Τανζανία Τανζανία . Ζώντας με τους ντόπιους χάρη στην Λυδία και τα Τα Λοκάλια της!

KIKI

Member
Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Αφου απέκτησα και τίτλο συγγραφέα ας συνεχίσω την ιστοριούλα μου!
Το επομένο πρωινό είχαμε κανονισμένη επίσκεψη σε σπίτι της φυλής Μασάι.
Ηρθαν τα μηχανάκια μας φόρτωσαν και μετά 20 λεπτά όμορφης διαδρομής φθάσαμε στην περιοχή των Μασάι. Νομαδική φυλή που την βρίσκουμε κυρίως στην Κένυα και στην Τανζανία. Κατάγονται απο το Σουδάν,όπως όλες οι φυλές του Νείλου απο οπου και μετανάστευσαν παλαιότερα προς τα νοτιοανατολικά.
Ασχολούνται κυρίως με την κτηνοτροφία. Ο πολιτισμός τους χαρακτηρίζεται απο απλότητα,βαθιά σύνδεση με τη φύση και την διατήρηση των εθίμων τους ,ακόμα και οταν έρχονται σε επαφή με τον σύγχρονο κόσμο.
Μας υποδέχθηκαν πολύ ευγενικά και συνεσταλμένα ,ημασταν οι πρώτοι επισκεπτες στο χώρο τους.Πολλά ζώα συγκεντρωμένα σε στάνες με φράκτες ,αλλού οι αγελάδες αλλού τα κατσίκια. Μιλάμε για πολλά χρήματα ,ειναι οι άρχοντες της περιοχής!
Με τα κερδη απο την πώληση ζώων και απο το γάλα αγοράζουν διαμερίσματα σε μεγάλες πόλεις εισπράττουν τα ενοικια αλλά ακόμα και οι νεοι προτιμούν να ζουν στη φύση.
Ομορφοι ψηλοί και λιγνοί οι ανδρες ντυμένοι με κόκκινα και οι γυναίκες με εντονο μωβ.
Αφού μας ξενάγησαν στα ζώα μας πήγαν σε ενα μεγάλο δέντρο και καθήσαμε οπου κάναμε διάφορες ερωτησεις για τη φυλή τους. Μας κέρασαν ωραίο φρεσκο γάλα χλιαρό αρωματισμενο με μπαχαρικα και ωραιους λουκουμάδες άγλυκους. Αψογοι και με κομψούς τρόπους.
Η Ελενα που της αρέσει πολυ ο χορος ηξερε οτι οι γυναίκες εχουν εναν ωραίο χορό και ξεκίνησε ενα γλέντι μαζι με τα κορίτσια της φυλής.Μετά βάλαμε και εμείς τα δικά μας νησιωτικα και συρτά ,τι ωραία περάσαμε. Περιπλανωμένος θίασος είμαστε στα χωριά που περάσαμε!
Το βραδάκι στην αυλή του σπιτιού είχε καλέσει ο ιδιοκτητης τα "όργανα¨ απο το χωριο και δωστου πάλι χορό και τραγούδι γύρω απο τη φωτιά και το ολόγεμο φεγγάρι.
Ωραία περνάμε στας εξοχάς της Τανζανίας!

Last edited:

KIKI

Member
Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Αφου περάσαμε τρεις νυχτες στο όμορφο χωριό καιρος να αναχωρήσουμε .
Φορτωμένοι με ενα σάκκο ανανάδες πεσκέσι απο την οικογένεια που διαμείναμε μπήκαμε στο βαν και σε τρεις ωρες περίπου φθάσαμε στην παραλιακή πόλη Bayamogo.
Είναι ιστορικό λιμάνι της Τανζανίας και πρωτεύουσα της ομώνυμης περιοχης με περίπου 30.000 κατοίκους. Ιδρύθηκε στα τέλη του 18ου αιώνα και υπήρξε πρωτεύουσα της Γερμανικής Ανατολικής Αφρικής και ενα τα σημαντικότερα λιμάνια κατα μήκος των ακτών της Ανατολικής Αφρικής. Δυστυχως υπήρξε και γνωστό κέντρο δουλεμπορίου.
Το όνομα Μπαγιαμόγιο στα σουαχίλι σημαίνει "εκεί που αφησα την καρδιά μου".
Το πρώτο ξενοδοχείο που λειτούργησε με την ονομασία Grand hotel ηταν ελληνικής ιδιοκτησίας.
Στην πόλη σήμερα κυριαρχούν οι Σουαχίλι αλλά συνυπάρχουν και άλλες φυλές ακομα και πληθυσμοί αραβικής καταγωγής. Υπάρχει η σχολή Καλων Τεχνων που ειναι διεθνώς γνωστή για την εκπαιδευση στην παραδοσιακή ζωγραφική της χώρας ,την γλυπτική,το δράμα,το χορό και τύμπανο. Με βαση τη σχολή δημιουργήθηκε το "Ινστιτούτο Τεχνών και πολιτισμου Μπαγκαμόγιο". Κοντά στην πόλη κατασκευάζεται νέο λιμάνι,το οποίο θα μπορεί να δεχτεί μεγάλα πλοία.Η Κίνα επενδύει 10 δισ.δολλάρια,για να το κάνει το σημαντικότερο λιμάνι της Αφρικής. Ενδιαφέρουσα πόλη και λόγω της σχολής των καλών τεχνών εχει πολλους φοιτητές και αναλογη κατηγορία τουρισμου.
Φθάσαμε σε ενα ωραίο καταλύμα στα προαστεια της πόλης πάνω στη παραλια του Ινδικού. Μετά τις σκηνές τωρα σε ωραιες κρεβατάρες με κουνουπιέρες ,μεγαλεία!
Ωραιο φαγητο στο εστιατορείο του ξενοδοχείου και στα μαγαζιά της πόλης. Μετά το μονότονο λιτό φαγητό των χωριών ηταν μια ευχαριστη αλλαγη.
Η Λυδία είχε κλείσει και μαθημα χορού και τυμπάνων που ηταν πολύ καλό με εξαίρετους καθηγητες απο την σχολή . Την άλλη ημέρα είχε κλεισει και μάθημα ζωγραφικής για το γκρουπάκι σε εναν μεγάλο χωρο με εξαιρετικούς πίνακες απο μαθητές και απόφοιτους της σχολης Καλών Τεχνών. Μεγάλη έκπληξη το ταλέντο των έξι συνταξιδιωτών!
Εφτειαξαν πολυ ομορφους πίνακες.

skoumpi

Member
Αφηγητής
Ελα ρε Κική μόλις διάβασα την ιστορία σου!!! Με έχεις αφήσει με το στόμα ανοιχτό!!!!! Τι εναλλακτικό ταξίδι ήταν αυτό.......
Τανζανία διαβάζω εεεε ξέρεις τι φαντάζομαι. ξεκινάει η ιστορία και εχω μείνει άναυδη :oops:
Εχω ερωτήσεις :
-Πως βίωσες αυτή την εμπειρία ?
[Δεν εχω κάμπινγκ ποτέ στη ζωή μου και τα ξενοδοχεία στο booking πάνω απο 8,5 :haha: οπότε καταλαβαίνεις τώρα όση ωρα διαβάζω για σπίτια και αυλές ντόπιων ]
- Πως ειναι να επισκεφτεσαι μια χώρα και ανάμεσα στα highlights της χώρας και στην αυθεντική ντόπια εμπειρία να διαλέγεις το δεύτερο...... Ειχες σκέψεις και αμφιβολίες πριν ξεκινήσεις? Γιατι το ταξίδι σου δεν ειχε συνδυασμό των δυο πχ σερεγκετι , Νγκορο , Κιλιμάντζαρο κτλ και εξτρά 8 μέρες αυθεντική ντόπια εμπειρία ???
- Υπήρξε κάτι που σε δυσκόλεψε αρκετά? Και από την άλλη τι είναι αυτό που θα σου μείνει αξέχαστο ....

KIKI

Member
Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Ελα ρε Κική μόλις διάβασα την ιστορία σου!!! Με έχεις αφήσει με το στόμα ανοιχτό!!!!! Τι εναλλακτικό ταξίδι ήταν αυτό.......
Τανζανία διαβάζω εεεε ξέρεις τι φαντάζομαι. ξεκινάει η ιστορία και εχω μείνει άναυδη :oops:
Εχω ερωτήσεις :
-Πως βίωσες αυτή την εμπειρία ?
[Δεν εχω κάμπινγκ ποτέ στη ζωή μου και τα ξενοδοχεία στο booking πάνω απο 8,5 :haha: οπότε καταλαβαίνεις τώρα όση ωρα διαβάζω για σπίτια και αυλές ντόπιων ]
- Πως ειναι να επισκεφτεσαι μια χώρα και ανάμεσα στα highlights της χώρας και στην αυθεντική ντόπια εμπειρία να διαλέγεις το δεύτερο...... Ειχες σκέψεις και αμφιβολίες πριν ξεκινήσεις? Γιατι το ταξίδι σου δεν ειχε συνδυασμό των δυο πχ σερεγκετι , Νγκορο , Κιλιμάντζαρο κτλ και εξτρά 8 μέρες αυθεντική ντόπια εμπειρία ???
- Υπήρξε κάτι που σε δυσκόλεψε αρκετά? Και από την άλλη τι είναι αυτό που θα σου μείνει αξέχαστο ....
Η εμπειρία ηταν ωραία , περασα ομορφα.
Και εγω δεν ειχα κάνει κάμπινγκ ποτέ στη ζωή μου αλλά δεν το πολυσκεφθηκα.
Ηθελα να πάω σε μια χώρα της Ανατολικης Αφρικής κατα προτίμηση και το προγραμμα ηταν πολυ ωραίο. Τα χρήματα για δυο εβδομάδες Αφρική δεν ηταν παρα πολλά ,αψογη διοργάνωση οπότε ολα καλά ....
Δεν με δυσκόλεψε κάτι ιδιαίτερα ...

Smaragda53

Member
Αφηγητής
Επόμενο Ταξίδι
αχ, μακάρι νάξερα!
Ταξίδι-Όνειρο
Πολυνησία
Τι ταξιδαρα φοβερή έκανες Κικι!!!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com