Νότια Αφρική Ταξίδι Κέιπ Τάουν και Σαφάρι

Akiskal

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Καλησπέρα σας, σαν καινούργιο μέλος θα ήθελα τη βοήθειά σας για το συγκεκριμένο ταξίδι. Σκεφτόμαστε να πάμε με την γυναίκα μου τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο.
Οργανωμένα ή μόνοι μας ?
Τι θα προτείνατε για διαμονή και σαφάρι?
Σας ευχαριστούμε πολύ εκ των προτέρων!
 

chris7

Member
Μηνύματα
3.091
Likes
23.855
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Καναδάς
Καλησπέρα σας, σαν καινούργιο μέλος θα ήθελα τη βοήθειά σας για το συγκεκριμένο ταξίδι. Σκεφτόμαστε να πάμε με την γυναίκα μου τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο.
Οργανωμένα ή μόνοι μας ?
Τι θα προτείνατε για διαμονή και σαφάρι?
Σας ευχαριστούμε πολύ εκ των προτέρων!
:welcome:
 

agmi

Member
Μηνύματα
499
Likes
2.443
Ενα απο τα καλιτερα ταξιδια που'χωμε κανει ηταν στην Νοτια Αφρικη. Φυγαμε απο το νησι & αντις να πεταξουμε απο Αθηνα για Ν. Αφρικη, πηγαμε στις Βρυξελες & απο κει μεσω Τριπολης για το J'bourg, OΡ Ταμπο το αεροδρομιο, Afriqiyah η αεροπορικη, Νοεμβριος μηνας, 6 μηνες μετα το ιδιο αεροπλανο, η ιδια πτηση της επιστροφης επεσε, 1 πιτσιρικας Ολλανδος μονος επιζωντας! Βεβαια ο λογος που την διαλεξαμε ηταν οτι η διαμονη/εισοδοι/ενοικιαση αυτοκινητου ηταν επιδοτουμενα απο το Ν. Αφρικανικο Οργανισμο Τουρισμου & το αερ. εισητηριο, με αυτη την χλιδατη εταιρεια του Κανταφι λιγοτερο απο €250 το ατομο. Η χωρα εχει ενα infrastructure που πολλες συνχρονες χωρες θα το ζηλευαν, το Kaapstad, για μενα, δεν το θεωρω Ν. Αφρικη! Ολοι οι λευκοι εχουν μαζευτει εκει, απο το 10-11% που εχει μεινει! Αν και εχω περπατησει (για χρονια) στους δρομους της cd Juarez, στο east LA φοβο αισθανθηκα στο Ντερμπαν, εγω και η γυναικα μου οι μονοι ασπροι στον δρομο & οταν στην ενοικιαση του αυτοκινητου μας ειπαν: εαν καταλαβετε οτι σας ακολουθει καποιος οταν οδηγατε να σταματησετε μονο εξω απο το σταθμο της αστυνομιας! Εν συντομια, πανεμορφη χωρα, αλλα πολυ επικινδυνη, τα σπιτια των λευκων οσοι εχουν απομεινει, φρουρια, ουτε τα σπιτια στο Χολιγουντ η σε καμμια upscale γειτoνια της πολης του Μεξικου, ακομη και το country club, δεν ειναι ετσι! Καντο και δικο σου, οι Ολλανδοι, οι Αγγλοι & οι Γερμανοι, με τον βουρδουλα κυβερνησαν και στερηθηκαν οι ντοπιοι, οι μαυροι, τα παντα! Τωρα ειναι φυσικον να ειναι, αισθανονται εκτος απο το μισος, που δυστυχως ειναι και στις 2 μεριες, σαν μικρα παιδια ελευθερα στο J@#$*o!

Eπειδη οι αποστασεις ειναι τεραστιες & η επικινδυνοτητα μεγαλη, εκτος που θα εχεις το δικο σου ενοικιαστικο θα οδηγας αναποδα και θα μενεις ως επι το πλειστον σε lodges, στην μεση του πουθενα! Να μην εκπληχθεις αν εκει στον χωρο του lodge κυκλοφορουν ελευθερα αγριο γουρουνα, μαϊμουδες, αντιλοπες και ισως και ελεφαντες! Να φανταστεις το lodge σαν μια μεγαλη περιφραγμενη εκταση με ενα ξενοδοχειο/η μπαγκαλοουζ μεσα. Βεβαια ειναι πολλα lodges που αν τα βρειτε $$$$$$$$$$$ κανεις και 'γνησιο σαφαρι'. Μπαμ & κατω! Εκτος τα παρκα που μπορεις να διανυκτερευσεις (στο Kruger ναι, στο Hluhluwe Imfolozi, νομιζω οχι) και να κανεις περιηγηση ειτε με οργ. εκδρομη ειτε με το ενοικιαστικο σου για να δεις τα μεγαλα 5 (the big 5 που λενε) εχει και τοσα αλλα αξιοθεατα οπως φαραγγια, περασματα μεσα απο βουνα, Drakensberg/Sani Pass που βγαινεις στο ανεξ. κρατος του Lesotho, εχει οργ. εκδρομες να δεις φαλαινες & ασπρους καρχαριες. Εμεις ειχαμε οργανωμενη 15 μερες και 1 βδομαδα ελευθερη με αυτοκινητο & κατηφορισαμε στο Cape Town & περιξ.
Το κουφο που ακουσαμε απο Γερμανο, 75χρονο που δουλευει ακομα σαν οδηγος λεοφωρειου, μιας που συνταξη εκει δεν υπαρχει, οτι οι μαυροι θα πεθανουνε απο AIDS μια μερα και θα ξανακυβερνησουν οι μπουρηδες (οι χωριατες/οι λευκοι γαιοκτημονες)!

Καλη σου επιλογη, διαβασε και τα παρακατω:

https://www.travelstories.gr/community/threads/Χάπια-για-ελονοσία.10656/
https://www.travelstories.gr/community/threads/εμβολια-και-χαπια-για-κενυα-τανζανια.18800/
και
https://www.sanparks.org/
 
Last edited:

Samion

Member
Μηνύματα
10.360
Likes
9.285
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
το Kaapstad, για μενα, δεν το θεωρω Ν. Αφρικη! Ολοι οι λευκοι εχουν μαζευτει εκει,
Υπερβολη.
https://en.wikipedia.org/wiki/Distribution_of_white_South_Africans
Η δε εγκληματικοτητα εχει μειωθει παρα πολυ ιδιως στα μερη κ δραστηριοτητες τουριστων. Common sense των μεγαλουπολεων κ ειστε οκ.
 
Last edited:

Samion

Member
Μηνύματα
10.360
Likes
9.285
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Αφού υπάρχει τόσο μεγάλη επικινδυνοτητα ποιος ο λόγος να το επισκεφτούμε?
Μια καλη ερώτηση. Ας μου επιτραπει ενα συντομο οφ τοπικ...
Γιατι να τρεχω εκει κατω, στη ΝΥ, στη Γουατεμαλα, στο Καρακας η κ στην Αθηνα κ να κινδυνεψω αντι να κατσω στον κηπο μου να πεταω χαλικακια στην πισινα?
Απαντηση του Mallory:
eb1e95eebd6a0cbd7dca23bb70865640--mountaineering-everest.jpg
 

frenchman

Member
Μηνύματα
623
Likes
1.493
Επόμενο Ταξίδι
Venice
Ταξίδι-Όνειρο
Antarctica
Εμείς πήγαμε τον περασμένο Νοέμβριο και το κανονίσαμε με ευκολία μόνοι μας.
Παραλαβή αυτοκινήτου στο αεροδρόμιο του CT, διαμονή σε όμορφο σπίτι μέσω airbnb και όλα πρίμα
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.785
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom