Γερμανία ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ....ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑ ΝΑ ΔΩ!

mariap.

Member
Μηνύματα
110
Likes
32
Επόμενο Ταξίδι
ΛΟΝΔΙΝΟ
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Έφτασε επιτέλους η μέρα που όλοι περιμέναμε!!!! 25/12. Αναχώρηση για Βερολίνο!!! Όλα είναι έτοιμα, η βαλίτσα, το πρόγραμμα, ο χάρτης του μετρό. Φεύγουμε για αεροδρόμιο. Το ταξίδι ξεκινάει ή μήπως όχι; Κι όμως το ταξίδι που περίμενα 6 μήνες τώρα ξεκινάει!!!! Που να 'ξερα ότι θα ολοκληρωνόταν άδοξα 24 ώρες μετά.....ας τα πάρουμε όμως απ την αρχή.

Μέσα Ιουνίου, κι αφού έχουμε ήδη κανονίσει για τις καλοκαιρινές διακοπές, αρχίζουμε να κοιτάμε εισιτήρια για τον χριστουγεννιάτικο προορισμό μας, το Βερολίνο. Βρίσκουμε εισιτήρια με Ολυμπιακή και τα κλείνουμε. Ψάχνουμε και για φτηνό ξενοδοχείο, βρίσκουμε το Agon am Alexanderplatz. Σύνολο 350 ευρώ, τέλεια!!!!

Πόσα περάσαμε αυτούς τους 6 μήνες. Τον Σεπτέμβρη η νέα Ολυμπιακή ανακοινώνει ότι δεν θα κάνει πτήσεις στην Γερμανία. Άντε πάλι ψάξιμο απ την αρχή για εισιτήρια. Κλείνουμε τελικά με Lufthansa μέσω Φρανκφούρτης. Πέρασα ατελείωτες ώρες στον υπολογιστή, να βρω ποιά μέρη θα επισκεφτούμε, να φτιάξω το πρόγραμμα. Το ίδιο είχα κάνει και πέρυσι που επισκεφθήκαμε την Βιέννη. Φτιάχνοντας το πρόγραμμα ανακάλυπτα το Βερολίνο....και οι ημέρες περνούσαν.

Επιστροφή στο σήμερα. 25/12. Πόσο πολύ περίμενα την σημερινή ημέρα! Φτάνοντας στο αεροδρόμιο ένα τηλεφώνημα απ την μητέρα μου : " η γιαγιά δεν είναι καλά, την πάμε στο νοσοκομείο". Δεν έδωσα ιδιαίτερη βαρύτητα, η γιαγιά έχει πάει αρκετές φορές στο νοσοκομείο,έιναι μεγάλη και χρειάζεται φροντίδα.

Φτάνουμε στο Βερολίνο στις 6,30 το απόγευμα. Παίρνουμε βαλίτσες και μπάινουμε στο λεωφορείο TXL που θα μας αφήσει στην Alexandreplatz. Στη διαδρομή παίρνουμε μια πρώτη γεύση απο Βερολίνο. Το λεωφορείο στρίβει στην Under den Linden και ξεπροβάλλει μπροστά μας η Πύλη του Βραδενβούργου και όλη η λεωφόρος είναι στολισμένη! Λίγο πιο πάνω βλέπουμε μια χριστουγεννιάτικη αγορά! Τι όμορφα! Οι επόμενες 4 μέρες θα είναι υπέροχες (ή μήπως όχι;)

Φτάνουμε στο ξενοδοχείο μας. Τα δωμάτια μας στον 9ο όροφο μας χαρίζουν υπέροχη θέα. Ένα τηλεφώνημα από Αθήνα όμως μας ανυσηχεί, η γιαγιά έχει χειροτερέψει, η κατάσταση της είναι πλέον κρίσιμη. Δεν θέλω να σκέφτομαι το χειρότερο. Πέφτουμε για ύπνο. Το πρωί η μητέρα μου μας ανακοινώνει το δυσάρεστο, χάσαμε την γιαγιά...

Με την αδερφή μου μαζεύουμε τα πράγματα μας και ανακοινώνουμε στις υπόλοιπες κοπέλες ότι θα επιστρέψουμε Αθήνα. Είναι όλες σοκαρισμένες απ το δυσάρεστο νέο και την αναπάντεχη τροπή του ταξιδιού. Συνεχώς κλαίω, όχι για τον χαμό της γιαγιάς μιας και ακόμα δεν το έχω συνειδητοποιήσει, αλλά για το ταξίδι που τελειώνει άδοξα. Το ταξίδι που περίμενα 6 ολόκληρους μήνες, που μετρούσα τις ημέρες. Το ταξίδι που είχα σχεδιάσει, που έιχα φτιάξει το πρόγραμμα, που πέρασα ατελείωτες ώρες στον υπολογιστή γι αυτό. Το ταξίδι που 2 μέρες πριν φοβόμουν ότι θα μου χαλάσει ένα κρυολόγημα ή οι χιονοπτώσεις που είχαν κλέισει τα αεροδρόμια. Το ταξίδι που τελικά μου χάλασε ένας θάνατος! Ποιός να το φανταζόταν.... όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο Θεός γελάει (και στην συγκεκριμένη περίπτωση ο άνθρωπος κλαίει!)

Φύγαμε απ το ξενοδοχείο στις 9 με προορισμό το αεροδρόμιο Scoenfeld όπου βρήκαμε 2 θέσεις στην πτήση των 11.20 με Easyjet. Στις 3 το μεσημέρι είμασταν στο Ελευθ.Βενιζέλος. Είχαν περάσει μόλις 24 ώρες...τόσο κράτησε ένα ταξίδι που περίμεναμε 6 ολόκληρους μήνες, το ταξίδι στο Βερολίνο.....

Υ.Γ : Ευχομαι σε όλους καλή χρονια!!!!με υγεία σε εσάς και τις οικογένειες σας!!!!
 

tita

Member
Μηνύματα
732
Likes
223
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
λυπάμαι πολύ για τη γιαγιά σου και για την όλη ταλαιπωρία. Θέλω να πιστεύω οτι όταν έρθει η ώρα, θα ξαναπραγματοποηθει το ταξίδι, και θα το απολαυσετε με την ησυχία σας, στο έπακρο. Ας είστε καλά εσείς και οι δικοί σας, και όλα τα άλλα έρχονται!
 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
410
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Τα συλλυπητήρια μου για τη γιαγιά σας.
Εσείς να είστε καλά και το Βερολίνο είναι εκεί να σας ξαναυποδεχτεί!

 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.195
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Θερμά συλληπητήρια κι από μένα,κρίμα και για την όλη συγκυρία,θυμάμαι που ρωτούσες πληροφορίες ,νομίζω είχες διαβάσει την ιστορία μου για Βερολίνο και με ρωτούσες σχετικά.....άσχημα κλείνει για σας το 2009,ελπίζω το 2010 να σας επιφυλάσσει χαρές,υγεία πάνω απ΄όλα και να μπορέσεις να πραγματοποιήσεις το ταξιδάκι αυτό!
 

mariap.

Member
Μηνύματα
110
Likes
32
Επόμενο Ταξίδι
ΛΟΝΔΙΝΟ
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
ευχαριστώ πολύ,να είστε όλοι καλά!
το ξέρω ότι η ιστοριούλα μου δεν ήταν ότι πιο ευχάριστο αλλά ήθελα τόσο πολύ να γράψω όσα ένιωσα αυτές τις μέρες
 

tita

Member
Μηνύματα
732
Likes
223
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
και πολύ καλά έκανες! και μάλιστα τη διάβασα σε μία στιγμή που είχα πολλά στο κεφάλι μου και ήμουν έτοιμη να εκνευριστώ (κόντεψα να χάσω ολα τα αρχεία σε έναν υπολογιστή), αλλά διαβάζοντάς το, κατάλαβα για άλλη μια φορά ότι άλλα πράγματα είναι πιο σημαντικά στη ζωή. Ποτέ δεν ξέρεις αυτά που λες πώς μπορεί να επηρεάσουν κάποιον...
 

mariath

Member
Μηνύματα
2.219
Likes
5.730
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Συλληπητήρια σε σένα και στην οικογένειά σου. Εσείς να είστε καλά και από ταξίδια άλλο τίποτα.
 

latina

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
298
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
κούβα και ινδία
συλληπητηρια και απο εμενα!
το να χανεις δικο σου ανθρωπο και να εισαι καπου μακρια ειναι τραγικο..
οχι τοσο για το ταξιδι που κοβεται στην μεση (ή στην αρχη, οπως στην περιπτωση σου), οσο για το οτι δεν εισαι εκει, κοντα στο δικο σου ανθρωπο τις τελευταιες του στιγμες..

σου ευχομαι να ξαναπας συντομα στο βερολινο..και εννοειται να ξαναμεινεις στο agon στον 9ο οροφο (αχχχχ!οι αναμνησεις...:xmas_biggrin:)!
 

vagantos

Member
Μηνύματα
2.030
Likes
1.610
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
το ξέρω ότι η ιστοριούλα μου δεν ήταν ότι πιο ευχάριστο αλλά ήθελα τόσο πολύ να γράψω όσα ένιωσα αυτές τις μέρες
Μα στη ζωή οι ιστοριουλες δεν είναι πάντα ευχάριστες. Κάθε άλλο....
Είναι όμως σημαντικό οτι ένιωσες την ανάγκη να μοιραστείς τα συναισθήματά σου με μας.
Καλη χρονιά
 

ioanna balla

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
565
Επόμενο Ταξίδι
geneva!!!
Ταξίδι-Όνειρο
αμερική
συλληπητήρια mariap...δεν θα το πιστεψεις ..αλλα σε σκεφτηκα στο βερολινο που ημουν...όπως και την tita που στις 30/12 που θα ερχοταν χιονιζε συνεχως...
καλη χρονια σου ευχομαι...και οι αναποδιες ειναι μεσα στην ζωή...
ξερεις ποσες φορές σκεφτομαι μια τετοια ανατροπη..οταν κανονιζω ταξιδια 4-5 μηνες πριν...όλοι λιγο πολυ εχουμε μεγάλους ανθρώπους στην οικογένεια μας...αλλα τα προγραμματίζω..
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.292
Μέλη
38.893
Νεότερο μέλος
stefanoss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom