- Επόμενο Ταξίδι
- ;
- Ταξίδι-Όνειρο
- Αναζητείται!
Πολύ ωραίος, πανέμορφες εικόνες κι εξαιρετικές ιδέες για μια χώρα που δε την έχουμε πολύ στα υπόψιν μας. 
Μια χαρα την έχουμε στα υπόψιν. Ας όψεται η ακρίβεια που έχει... Νομίζω το 2027 δε μου γλιτώνει όμως. Ψαχνω πεζοπορικό με επικρατέστερες επιλογές Γαλλία-Ελβετία ή Αυστρία-Γερμανία. Για άλπεις πάντα. Για να δούμε...Πολύ ωραίος, πανέμορφες εικόνες κι εξαιρετικές ιδέες για μια χώρα που δε την έχουμε πολύ στα υπόψιν μας.![]()
Αυτό ακριβώς, κατά τα άλλα πανέμορφη φαίνεται και με πολλές επιλογές, ειδικά για φυσιολάτρες. Απλά σκέφτομαι ότι με αντίστοιχο μπάτζετ βγαίνουν άλλοι προορισμοί με περισσότερη διάρκεια και περισσότερη άνεση.Μια χαρα την έχουμε στα υπόψιν. Ας όψεται η ακρίβεια που έχει...
Ακριβώς έτσι το ονειρεύομαι κι εγώ. Κρατώ σημειώσεις.Ειδικά ήθελα να πάω με τα τραίνα με τα μεγάλα παράθυρα που περνάνε ανάμεσα στα βουνά και θαυμάζεις το περιβάλλον. Γενικά ήθελα το ταξίδι μου να έχω όσο το δυνατόν περισσότερες μετακινήσεις με τραίνο,
Παρα πολυ χρήσιμες πληροφορίες, σε ευχαριστώ.9. Επίλογος – Απολογισμός
Το ταξίδι στην Ελβετία είναι από τα πιο ακριβά, δεν υπάρχει αμφιβολία, αλλά η ομορφιά της φύσης της είναι το κάτι άλλο. Ήθελα επίσης να γευθώ τις προηγμένες υπηρεσίες τραίνου και μάλλον τα κατάφερα.
Τα τραίνα μου κόστισαν λίγο πάνω από 1000 €.
Εκ των υστέρων λέω ότι το seat reservation δεν χρειαζόταν να το πάρω παρά μόνον στο Glacier Express, όπου είναι υποχρεωτικό. Σε όλα τα άλλα τραίνα μπαίνεις και κάθεσαι όπου βρίσκεις, δεν χρειάζεται αυτό.
Επίσης αν είχα καλύτερο προγραμματισμό θα έπαιρνα και άλλη μία ημέρα to saver day pass. Αυτό πχ. θα ήταν χρήσιμο την 5η ημέρα που πήγα Βέρνη και καταρράκτες. Αλλά αυτό έπρεπε να το πάρω κανα δυό μήνες πριν για να έχω οικονομία όπως έκανα με την 6η ημέρα του Glacier Express. Αν το πάρεις για την επομένη ημέρα είναι περίπου το ίδιο με τα κανονικά εισιτήρια.
Τα ξενοδοχεία ειδικά για το Ιντερλάκεν ήταν πολύ ακριβά, πάνω από τον μέσο όρο.
Τα τρία τουρ μου κόστισαν λίγο πάνω από 700€ για δύο άτομα, αλλά δεν το μετάνιωσα.
Τα φαγητά υπολογίστε 2, 3 ή 4 φορές απ’ όσο έχετε συνηθίσει στην Ελλάδα. Τρανταχτό παράδειγμα τα «πιτόγυρα»
Συνολικά το ταξίδι άγγιξε τις 6.000 € χωρίς να πω ότι έκανα κάποια προσπάθεια οικονομίας. Δεν το μετάνιωσα καθόλου όμως.