Γενικά Ταξίδια με αεροπλάνο

Asimina1978

Member
Μηνύματα
6
Likes
1
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΕΤΑΙ ΣΥΧΝΑ ΜΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΜΕ ΚΟΡΟΪΔΕΨΕΤΕ. ΠΩΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙΣ ΜΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ? ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΠΟΤΕ. ΞΕΡΩ ΦΥΣΙΚΑ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΩ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΟ ΓΚΙΣΕ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΜΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΑ ΜΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΗΣ ΠΥΛΗΣ ΠΟΥ ΦΕΥΓΕΙ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ? ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΙΓΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΛΙΤΣΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ. ΩΡΑΙΟ ΤΟ SITE ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ.
 

Nikos5050

Member
Μηνύματα
535
Likes
137
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
Μετά περιμένεις να έρθει η ώρα της επιβίβασης και σκοτώνεις την ώρα σου είτε στα καφέ είτε στα μαγαζιά. Τις βαλίτσες τις παραδίδεις στο γκισέ της εταιρείας που πετάς. Όταν έρθει η ώρα (περίπου 30-45' πριν την ώρα πτήσης) πας στη θύρα με τον αριθμό που γράφει η κάρτα επιβίβασης και περιμένεις λίγο ακόμα. Στη συνέχεια το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μπεις στο αεροπλάνο και να κάτσεις στη θέση σου και να περιμένεις να φτάσεις. Αν ξεχνάω κάτι ας συμπληρώσουν οι υπόλοιποι
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.950
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
Παίρνεις λοιπόν την κάρτα επιβίβασης απο τον κισέ που κάνεις το checking in.εκεί πάνω γράφει boarding time που είναι το αργότερο που πρέπει να περάσεις απο την τελευταία θύρα ελέγχου.εσύ πάντα στην τελικη αίθουσα που θα μπαίνεις θα τσεκάρεις το πινακάκι να λέει τον προορισμό σου και την πτήση σου!εδώ λοιπόν περιμένεις λίγο,και μόλις έρθει η -ο συνοδός ξηράς και ανοίξει την πόρτα,μπαίνει με τους άλλους μαζί στο λεωφορείο που σε πάει στο αεροπλάνο σου.σε περίπτωση που έχει φυσούνα προχωράς μαζί με τους άλλους .τι άλλο,άλλο,γενικά τίποτα ! οτιδήποτε χρειαστείς μέσα στο αεροπλάνο το ζητάς ευγενικά απο τους αεροσυνοδούς και εκείνοι θα στο φέρουν.
άντε ξεκίνα εσύ και θα δείς πόσο θα σου αρέσει!!
A!!! και μην ξεχάσεις τα μακαρόνια να είναι μίσκο!!!!(αυτό ειναι πλάκα)
καλά ταξίδια ασημίνα.
 

thanosth

Member
Μηνύματα
3.356
Likes
6.701
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Happy Slam, AO
:welcome2: Ασημίνα!:cool:

Συμπληρωματικά να ξέρεις πως η αποσκευή σου δεν πρέπει να ζυγίζει πάνω από 20(συνήθως) κιλά. Για να μην πληρώνεις μετά το υπέρβαρο! Συνήθως πάει με το κιλό.
Πρόσεξε τα μικρά γράμματα του εισιτηρίου σου για τα κιλά που δικαιούσαι για την αποσκευή σου.
Φυσικά και δικαιούσαι με μια χειραποσκευή, συγκεκριμένων διαστάσεων, που μου διαφεύγουν αυτή τη στιγμή!

Υ.Γ.: και επι της διαδικασίας: μή γράφεις με κεφαλαία γράμματα, γιατί στην διαδικτυακή επικοινωνία, υποδηλώνει ότι φωνάζεις!:cool:

Φιλικά πάντα!
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.191
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΙΑΠΩΝΙΑ
να παρακολουθείς και τις οθόνες στις τηλεοράσεις,γιατί καμια φορά η ώρα επιβίβασης και η θύρα μπορεί ναλλαξουν,αυτο κανονικά αναγγέλεται απο τα μεγάφωνα ,αλλα υπάρχουν και αεροδρόμια (στο Ελ.Βενιζέλος δεν αναγγέλονται,αν εχει αλλάξει το σύστημα διορθώστε με)που δεν γίνονται αναγγελίες.
 

manolism

Member
Μηνύματα
387
Likes
1.770
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία
Επισης οτι συσκευασια εχεις που περιεχει υγρο που ξεπερναει τα 100 ml καλυτερα να την εχεις μεσα στην βαλιτσα που δινεις στο check in αλλιως θα στο κρατησουν στον ελεγχο και ειναι κριμα. Στην χειραποσκευη εαν εχεις καλλυντικα (κραγιον) κλπ κλπ πριν τον ελεγχο βαλτα μεσα σε σακουλακι που θα σου δωσουνε ωστε να μην εχεις κανα προβλημα.
 

madman

Banned
Μηνύματα
110
Likes
14
Επόμενο Ταξίδι
Ανδρος{ΠΣΚ}
Ονειρεμένο Ταξίδι
Σιβηρία,Ανταρτική,Σαχάρα.
Δεν είναι απαραίτητο να δώσεις τη βαλίτσα στο γκισέ.Ειδικά αμα δεν έχεις χρόνο μπορείς να την πάρεις μαζί σου.Καμιά φορά ,μετά το τέλος της πτήσης,γίνεται να περιμένεις πολύ ώρα στον ιμάντα τη βαλίτσα σου.Υπάρχει και μια πολύ μικρή πιθανότητα να χάσεις τη βαλίτσα και τρέχα γύρευε.{ειδικά στην Alitalia}

Αν ταξιδευεις σε πτήση εσωτερικού θα σου δώσουν να πιείς κάνα χυμό,αναψυκτικό με κάποιο σνακ.Αν πας έξω εκτός απο τα παραπάνω ανάλογα βέβαια με ποια εταιρία ταξιδευεις μπορείς να φας και ενα φτωχό σε φαντασία γευμα/πρωινό.Ειδικά σε ταξίδια σε άλλη ηπειρο θα χεις δυο γευματα με δυνατότητα επιλογής.Πάντως κάποιες εταιρίες για να φας ή να πιείς πληρώνεις εξτρα.{easy jet}

Πάντως επειδή εσύ θα ταξιδέψεις για πρώτη φορά παρακάλεσε τον υπάλληλο να σου δώσει μια θέση στο παράθυρο.Και παρακάλεσε τον να μην είναι στο φτερό ώστε να απολαυσεις την πτήση σου.

Υπάρχουν και πάρα πολλά άλλα,ωστόσο ΚΑΛΑ ΤΑΞΙΔΙΑ.:clap:
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.950
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
Δεν είναι απαραίτητο να δώσεις τη βαλίτσα στο γκισέ.Ειδικά αμα :clap:
να διευκρινίσομε οτι αυτή που θα πάρει μέσα στο αεροπλάνο θα είναι μικρή,έως 8 κιλά και με διαστάσεις που ανταποκρίνονται στους κανονισμούς !!:shock:
 

thimios8663

Member
Μηνύματα
434
Likes
126
Επόμενο Ταξίδι
Ρουμανία-Σερβία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ινδία
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΕΤΑΙ ΣΥΧΝΑ ΜΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΜΕ ΚΟΡΟΪΔΕΨΕΤΕ.
Και δεν νομιζω οτι υπαρχει λογος να σε κοροιδεψει κανεις,δεν γεννηθηκε κανεις μας στο αεροπλανο ( η μηπως ναι ? ? :p )..Ολοι καπως ετσι ξεκινησαμε!

Καλως ηρθες!
 

joss

Member
Μηνύματα
524
Likes
155
Επόμενο Ταξίδι
Αγνωστο...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Πολλα...
Σε καταλαβαινω γιατι ολοι οταν πρωτοταξιδευψαμε με αεροπλανο (μονοι) ειμαστε το ιδιο χαμενοι και λεγαμε μεσα μας "λες αντι για Λονδινο να βρεθω στο Σιδνευ?".

Τα βασικο ειναι:

1. οταν μπεις να βρεις στις οθονες που λενε Αναχωρησεις τη πτηση σου. Οι οθονες εχουν στη σειρα τις πτησεις με χρονικη σειρα - π.χ. 16:34 ΟΑ123 Λονδινο 4 12-18 (Δηλ. η πτηση της Ολυμπιακης με αριθμο 123 για Λονδινο φευγει απο την πυλη 4 και κανει check-in στα γκισε 12 εως 18)

2. Πας στα γκισε 12 εως 18 και κοιτας να μην λεει Business Class ή First Class (συνηθως 1-2 γκισε μονο) και καθεσαι στην ουρα για τα υπολοιπα γκισε.

3. Εκει δινεις βαλιτσα(ες), δειχνεις διαβατηριο και παιρνεις boarding Pass οπως σου εχουν ηδη πει. Επανω του λεει αριθμο θυρας 4 (υπαρχει περιπτωση καποιες φορες να το αλλαξουν) και ωρα αναχωρησης 16:34 (υπαρχει περιπτωση καποιες φορες να τα αλλαξουν)

4. Ψαχνεις τις φωτεινες πινακιδες που δειχνουντην πορεια για τη θυρα

5. Στη πορεια θα περασεις απο ελεγχο διαβατηριων και διπλα ακριβως αν εχεις κατι αξιας (π.χ. βιντεοκαμερα) ο τελωνιακος θα σου δωσει αποδεικτικο εξοδου

6. Κανεις οτι αγορες εχεις απο το Duty Free (οχι υγρα οπως σου ειπαν) και βλεπεις που εχει οθονη που δειχνει τις αναχωρησεις και βρισκεις ενα καθισμα που να ειναι κοντα ωστε να ελεγχεις καθε 10 λεπτα μην τυχον και εχει καθυστερηση (πολυ συχνα) ή αλλαξει η θυρα (σπανια). αν μαλιστα τυχαινει να ειναι και καφετερια εκει (οπωε στο Ελ. Βεν/λος) ακομη καλυτερα.

7. Οταν πλησιαζει η ωρα επιβιβασης (περιπου 30-45 λεπτα πριν) μπαινεις στην αιθουσα αναμονης της θυρας που λεει η πτηση σου. Προς αποφυγη λαθους ο αριθμος πτησης και η ωρα αναχωρησης αναγραφεται σε οθονη επανω απο την πορτα της αιθουσας αναμονης της θυρας.

8. Απλα περιμενεις ακολουθεις τους υπολοιπους επιβατες οταν φωναξουν τη θεση σου (πχ. σειρες απο 34 εως 58) στο αεροπλανο ειτε μεσω φυσουνας ειτε με πουλμανακι
 

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.791
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ονειρεμένο Ταξίδι
γύρος του κόσμου
6. Κανεις οτι αγορες εχεις απο το Duty Free (οχι υγρα οπως σου ειπαν)

Μια διόρθωση στο σημείο αυτό. Φυσικά και μπορείς να ψωνίσεις υγρά (πχ αρώματα, ποτά κλπ) από το duty free. Απλά, σου τα τοποθετούν σε ειδική διάφανη συσκευασία μαζί με τη σχετική απόδειξη σε εμφανές σημείο.
 

Asimina1978

Member
Μηνύματα
6
Likes
1
Ευχαριστώ πολύ.

Ευχαριστώ πολύ. Έχω ένα ταξίδι εσωτερικού και επειδή είναι μακρυά δεν προλαβαίνω σαββατοκύριακο να παω και να έρθω με πούλμαν. Είστε όλοι πολλοί καλοί.Ελπίζω να τα καταφέρω. Φιλιά. Πολύ χρήσιμο site. Δεν θα ξαναγράψω με κεφαλαία.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.644
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom