Ταξίδια με Τρένα

pavlos1985

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Θέλω να κλείσω τρένο για τέλη Ιουλίου από Παρίσι προς Λυών. Πριν λίγες μέρες άνοιξαν τα εισιτήρια για τις ημερομηνίες μου και οι τιμές ποικίλουν. Ήλπιζα σε κάτι εξευτελιστικό (π.χ. 10-20 ευρώ), αλλά δεν έχει για τη μέρα που θέλω. Ισως επειδή είναι Παρασκευή.
Κοίταξα ouigo και trenitalia και βρίσκω καλύτερες τιμές από τις υπόλοιπες εταιρείες.
Αν προτιμήσω την trenitalia και τα frecciarossa, θέλω να ρωτήσω, αν γνωρίζετε, επειδή θα έχουμε 2 παιδιά 8 & 13, δικαιούνται έκπτωση 50%; Η εκπτωση δίνεται κάτω από τα 15, καλά το καταλαβαίνω; Ευχαριστώ.

Leftris B

Member
Αφηγητής
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
japan
Θέλω να κλείσω τρένο για τέλη Ιουλίου από Παρίσι προς Λυών. Πριν λίγες μέρες άνοιξαν τα εισιτήρια για τις ημερομηνίες μου και οι τιμές ποικίλουν. Ήλπιζα σε κάτι εξευτελιστικό (π.χ. 10-20 ευρώ), αλλά δεν έχει για τη μέρα που θέλω. Ισως επειδή είναι Παρασκευή.
Κοίταξα ouigo και trenitalia και βρίσκω καλύτερες τιμές από τις υπόλοιπες εταιρείες.
Αν προτιμήσω την trenitalia και τα frecciarossa, θέλω να ρωτήσω, αν γνωρίζετε, επειδή θα έχουμε 2 παιδιά 8 & 13, δικαιούνται έκπτωση 50%; Η εκπτωση δίνεται κάτω από τα 15, καλά το καταλαβαίνω; Ευχαριστώ.
κι εγω περιμενα προσφορες για Αυγουστο αλλά δεν βγηκαν οι τιμες που ονειρευόμουν, θα πας one way Λυων ή ημερήσια? τα παιδια κατω απο 15 ετων πληρωνουν μισο εισητηριο αποτι ειδα χθες που εκλεισα για Μπορντω, αν εχεις συγκεκριμενο προγραμμα πχ νωρις παρασκευη πρωι μηπως να κλεισεις απο τωρα μην ανεβουν... τα φθηνα τρένα τα υπολογιζα 4 ατομα τρεισιμιση εισητηρια 84ευρω + βαλιτσες 5ευρω το τμχ (μεγαλη) + 3ευρω επιλογη θεσης για να κατσουμε τετραδα ολοι μαζι. Τελικα οι τιμες πηγαν 143ευρω (μεχρι στιγμης δεν εχουν βγει πολυ χαμηλες τιμες ισως βγαλουν ισως οχι, τελικα κατεληξα να παρω first class στα 185ευρώ , περιλαμβανει και τις βαλιτσες και τις επιλογες θεσης οποτε η τελικη διαφορα ηταν κατω απο 20ευρω ολα μαζι. το σημαντικοτερο ειναι οτι ειναι πληρως ακυρωσιμα μια βδομαδα πριν. Και ριξε μια ματια μεσω της accor στα δωματια δινει στο δευτερο -50% οταν εχεις παιδι στην κρατηση, εκτος αν βολευεστε σε ενα δωματιο.

με μια γρηγορη ματια εχει εισητηριο 69ευρω για 2+2 αλλά ειναι νωρις το πρωι 06,24 και περιλαμβανει η ιταλικη και βαλιτσα και επιλογη θεσης.
Αλλη λογικη τιμη ειναι 117ευρω (προσφορα) σε first class σε ποιο φυσιολογθκη ωρα 08,46

Last edited by a moderator:

pavlos1985

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Στο frecciarossa, κάτω των 15 είναι μισή τιμή;
Για το πρωινό 8.45 κι εγώ προσανατολίζομαι.

κι εγω περιμενα προσφορες για Αυγουστο αλλά δεν βγηκαν οι τιμες που ονειρευόμουν, θα πας one way Λυων ή ημερήσια? τα παιδια κατω απο 15 ετων πληρωνουν μισο εισητηριο αποτι ειδα χθες που εκλεισα για Μπορντω, αν εχεις συγκεκριμενο προγραμμα πχ νωρις παρασκευη πρωι μηπως να κλεισεις απο τωρα μην ανεβουν...
Και ριξε μια ματια μεσω της accor στα δωματια δινει στο δευτερο -50% οταν εχεις παιδι στην κρατηση, εκτος αν βολευεστε σε ενα δωματιο.
One way.
Εσύ έκλεισες ouigo ή trenitalia;
Εχω κλείσει accor με το δεύτερο δωμάτιο μισή τιμή και πληρωμένα με πόντους! Μάλιστα, χθες ακύρωσα και έκλεισα ξανά, καθώς όλως περιέργως έπεσε η τιμή 15 ευρώ!

Leftris B

Member
Αφηγητής
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
japan
Στο frecciarossa, κάτω των 15 είναι μισή τιμή;
Για το πρωινό 8.45 κι εγώ προσανατολίζομαι.
ναι μιση τιμή είναι, εκεινη η ωρα με μολις +12ευρω για όλη την κράτηση αναβαθμιζεις σε first

One way.
Εσύ έκλεισες ouigo ή trenitalia;
Εχω κλείσει accor με το δεύτερο δωμάτιο μισή τιμή και πληρωμένα με πόντους! Μάλιστα, χθες ακύρωσα και έκλεισα ξανά, καθώς όλως περιέργως έπεσε η τιμή 15 ευρώ!
inoui εκλεισα, η ouigo δεν εχει first class παρότι σε πολλες μερες βγαζει χαμηλες τιμες τον Αυγουστο δεν εχω δει κατι,
κι εμενα στο ξενοδοχειο στο μπορντω επεσε 30ευρω και εκανα επανακρατηση. Πόντους μάλλον εννοεις εχεις μετατρεψει μιλια σε accor ποντους και πηρες μειωση τιμης μερική/ολική.
Να εχεις υποψιν οτι Μαιο συνηθως βγαζει επιπλεον εκπτωση στην εξαργυρωση η accor +50% (να δουμε αν θα βγαλει και φετος)

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Γιατί υπάρχει αυτή τιμή που περίμενες σε μια διαδρομή 2,5 ωρών;
Εγώ για τέλη Γενάρη που έψαξα μήπως πήγαινα Λυών από Παρίσι οι μόνες τιμές που έβρισκα ήταν 60-70€/ διαδρομή.
Αυτό το 20αρικο με ποια εταιρεία θα μπορούσε να ήταν;
Με ενδιαφέρει να μάθω για την επόμενη φορά.

pavlos1985

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Γιατί υπάρχει αυτή τιμή που περίμενες σε μια διαδρομή 2,5 ωρών;
Εγώ για τέλη Γενάρη που έψαξα μήπως πήγαινα Λυών από Παρίσι οι μόνες τιμές που έβρισκα ήταν 60-70€/ διαδρομή.
Αυτό το 20αρικο με ποια εταιρεία θα μπορούσε να ήταν;
Με ενδιαφέρει να μάθω για την επόμενη φορά.
Εχω κάνει 2 φορές με τρένο Μαδρίτη Βαρκελώνη απόσταση πάνω από 2μιση ώρες με 9 ευρώ. Έχω κανει Πόρτο Λισαβόνα με λεωφορείο απόσταση λίγο κάτω από 3 ωρες με 3 ευρώ. Ολα αυτά τα τελευταία 2 3 χρόνια...
Τελικά έκλεισα τρένο Παρίσι Λυών με λιγότερα από 40 ευρώ και πρώτη θέση.

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Εχω κάνει 2 φορές με τρένο Μαδρίτη Βαρκελώνη απόσταση πάνω από 2μιση ώρες με 9 ευρώ. Έχω κανει Πόρτο Λισαβόνα με λεωφορείο απόσταση λίγο κάτω από 3 ωρες με 3 ευρώ. Ολα αυτά τα τελευταία 2 3 χρόνια...
Τελικά έκλεισα τρένο Παρίσι Λυών με λιγότερα από 40 ευρώ και πρώτη θέση.
Καλά τι συγκρίνεις! Πορτογαλία και Ισπανία με τρένα από Παρίσι!
Για να πάμε σε ένα κάστρο 1 ώρα από το Παρίσι με RER πληρώσαμε πάνω από 10 €/διαδρομή πριν 2 χρόνια.
Μόνο αν τα κλείσεις μήνες πριν μπορεί να βρεις αυτές τις χαμηλές τιμές. Υπάρχει όμως πάντα ο κίνδυνος να αλλάξει το πρόγραμμα και να χάσεις το εισιτήριο.
Το εισιτήριο που έβγαλες είναι flex;
Παρά πολύ καλή τιμή!!! Με ποια εταιρεία είναι;

Πρόσφατα που ψάχναμε εισιτήριο με Γερμανικό σιδηροδρομο από αεροδρόμιο Βερολίνου προς Λειψια με μία αντάποκριση οι τιμές πριν ένα μήνα μήνα ήταν 30€ αλλά για flex πήγαινε πάνω από διπλάσια τιμή. Δεν μπορούσε όμως να πάρει το επόμενο τρένο εάν το έχανε αυτό που είχε βγάλει με απλό εισιτήριο.
Τελικά την ημέρα που έφτασε η πτήση της και οριακά πρόλαβε το τρένο που ήθελε για Λειψία πλήρωσε το εισιτήριο 50 €!

pavlos1985

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Παρά πολύ καλή τιμή!!! Με ποια εταιρεία είναι;

Trenitalia.
Με ouigo υπήρχε εισιτήριο πιο οικονομικό, 30κάτι ευρώ...

Στη Γερμανία έχω κάνει ολόκληρο τουρ με 9 ευρώ συνολικά, αλλά με τα αργά τρένα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.091
Μέλη
40.097
Νεότερο μέλος
maraki1975

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom