- Ταξίδι-Όνειρο
- ΙΑΠΩΝΙΑ
Το Αμβούργο είναι μιά πανέμορφη αρκετά απλωμένη πόλη,οι 2 ώρες είναι ...μικρό διάστημα για να σου πω να επιλέξεις....τα κύρια σημεία της..οι πιό ενδιαφέρουσες περιοχές που όμως είναι μακρυά η μία από την άλλη και δύσκολο να συνδιασθούν σ αυτό το χρονικό πλαίσιο είναι οι εξήςΚαλησπέρα σας!
5-10/Μάϊου θα ταξιδέψω για Γερμανία (1η φορά μόνη μου) για επαγγελματικό λόγο + λίγη αναψυχή και έχω αρκετές απορίες. Το ταξίδι μου θα είναι λίγο σύνθετο. 5 Μάϊου πετάω για Αμβούργο. Από εκεί θα πρέπει να πάω στη Βρέμη για επαγγελματικό λόγο. Θα μείνω 3 νύχτες και μετά θα πρέπει να πάω στο Κρέφελντ όπου θα με φιλοξενήσει μια φίλη μου για 2 νύχτες και 10/5 γυρίζω Αθήνα από Ντίσελντορφ. Πολλές διαδρομές..... και δε σας το κρύβω ότι ενώ με ενθουσιάζει, το σκέφτομαι λιγάκι πως θα τα καταφέρω μόνη μου....
1η απορία: είδα ότι υπάρχει το D-Ticket με 63e που καλύπτει απλά τρένα, μετρό, S‑Bahn και τραμ. Το ICE κ IC δεν περιλαμβάνονται σε αυτό το εισιτήριο. Νομίζω ότι συμφέρει, εκτός από τη διαδρομή Βρέμη-Κρέφελντ που θα πρέπει να πάρω 3 απλά τρένα. Με IC θα έπαιρνα 2.
2. Στο Αμβούργο σκέφτομαι να καθίσω 2-3 ώρες. Φτάνω 10:30 το πρωί. Τι να δω?
3. Στη Βρέμη την μία ημέρα από τις 3, θα έχω χρόνο μόνη μου να εξερευνήσω την πόλη. Τί να πρωτοδώ?
Θα ήθελα να ακούσω τις συμβουλές-προτάσεις σας γενικά! Σας ευχαριστώ προκαταβολικά!
1 Η κεντρική πλατεία του Δημαρχείου εκπληκτικής ομορφιάς!!!σταση jungfernsteing,,όπου έχεις μπροστά σου την λίμνη και παράπλευρα του Δημαρχείου τα κανάλια του ποταμού Ελβα με τις..καμάρες και τα καφέ...σα να είσαι στη Βενετία!
2 Hafencity,Φιλαρμονική του Ελβα!!!!! είναι περιοχή προστατευόμενη απο την Unesco!!το σήμα κατατεθέν της πόλης!!!!! είναι οι παλιές λιμεναποθήκες που έχουν αναπαλαιωθεί με κανάλια και γέφυρες παντού και ένα αρχιτεκτονικό επίτευγμα την Φιλαρμονική του Ελβα να ξεχωρίζει,μια ακρως μοντερνα πολυόροφη κατασκευή πάνω από μιά διατηρητέα παλιά λιμεναποθήκη!!
Θεωρώ οτι αν είχα να επιλέξω μάλλον θα πήγαινα κατευθείαν στο 2....ψάξτα μπές στο ..χάρτη μελετησα τα και αποφασίζεις
Οσο για τη Βρέμη γοητευτική πόλη αλλά ..συμπυκνωμένη ...περιορισμένη περπατιεται,εκεί σίγουρα πας κατευθείαν στην κεντρική πλατεία markplatz πολυ γραφική με το δημαρχείο,τον καθεδρικό ναό κλπ.Αν μείνεις στη Βρέμη κι έχεις χρόνο βάλε μιά εκδρομή ...ειναι κοντά με το τραίνο στο bremenhaven που είναι πόλη/λιμάνι της Βρέμης στη Βόρεια θάλασσα,πολυ πολυ ελκυστική!με έναν κεντρικό μεγάλο πεζόδρομο με μαγαζιά καφέ κλπ πλατεία ΚΑΙ φυσικά το λιμάνι και την περατζαδα στο παραλιακό μέτωπο!αξίζει όταν πάει και διανυκτερεύσει καποιος στη Βρέμη να την επισκεφθεί
Last edited: