Ολλανδία Ταξίδι Ολλανδία με τρένο

Napoleon

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
Γεια σας, είμαι νέο μέλος στο forum σας(το βρήκα μέσο google ψάχνοντας τρόπους να πάω Ολλανδία με τρένο).
Είμαστε μία παρέα φοιτητών (2 στη Λάρισα και 2 στην Αγγλία), γενικά μας αρέσουν τα ταξίδια αλλά μέχρι τώρα σαν παρέα πηγαίναμε μόνο σε διάφορα μέρη της Ελλάδας (είναι όμορφη χώρα :)). Αποφασίσαμε λοιπόν με το τέλος της δικιάς μας εξεταστικής (οι άλλοι Αγγλία δεν έχουν :S) να συναντηθούμε σε κάποια ενδιάμεση χώρα (λέγαμε για Γερμανία, Γαλλία και Ολλανδία αλλά τελικά καταλήξαμε Ολλανδία γιατί οι 3 απο τους 4 έχουμε πάει στις άλλες χώρες με γονείς :S).
Όπως σας είπα καταλήξαμε να πάμε Ολλανδία, αφού βγήκε η δύσκολη απόφαση του προορισμού έρχεται τώρα ο τρόπος που τελικά μας δυσκόλεψε αρκετά. Θέλουμε να πάμε με τρένο (για οικονομία περισσότερο αλλά έχει και άλλη χάρη το τρένο :)), αλλά απο Ελλάδα δεν είμαστε και πολύ ψαγμένοι για εξωτερικό, το ψάξαμε αλλά δε βρήκαμε τπτ (μόνο με αεροπλάνο μέχρι Γερμανία και απο εκεί με τρένο). Για αυτό λοιπόν είπα να ρωτήσω στο forum σας που λογικά θα έχετε εμπειρία και να μας πείτε αν υπάρχει τρόπος να παμε με τρένο και αν ναι που να ψάξουμε. Οι άλλοι απο Αγγλία βρήκανε σχεδόν αμέσως (αα ρε Ελλάδα).
Σας ευχαριστώ εκ το προτέρων όσους απαντήσουν και θα χαρώ πολύ αν μας βοηθήσετε να βρούμε ένα τρόπο (οικονομικό) για να πάμε.

Υ.Γ> Μήπως ξέρετε τπτ και τα motel στην Ολλανδία ή να προτιμίσουμε ξενοδοχείο (αν και δεν έχουμε πρόβλημα εμείς στήνουμε και σκηνή :p σε κανά camping αν και ο καιρός δε νομίζω να μας το επιτρέψει :p).

Φιλικά Napoleon
 

trapper

Member
Μηνύματα
355
Likes
54
Ναί είναι πολύ εύκολο να πάει κανείς απο Λονδίνο-Αμστερνταμ με τρένο. Είναι πολύ δύκολο να πάει κανείς απο Λάρισα-Αμστερνταμ.

Είναι όμως πολύ εύκολο να πάει κανείς Λάρισα-Αλεξανδρούπολη με τρένο. Εξαρτάται απο που ξεκινάς.

Το πιο αρμόδιο γραφείο για ταξίδι με τρένο είναι ο ΟΣΕ. Θα σου δώσουν κάθε πληροφορία στο τηλ 1110. Ρώτα και για κάρτα Inter Rail, Eurail.
Δες και τα παρακάτω:
ΞŸΞ£Ξ• - ΞŸΟΞ³Ξ±Ξ½ΞΉΟƒΞΌΟŒΟ‚ Ξ£ΞΉΞ΄Ξ·ΟΞΏΞ΄ΟΟŒΞΌΟ‰Ξ½ Ελλάδος
ΞŸΞ£Ξ• - ΞŸΟΞ³Ξ±Ξ½ΞΉΟƒΞΌΟŒΟ‚ Ξ£ΞΉΞ΄Ξ·ΟΞΏΞ΄ΟΟŒΞΌΟ‰Ξ½ Ελλάδος
How to travel by train from London to Athens & Greece
http://www.ferryservices.gr/gr/ferries/eurail.html
Ξ?ρΞ*Ξ½ΞΏ ΞΊΞ±ΞΉ Ξ*λοίο

Οσο για οικονομικό τρόπο μετάβασης, είναι όλα σχετικά με το πότε, τι προετοιμασία θέλεις να κάνεις κλπ κλπ. και φυσικά αν επιμένεις για οπωσδήποτε με τρένο.

Πάντως τα φιλαράκια απο Αγγλία νομίζω ότι σε ρίξανε χοντρά στην απόσταση προορισμού.
http://www.seat61.com/images/Greece-map.jpg
 

Napoleon

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
Καλά...απίστευτα με ρίξανε :S αλλά ok Βαλκάνια δε θέλαμε να πάμε, Γαλλία-Γερμανία έχουμε πάει. Τώρα δεν είναι μόνο το τρένο, σκέφτομαι και κάτι του στυλ αεροπλάνο μέχρι Βερολίνο με easyjet και απο εκεί με τρένο, αλλά αμα το τρένο απο Βερολίνο-Άμστερνταμ ειναι 60-90 euro όπως είδα σε μερικά sites δεν αξίζει. Τα link που μου έδωσες τα έχω ήδη κοιτάξει, το eurrail το σκέφτομαι. Όπως είδα είναι 150 euro απο 5-10 μέρες, θα το κοιτάξω κι άλλο. Απλά έκανα εδώ ένα thread μήπως κάποιος ήξερε κάτι περισσότερο. Thx πάντως για την απάντηση :)
 

CakeNet

Member
Μηνύματα
2.065
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
-
Γιατί δεν ρίχνετε μια ματιά στην Lufthansa μήπως βρείτε την προσφορά από Αθήνα προς Άμστερνταμ με 164 Ευρώ συνολικά όλα μέσα;
 

trapper

Member
Μηνύματα
355
Likes
54
Νομίζω η φθηνότερη λύση που θα βρείς αυτή τη στιγμή είναι ?49 για ΘΕΣΣ/ΝΙΚΗ-ΒΙΕΝΝΗ για 2 άτομα (1+1 δώρο, αλλά η προσφορά λήγει γρήγορα)
http://www.travelstories.gr/%F0%F1%...%DF%F9%ED-%E5%F5%F1%FE%F0%E7-9.html#post45210

και άλλα ?29/άτομο για ΒΙΕΝΝΗ-ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ με τρένο
http://www.oebb.at/pv/en/Travel_within_Europe/SparSchiene/SparSchiene_Netherlands/index.jsp
Συνολικά ?220 για 2 άτομα πανε-ελα


αυτό που έγραψε ο CakeNet
https://ww2.lufthansa.com/online/portal/lh/gr/specials?tl=1&l=en&ctest=72755634056
 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
410
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Όταν γράφεις "στο τέλος της δικιάς μας εξεταστικής" πότε εννοείς; Μάρτιο ή Ιούλιο;

 

taver

Member
Μηνύματα
12.477
Likes
28.934
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Υπέροχη η Ολλανδία, αλλά αν θέλετε να μοιράσετε την απόσταση, υπάρχει και η Ελβετία...

Εν πάσει περιπτώσει, αν δεν βρείτε αεροπορικό οικονομικότερο από το τρένο (που πιστεύω ότι θα βρείτε), πάρτε το πρώτο ΚΤΕΛ, πηγαίντε Ηγουμενίτσα, πάρτε από κει το φέρρυ, πηγαίντε Μπάρι (ή Brindisi), κι απο κεί ξεκινήστε με τα τρένα. Οι γραμμές στα Βαλκάνια είναι πολύ της υπομονής (αλλαγές συνόρων, συχνές στάσεις, μη αναβαθμισμένες γραμμές).
 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
410
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Πάντως και από Μιλάνο για Άμστερνταμ δεν είναι και ότι πιο γρήγορο!
Να υπολογίσετε από 14 ώρες και κάτι μέχρι 19 ώρες και κάτι.
Εννοείται ότι όσο πιο λίγες οι ώρες του ταξιδιού τόσο πιο ακριβό το εισιτήριο.
 

CakeNet

Member
Μηνύματα
2.065
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
-
Με την Lufthansa διαρκεί περίπου πεντέμιση ώρες η διαδρομή... στην επιστροφή το πήγα μία ώρα πιο πίσω για να βγω μια τσάρκα - εξπρές στην Φρανκφούρτη!
 

Napoleon

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
Ευχαριστώ πολύ παιδιά να 'στε καλά :). Μάλλον όπως το κόβω η λύση με την Lufthansa είναι η καλύτερη. Είδα τις τιμές και με 154+10 (δηλαδή 164 euro) πιστεύω είναι αρκετά καλά, βέβαια είναι μόνο απο Αθήνα και όχι απο Θεσσαλονίκη αλλά οκ απο τις 36-40 ώρες που θα περνούσαμε στα τρένα θα αντέξουμε τις 4 μέχρι την Αθήνα (μην τα θέλουμε και όλα δικά μας :p).

Βέβαια και η λύση του trapper μ'άρεσε και θα την ψάξω περισσότερο (μας αρέσει και η περιπέτεια και στο μέλλον σίγουρα θα κάνουμε ένα eurotrip με τρένο).

reply@ marydim> όταν γράφω στο τέλος της εξεταστικής εννόω την εξεταστική του Φεβρουαρίου (τελειώνουμε στις 13) και όπως το σκεφτόμαστε μάλλον κάπου στο διάστημα 17-24 για 3-4 μέρες.
 

CakeNet

Member
Μηνύματα
2.065
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
-
Προσοχή μόνο...η προσφορά της Lufthansa λήγει το Σάββατο, έτσι; ;-)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.164
Μηνύματα
882.630
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
Τonia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom