Ταϊλάνδη ΤΑΥΛΑΝΔΗ - ΚΡΑΜΠΙ - ΚΟ ΛΑΝΤΑ ΦΩΤΟ STORY

D

Delmem2549

Guest
Πολλά έχουν γραφτεί για την Ταϋλάνδη αλλά κατα τη γνωμη μου λιγα για ενα νησακι νοτια του κραμπι. Είχα την τύχη να το επισκευτω με τη γυναίκα μου φέτος το Φεβρουάριο.

Ήταν γεναρης δεν είχαμε ετοιμάσει ούτε σκεφτεί τίποτα για κανένα ταξίδι, και απλά χαζεύοντας στο Internet λέω στη γυναίκα μου πάμε ένα ταξιδάκι νέα Υοκρη ? (έχω συνδυάσει αυτή την πόλη με χειμώνα δεν ξέρω γιατί) και μου απατάει τρελός είσαι χειμώνα έχουμε και εδω δεν παμε να κάνουμε κανα μπανιο..... κόκαλο εγώ οκ λεω (σιγα μην πω οχι, θελω να κοιμαμαι τα βραδια) οποτε αρχιζουμε να ψαχνουμε μερος για μπανια το Φεβρουάριο, που αλλου στη φανταστική Ταϋλάνδη.

Aλλα ηταν τελος γεναρη και δεν ειχαμε κλεισει τιποτα πουθενα. Ριχνω μια ματια στην thai και μου πεφτει το σαγονι Αθηνα - Μπανγκοκ 940 για 19/2 μπαινω και σε κατι site ξενοδοχειων που θα γουσταρα να μεινω και βλεπω τιμες 200 ευρω τη μερα και τετοια..αμαν λεω τη φτηνα ρε παιδια στην Ταϋλάνδη, στη Νεα Υορκη πιο φτηνα ειναι...μετα απο αρκετο ψαξιμο καταληγουμε στο monogram για εισητηρια και μας δινει την καταπληκτικη τιμη 640 Αθηνα - Μπανγκοκ - Κραμπι με μια σταση 3 ημερων στην μπανγκοκ. Αποφασιζουμε οτι αφου βρηκαμε τοσο φτηνες πτησεις και με thai (λιγοτερη ταλαιπωρία) θα βρισκαμε και καταλύματα που πληρουν της προυποθεσεις μας μεσα σε λογικα ορια. Ειχαμε αποφασισει να δουμε το κραμπι διοτι δεν θελαμε κατι εντελως τουριστικοποιημενο αλλα κατι με πιο χαλαρους ρυθμους.

Τελικα αυτο που αποδειχτηκε πολυ δυσκολο ειναι να βρεις κατάλυμα με απευθειας προσβαση στη θαλασσα και θεα απο το μπαλκονι κατι που θεωρω must σε καθε διαμονη μου. Τελικα κλεισαμε στο krabi tropical beach resort στη παραλια Ao namao. Eπρεπε να βρουμε και αλλη μια διαμονη για την παραμονη μας στην bangkok με κριτηριο την τοποθεσια (μεσα στο κεντρο , κοντα στο skytrain, και θεα αφ υψηλού αλλα οχι πανω απο 60 ευρω το βραδυ) αποδειχτηκε αλλο ενα δυσκολο task αλλα μετα απο πολυ ψαξιμο καταληξαμε στο natural ville suites. (φεβρουαριος ειναι high season). εχοντας αυτα περιμεναμε καρτερικά την πεμπτη 19/2.

Εφτασε η πολυπόθητη αυτη μερα, πηραμε 2 τεραστιες βαλιτσες με ολα τα υπαρχοντα μας (μεγα λαθος) συνοδευομενα απο dslr , hi def camera, laptop και οτι αλλη ψηφιακη συκευη δυτικου πολιτισμου iphone - ipod - και διαφορα αλλα και βουρ για το βενιζελο με απεριγραπτη χαρα αλλα και μια σκεψη για το πως θα περασουν οι ωρες τις πτησης. χωρις να καταλαβουμε και πολλα πολλα περασε η ωρα και μπηκαμε στο αεροπλανο οπου καταλαβαμε ποσο βλαχοι ειμαστε και δεν χρειαζομαστε τιποτα απο αυτα που κουβαλαγαμε για να περασουν οι ωρες αφου το entertainment συστημα της thai ηταν απιστευτο και ειχε ολα οσα θελαμε για να περασει η ωρα, αυτα μαζι με λιγο υπνο μας ηταν αρκετα για να ερθει η ωρα για το πρωινο, καμοια ωρα πριν την προσγειωση μας στην μπανγκοκ.

ωω τι αεροδρομιο ειναι αυτο , ολο γυαλι και εξαιρετικης αισθητικης και μας δινει την εικονα ευρωπαικης πολης αλλα με πολλες ιδιαιτερότητες ενα πραγματικα καταπληκτικο αεροδρομιο. ξαφνικα αρχιζουμε να νιωθουμε τη τρομερη ζεστη (ερχομασταν και απο χειμωνα) και παθαινουμε σοκ γιατι ειναι ακομα 6:30 το πρωι, παιρνουμε βαλιτσες visa , και παμε εξω για ενα τσιγαρο εκει το σοκ μεγαλυτερο διοτι ενα απιστευτο κυμα ζεστης μας κατακλυζει και συνειδητοποιούμε οτι η ζεστη που νιωθαμε πριν δεν ηταν η κανονικη θερμοκρασια αλλα αυτη που μειωναν τα aircondition του αεροδρομίου οποτε το εξω ηταν κολαση..μειναμε εμβρόντητοι μα ηταν ακομα πρωι ? τι θα γινει το μεσημερι ?

το αποδεχτηκαμε πήραμε ενα απο τα γλυκά φουξια ταξι για το ξενοδοχειο , ο οδηγος εμοιζε πολυ συμπαθης αλλα δεν ειχαμε καμοια επικοινωνια γρι αγγλικα, του δινουμε την διεύθυνση του ξενοδοχειου γραμμένη στα ταυλανδεζικα και παθαίνουμε ξανα σοκ γιατι ουτε ταυλανδεζικα δεν μπορουσε να διαβασει !!!! κατεβηκε και αρχισε να ρωταει να του διαβασουν την διευθηνση (εχοντας υποψη μας τους ελληνες λεμε ωχ βολτα σε ολη την bangkok θα μας κανει) τελικα αντιμετωπιζοντας την τεραστια κινηση φτανουμε στο ξενοδοχειο και αρχιζουμε να καταλαβαινουμε τη εστι ταυλανδεζικη φιλοξενεια (δεν γινετε να μην τους αγαπησεις). αρχιζω να μοιραζω και κατι πουρμπουάρ και νοιώθουμε βλαχο βασιλιαδες οπου με τα ψωρο ευρω τους μπορουν να κανουν σχεδον οτι θελουν. αλλα απο την αλλη ηταν πολυ ωραιο να ξερεις οτι δίνοντας 5 ευρω γιαυτους ηταν κατι ενω για μας τιποτα.

θεα απο το ξενοδοχειο
alh4.ggpht.com__uZeV3cAuqE4_SoLoI9ZSaHI_AAAAAAAAGzM_fhF8IJ7Kv8s_s800_DSC05674.JPG


κοντινος σταθμος skytrain
alh4.ggpht.com__uZeV3cAuqE4_SoLoQ2DqtwI_AAAAAAAAGz0_5Oq23CoJ_UY_s800_DSC05684.JPG


μετα απο κανα 3 ωρο ανακτησης δυναμεων κατα τις 12 λεμε δεν παμε μια βολτουλα εδω γυρω να δουμε τι παιζετε , φωτό, χρηματα και δρομο. βγαινουμε απο το ξενοδοχειο και αρχιζουμε να περπαταμε προς τον κοντινο σταθμο μετα απο 5 λεπτα περπατημα νιωθουμε να λιωνουμε (δεν ειμαστε νορβηγοι ξερουμε απο ζεστη) αλλα αυτο ηταν απεριγραπτο σταματαμε ενα ταξι και το μονο που θελω να του πω ειναι πηγαινε με οπου θελεις ταξιτζη (αλλα να υπαρχει aircondition) ηξερα κοντα ενα mall ωστε να παμε να φαμε και κατι και να οργανωθουμε, ζηταμε να παμε στο central world απου τελικα ηταν ουτε ενα χιλιομετρο απο εκει που ημασταν αλλα δεν το περπαταγα με τιποτα υπο τετειες συνθηκες.

μετα απο μαλλον μια ανιαρη περιπλανηση και ενα αδιαφορο φαγητο αλλωστε ημασταν σε ενα mall (δεν ειχαμε ερθει να δουμε τετοια αν ηταν ετσι ας ειχαμε παει Ν.Υ :haha:)
καταστρωνουμε το σχεδιο για Chao Phraya ( το ποταμι που διασχιζει την bangkok) sky train απο το mall και μετα απο 7 στασεις και πραγματικα μια καταπληκτικη διαδρομη που βλεπεις τα κτιρια και την πολη φτανουμε την προβλητα οπου ειναι και η σταση.

μεσα απο το skytrain
alh4.ggpht.com__uZeV3cAuqE4_SoLoSR7M8_I_AAAAAAAAGz4__0A3N0r7qnU_s800_DSC05685.JPG


στην προβλητα
alh5.ggpht.com__uZeV3cAuqE4_SoLoZa_Bb6I_AAAAAAAAG0g__Pn8ikePOok_s800_DSC05695.JPG


επαφη με τις αντιθεσεις τα πανυψηλα κτιρια και οι παραγκες του Chao Phra
alh6.ggpht.com__uZeV3cAuqE4_SoLoaxcsX8I_AAAAAAAAG0s_zUTs_ckV34Q_s800_DSC05697.JPG


μετα μια φανταστικη βολτα στο ποταμι με τα καραβακια που ειναι παμφτηνα και ταυτοχρονα πολυ εξυπηρετικα (αν πατε νωρις και εχετε ολη μερα μπροστα παρτε ενα all day pass)
αρχισαμε να απολαμβανουμε την ανοδο βορεια του ποταμου και να βλεπουμε συνεχεια απιστευτης αρχιτεκτονικης ναους.

wat arun (αριστερα του ποταμου οπως ανεβενεις)
alh5.ggpht.com__uZeV3cAuqE4_SoLxQZ0lr5I_AAAAAAAAHrU_pFEzUhy2ulQ_s800_DSC06117.JPG


λεπτομερεια του wat arun
alh5.ggpht.com__uZeV3cAuqE4_SoLxOaI5T_I_AAAAAAAAHrI_sJeVbdjrVao_s800_DSC06114.JPG


καθημερινοτητα μετακινηση με τα πλοιαρακια.
alh4.ggpht.com__uZeV3cAuqE4_SoLofWyUxpI_AAAAAAAAG1E_w1pZp4sgKIg_s800_DSC05703.JPG


λιγο πιο πανω ειναι ο καταπληκτικος ξαπλωτος βουδας περιτο να πω μας επεσε το σαγονι , ειχαμε συνηθησει και τη ζεστη και ολα καλα.

alh5.ggpht.com__uZeV3cAuqE4_SoLopy7r86I_AAAAAAAAG2E_pYKOM4LjdZg_s800_DSC05719.JPG


αυτα για την πρωτη μιση μερα lol ....δεν ξερω αν θα μπορεσω να γραψω με λεπτομερειες και για τις αλλες 15 :bleh: θα προσπαθησω , τουλαχιστων θα προσπαθησω να το κανω ποιο πολυ φωτορεπορταζ γιατι δεν τα παω καλα με τα πολλα λογια...

Γιαννης
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.962
Likes
9.344
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Πολυ καλα μεχρι τωρα αλλα..Που ειναι το Κραμπι και το Κο Λαντα που μας εταξες? Απαιτουμε συνεχεια του φωτο-στορυ!
 
Μηνύματα
7
Likes
3
περιέγραφες ότι ακριβώς ψάχνω για μπανκόνγκ λεπτομέριες και φωτογραφίες!ψάχνω πληροφορίες για μπανκόνκ και κο σαμούι που λεμε να πάμε γαμήλιο τέλος δεκέμβρη και αν '' έχεις '' και κάτι αντ/χο για κοσαμούι θα ησουν καταπληκτικός..τι θα όριζες ως μάστ στην μπανγκόνγκ?ευχαριστωώ
 

jimakos

Member
Μηνύματα
196
Likes
1.002
Επόμενο Ταξίδι
ΚΟΥΒΑ
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ο γύρος του κόσμου!
Μας αφησες στα κρυα του λουτρου...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.115
Μηνύματα
880.703
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom