για Τήνο:

DSC_6194_resize.JPG DSC_6224_resize.JPG

Αποφασίσαμε να περάσουμε εκεί τις περίπου 8 ώρες που μας χώριζαν απ’ τη πτήση μας -κάτι που σας συστήνω να κάνετε αν έχετε ίδιο πρόγραμμα- και όχι στο άλλο το βρωμόνησο, που το καλοκαίρι είναι χειρότερο από πόλη και πληρώνεις και τον αέρα που αναπνέεις.

Η Τήνος φημίζεται για τον θρησκευτικό τουρισμό της, και είναι μια τίμια και οικονομική πρόταση. Το πολύ ωραίο μπανάκι στη παραλία του Αγίου Φωκά δίπλα στη πόλη (μακράν η χειρότερη χώρα στις Κυκλάδες από θέμα ομορφιάς), το καλό φαγητό, κι ένας καφές στα στενάκια μας έκανε να περάσουμε την ώρα μας πολύ ευχάριστα:

DSC_6256_resize.JPG DSC_6257_resize.JPG DSC_6281_resize.JPG DSC_6286_resize.JPG DSC_6312_resize.JPG DSC_6334e_resize.jpg

Συμπερασματικά λοιπόν, έμεινα πολύ ευχαριστημένος από τη Σύρο. Σίγουρα δεν είναι στις πρώτες επιλογές καλοκαιρινών προορισμών και αυτό φάνηκε, ωστόσο είναι μια πολύ καλή πρόταση, οικονομική και αρκετά κοντινή σε όσους είναι από Αθήνα, με ποιότητα, ικανοποιητικές θάλασσες, καλό φαγητό και πολύ κοντινές αποστάσεις. Να το προτιμήσετε το νησάκι!
 
Last edited:

thanos75

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
3.395
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καλιφόρνια-Χαβάη
Χαίρομαι που πέρασες καλά και σου άρεσε το νησί. Και επίσης χαίρομαι που τιμησες κ το βιομηχανικό μουσειο της πόλης. Αν κ μικρή η Σύρος, είναι από τα νησιά που κάθε φορά που πάω (έχω ήδη πάει 5 φορές) ειτε ανακαλύπτω κάτι όμορφο που δεν είχα προσέξει, ειτε βιώνω κάποια καινούρια εμπειρία. Εξαλλου ειναι ενα νησι με εξαιρετικα ενδιαφερουσα ιστορια κ πολιτισμο. Θα ήθελα την επόμενη φορά να την επισκεφθώ κ χειμώνα!
Δύο μικρά φάουλ έχω να σου προσαψω:);)
1. Στο Γαλησσα έπρεπε να πας στη μικρή παραλία πίσω από το εκκλησάκι κ το ξενοδοχειο dolphin bay...ειναι βοτσαλωτη κ με απιστευτα νερά. Αρμεός ονομάζεται. Την προτιμούν οι γυμνιστές, αλλά το κοινό της είναι mixed
2. Έπρεπε να πάρεις το σκάφος στο Κινι κ να δεις τις παραλίες στα βόρεια. Οι τύποι που λειτουργούν την επιχείρηση είναι απίστευτοι: προσφέρουν νερά, ομπρέλες κερασματα κ ο,τι χρειαστείς γενικα κ -το σημαντικότερο-θα έβλεπες απίστευτα όμορφες εικόνες κ ενδεχομένως θα βιωνες ισως την εμπειρια του να κανεις μονος σου μπανιο με τη συντροφια σου (εσυ επιλεγεις σε ποια παραλια θα κατεβεις, αφου σε γυρισουν σε ολες τις παραλιες της Επάνω Μεριάς). Ακόμα θυμάμαι το μπάνιο που κάναμε μόνοι μας (εγω και το 'amore' λες κ ηταν prive για μας η παραλια☺) στην παραλία Μαρμαρι.

Πάντα ομως υπάρχει επόμενη φορά :D

Να αναφέρω για όσους ενδιαφέρονται οτι τις βόρειες παραλίες της Συρου μπορεί κανείς να τις προσεγγίσει κ μέσα από καλά σηματοδοτημενα μονοπάτια. Το νησί έχει γενικά ένα πολυ καλό δικτυο μονοπατιών κ μάλιστα υπάρχει κ ένας ιδιαίτερα δραστήριος περιπατητικος σύλλογος
 
Last edited:

thanos75

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
3.395
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καλιφόρνια-Χαβάη
γνωριζει κανεις το κοστος για επισκεψη στις βορειες παραλιες?
Πέρσι η τιμή ήταν 25 ευρώ με επιστροφή...Η εταιρία έχει μάλιστα και ένα ιδιαίτερα κατατοπιστικό site το www.syrosadventures.gr, στο οποίο δίνει πληροφορίες για τις παραλίες, τις διαδρομές και τις παροχές
 

fraulina

Member
Μηνύματα
217
Likes
402
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Επιβεβαιώνω τα 25 ευρώ, καθώς γύρισα σήμερα από Σύρο. Δυστυχώς τη μέρα που εμείς θέλαμε να πάμε στις βόρειες παραλίες δεν γίνονταν δρομολόγια λόγω του αέρα.
 

Mimizaio

New Member
Μηνύματα
1
Likes
1
Πανέμορφο και γαλήνιο νησί. Να το επισκεφτείτε ανεπιφύλακτα. Εύκολη μετακίνηση χωρίς αυτοκίνητο. Το νησί διαθέτει mini bus για ολη την Ερμούπολη και για την Ανω Σύρο και μάλιστα δωρεάν με αναμονή μισής ώρας. Για τις υπόλοιπες περιοχές της Σύρου, Γαλλησα, Αγκαθωπες, Κινι υπάρχει το Κτελ που κοστίζει 1,80€ το άτομο. Για διαμονή προτιμήστε την Ερμούπολη που περιλαμβάνει τα πάντα, μαγαζιά για φαγητό, καφέ, μπαρ, σούπερ μάρκετ, νοσοκομείο κ.α. Επισης, πέντε μέρες κουνούπι δεν μας τσίμπησε.
Ιδανικό νησί για όλες τις ηλικίες.
 

vasilis.gkik

Member
Μηνύματα
186
Likes
132
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ο Γυρος του Κοσμου
Καλησπερα!
Εμεις θα παμε ενα 3ημερο αρχες Ιουνη στη Συρο!
Τι προτεινετε να δουμε και σε ποιες παραλιες να παμε??
Ισως νοικιασουμε αυτοκινητο τις 2 μερες...
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.088
Likes
44.923
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
Καλησπερα!
Εμεις θα παμε ενα 3ημερο αρχες Ιουνη στη Συρο!
Τι προτεινετε να δουμε και σε ποιες παραλιες να παμε??
Ισως νοικιασουμε αυτοκινητο τις 2 μερες...
Γεια χαρά.
Εδώ έγραψα μερικά πράγματα από το περσινό καλοκαίρι και το τετραήμερο μου στη Σύρο:

https://www.travelstories.gr/community/threads/Σύρος.8282/page-10#post-749663
Έχει αρκετά καλή πληροφόρηση γενικά στο συγκεκριμένο νήμα.
Έχοντας δύο μέρες αυτοκίνητο προλαβαίνεις να πάρεις πολύ καλή γεύση από το νησί!
 

vasilis.gkik

Member
Μηνύματα
186
Likes
132
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ο Γυρος του Κοσμου
Γεια χαρά.
Εδώ έγραψα μερικά πράγματα από το περσινό καλοκαίρι και το τετραήμερο μου στη Σύρο:

https://www.travelstories.gr/community/threads/Σύρος.8282/page-10#post-749663
Έχει αρκετά καλή πληροφόρηση γενικά στο συγκεκριμένο νήμα.
Έχοντας δύο μέρες αυτοκίνητο προλαβαίνεις να πάρεις πολύ καλή γεύση από το νησί!
Σε ευχαριστω πολυ!
Να εισαι καλα!
 

patrickdrd

Member
Μηνύματα
68
Likes
70
Πριν 3 χρονια που πηγα Συρο για διακοπες εκλεισα γρηγορο πλοιο με κωδικο deals for you της Cosmote και ειχα δωρεαν επιστροφη. Αξιζε πολυ τον κοπο, πολυ γρηγορο ταξιδι και παμφθηνα. Δες αν ισχυει και φετος.
εχει και φετος deal for you;
 

Maria Elena PO

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Καλησπέρα φίλοι,
Είμαστε παρέα 3-4 κοριτσιών στα 18 από Θεσσαλονίκη και κανονίζουμε τις διακοπές μας για το καλοκαίρι του 2021. Για προορισμό σκεφτόμαστε το νησί της Σύρου, ημερομηνία κάπου αρχές Ιουλίου. Θέλουμε πληροφορίες σχετικά με τη διαμονή μας, τα αξιοθέατα που αξίζουν, τις παραλίες κλπ.
1. Για ξενοδοχείο θέλουμε κάποιο μέσα στην Ερμούπολη, κατά προτίμηση κοντά στο λιμάνι, καθαρό, αλλά και οικονομικό, περίπου 50-70 ευρώ (για τρίκλινο δωμάτιο).
2. Ποια αξιοθέατα θα προτείνατε, στα οποία να υπάρχει πρόσβαση με λεωφορείο, καθώς δεν έχουμε μεταφορικό μέσο. Αν έχετε να μας προτείνετε και πρόγραμμα, με ποια σειρά να τα επισκεφτούμε αν βρίσκονται σε μικρή απόσταση, ακόμη καλύτερα.
Έχω διαβάσει πως υπάρχει τρενάκι που περνάει μέσα από το νησί, αν γνωρίζετε πληροφορίες, θα μας ενδιέφερε
3. Μέσα στην Ερμούπολη, σε ποιες πλατείες αξίζει να συχνάζουμε, ποιοι δρόμοι και ποια στενά είναι ωραία για περπάτημα
4. Από ταβέρνες, καφετέριες και γενικότερα για φαγητό/γλυκό ποιες ήταν οι αγαπημένες σας επιλογές ή ποια θα αποφεύγατε (πάντα οικονομικές επιλογές)
5. Για παραλίες, ποιες είναι οι πιο ωραίες/καθαρές, χωρίς υπερβολικό κόσμο αν γίνεται, και αν βρίσκονται κοντά σε ξενοδοχείο
6. Πιστεύετε πως οι 6 νύχτες είναι αρκετές/παραπάνω από όσες χρειάζονται για να δούμε το νησί
7. Θα μας ενδιέφερε να δούμε τη νήσο Γυάρο, οπότε θέλουμε πληροφορίες για δρομολόγια και γενικότερα για τη νήσο, ή αν γνωρίζετε άλλα νησιά που θα βόλευε να πεταχτούμε, καθώς και τις τιμές (π.χ. Μύκονος)
8. Έχουμε ψάξει ήδη τις τιμές, αλλά πιστεύετε πως συμφέρει καλύτερα να πάμε αεροπορικώς ή με πλοίο από Πειραιά, πόσες ώρες συνολικά θα πάρει η διαδρομή και πόσο περίπου θα είναι το κόστος σε κάθε περίπτωση (στην περίπτωση του πλοίου να συμπεριλάβετε και τα κτελ)
9. Για νυχτερινή διασκέδαση, ποια κλαμπάκια/μπαράκια προτείνετε μέσα στην Ερμούπολη και σε ποιο ξενοδοχείο είναι κοντά το καθένα (θα γυρνάμε αργά οπότε πρέπει να είναι σχετικά κοντά)
10. Πόσα χρήματα πιστεύετε πως χρειάζεται να κρατάμε για διαδρομές/ψυχαγωγία/φαγητό
11. Αν θεωρείτε πως το νησί δεν είναι κατάλληλο, μας ενδιαφέρουν και άλλες εναλλακτικές

Ας μας απαντήσει όποιος μπορεί και σε όσες ερωτήσεις γνωρίζετε, ή αν έχετε να προσθέσετε κάτι που θεωρείτε σημαντικό, οποιαδήποτε πληροφορία είναι πολύτιμη. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.572
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom